Cevap için teşekkür ederim, takip edeceğim.
Üstad derken ben de anladığınız manada kullanmamıştım aslında.
Anlam olarak değil de hürmet etmek amaçlı olarak kullanırım, naçizane.
Selamlar...
Printable View
Cikarkende inerkende MUHTESEM sin İSMEN...iyiki is yatirimdan oynamiyorum sinirden hesabimi kapatirdim.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1m luk TEB çıkışı -4 yaptı şu endekste. Neden? 8,5m lotu 15dk karşılayan piyasaya ne oldu,hadi diyelim trade günü idi millet fırsata geldi,37 den 36 dan ne lotlari kaldırdı bu piyasa,ama bu kan emiciler öyle bir hale getirdiler ki hisseyi milleti tokatlamayi kâr gördüler şimdi bu hale geldi. Her işin bir adabı var bunların adabı bu sonuca yatırdı bizi geçmiş olsun.
Hergün 1 tl düşse 32 gün sonra tertemiziz hayırısıyla.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne beklentisi bu, temettümü? Hisse fiyatımı? Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genel anlamda sorun görmüyorum ama endeksten hunharca negatif ayrışması can sıkıyor.
Yalnız dediğiniz şekilde hesaplanmıyor sanırım temettü miktarı. Net 1.6 lardan bahsedilmişti geçenlerde. İnşallah o değilde sizinki gerçekleşir :)
Yilsonu kari 10milyar olsa yine 45/60 araliginda olmasi lazim ama asagida nereyi hedefledi bilemedim.
Bildiğim kadarıyla 30% u dağıtılıyor temmettü olarak. Bu da yaklaşık 3 milyar eder. Sermaye 1,5 olduğına göre, hisse başı 2 tl civarnda temettü verebilir.
Benim tahminim 1,5 tl. nerden bakarsan bak geçen yıla göre en az 3 misli.
İnşallah böyle büyümeye devam edet.
Yilsonu kari zaten asagi yukari 9-10m burda ceyregin yarisi bitmis,hacimdeki gevseme ile bir nebze baskiya kilif buldular,endeks hala yerinde. Yeniden degerleme gelirse yine sapkadan tavsan cikmis olur ama su anda kimsenin pozitif haber akisi istegi yok. 8,5m lot alan operasyon ekibi/kisisi boyle istedigi icin dort bir yandan sirket batmiscasina hareketlere imza atiliyor gecen de bahsetmistim investing e kadar her yerden psikolojiye oynuyor. Tahtayi zaten goruyorsunuz kac seanstir bu sirketin tahtasi kirmizi,bilanco oncesi de oyle idi sonrasi tamamen piyasadan negatif -2,-3 ne satabilen satabiliyor ne alan trade edebiliyor herkese yandim Allah operasyonu cektiriyor.10m kar eden sirket 7500 endekste tarihi rasyolarinin az ustunde diye bu kadar irzina gecilir mi,boyle geciliyor rtalb muamelesi goruyor. Bakin nnf yeni fon cikardi yuzde 3 info almis hemen daha yeni fon,madem bu araci kurumlar batiyor niye almis ki bence poz arttirdilar bu ay. Tuzcu vardi meshur vestel tahtacisi her gun beddua yerdi,en son beyin kanamasindan oldu,simdi alsin-satsin oteki tarafta, bu gruba da yar olmayacak bu ettikleri elbet burunlarindan gelecektir. Seans boyu vurduklari yetmiyor her kapanista da yarim puan vuruyor ama boyle sirkete boyle tahta,8 milyar paradan 3 lot destek atsa bozulacak oyunlari hic orali degiller.
İster İs Bankasi olsun ister en triviri patron sirketi olsun.Borsada olunca din iman vicdan hakgetire.
Sn alik, bu hissenin tarihi ortalama fk sı nedir biliyormusunuz? Tarihi rasyolardan bahsedince bildiğinizi düşündüm. Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa yatırımcısı olabilmek kolay degildir.
Birileri gelir tahtaya ayar vermeye kalkar... Birkaç yıl önce USB Londan da elindeki malları çıkarken tahta cenaze eviydi... Sakin kalın... Yatırımcı olun... Al Sat yapıyorsan 45 de çıksaydın 32 de ağlamazdın... Zirve de dip de değişkendir..
Banka gibi büyüyen bir şirketi bedava toplamak isteyecekler baskılayacaklar normal..... Unutmayın ki : Iş Grubu iştiraklari tek çatı altında toplanacak eğer bu oluşum halka açılırsa aracı kurum Işmen belki de Türk Borsa Tarihinin en büyük halka arzına sahiplik edecek....
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bol kazançlar.
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Edit : Acemileri vurkaçcıları borsada fena öperler....Birileri tahtaya yeni gelmiş olabilir, 2019 dan beri işmen yatirimcisiyim bedava fiyata xxxxxx haneli senet taşıyorum....yüzde kaç bin kazandıgım hesabını unuttum. 3 5 tabanda kayış atanlara mevduat var garanti para [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Ağır topların yani özellikle eski yatırımcıların bir şeyler yazması lazım, hep iyi günde yazarak olmuyor, diye yazmaya gelmiştim :) Sen yazmışssın...
