Oy pusulalarının değişmesi için zaman lazım ondandır
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oy pusulalarının değişmesi için zaman lazım ondandır
https://instagram.com/stories/ankara...d=MDJmNzVkMjY=
Kiracı herşeyi söküp götürmüş
Dr. Barış Esen
@barisesen
·
9s
Bir arkadaşım yurtdışında yaşıyor, Türkiye’den ev alıp vatandaşlık kazanan yabancıların da seçimlerde oy kullandığını söylüyor. Burada yaşayanları geçtim ama bu yolla vatandaş olanların kendi ülkesinde kalıp benim geleceğimde etkili olması ters geliyor.
Kerim Rota
@kerimrota
·
6s
2 Mayıs KKM dönüşleri öylesine yüklü ki, bankaların bugün ticari müşterilere döviz satması sözlü talimatla yasaklanıyor.
İthalat talepleri erteleniyor.
Sadece KKM dönüşleri için gelecek talebin karşılanmasına izin veriliyor.
2 Mayıs'ın 3/4 katı KKM dönüşü ise 15 Mayısta.
Deniyor. ancak bugün kuru epey yatışmış gördüm.
Cuma 20,32 den alamadığım doları 20,12 den aldım.
Bir yerlerden destek olarak para mı geldi.
Serkan Çelik
@SrKCLK
·
6s
Para girişinin olduğu ama her şeyin eksi olduğu bir gün daha. Ziraat alımda . Her zaman ki gibi bofa ve İnfo basıyor piyasayı.
Ziraat bu kadar hisseyi ne yapacak. Reklamlarında tarım ve buğday gösteriliyor....
Eskiden bakanlar, başbakanlar dolar alanın eli yanar derlerdi.
Şimdiki durumda Bakan dolar düşecek bile diyemiyor.
Çok büyük bir yükseliş (ralli) beklemeyin diyebiliyor.
Durum eskiye göre çok daha vahim mi?
Aynen batıracaklar ülkeyi Oysaki iktidar herşeye %200 - 300 zam yaptı.%50 maaşa zam yapılırsa alım gücümüz artar aman sakın artmasın böyle iyi.Kuzu kuzu oturalım evde halimizede şükredelim.Peygambet efendimiz döneminde maaşmı vardı.
Geçen sene 150 liradan başlayan ve 10 bin euroya çıkan özel plajların giriş ücreti bu yıl daha netlik kazanmazken, geçen yıl plajlarda lüks işletmelerde 200 TL olan bir lahmacun 450 TL’ye satılıyor.
Yüksek sezonda 1 milyon liraya 5 gece konaklama yapılan yerler de var. Bu tarz yerler oteller içerisinde villa ve apart konsepti olarak hizmet veriyor.
Sadece bir kaç yıl önce Bodrumda lahmacun 50 TL ye satılıyor haberleri yapılınca insanlar şok oluyordu. Şu an 450 Tl satılıyorsa 9 kat artış demektir. İnsanların alım gücü 9 kat erimiş anlamına geliyor.
Peki ücretlerde 9 kat artış oldu mu?
Bu ülkeyi savaşta kurtaran kesimin çocukları Bodruma giremezken askerliği bedelli yapanlar ve kurtuluş savaşı sırasında Antalyayı, Aydını, Muğlayı, İzmiri işgal etmeye çalışanlar KENDİ TOPRAKLARI GİBİ bu ülkenin güzelliklerinden yararlanıyor.
DDKKM de yüzde 20 lere varan faizlerden söz ediliyor? Doğru mudur ?
Bu ülkede din kuralları düşünüldüğünde doğru yapılan ne var?
Bir kasaba gidip normalde 300 TL ye satılan bir et için kasada 50 TL ödeyip çıksan ne olur?
Kasap seni hırsızlıkla ve HARAM YEMEKLE suçlamaz mı?
Devletin kurumu olan Öğretmen evinde 25 TL ye kalabiliyor musun?
Ancak kamuda en yüksek maaş alan vekillere meclis lokantası 1900 lerin tarifinden yemek sağlamıyor mu?
Bu yenilen yemekler helal mi haram mıdır?
Ülkede hükümetin beceriksizlikleri nedeniyle en az 9-10 kat erimiş olan satın alma gücünün olduğu bir dönemde, emlak fiyatları da son iki yılda en az 5 kat artmışken 2 yıl boyunca kira artışı yüzde 25 olacak demek dinen uygun mudur?
