Adamlar dalgasını geçiyor bide,devamlı her türlü zamları goyuyorlar,bide üstüne tehdit diyorlar ben yaparım ama sen yapamazsın diye :evil:
Printable View
LYDHO-bu hisse hala MİLPA adıylan hisse topiğinde,ben adını göremedim diğer net sayfalarında gördüm,yeni topik açılması lazım,bende çok önce milpa olarak vardı,baktım aldığım zamanın fiatına göre portföyümde 1 lot altında gözüküyordu,fiatı ise uçmuştu el değiştirdiği için,150 gözüküyordu,maliyet 0.86 krş-karşılığı 140 tl,çok anormal çıkmış,devamlı baktım kasım ortasında 81 tl olmuş,korkarak buradan aldım,çünkü korkak olmamın nedeni 1 altında olan hisse 20 kat artmış :notr:,neyse 90 üstünden okuttum peşi 138 oldu :kahkah:,oradanda kademeli düşüş yaşadı bugün 121 yaktı :evil:,şu sıralar 123 :hi:
Endex uçuşta,sanırım yıl sonunu 10 üstünde tamamlıyayım diyor 9890 sayılır,110 puan atarsa 10.000 oluyor.
MASAK: Başkanlığımızca 1 Ocak 2025'ten itibaren bankalara nakit yatırılması veya bankalardan nakit çekimi sırasında dayanak belge istenmesi yönünde bir uygulama başlatılması söz konusu değildir
İşçi emekçi kaybetti, faiz lobisi olan bankalar kazandı.!
Bu akşam noel gecesi,kutlayacak olanların noel bayramı kutlu olsun...Noel Babanın asıl ismi Piskopos Nikoladır,Antalyanın demre iiçesindendir,sevecendir,hayırseverdir aynen varaka gibi bilgilidir,her yeri dolaşmıştır,iznik konsülündede bulunmuştur,gömüldüğü yer yine doğduğu yerdir,ama kemiklerini italyanlar çalıp italyaya gitmiştir,kemiklerinin bulunduğu kent haç yeridir,tarihte çoğu mitolojik olaylara konu olmuştur.
Detay isteyenler :one:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Noel_Baba
Asgari ücret açıklandı şimdi sıra emeklide,memur demiyorum zaten onların maaşı yüksek sayılır,isterdimki çoğu maaş sistemi memurlara yakın olsaydı çok iyi olurdu,yani ayrımı yapan iktidardır sistemi ikiye bölmüştür,asgari ücretli memurun yarısı bile değildir,memurun yarısı salla başını al maaşını yapıyor,asgari ücretli köpek gibi çalışıyor ülkenin yarısı asgari ücretlidir ve onu alamayan bile var,bununlanda övünen bir iktidar var.
TCMB Para Politikası Metni: PPK, önceden açıklanan bir takvim çerçevesinde 2025 yılında 8 toplantı yapacaktır
TCMB: Fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gereken parasal sıkılık düzeyi, enflasyonu Enflasyon Rapor’larında öngörülen patikaya, orta vadede ise yüzde 5 hedefine ulaştıracak şekilde gerektiği sürece korunacaktır
TCMB: TCMB'nin temel amacı fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Sahip olunan tüm araçlar bu amaç doğrultusunda kararlılıkla kullanılmaya devam edilecektir. Fiyat istikrarını destekleyici bir unsur olarak finansal istikrar da gözetilecektir
TCMB: Para politikası, enflasyonu orta vadede bu hedefe ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde oluşturulacaktır
TCMB: Enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde, Hükümet ile belirlenen enflasyon hedefi %5 olarak korunmuştur. TCMB’nin hesap verme yükümlülüğünün bir unsuru olan belirsizlik aralığı, önceki yıllarda olduğu gibi hedef etrafında her iki yönde 2 yüzde puan olarak belirlenmiştir
TCMB: Enflasyon Raporu’nda açıklanan tahminler enflasyon beklentilerine yönelik referans oluşturma işleviyle ara hedef olarak kullanılacaktır
TCMB: Enflasyonun gelecek dönemdeki seyri konusunda iktisadi birimlere rehberlik etmesi öngörülen göstergeler, kısa vadede enflasyon tahminleri, orta vadede ise enflasyon hedefidir
TCMB: Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı, TCMB’nin temel politika aracı olmayı sürdürecektir
TCMB: Fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gereken parasal sıkılık düzeyi, enflasyonu Enflasyon Rapor’larında öngörülen patikaya, orta vadede ise yüzde 5 hedefine ulaştıracak şekilde gerektiği sürece korunacaktır
TCMB: Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda, parasal aktarım mekanizması, ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkili şekilde kullanılmaya devam edilecektir
TCMB: Sadeleşme adımları, mevcut makroihtiyati çerçevenin tüm bileşenlerinin enflasyon, faizler, döviz kurları, rezervler, beklentiler ve finansal koşullar üzerindeki yansımaları değerlendirilerek 2025 yılında da devam edecektir
TCMB: TL mevduat payındaki artış ve KKM hesaplarındaki azalışla birlikte bu alandaki düzenlemelerde sadeleşme adımlarına devam edilmesi ve yıl içerisinde KKM uygulamasının sonlandırılması planlanmaktadır
TCMB: 2025'te dezenflasyon sürecinin belirginleşmesiyle birlikte TL varlıklara olan talep devam edecektir
TCMB: Menkul kıymet tesis düzenlemesinin yürürlükten kaldırılmasıyla tahvil getiri eğrisinin para politikası duruşu ile ilişkisi kuvvetlenmiştir
Bir suç cezasız kalmadıkça dünyanın dengesi değişir,mutlaka suçlu yok edilmelidir,bu bir uzak doğu bilgelerin sözüdür.
Borsa belirttiğim gibi 10.000 sınırında.
En sonunda 10.000 aşıldı.
Günaydınlar
Türkiye Cumhuriyet Merkez bankası politika faizinde 250 baz puan indirdi
TCMB'nin net döviz rezervi 20 Aralık haftasında 61,81 milyar dolar oldu (Önceki 65,49 mlr dolar)
Mediazone'dan bir yatırım daha! Hisse.net'i tüm haklarıyla satın aldı
Türkiye’nin en büyük dijital medya kuruluşlarından Mediazone, yatırımlarını sürdürerek büyümeye devam ediyor. Mynet, Onedio, Maçkolik, Webtekno ve Tvekstra markalarının yanına geçtiğimiz günlerde yemek.com'u da ekleyen Mediazone; son olarak Hisse.net'i tüm haklarıyla satın alarak finans ve yatırım dünyasına da adım atmış oldu.
https://finans.mynet.com/haber/detay...n-aldi/494744/
Onedio'nun Sahibi Mediazone, Mynet'in %100'ünü Satın Aldı
https://onedio.com/haber/onedio-nun-...n-aldi-1181068
Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik Direktörümüz İmran Gürakan, Onedio ve Mediazone CEO'su Kaan Kayabalı ile girişim ekosistemini konuştu.Bölümler00:00 Giriş00:4... Bütçeden Ziraat Bankasına yılın ilk on ayında ödenen 64,3 milyar liralık görev zararı son 15 yılın toplam görev zararlarından bile daha fazladır!
mynet, maçkolik, onedio, tv ekstra ve webtekno gibi içerik üreticileri bulunan mediazone, ınstagram'da 4,3 milyon, youtube'da 2 milyon, facebook'ta 2,9 milyon ve tiktok'ta 570 bin takipçiye sahip olan yemek.com'u satın aldı.
MEDIAZONE KİMİN?
İstanbul Portföy tarafından kurulan Mediazone çatısı altında birçok önemli medya, spor, eğlence kuruluşunu barındırıyor. Mediazone tarafından satın alınan Mynet hisseleri ardından şirketin daha da büyüdüğü görülüyor. Mynet satın alması ile ilgili açıklamalarda bulunan Mediazone CEO’su Kaan Kayabalı, dijital medya ve reklam teknolojileri alanında stratejik satın almalara devam edeceklerini söylüyor. Amaçlarının Türkiye’nin ve bölgenin en büyük dijital medya operasyonunu kurmak olduğunu söyleyen Mediazone CEO’su Kaan Kayabalı, hem operasyonel verimliliği arttırmak hem de reklam verenlere daha iyi hizmet vermek gayesinde olduğunu açıkladı.
İncelediğim bunlar,öyleya yeni patronumuzu tanıyalım...yıllarca bir aile gibi takıldık,temennim eski bigpara ve mynet gibi elinde sopa peşimize düşmezler.
