temettü vermezse güzel aşağı basarlar.
o noktada bir miktar alım fırsatı olur.
Printable View
temettü vermezse güzel aşağı basarlar.
o noktada bir miktar alım fırsatı olur.
Kapta olmadığina göre temettü haberi fakemiş. Sildim.
Telegramda yazıyor ama..emin değilim fake olabilir.kesin değil.
Haklısınız. Zaten butün parayı nakitte tutuyorlarsa kusura bakmasınlar, çektirip gitsinler.
Nakit akışı bozulmayacak kadarı dursa kafi. Muhasebede o hesptan alir otekine koyar , gerekirse borçlanir faizi zarar gosterir.
Froto uretimi geciktirdikce stoklari birikti. Ihracat rakamlarina bakinca ben erittiklerini dusunuyorum.
Ilk ceyrek neydi, 9 milyar mi? 2.ceyrek 6 milyar kar. Toplam 15.
3.ceyrekte 3x9=27milyar hatta 30milyar kar gelirse sasirmam.
Ciroda en cok etki eden kamyonet sınifı
Ilk 6 ayda 21400dolardi
3.çeyrekte 24.400dolara çıktı fiyatı.
Eskiden diyelim arac basina 1400 dolar brüt kar vardi. Simdi o en az 3000 dolar , belki 4000dolari bulur
Teoride mumkun. Pratikte yatirim gideri finansman gideri dusecek. Muhasebenin gonlunden ne koparsa
Bu salaklar stok tan gol yedi. Tabi yeni ürünleri markete sunulamayınca zamanında, onlar için alınan hammaddeler elde patladı. Mühendis kalitesi pek iyi değil. Ama bu kadarda fos olduklarını düşünmemiştim. vw 2023 başında girecekti. 2025 e sarkacak gibi
Neyse hızlı şekilde toparlayacak iş potansiyeli var. zaten son 3 aylık oldukça iyi
Bu sene Kasım temettü olayını es geçebilir buda kısa vade olumsuz etki edebilir..
Akıllı adamın ford'da ne işi var?
https://youtu.be/_cNNijh_4tc?feature=shared
Vaktin varsa tamamina bak.
Ford ceo'su ile ilgili kısım 3.dakikada basliyor.
Tu Le isimli çinli amerikada calismis, GM bunyesinde , onun dedikleri durumu ozetliyor
...
Bu da.olayin evveliyati
https://youtu.be/1LOgURuanrU?feature=shared
Gelenekle olmaz bu iş, para konuşur.
Sn. logologo güzel çalışma olmuş elinize sağlık.
videodaki adam kaybettiklerini kabullenmiş üstelik amerika, uzak doğu.(japon) ve avrupa için çine karşı kaybettiklerini açıkça kabullenmiş her yerde olduğu gibi aklı başında 3-5 kişi uyarmış ama dikkate alan olmamış kendine fazla güvenin getirdiği şoklardan bahsedip durdu artık çok geç deyip durdu utanmasa ağlayacaktı videonun sonunda adam resem içi yana yana konuştu video boyunca. ayrışa büyük bir şok ve şaşkınlıkla çok doğru solrular sordu kimsenin aklına bir çin arabası alıp tersine mühendislik yapmak gelmemesi aslında fazla özgüvenin sonuçları valla videoyu izlerken ben üzüldüm adamın durumuna o boğazı düğümlenene düğümlenene konuştıu milyonlarca dolar alan ceoların aymazlığı şaşırtıcı
8 tane kritik parcayi birlestirince üretim maliyetini düşürüyor
iyi güzel de
Yarın biri bozulduğunda sana 8'ini birden satacak...
Çin malı bozulmaz, evladiyeliktir. Çinli malının arkasında durur, garanti kapsamında değiştirir... diye düşünenler olabilir. Onlar için yapacak bir şey yok.
Benim bugüne kadar aldigim çin mali her ne varsa daha satin aldigim gün arizali idi. Servis gözüken yerler de 2-3 ay bekletip cihazlari oldugu gibi geri verdi, tamir etmeden.
Avrupalı da motorları tamir edilemeyecek şekilde yapıyor.
Örneğin renault/duster/mercedeste kullanilan benzinli turbo motorlarin tamir edilmesi mümkün değil, olası bir arızada yeni sandık motor alıyorsunuz. Yine de en azindan o motorun iyi bir bakimla 150-200bin km gidecegini biliyorsunuz.
şu ağlayacakmış gibi byd zaferi anlatan adam tek değil adam fordu ticaride ve diğer üstün alanalrda koruyan tek faktörün çinlilerin henüz o alanda pişyasaya girmemiş olmasına bağlasada adamalr çoktan o alnalrada el altmış geriye bir tek ticari kaldı
ford ranger raptor vs byd shark 6
https://www.youtube.com/watch?v=GIJa4B-J3uE
02:03 e dikkat byd bu elektirklililerde kullandığı bataryalarda farklı bir teknoloji kullanıyor 03:25 batarya delinse bile araç bir şey olmamış gibi yoluna devam edebiliyormuş
Geçen sene %13.4 brüt, %11.9 net marj gibi gözüküyor.