Gerçek enflasyonun yüzde 200 lere vardığı bir ortamda kiralar sadece geçen yıl resmi enflasyonun bile 1/3 oranında artacak demek gerçekte ev sahiplerinin cebinden çalınan para değil midir?
Din de ahiret için en önemli kavram kul hakkı ise, ev sahibinin gelirini kiracıya aktarmak dinen HARAM DEĞİL MİDİR?
Gücü olduğu halde Ev sahibine ödemediği kira bedelini eşine ve çocuklarına HARAM ŞEKİLDE yedirenlerin ahiretleri hiç akıllarına gelmiyor mu? Ahirette sorguya çıktığında, bana bir bakan (seçimde yeniden vekil seçilebilmek için) bize bu HARAM PARAYI yeme hakkını verdi, biz de yedik, suç bizde değil mi diyeceksin?
https://www.ekonomim.com/finans/habe...-haberi-692959
Swisquote'den müşterilerine Türk Lirası pozisyonlarını kapatma çağrısı
İsviçreli bankacılık hizmetleri şirketi Swisquote, Türkiye seçimlerine yönelik riskleri azaltmak amacıyla müşterilerine seçim öncesi Türk lirası pozisyonlarını kapatma çağrısında bulundu ve 5 Mayıs'tan itibaren lira işlemlerini askıya alacağını bildirdiğini açıkladı.
Primi o andaki merkez bankası alış kurundan tl olarak anında hesabınıza yatırıyor. Yani100.000 dolar yatırdınız bunun %20 si 20.000 dolar 19.47 merkez kuruyla çarpıyor ve hesabınıza yatırıyor. Siz bu parayla dolar almak isterseniz tabiki 20.000 dolar alamıyorsunuz çünki alış kurunuz 20.xx piyasa kurundan oluyor kayıp burada oluşuyor.
Bugün haftanın ilk iş günü yine MB KMDT piyasasında dişlerini göstermiş olmalı
dolar bazlı 484 kg işlem geçerken , tl bazlı 1.714 kilo işlem gerçekleşmiş...
birisi 1.230 gr/tl'ye kadar mal vermiş...
en yüksek işlem hacmine sahip işlemciler
- T. GARANTI BANKASI A.S.
- ISTANBUL ALTIN RAFINERISI A.S.
-IAR DOVIZ VE KIYMETLI MADENLER YETKILI MUESSESE A.S.
-GOLDTRANS HEDIYELIK ESYA TICARET A.S.
-DEMAS KUYUMCULUK IHRACAT ITHALAT SANAYI VE TIC. A.S.
dikat edilirse ist altın adlı firmanın 2 değişk gurup şirketi işlem yapmış ...
yani bir nevi al gülüm ver gülüm paslaşması yapmış olmalılar derim...
hayret ahlatçı bu listede yok
kapsında metrelerce kuyruk olan Nadir metal yok..
dedikoduya göre ihracatçı kuyum firmalarına TC Hazinesi malları (Altın) uluslararası fiyattan Nadir metal aracılığıyla veriliyormuş ,
bu firmada 300 dolara yakın kilo başı HİZMET BEDELİ alıyormuş...
troy firmasıda bu listede yok...
benim gördüğüm/ kafamdaki muhtemel senaryo
MB serbest piyasada ( k.çarşı spot döviz-altın )frenlemek için
iab nezninde altını tl ile satıp ,
bana tl getirn ben de size altını vereyim dedi...
yani çarşıda bu işle iştigal edenlere/büyük hacimli firmalara ucuz altın vererek
TL'de onları sıkıştırdı ve Doları kusmalarını sağladı...
bence geçen haftadaki gibi muhtemelelen cumaya kadar bir daha KMDT'da mal vermiyecek ,
cuma günü yine tl sıkıştırması operasyonu yapabilir...
hem vatandaşa deniyor altını ekonomiye kazandır...
hemde DMKT piyasaında vatandaşı içeri girmesine izin vermiyorlar
verileri saklıyorlar
ancak gün sonu raporuna ulaşılabiliyor..
sakalam ücreti
abuk sabuk komisyonlar
falan filan ücreti
tabii ki yöneticlerin tercih meselesi
bir de darphane malları kapış kapış gidiyormuş...
darphane mallarında kiloya bugün 1.500 dolara kadar işçilk yapmış...
oysa normal zamanlarada fiyatlar kiloda 5 -20 dolar arasıda oluşurmuş...
eğer böyle giderese yine yeraltı alternatif darphanelerin devreye girip daha düşük milyemli/saflığı düşük birebir aynı kalıplı malları piyasaya arz etme tehlikesi varmış
öyle muhabetler yapılıyor...
acayip zamanlardan geçiyoruz...
