aramızda kalsın azda olsa yiyoruz geçen hafta iki kez trade yaptım.
cuma 31.16 dan aldığımıda 32.60 tan satacam,
çok ta güzel oluyor
Printable View
Afiyet olsun.Ama anahtarı istediğimde ben kaptırdım olmasın. Gerisini anlamam.Saygılarımla.
Hayatımda hiç okyanus varken damla ile ilgilenmedim.Tahtacı abiye de hürmetler ederim ama bu kafayla işi zor.....
Ya da malı kaptırmışta olabilirdiniz.1/10 ile kaptırsanız da bir şey olmaz.
Nereye gidiyorsun Aselsan, biraz mal toplasa idin, bak Thy 100 oldu bir ara fiyatlarınız aynı idi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Belki bilanço kötü bekleniyordur , bu sebepten dolayı hisseye bas biraz , mal toplamış olursun
Yeni başlayanlar hep yiyor malesef. Zaten ne zaman yükseliş dalgası başlasa, hemen öncesi battık bittik daha kötü olacak, trade yapın diye bas bas bağıran tipler çıkar, hiç şaşmaz. Böyle tipleri ben not alıyorum özeelikle takip ediyorum. Ne zaman böyle milleti yönlendirseler mala girerim, ne zmanda uçuyoruz kaçıyoruz para basacağız deseler el boşatır kaçar giderim. Herkese hayırlı bol kazançlar
https://www.tradingview.com/x/52CmdKlG/
Geçtiğimiz iki haftada kırmızı trend üzerine ataklar gelse de üzerinde haftalık kapanış yapamadı, bakalım bu sefer ne yapacak.
Fibo seviyeleri takip edilebilir.
ASELSAN yabancı oranı 17 Ekim 2022 % 22,60. 14 Ekim 2022 % 23,10.
Fark % -0,50. Hisse kapanış fiyatı: 32,70 TL (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
Tahtacı, beklendiği kadar iyi bilanço gelmeyebilirmi şüphesi ile borsa giderken sen burada bekle , arada eksi göster bol bol hem eziyet olur kağıt toplarsın milleti yıldırır ve bıktırırmısın sonra temettüye doğru biraz götürürsün ( yatırım tavsiyesi değildir , sesli düşünüyorum )
Bayadır dikkatimi çeken bir durum var. ASELSAN ve emlak konut borsa ciddi hareket yapınca, borsa kadar artıyor en fazla. Düşünce ise önden önden fazlasıyla düşüyor. Her iki tahtada bofa at koşturuyor. Ekgyo artarken ASELSAN düşüyor, ASELSAN artarken ekgyo düşüyor. Bayadır her iki hisse bir biri ile ters hareket yapıyor. Her ikisi de elimde olduğu için dikkatimi çekti. Belki sadece tesadüf bilemiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=djz18ioM6SA
Niye hisse iyi kapanış yaptığında hiç sesli düşünmüyorsunuz?
https://www.aa.com.tr/tr/politika/cu...dindik/2714671
Borsa böyle bir iştir. Çoğu zaman cefa az zaman sefa. Cefayı çekemeyen de sefayı süremez.
Kimsede yanlış anlamasın ben burada yarın bir gün bildim diye ego tatmin etmek için yazmıyorum. Kendimce şartlar oluştuğu için yazıyorum. Zaten burada yazdıklarımda haklı çıkarsam bunun karşılığını maddi olarak alırım. Ama bir de bilginin zekatı denen bir şey var.
Hisse golden cross olmuş yazan yok. Şirket fiyat olarak değil ama gelişim olarak uzaya gitmiş kimsenin haberi yok ya da sırf iktidarı eleştirmek için yalan yanlış eleştiriler var.
Elbet bunların bir yerde karşılığı olacak. Ben bu pastadan bana düşeni alana kadar buradayım.
ASELSAN yabancı oranı 17 Ekim 2022 % 22,60. 18 Ekim 2022 % 22,39.
Fark % -0,21. Hisse kapanış fiyatı: 33,48 TL (Kaynak İş Yatırım).
ASELSAN, TOBB ETÜ'de kuantum laboratuvarı açacak
ASELSAN, TOBB ETÜ bünyesinde kuantum laboratuvarı açacak.
ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taha Yücel, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen 15. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nda yaptığı konuşmada, kuantum konusunun dünyanın gündeminde olduğunu söyledi.
Bu sene Nobel ödüllerinin belli dallarda kuantumla ilgili verildiğine dikkati çeken Yücel, "Gerek benim çalıştığım kurum olan Aselsan gerekse pek çok şirkette kuantumla ilgili ciddi çalışmalar var. AR-GE Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sezai Elagöz hocamız TOBB ETÜ'de bir kuantum laboratuvarı kuruyor. Onunda müjdesini buradan vermiş olalım." ifadelerini kullandı.
Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Yücel, böyle bir etkinliğin Türkiye'de yapılmasının kendilerine önemli bir fayda sağladığını vurgulayarak, 15 yıldır süren bu etkinliğin bu yılki temasının "Sanal Gerçeklikte Siber Güvenlik ya da Metaverse Ortamında Siber Güvenlik" olduğunu kaydetti.
Yücel, şu anda var olan sanal gerçeklik teknolojisinin, gözlük kullanmayı gerektirdiğini vurgulayarak, "Kullandığımız gözlüklerin üzerinde sürekli açık olan bir kamera var. Bu kamera hem sizin ortamınızı tarıyor, bilgi topluyor hem sizinle hem de bulunduğunuz ortamla ilgili bilgilere sahip. Böylesi bir teknolojinin mahrem ortamlarınızda kullandığınızı veya bir şekilde aslında sakıncalı, görülmemesi gereken bilginin bu şekilde paylaşıldığını düşünebiliyor musunuz? Çok ciddi risk oluşturur. İnsanlar genelde bilgisayarlarını kullanırken kameralarını kapatıyor. Bu iyi bir alışkanlıktır. Ama bu metaverse gözlükleri kamerası kapatıldığında kullanılamıyor. Kamerasının sürekli açık olması çok önemli. Oluşturduğu siber güvenlik riski bu anlamda çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.
Söz konusu evrende alışverişler yapıldığını da belirten Yücel, bunun, dikkat edilmezse suistimale açık bir yapı olduğunu anlattı.
Yücel, bu kapsamda gelecek yıl "Kuantum Çağında Siber Güvenlik" temasıyla organizasyonu hayata geçireceklerini ifade ederek, gerek şifreleme gerek bilgisayar teknolojileri ve her türlü yazılım teknolojilerinde çığır açacak bir ortama gidildiğini aktardı.
Yapay zeka teknolojinin de bu sayede çok hızlı gelişeceğini dile getiren Yücel, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin burada geri kalmaması lazım. Bu konuda ciddi yatırımlar var. Ben açılışta da bahsettim. Aselsan, TOBB ETÜ bünyesinde bir kuantum laboratuvarı oluşturuyor. Orada da akademik paydaşlarla bu tür büyük, ileri çaplı araştırmalar yapılacak. Bütün bu kapsamda baktığımızda eğitimin önemi ortaya çıkıyor. Bugün etkinliğimizde siber güvenlik lisemizin 30 son sınıf öğrencisi vardı. Çok yüksek puanla öğrenci alan ve Türkiye'nin siber güvenlik alanında insan gücü kaynağını oluşturacak bir lise. Burayı çok önemsiyoruz. Daha sonra üniversite öğrencilerine de yaptığımız eğitimlerle ülkemizin bu alandaki ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz."
Kaynak : Anadolu Ajansı
İyi bir bilanço at da şenlensin buralar
KAP: ASELS [ ] ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1072989
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...83f0da1694429f
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...83f0da16b142a0
Beklendiği gibi gelmiş dönem kar ı.. 1340 gibi yuvarlak.. Sürpriz yok.
Yanlış hesaplamışım.. Bayağı iyi geldi 1340 gibi idi beklenti.. 1950 gibi geldi..
Ben mi yanılıyorum beklenti rakamında ??
Beklenti 1.4 tu .. 1.9 geldi .. gayet güzel gibi
yarın n'olur? sizce agalar
beklentilerden epey yüksek bir kar geldi.%3-4 arası artı açar sonrasını bilmem
İyi olsa bu kapanış olmazdı bence
Yinede yüksek açacaktır
Sonuçta piyasa canlı
Şirketin Yurt dışı satışları toplam satışların %22'ne ulaşmış durumda...Önceki yıl ortalamları %10 civari idi..
Gelecek yıl bu dönemde toplam satış içinde ihracatın payının rahatlıkla %30 geçmesini beklerim......
5 yıl sonra toplam satışların içinde ihracatın payının %60 geçeceğini düşünüyorum...Baykar gibi Aselsan da ihracaatla seviye atlıyacak....bir çok yüksek teknoloji gerektiren sistemlerin araştırma geliştirme evresi bitti..Sertifikasyon ve ardından seri üretim aşamasına yakın zamanda geçilecek...Gelecek yıllarda 20-30 milyon dolarlık ihracat sözleşmeleri evresinden 200-500 hatta 1 milyar dolarlık yurt dışı satış sözleşmelerine tanıklık edeceğiz..
borsanın değişmez kuralı " beklentiler alınır gerçekler satılır" umudumuz beklentinin üzerinde kar gelmesi. Ancak beklenen 45 yolculuğu için yeterli olmaz gibi görünüyor. yabancı bu ay 15 milyon mal satmış. Acaba bilanço beklentisine dolar ve enflasyon bazlı bakıp yetersiz bulmuş olabilir mi?
