Bu tür olaylara benim yaklaşımım farklı. İnsanlar her konuda bilgili olmak zorunda değil. Sadece mesleğini ve ahlak kurallarını, mahallede yaşam kurallarını bilse, birazda saygılı olsa yeterli.
İnsanoğlu diğer bilmediği, yapamadığı, eksik kaldığı konular için devlet diye bir müessese kurdu. Devletdeki zirtapozları maaşa bağladıki kendi eksik olduğu konularda kendini korusun.
Millet önce devlet denen kurum neden var onu öğrenmeli lisede. İnsanoğlu bu lanet devleti neden kurmuş, kişinin devlete karşı yükümlülüğü nedir, karşılığında devletin sorumluluğu nedir. Diğer topikleri okuyorum, pek çok kişi borsa nedir neden kurulmuş onu bilmiyor, sallıyorda sallıyor.
Bi dakka yaw fazla uzatmayayım.
Burada suçlu bu tür siteleri kontrol altına almayan devlet. Tüm gün kim tayyibe ne dedi onun peşindeler.
Hem siteleri kontrol altına alıp denetleyecek hemde bitcoin gibi tamamen SIFIR değerli ama millete değerliymiş gibi gösterilen şeyleri pazarlayanları kontrol edip cezalandıracak.
Bana göre TV lerde kripto paralardan(dijital paralar) bahsetmek SUÇ. Bahsedeni oyarım.(pardon gaza geldim)
Arkasında MB olan veya devlet olan, yani bir değer olan digital paralar hariç. tabi abd USD si gibi karşılıksız basılmaması şartı ile. abd USD sininde değeri tartışılır.
Yine uzattım.
Sonuçta, alanlar suçlu değil, aptal olma hakkımız var. Doğarken bir melek gelip, "sen aptalmı olmak istiyorsun, akıllımı" diye sormuyor. "Sen teneke evde oturan kağıt toplayıcısı Tarık'ın hayat boyu sürünecek oğlumu olmak istiyorsun, beyin cerrahları Hakan bey ve Ayla hanımın altın maşaklı çocuğumu" diye de sormadı. "Yaw seni otistik doğuracağız ne diyon.?" diye soranda yok.