Bu primli olanı normal ddkm'den biraz farklı. Primi banka kendisi ödüyor yani kendi kasasından. Ana parayı merkezin kuruyla çarpıyor ve bildiğimiz %8.5 tl kkm yapıyor vade sonunda dövizdeki artışa bağlı olarak ana paranız aynı döviz olarak ödeniyor. Eğer dolar artmaz ise bu 58.5 da alıyorsunuz bu pek mümkün değil. Uygulamanın nedeni Dolar Tl rasyo sorunuymuş. 60 bin'e 19 aldım 100 bin yakınına 20 verebileceklerini söyledi.
Vadeler 3-6-12 ay. TL kkm faizi %8.5
Vade sonu dolara dolar ve % 20 dolar faizi , inşallah yalnislik.yoktur bu isde
Hocam benim DDKKM için anladığım şu, doğru mudur ? : Atıyorum 1 Milyon liram var o günkü kurdan bana mesela 19.45 den 51.413 dolar yaptı. 51.413 dolar aslında TL karşılığı olan 1 Milyon TL ile %8.5 dan mevduatta. Dolar artmadı ve %8.5 faizi 1 Milyon TL üzerinden 3 aylık karşılığını tl olarak alıyorum ve ana param 51.413 dolar hesabımda olmaya devem ediyor. Buna ek olarak %19 ile dolar faizi de mi alıyorsunuz 3 ay üzerinden?? Açıkçası ben anlamadım bu DDKKM yi anlatırsanız sevinirim.🙏🏻
sn virtue..
beni tanıyan tanır.. siz hala tanıyamamışsınız belli ki.. 20 yıla yakındır burada gerçek oranlar paylaşırım.
bugün yukarıda paylaştığım oranla ddkkm bağladım.. 91 gün dolar yıllık %22,56 mevduat karşılığı opsiyon primi 1 saat sonra hesabıma yattı.
çok iyi oran sn.shorts , hayırlı olsun
bir kaç ay önce ing den peşin %12 dolar karşılığı peşin prim almıştım . İyi oran demiştik , demek ciddi artmış. Hatta %30 bile geçenlerde verdiklerini yazmışsınız , size inanırım. Dolar bazında tefeci faizi bence ve garanti bankası olması da çok ilginç
Bankaya 100.000 dolar götürüyorsunuz dışarıdan...
Size 5000 dolar veriyor peşin.
3 ay sonra gidip 100.000 dolarınızı, dolar olarak geri veriyor.
Faize göre, meblağa göre gün gün değişir, bazısı baştan verir, bazısı sonda.
Geçmişte bazıları ayrı ayrı ifade ederken (TL ye şu USD ye bu), bazısı faizin içine dahil ederek de ifade ettiler, dolarla girilen KKM'de faiz düşükken TL faizli DDKM nin faizi yüksekti misal, aslında prim içindeydi. Şu anki opsiyon/primli DDKM'de de TL faizi var, ama düşük olduğu için aslında yok gibi.
ING, Garan, HSBC ye gidin direk oran alın...
Muhtemelen rasyolarını tutturamayan bankaların uygulaması veya sizin parayla vadeli piyasalarda arbitraj yapıyorlar, kazandıklarını kırışıyorlar.
Opsiyonlu, primli DDKM soracaksınız, sadece 'DDKM' denirse zaten ilk KKM tebliğinde bahsedilen KKM ile aynı yani dolarla girilen KKM aslında DDKM, iki türlü KKM, birisi DDKM birisi TL ile girilen KKM, bi de ticarilere 1 aylık ayrı KKM var.
Çok teşekkürler.. Dolar mevduat gibi o zaman.. Sadece faizi yüksek.. Duruma öncesinde veya sonrasında getiriyi alıyorsunuz.. Mantıklı doları olan için.. Dönüşüm diyince TL den dövize dönşüyor diye düşünüyordum şimdi anladım.. Benim de sorunum şu an dövize geçmek oldu.. Nasıl geçicez dövize bu makaslarla 🤔