Teyit etmedim.
Maliyet artı sistemiyle yürüyorsa, bu marjlar ayni kalir.
Yatirim giderleri hariç ayni oranlari yakalamasi lazim.
Atıyorum bir modele 2 milyar dolar yatirim yapti, bu aractan da belirli bir surede 1milyon adet uretecek, arac basi 2000 dolar da yatirim masrafi olacak.
Kamyonete 4400 dolar zam yaptiysa bunun 2000 dolarini masraf yazsa, 1400 dolar da temmuzdan itibaren eklenen yeni guvenlik paketlerine harcayacak olsa.
. geriye kalir 1000dolar ekstra.
Eskiden kac kazaniyordu , 2000 brüt
Simdi 3000...
Bunu detayli hesaplamaya da gerek yok. Maliyet arti modeliyle calistigi surece fahiş bir kar yazdirmazlar.
Ford un elektriklide zararına yatırım yapmasını Koç lar nasıl değerlendiriyor acaba?
Batılı markalar devlet teşviği üretimde almadan Çin markalarıyla rekabet zor.
Onları öne çıkaran devletlerin verdiği teşvik….
Payımı tutarım temettümü alırım.
Ytd
Yok yok onlar tesvik.falan vermiyorlar
Sadece sattigi mali yuksek kurdan yuana ceviriyor.
Bir de pahali yatirimlari KIT'LER (state owned enterprise) eliyle yapip ozel sektore ucuzdan kullandiriyor.
Misal bizde de devlet lityum rafinerisi kursa. Batarya montaji yapanlara hammadde maliyetine verse.
Bizim hukumetin yaptigi gibi... hes'lerde elektrik maliyeti 10 sent mi gercekten? Bu kadar araziyi istimlak ettiniz köyleri taşıdınız. Nehirde akan su parasina elektrik mi satilir?
Zor dönemler başarıyı ortaya çıkarır.
Abd ve Batı hegomanyası Çin e karşı bir mücadeleye girdi.
Biden döneminde aslında sekteye ugrayan bir mücadele var.
Kur savaşlarıyla obama döneminde başlamıştı diploması de devam ediyordu.Afganistan çekilmesi abd nin alanı Çin e bıraktı.
Yeni başkan Hindistan kartını oynayıp Çin i muhasara altına almayı planlar ve askeri güç bakımından Çin in Asya kısmında vekalet savaşlarını başlatırsa(Batı tedariğini bozmadan ya da yerine ikame bir sistem kurmaları icab ediyor) Çin in bağlantısını kesebilir.
Ancak bu kolay değil birçok ürün üretimi Asya ve Çin pazarından.
Batı kendi üstün sermayesini korumak istiyorsa 3 güce önem vermeli.
1-japonya g kore.
2-Orta Asya Türk Devletleri ve Türkiye Bağlantısını kurup kuvvetlendirmeli
3-Türkiye yi Ön Avrupa ile çekim merkezi haline getirmeliZ
Başka bir şekilde Çin in denge politikasını kıramaz.
Çin in stratejik ticari yollarının birinde Orta Asya var.
Aşağıda da Hindistan ı öne çıkarmalı.Hindistan hiçbir zaman Batı ya rakip olamaz ama Çin zenginleştikçe Batı ya takip olması daha da güçlenir.
Yukarıda yazdıklarım paranın yönünden bir adım öncesi.
Bunlar akışı belirleyecek bence.
İngiliz düşünce kuruluşlarının her ayki toplantılarını yakından takip edince ne demek istediğim daha da netleşir.
Çin onun için bir an önce pazarlara girip kalıcı olmaya çalışıyor.
Tek bir eksikleri var alfabeleri.Kalıcı medeniyet ve yaşam şekli yayamazlar.
Tarih ne gösterecek bakacağız.
Ytd
Bu amerikali, hindistanin da çinden alip amerikaya sattigini anlatiyor.
https://youtu.be/uX_9QytBASw?feature=shared
Yani amerika'nin friendshoring planlari amacina ulasmiyor.
Rusyaya uygulanan ambargo gibi. Bunu da deliyorlar.
En basta da kendileri. Amerika ve avrupalilar deliyor.
Yaptiklari, sadece aracılara komisyon kazandirmak. Ayni menseli urünleri ülkelerine daha pahaliya ithal etmis oluyorlar. Kayitdişı para aktarimi...