Kısa vadede alanlar zararda olabilir elbet, onları da anlamak lazım ama esas mesele tam da senin dediğin gibi... 5 yılda 68 kat çıkmış bir hisseden bahsediyoruz...
Borsa dinamiklerine dönüyor, her gün kazanma devri bitti belki de... Hava yolları 2 yıl önce tek çeyrekte 56 milyar kâr yapacak dense kim inanırdı, yaptı ama hisseyi götürmüyorlar.
Borsa kurtlar sofrası, Ismen'de de kim bilir ne numaralar çeviriyorlar, bilemeyiz... Borsayı uzun vade düşünmek lazım, ya da faize kaçmak lazım, %40-50'ler havada uçuşuyor...
Teşekkürler Sn Fedoramca :)
Bende Ereglide sizi takip ediyorum orada da size taş atanlar herşeyi bilenler çok oluyor...
Dönemsellikden bir haber sadece bugünkü ekrana odaklı ky maalesef kayba uğrayinca bizim anlatmak istedigimizi yanlış anliyor...Kim istemezki hepimiz bir anda milyonlar kazanalim. SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Acı çekmeden olmuyor! Tabii ki isteriz sn Babakan, kim istemez hep, her gün, daima kazanmayı :)
Borsa bir risk, dünya risk, ülke risk, riskler çok. Kolay değil, 2-3 yıldır ne alırsan kazan devri bitiyor olabilir. (hoş biz Ereğli'de onu bile kazanamadık)
Serzeniş olur mutlaka, bugün alıp yarın satıp kazanmak isteyenin de böyle bir hakkı var ama işte o iş öyle kolay olmuyor çoğu zaman....
Biz KY'lar büyüklerin elinde ancak figüran oluruz, adamlar denetimin de çok zayıf olduğu bizim gibi bir borsada isterse 1 ayda %100 yaptırır, isterse yerinden oynatmaz.
Yine de para kaybetme psikolojisini yönetmek kolay değil, bunu yönetebilmek için ne olduğuna karar vermek gerekiyor önce...
Sen necisin,kimsin? Niye buradasın? Amacın ne? :)
Keşkeler de bitmez hiç... Ben de bir keşke bırakayım bir tane buraya...
Keşke 2021'de ISmen'i hiç terk etmeseydim... Aralık çöküşünden 1 hafta önce sattım, şans işte...Sonra dolar, molar savrulduk durduk, hatta o dönem 15'den, çok az 13'ten bile alımlarım vardı, aynı disiplinle devam etsem bugün para beni bozardı :)
Gereksiz mesgul mü ediyorum, küfür yemeyelim... Ereğli'de in cin top atınca, biraz foruma moral vermeye geldim aslında...
ISmen'i 21 civarından almıştım 2021'de Şubat falandı, çok yakın bir arkadaşıma da al dedim, at köşeye Temmuz'da %30 kazanmazsan aradaki farkı ben sana öderim, garantin benim :) Çok biliyoruz ya!..
(Bu 21 bu arada, bedelsiz bölünmeden önceki rakamlar, hatırlamıyorum %600 falan bedelsiz verdi)
21'den 22 oldu kazanıyoruz, show başlıyor derken, 22'de bir gün -4 ile bir devre kesti, o gün sinyali alamadık...
Sonraki günler her gün -3,-2, öyle gidiyor... Ben de burada, düşen bıçak tutulmaz dedikçe alıyorum... 19-18'e kadar, Ismen düştü ben aldım, sonra Naci Ağbal hikayeleri, 13'leri de gördük...
Fiyat 15 iken garantörü olduğum arkadaş başladı ağlamaya, biraz daha sabret dediysem de ikna edemedim, baktım üzülüyor, zararını nakit olarak gönderdim, hisseyi de sattırdım. Onun sattığı yerden ona gönderdiğim nakiti de hesaba katarak ben alım yaptım. Zararı ISmen'e kitledim yani...
Aralık ayında da Ismen'i satıp, parayı kurtardık, kâr da ettim, çok şükür diyerek ayrıldım İsmen'den.
Keşke aynı azimle devam etseymişim :)
Hisselerin ne süreçlerden geçtiğini görmek için herhangi birinin günlük grafiğini açıp bakmak yeterli olur. Hangisi sürekli artmış? Sürekli inişler çıkışlar olur.
İsmenin grafiğine bakarsak 2022 aralık sonunda gördüğü zirveyi geçmesi, 2023 haziran ayı sonunu bulmuş. 6 ay. Sonraki hareketleride ortada.
Belki önümüzde böyle bir süreç var bilemeyiz.