:ok:,ben bigpara ve mynetten boyumun ölçüsünü aldım,bu iki kurum benden üyelik için para istedi,o zaman kesin beni forumdan kovun dedim,yetmiyormu her tıkladığımdan reklamlardan kazandığınız para diye belirttim,üstelik forumun sesini kesmişsiniz ne işim var benim dedim burada,kesmediler hala ikisindede üyeliğim var...bundaki yönetim yok öyle şey forum kapatılmıyor daha güçlenecek diye belirtiyor,inanalımmı ?hisse topikleri bomboş,çoğuna takılıyorum bir Allahın kulu yok,zaten millette parada yok,bir ülkenin orta halli halkı yoksulluk savaşı verirken nasıl yatırımı düşünsün,açlık sınırı ve atındakileri hep es geçtim,onları iktidar yok hükmünde sayıyor,ama oylarıda onlardan alıyor tutuncuğu dalı kesiyor,yani burada ne yazıyorsak hep ucu siyasete dokunuyor,yargıyı kendi tekeline geçirenlerden ne beklenirki,geçende bir yeğenimin eşi parasızlıktan fetöye girmiş onların teşviği ile okumuş polis olmuş,uyduruk darbede fetöcü diye işten attılar,10 sene işsiz gezdi,girişimci olduğu için pazarlama işine girdi öyleya çocuk,çoluk ne yiyecek,senelerce mahkeme kapısında geri gelmedi adalet araması için,10 sene uğraştı,ufak bir bakkal dükkanı açmıştı,geliyor polisler dükkanda elamanlarının yanında kelepçeyi takıp hapse atıyor,nedeni mahkeme kararıylan kazandığı 3 milyon tazminat,bunu vermemek için intikam alıyorlar,bu şahısın durumu iyi değil mecburiyetten girmiş onlara yani ona itelemişler,böyle çokları var,milleti fetö ile suçluyorlar devamlı,ama esas fetöcü onlar,devamlı övgü düzüyorlardı çoğunluğu,şimdide hepsi ülke yönetiminde,daha ne yazayım.
Mediazona ( Rusça : Медиазона ), aynı zamanda protesto grubu ve müzik grubu Pussy Riot'un kurucu ortakları olan Maria Alyokhina ve Nadezhda Tolokonnikova tarafından kurulan , Putin karşıtı muhalefete odaklanan bir Rus bağımsız medya kuruluşudur . Kuruluşun genel yayın yönetmeni Rus siyasi gazeteci Sergey Smirnov'dur [ ru ; et ] . [ 1 ]
Mediazona, Rusya'daki yargı, kolluk kuvvetleri ve ceza sistemine odaklanmaktadır. Mahkumların haklarını korumak için çalışan Alyokhina ve Tolokonnikova'nın savunuculuk grubu Zona Prava ("Adalet Bölgesi" veya "Hak Bölgesi") ile ortaklık içinde çalışmaktadır.
Kuruluş İlkeleri
Alyokhina ve Tolokonnikova, Mediazona'nın Rusya'daki mahkemeler, kolluk kuvvetleri ve hapishane sistemlerindeki adaletsizliklere ışık tutma amacının yanı sıra Kremlin'in Rus bağımsız medyasına yönelik baskısının bıraktığı boşluğu doldurmak için de kurulduğunu söyledi
https://en.wikipedia.org/wiki/Mediazona
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 88. ölüm yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyoruz
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a52d781c06.jpg
prof bağımsız olmayınca profda olamıyorki.
Mehmet Şimşek : Çalışanlarımızın alım gücünün ve refahının kalıcı olarak artması için fiyat istikrarı ön koşuldur. Uyguladığımız programın nihai hedefi sürdürülebilir yüksek büyüme ve daha adil gelir dağılımıdır.
Hükümetlerimiz döneminde daima çalışanlarımızın yanında olduk.
2005-2024 döneminde istihdamı 13,7 milyon kişi artırdık, yani yıllık ortalama 680 binin üzerinde ilave istihdam sağladık. Programımızı uygulamaya başladığımız 2023 yılı Haziran ayından bugüne kadar istihdam artışı 1,4 milyona ulaştı.
Asgari ücret enflasyonun üzerinde artıyor. 2023 yılında enflasyon yüzde 64,8, asgari ücret artışı yüzde 107,3 gerçekleşti. 2024 yılı enflasyon gerçekleşme beklentisi yaklaşık yüzde 45 seviyesindeyken asgari ücret yüzde 49,1 arttı.
2003-2024 döneminde yıllık ortalama büyüme yüzde 5,3 iken asgari ücrette reel artış yüzde 5,6 gerçekleşti.
İşgücü ödemelerinin gayrisafi katma değerdeki payı 2024 yılı üçüncü çeyreğinde serinin açıklandığı 1998’den beri en yüksek değeri olan yüzde 37,6’ya ulaştı. Son bir yıldaki artış ise 6,1 puan oldu.
2002’de 112 dolar olan asgari ücretin ABD enflasyonuna göre bugünkü karşılığı 196 dolardır. 2025 yılı için asgari ücret güncel kurla 620 doların üzerindedir. Asgari ücretin dolar karşılığı 2002 yılı seviyesinin 5,6 katına, ABD enflasyonuna göre düzeltilmiş olarak ise 3,2 katına yükseldi.
Mevcut asgari ücret seviyemiz Romanya, Bulgaristan, Meksika, Çin, Brezilya, Güney Afrika, Endonezya, Rusya, Mısır ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelere göre daha yüksektir.