Sayın hazirun,
fon değerlerini önceden veren bir arkadaş vardı yazmıyor artık. Ondan kopya çekiyorduk.
Printable View
Sayın hazirun,
fon değerlerini önceden veren bir arkadaş vardı yazmıyor artık. Ondan kopya çekiyorduk.
friendly kardeş üzüldüm şimdi, birkaç kişi eleştirdi diye gitmenin anlamı yok bana kalırsa ama işlerin vardır, yoğunsundur daha seyrek yazarsın onu anlarım, zaten şurada bilgi paylaşan çok az kişi kaldı, ben buraya en çok senin yazdıklarını okumak için giriyorum, araştırıyorsun yazıyorsun değişik fonlar öğreniyoruz, strateji paylaşıyorsun, güncel portföyünü paylaşıyorsun fikir ediniyoruz yoksa fonların eski tadı kalmadı, ne alsak aylardır enflasyon altındayız bir ileri bir geri yerimizde sayıyoruz, hisselerde de zararım çok onun için eskisi gibi yazasım gelmiyor ama her gün buraya girmek alışkanlık olmuş, bakmadan geçemiyorum.
sen biraz daha düşün bence böyle gitmek olmaz, en azından arada bir gelip paylaşımda bulunursan sevinirim.
Para Piyasası Fonları / Dolar Analizleri
15 Ocak 2024 - 14 Aralık 2023 arası 32 günlük vadeli mevduat faiz eşleniği
PPF fonlarda en yüksek getiri (ilk üç fon)
FSF 49.73%
BGP 45.58%
RPP 45.47%
Dolar (TCMB saat 11:00 kurlarına göre)
USDTL 43.69%
En çok açık sözlü oluşunu seviyorum yazmaya devam edinRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sene veya onumuzdeki senelerde yillik bazda portfoyu yuzde 80 buyuteceginizden nasil emin olabiliyorsunuz ? Borsada trade mi yapiyorsunuz ?
Bense yine yuzde 80 devam edecegim yazmissiniz ? Yillik bazda yuzde 80 kazanmaya devam mi edeceksiniz , enflasyon yuzde 30 - 40 bandinda dolasirken.
En kaliteli fonlar bile yillik bazda yuzde 80 getiri yaratmakta zorlanacaklardir bence enflasyon yuzde 30 - 40 bandinda dolasirken.
Yanlis anlamayin, sadece meraktan soruyorum ogrenmek icin. Saygilar.
Sayın hazirun,
HDA HEDEF PORTFÖY DÖRDÜNCÜ İSTATİSTİKSEL ARBİTRAJ HİSSE SENEDİ SERBEST (TL) FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) fonu vergiye tabi midir?
https://invst.ly/1305fv
XU100 HAFTALIK...
EVET GENÇLER BU SON KOYUŞUMDU HAFTALIK GRAFİĞİ SİZE .ARTIK ARKANIZA YASLANABİLİRSİNİZ.
https://invst.ly/1305h1
BURADA KIRILIM DAHA NET GÖRÜNÜYOR..
Inveo fonlarında bir saçmalık var. Fonların çoğunda portföye GYL diye Kısa Vadeli Borçlanma diye uyduruk bir fon itelenmiş. Tefas ta işlem görmüyor. Getirisi mevduattan bile kötü. Yönetim ücreti %2.3 gibi en üst rakam. Inveo Portföy böyle bir saçmalık neden yapıyor olabilir? GYL fonu sanki bazı yöneticilere bedava gelir sağlamak için hileli olarak kullanılıyor. Diğer fonların getirisini aşağı çekip tıraşlıyor. Kasten böyle bir hile yapıyorlarsa çok ayıp.
Bazı başarılı fonların hepsine azar azar GYL itelenmiş çaktırmadan. Tıraşlıyor hepsini.
Dikkat ederseniz döviz artışı faiz kadar oluyor , kkm dönüşleri de o şekildeydi son zamanlar , kontrol tam
Akbank altın fonunda altının yükselişine rağmen bu akşam enteresan bir kayıp var. Ben bu altın fonlarını hiç anlamadım.
rık 0,126
rpd 0,312
hala duruyor mu bu sayfa ya :))
Doları, RIK ve örneğin DBH ile de kıyaslayabilirsek
Dövizin kendisi ile döviz bazlı fonların durumunun ne olduğunu anlayabiliriz.
Son 1 ay dolar 3,77
DBH 3,62
RIK 5,20 buldum.
RIK ve DBH'den % 10 kesinti yapacağız.
PPF olarak BGP 3,68 getirmiş.
Son ay için enflasyon 2,93
Bu durumda RIK iyi iş çıkartmış.
Ayrıca tüm fonlar enflasyonu geçmiş gözüküyor.
Sonuç olarak PPF'de durmak risk gibi gözüküyor.
PPF ile döviz eşit gibiyse tercihim dövizden yana olur.
Bu arada son birkaç gündür akşam saatlerinde döviz alabilenler için tuhaf alım fırsatları oluyor.
Saat 18-20 arası bir anda 15 kuruş aşağı inip 2-3 saat orda kalıp sonra eski yerine dönüyor döviz.