Sn Fedoramca aslında burda da bir bilgi saklı... Bazen cesur olup kagıt degistirmek ya da dönemsellik geregi kısa ayrılıklar lazım :)
Bendede biraz Eregli vardı be işmen bölünme öncesi 18 19 dan lotlarımı arttirdım sonrası malum soluksuz yükselis bölünme yine yukarı yön... derken bugünkü fiyatlarla karşılaştık.SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 günlük dünya tamam ben seni kırdıysam özür dilerim sende beni kastetmedin yanlış anladık birbirimizi diyelim kapatalım.SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen şimdi acılısın ne dediğini bilmiyorsun kusura bakma. Ama seni en az senin kadar anlayan biri var karşında, o da ben!
Keşke elimde sihirli bir değnek olsa, sana dokunup acını dindirebilsem!
Diyebileceğim tek şey, yatırım stratejini baştan gözden geçirmen, huzur ancak öyle geliyor... Bunu da söylerken bilmişlikten söylemiyorum, huzurlu olabilmek için bu şart.
45-32 haklısın ne desen haklısın fiyatlamaya ama şahısları hedef almaya gerek yok.
(Ben de bugün kendimi nasıl bu durumda buldum bilmiyorum da, selam verdik olayın ortasındayım... )
Sizin kelimeleri mazur görmem forumdaki kimse adına. Bence siz de özür dileyin sn Babakan da, konu kapansın..Ben de ikinizden özür dileyim :)
Siz iki medeni insan zaten özürleşmissiniz, ben okumadan yazmıştım. Ben de sizlerden özür diliyorum o zaman...
Her zaman her şey beklendiği gibi olmuyor işte. Ben de Ereğli'de sürekli lot artırıyorum sürekli zarar... 2024'de bize bol, bol, ereğli aldırmaya devam edecekler gibi gözüküyor. Umudum 2025... 2024'de %25-30 arası artırma hedefim var, 2025'de 80 lira olursa Ereğli'ye fitim. Tabii enflasyon da biraz kendine gelmesi lazım.
Ama ne yaşarız bilmiyorum... Sağlık olsun...
Bildim bileli 3-4 fk arasi oynar,bu noktada pahali kaldigi kabulum,ama bist teki secim sonrasi olusan atmoster dolar bazinda baskidan kaynaklı butun varliklarimiz gibi hisselerimiz de bir nebze ortalamalarin ustunde fiyatlayabilir. Bizim intizarimiz hisse ustunde mal cikana degil,yikarak devirene ve biraz da buna mahal verene. Arclk nerdeyse 20fk kac bilancodur deviren yok,thy her sert donemde bir geri alimla destekte,sirketin ozkaynagi gayet yeterli. Bugun sehir disindayim ekrana bakamadigim icin fazka soylenemiyorum yarin basarsa bol bol soylenirim buradan:)
https://youtu.be/YUfVSdtgusk?si=z-gjc8Tnauh4rGUt
Moralleri biraz yükseltelim 4:55 den itibaren Işmen degerlemesi :)
2022 Aralık sonu, yeni fiyatla 14.7 görmüş. 2023 nisan 9.42 görmüş. 4 ayda %50 den fazla. Bunlar yaşanıyor malesef.
Anlasildi ki bu haliyle asagi yukari testereye baslayacak,hacim de bahanesi olur kisa vadeciler dokuluruz, simdi cevaplamamiz gereken soru endeks guc mu topluyor,borsa oldu de toprak atani mi bekliyor,ismen le beraber bazi sirketlerde de ciddi firsatlar olusurken ben daha cok guc topladigini dusunuyorum, genelde yaniliyorum son donemde insallah bunda yanilmam:)
Teb deki satici inatci cikmasa biraz daha sekebilirdik,bakalim bist teki pozitif hava yavas yavas hacim getirebilir mi,simdilik hacim hala cok yavas
En azindan bu sefer yanilmadim,endeks guc topluyordu ve ucuncu guclu seansla bir nebze hacim de kazanmaya basladi. Tabi para sektorel yer degisiminde,araci kurumlardan cikan paranin kosa kosa donmesi icin nedeni yok,eger ciddi hacim duzelmesi alirsak biz de 35 ustu rakamlar icin dayanak kazaniriz. Simdilik yedigimiz dayak yanimiza kar kaldi,ama borsa gidecekse ismen siz olmaz!
Gunaydin, hocam bir haftadir 50m hacme saat 14 civari ulasiyorduk bugun 12.10 itibariyle ulastik, ayrica biraz hacim isi boyledir herkesin elinin uzaklastigi donemde belli agirliklari olan senetlerle bist i yukari tasidilar ki bu agirliklara olan para girisi de onemli katalizor bence. Bir sekilde yilbasina daha diri bir borsa umidim var tabi faiz haftasi kararlar da onemli,volatilitenin kipirdanmasi olumlu emare ismen icin 32 yi dip yapabilmek icin temelden destek almamiz sart idi
Varlık kiralama şirketinin potansiyeli nedir, finansallara ne kadar katkı yapacak önemli.