Belki de amaclanan budur
Diyor ya
Plan baştan beri buydu
Özetle, mesele şu kurgu üzerinde şekillenecektir. Batı, pastanın değil hepsini en büyük bölümünü tek başına yiyemeyeceği gerçeğini yakın bir zamanda kabullenecek/idrak edecek, Türkiye gibi köklü ülkelerin hassasiyetlerine saygı gösterip Türkiye gibi ülkelerini aleyhine kimi planlarını daha uzun vadeye yayacak (bizde ve diğer Ortadoğu ülkelerinde halkların yozlaşmasına paralel siyasetçiler yine bu fırsatı ıskalayacak/kendilerine yontacak), Çin yukarıda sayılan ve muadili birçok sebeple ikincil kalmaya devam edecek, Hindistan'ın rolü havuç olmaktan öteye gitmesi yine yukarıda bahsedilen sebeplerle mümkün değil.
Sonuç? Sonuçta kervan biraz daha dengeli olmak kaydıyla yürümeye devam edecek ancaaaakkk bu hikâye karakolda bitecek, burası kesin. Mesele, kavga ne kadar büyük olacak, bütün mahalle mi karışacak, kimi sokaklarla mı sınırlı kalacak?
Güzel bir anekdot.
Batı nın sermaye grupları rahatsız ama meseleden.
Tv lerde boy boy çin in yasadışı işlere para aklamadan uyuşturucu işine kadar ne kadar işe girdiğini anlatan haberler çok sık görmeye başladım.
Az önce arkadaşın dediği gibi ortalık karışacak da ne kadar karışacak yeni başkandan sonra belli olucak.
Ytd
Amerika çine karşı hindistanı pışpışlıyor ama hindistanda yetişmiş insan gücü MEVCUT EKONOMİK ORTAM çin kadar kalifiye değil, boşa sallıyor
bugün kap gelecek herhalde. yüzde 4 artıdayız.
Metyanus ve serguzestı goren var mı. [emoji1][emoji1]
SM-A346E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
+50,00 (%5,46) nedir altın mı buldu şirket :D EREGLİDEKİ GİBİ
Yönetim Kurulumuz 17 Ekim 2024 tarihli toplantısında, Kar Dağıtım Politikamız, uzun vadeli şirket stratejimiz, yatırım ve finansman politikaları, karlılık ve nakit durumunu dikkate alarak, II-19.1 sayılı Kar Payı Tebliği kapsamında;
- Ortaklara 5.000.467.500,00 TL tutarında nakit kar payı dağıtılmasının,
- Vergi Usul Kanunu'na göre hazırlanan kayıtlara göre dağıtıma konu 5.000.467.500,00 TL'nin: 3.291.881,69 TL'sinin diğer sermaye yedeklerinden, 1.404.233.752,74 TL'sinin yasal yedeklerden ve 3.592.941.865,57 TL'sinin olağanüstü yedeklerden karşılanmasının; ayrılacak 500.046.750,00 TL ikinci tertip yasal yedeğin: 329.188,17 TL'sinin diğer sermaye yedeklerinden, 140.423.375,27 TL'sinin yasal yedeklerden, 359.294.186,56 TL'sinin olağanüstü yedeklerden karşılanmasının,
- SPK düzenlemelerine göre hazırlanan finansal tablolar uyarınca nakden dağıtılacak 5.000.467.500,00 TL'nin, 3.596.233.747,26 TL'sinin olağanüstü yedeklerden, 1.404.233.752,74 TL'sinin yasal yedeklerden karşılanmasının ve ayrılacak 500.046.750,00 TL ikinci tertip yasal yedeğin 359.623.374,73 TL'sinin olağanüstü yedeklerden, 140.423.375,27 TL'sinin yasal yedeklerden karşılanmasının,
- Vergi mevzuatı uyarınca yapılan hesaplamalara göre, dağıtılacak 5.000.467.500,00 TL kar payının 1 TL nominal değerli pay için brüt 14,2500 TL (%1.425,00), net 12,8250 TL (%1.282,50) olarak ödenmesinin,
- Temettü dağıtımının, kaydileştirme düzenlemeleri çerçevesinde, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından belirlenen esaslara göre 22 Kasım 2024 tarihinden itibaren yapılmasının,
toplanacak Olağanüstü Genel Kurul'da pay sahiplerinin onayına sunulmasına karar vermiştir.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi aşağıda yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Net 12.82 lira.
30 lar 40 lar havada uçuyordu, 12 geldi
Şirketimizin 01.01.2024 - 30.09.2024 ara hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının 5 Kasım 2024 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
Allah bereket versin...
Hic vermese de kabulum idi..
5 Kasimda bakalim nasil bir bilanco gelecek...
5 milyar dağıtma kararı almış. Geçen seneden 29 milyarı kendine kaldı.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Az geldi yaw :).... Ama demekki sırf vermek için vermiş.. Gelenek bozulmasın diye .. Kabulümdür... Kredi maliyetlerini azaltacak bence.