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünyada savaş patlamış savunma sanayi para sayma makinesi ile para sayarken.
İhracat ve doviz geliri olan bu nadide şirket bu ortamda parayı kaldiramiyorsa borsadan çıksın.
Bu yapılan etik değil daha fazla yazmak istemiyorum detaylara neden niçin böyle olduğunu anlatmaya gerek yok
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
.
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çöp ya, borsanın en berbat en rezil hissesini bulduk bu borsa fırsatını kaçırmamızı sağladı , büyük kazık attı yatırımcılarına , Twitter da adımız , aselsanzede olarak çıkmış , tahta yapıcı da pinti beceriksiz, yukarı kaçamadığı gibi hisse iyice dolmuş olabilir , millet düşündüğünde ne gitmedi diye , Aselsan akla geliyor , herkes oraya atlıyor , bir innovasyonu olduğunu hiç sanmıyorum , tamamen şişirme fantezi bir şirket kendi fikrimce , bakalım bu kadar innovasyon falan yaptık deniyor , ortaya bir şey çıkacakmı yoksa fos mu çıkacak sonuçta ilk binde nerede ise üniversitemiz yok , inovasyonları acaba kim yapıyor , temettü verilmeyip paralar araştırmaya gidiyor deniyor ama inşallah iyi değerlendiriliyordur, daha ileri gidemiyorum valla bizi içeri atarlar yasa da çıktı [emoji4]( şahsi fikirlerimi paylaştım yatırım tavsiyesi değildir , Bende de hisse var)
geçen sene 12 milyar olan kısa vade borcu 22 milyar olmuş tebrik ederiz..
yorumlara bu kadar sert tepki göstermeniz anlamsız.
uçacak kaçacak deyince uçup kaçmadığı gibi, düşecek biyere gitmeyecek demekte hisseyi gram kımıldatmaz.
yatırımcının aselsan hakkındaki olumsuz yorumlarına gelince, 5 yıldır borsadaki hareketlerine balkınca haksızlık yapıldığını mı düşünüyorsunuz. tüm yatırımcıların ortalama ortak maliyeti bile 3$ iken 5 yıldır daha yukarıda maliyetli olanların günahı neydi, bencede aselsan yatımcının parasını ödeyip kottan düşmeli ve sadece yapacağı işe odaklanmalı.
Gizlilik önemli evet prestij ve güvende önemli, millet olarak sürekli bilgi kirliliğine maruz kalıyoruz gerçektende aselsanın tv lerde internette sürekli şunu üretti bunu yaptı haberleri gerçekmi yoksa yatırımcı maniplasyonumu düşünmeye başlıyorsunuz, bu da güven kaybına yol açıyor, ya içi boşsa diye düşünüyor milletin ferasetinin iradesiyle kurulmuş hayati öneme sahip bir kurumun güvensizlik oluşturma lüksü yok, böyle bir düşünceye sebep olacak karar ve merciler sorumlu tutulmalı
TSKGV kar amacı güden bir kurum degil ondan 1 e ürettigi malı devlete 10 a satmasını beklemek hayalcilik olur diye düşünüyorum.
Belki son çeyrekte büyük bir kar açıklaya bilir ama bence hak ettigi deger buralar degil.
Bu hak ettigi degeri bulur anlamına maalesef gelmiyor. O yüzdende ben devletin yerine olsam kottan çıkarırdım
ASELSAN yabancı oranı 19 Ekim 2022 % 23,07. 18 Ekim 2022 % 22,39.
Fark % 0,69. Hisse kapanış fiyatı: 32,76 TL (Kaynak İş Yatırım).
Şimdi size bir örnek baykar bu cast'ı bildigim kadarı ile ambargo sebebi ile ithal edemiyor sende Asels olarak yerli CAST üretiyorsun bu normalde altın değil pırlanta degerinde bir ürün bu ürün olmazsa o iha bir hiç.
Misal şimdi bu CAST kaç paraya satıldı 10 a üretip 11 e mi sattı ? yoksa 10 a mı yoksa 15 e mi bilmiyoruz bilemeyizde.
https://twitter.com/IsmailDemirSSB/s...06394793410560
Güvenlik güçlerimizi milli sistemlerle donatmaya devam ediyoruz.
6 adet Bayraktar TB2 İHA’mızı, 6 adet yerli CATS kamerayla Sahil Güvenlik Komutanlığımıza teslim ettik. Böylece TB2’ler
@sahilguvkom
envanterine de ilk kez girmiş oldu.✈ï¸