Benchmark değerinin altında getiren fonların yönetim ücreti almaması gerekiyor. TEFAS ta bence en büyük eksiklik bu şu anda. Hedef kıstası ne kadar geçtiğine göre hesaplanan bir formül olmalı. Hedefi geçemeyen fonlar Max %0.25 yönetim ücreti almalı. Yoksa saldım çayıra mevlam kayıra.
TEFAS Fonlarında kendi koyduğu hedef kıstas değerini kaç tanesi geçebildi 2023 yılında? Bu konu şu anda TEFAS sisteminin kanayan yarasıdır.
Genellemek gerekirse, başında serbest fon ibaresi bulunan tüm fonlarda stopaj 10% dur.
Tek istisnası hisse senedi yoğun fonlardır.
Hisse senedi yoğun fonlarda stopaj, fon serbest fon olsun ya da olmasın sıfırdır.
Biliyorsunuz son tebliğle vadeli mevduat ve bazı fonlara uygulanan indirimli stopaj ve muafiyet süresi 30 nisan 2024'e kadar uzatıldı.
Eğer bu tarihten sonra yeni bir uzatma gelmezse, tüm fonlarda stopaj (ppf fonlarda dahil olmak üzere) 10% olacak.
Ama, hisse senedi yoğun fonlar hariç. Çünkü bu fonlarda stopaj muafiyeti gelmeden öncede stopaj sıfır olarak uygulanıyordu.
dostlar 262 nolu sayfayi acabilen varmi
Para Piyasası Fonları / Dolar Analizleri
16 Ocak 2024 - 15 Aralık 2023 arası ppf fonların ve doların 32 günlük vadeli mevduat faiz eşleniği
PPF fonlarda en yüksek getiri (ilk beş fon)
FSF 49.73%
BGP 45.63%
IDL 45.51%
RPP 45.47%
HVT 45.46%
Dolar (TCMB saat 11:00 kurlarına göre)
USDTL 43.54%
Rota Portföyün Para Piyasası Fonunda kafaya kuş mu konduruyorlar? Tefas'a göre haftalardır en çok satan ppfonu, hep ilk üçte.
Sn my finans,
RIK, DBH, USDTRY
1/10/2023 Ten 12/1/2024 arasındaki getiri eğrisi.
Açıkçası enflasyon beklentisini nasıl yakalayacaklar önemli olan onu bulabilmek.
Yada yakalayacaklar mı?
Seçim sonrası neler olacağı çok önemli bence.
Cari açığı aşağı çekmek için ne yapacaklar,
İhracatçıyı doları yukarı sürmeden nasıl koruyacaklar.
Mehmet Şimşek açıklamalarına bakarsak emek yoğun sektörlerin tümümün durumu vahim gibi duruyor.
Dolaylı olarak hepimizin.
https://i.hizliresim.com/g3sfa8z.jpg
Bu arada şunu da söylemekte fayda var.
Fonların ellerindeki EB lerin vadeleri yakın,
CDS lerin bu kadar düşmesi de bu getirilerin oluşmasında etken oldu.
Bundan sonra bu getiriler bu şekilde devam eder mi???
haklısın aslında. fakat bundan sonra elinde %100 kanıtlar olmadan, kendine ait başarılı bir model ortaya koymadan yöntemlerimi küçümseyeni, beni suçlayanı direk engelliycem. kaliteli işi bilen insanların eleştirisini dinleyip tartışmak başka şey, cahilin saldırısına zaman harcamak zorunda kalmak tamamen başka şey. maaşmı ödeniyor bana da çekeyim yav.
Bugünki gündemi dinleyince aklıma BES'e başvurduğum 2015 yılında müşteri temsilcisinin bana farklı enstrumanların 10 yılda ne kadar getiri sağladığını gösterdiği tablolar geldi. son 10 yıllık faiz fonları bileşik getirinin de desteğiyle dövizi de, altını da, bisti de yenmişti: ) bu da türkiyede riskli enstrumanların uzun vadede faizi yenme garantisi olmadığına sağlam bi kanıt olmuştu bana.
bu şekilde 3.dünya savaşı havasının artmaya devam etmesi, fed'in enflasyon verilerine dair sıkıntılı konuşma ihtimali ve tcmb faizlerin daha da artacak olmasını göz önüne alarak al-sat kısmındaki bist ve nasdaq fonlarıma ful satış verdim bugün. 1 şubat fed kararına kadar ppf'de bekleme kararı aldım. treni kaçırırsam OSD devam. aslında her ihtimale karşı paranın yarısı uzun vadede faizde kalmalı fikri bende gittikçe oturuyor. o parayla borsaya sadece 3-5 yılda bir gelen tarihi diplerde gireceksin.
tabi canım kafanı bozanı, eleştiri yapmayı bilmeyip laf sokmaya çalışanları engelle geç en güzeli, ne diye böyleleri yüzünden bırakıp gideceksin, şurada bilgi paylaşan kaç kişi kaldı zaten.
Bes için biraz geç kaldım ama girsem mi diye düşünmeye başladım, en iyi yanı da devlet katkısı. Bugün aklımdan geçti aslında fazla olmasa da elimdeki yabancı fonları satsam mı diye, bunların faiz düşürmeleri gecikecek herhalde yerimizde sayıp duruyoruz. Bist fonları da fazla değil ama 8 binin altına inecek gibi görünüyor satıp hem fonları değiştireyim hem oralardan tekrar alırım diye düşünüyorum.