Neyse bi ben boyle dusunmuyomusum. Adam admin, mod bisey degil her yazilana laf atip insani forumdan sogutuyor. En sonunda engelledim rahatladim.
Printable View
bir süre önce bahsini açmıştım.. buradan yurtdışında hesap açmak mümkün müdür diye. çelişkili cevaplar gelmişti..
bir arkadaşımın kuzeninin okul arkadaşı bu konuyu araştırmış. hesap açmanın yolları gayet de mümkün imiş. isviçrede çoğunlukla alt limit 1M usd imiş..
bunun yanında bilindik bazı türk bankalarının aynı adda ama bağımsız olan şubeleri ile de mümkün imiş. oralara gitmeden. bunlardan birinin alt limiti 200K euro imiş. aylıkta %1 yıllıkta %2 faiz veriyormuş usd ye.. ancak ticari aktarımlara %40 ceza çekincesi varmış potansiyel müşterilerde. buna rağmen günde 10 küsur hesap açılıyormuş. arkadaşımın kuzeni bu yüzden arada kalmış.
bana soruyor ne yapayım diye. ben de yahu ben ne bileyim, ama forumda arkadaşlar var onlara sorayım dedim.
Rxpu dostumuz iyi biliyor bu konuları benim bilgim yok. Geçen 50 bin Euro ya kadar gönderebiliyorsunuz gibi bir şey demişti. Benim hesabım var commerzbankta mesela ben 50 bin Euro göndersem hans ne der bu işe. Türkiye açısından sıkıntı olmaz gibi ama Almanlar kıl adamlar nerden geldi bu para diye benden vergisini alabilirler.