Sayfa 265/1003 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 2,113 - 2,120 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

çok iyi oran sn.shorts , hayırlı olsun

bir kaç ay önce ing den peşin %12 dolar karşılığı peşin prim almıştım . İyi oran demiştik , demek ciddi artmış. Hatta %30 bile geçenlerde verdiklerini yazmışsınız , size inanırım. Dolar bazında tefeci faizi bence ve garanti bankası olması da çok ilginç

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    sn virtue..

beni tanıyan tanır.. siz hala tanıyamamışsınız belli ki.. 20 yıla yakındır burada gerçek oranlar paylaşırım.

bugün yukarıda paylaştığım oranla ddkkm bağladım.. 91 gün dolar yıllık %22,56 mevduat karşılığı opsiyon primi 1 saat sonra hesabıma yattı.
    Hocam DDKKM yi anlatabilir misiniz?

3.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Bankaya 100.000 dolar götürüyorsunuz dışarıdan...

Size 5000 dolar veriyor peşin.

3 ay sonra gidip 100.000 dolarınızı, dolar olarak geri veriyor.

Faize göre, meblağa göre gün gün değişir, bazısı baştan verir, bazısı sonda.

Geçmişte bazıları ayrı ayrı ifade ederken (TL ye şu USD ye bu), bazısı faizin içine dahil ederek de ifade ettiler, dolarla girilen KKM'de faiz düşükken TL faizli DDKM nin faizi yüksekti misal, aslında prim içindeydi. Şu anki opsiyon/primli DDKM'de de TL faizi var, ama düşük olduğu için aslında yok gibi.

ING, Garan, HSBC ye gidin direk oran alın...

Muhtemelen rasyolarını tutturamayan bankaların uygulaması veya sizin parayla vadeli piyasalarda arbitraj yapıyorlar, kazandıklarını kırışıyorlar.

Opsiyonlu, primli DDKM soracaksınız, sadece 'DDKM' denirse zaten ilk KKM tebliğinde bahsedilen KKM ile aynı yani dolarla girilen KKM aslında DDKM, iki türlü KKM, birisi DDKM birisi TL ile girilen KKM, bi de ticarilere 1 aylık ayrı KKM var.

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Geçmişte bazıları ayrı ayrı ifade ederken (TL ye şu USD ye bu), bazısı faizin içine dahil ederek de ifade ettiler, dolarla girilen KKM'de faiz düşükken TL faizli DDKM nin faizi yüksekti misal, aslında prim içindeydi. Şu anki opsiyon/primli DDKM'de de TL faizi var, ama düşük olduğu için aslında yok gibi.

Muhtemelen rasyolarını tutturamayan bankaların uygulaması veya sizin parayla vadeli piyasalarda arbitraj yapıyorlar, kazandıklarını kırışıyorlar.

Opsiyonlu, primli DDKM soracaksınız, sadece 'DDKM' denirse zaten ilk KKM tebliğinde bahsedilen KKM ile aynı yani dolarla girilen KKM aslında DDKM, iki türlü KKM, birisi DDKM birisi TL ile girilen KKM, bi de ticarilere 1 aylık ayrı KKM var.
    Tşr ederim açıklayıcı olmuş

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bugün yukarıda paylaştığım oranla ddkkm bağladım.. 91 gün dolar yıllık %22,56 mevduat karşılığı opsiyon primi 1 saat sonra hesabıma yattı.
    Minimum 500K$ la mı yapıyorlar, daha düşük tutarlar için oran sormuşmuydunuz

6.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    primli ddkkm.....düz ddkkm....farklı....mtleri bile anlamıyo....oran alırken iyice anlatın mtye....yanlış soruyo...primlide faizi dolar tlye cevirip veriliyo...düzde faizi tl...ana para yerinde duruyor...

7.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Çok teşekkürler.. Dolar mevduat gibi o zaman.. Sadece faizi yüksek.. Duruma öncesinde veya sonrasında getiriyi alıyorsunuz.. Mantıklı doları olan için.. Dönüşüm diyince TL den dövize dönşüyor diye düşünüyordum şimdi anladım.. Benim de sorunum şu an dövize geçmek oldu.. Nasıl geçicez dövize bu makaslarla 🤔

8.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler.. Dolar mevduat gibi o zaman.. Sadece faizi yüksek.. Duruma öncesinde veya sonrasında getiriyi alıyorsunuz.. Mantıklı doları olan için.. Dönüşüm diyince TL den dövize dönşüyor diye düşünüyordum şimdi anladım.. Benim de sorunum şu an dövize geçmek oldu.. Nasıl geçicez dövize bu makaslarla ��
    5000 dolar tlye çevrilip veriliyo....fiziksel 5000 usd yok....dışardan almak zorundasın....4500e düşer...

Sayfa 265/1003 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •