hayırlı olsun..
Printable View
sktas cın lıstesınde yok yalnız
hareketlilik var burada..:wu:
gün..
hem kanal direnci hem yatay direnç. kırarsa...
https://i.hizliresim.com/vsaDqu.jpg
hafta.. kimseciklar kalmamıştır bunda.. 3.10 stoplu..
https://i.hizliresim.com/p4B0oE.jpg
hafta.. birde üst bolinger bandına değer mi ??
https://i.hizliresim.com/kGPGhs.jpg
birde şöyle bir detay buldum.. iyimi dir kötümü dür bilmem..
https://i.hizliresim.com/tKzVtR.jpg
Ben paylaşmıştım 😊
3 gün önce dikkat çekmiştim.
gün..
1-2
1-3
4.50 de bab dirençlerden.. haftaya heyecanlı olacak sanırım..
https://i.hizliresim.com/PFkujj.jpg
+’lar;
1) Efeler Çiftliği bağlı ortaklık. Hem gıda sektörünün öne çıkması hem de Çin’e süt ihracatının serbest brakılması
2) Tekstil hammaddelerine de ithalata ek vergi geldi . Söktaş iplik ve kumaş üretiyor bildiğim kadarıyla. Ürün fiyatları ve kar marjı artacaktır
3)2019 bilançosunda 306m ciro 87brüt kar ve 37m esas faaliyet karı var . Lakin şirketin çok borcu var 92m borç ödediği için 14.3m zarar açıklamış . Yani esas faaliyetinden ciddi kar ediyor aslında
4)Söktaş kumaşları high end ürünler içeriyor. Avrupa merkezli ürün talebinin Çin’den Türkiye’ye kaymasından ciddi olumlu etkilenecek
-ler
1) İş yatırım sitesinden gördüğüm kadarıyla 62m Özkaynak ama 328m net borç var. Bu manzara kötü
2) Bedelli sermaye arttırımı %95 oranında yapılması gündemde. Tek başına bedelli sermaye arttırımı kötü demek zor elbet. Ama hisse sahipleri üzerinde satma baskısı yaratabilir bu zamanda nakit para vermek. Tüm rüçhan hakları satılırsa şirkete 38m taze para girer. Finansal borçları bir çıt hafifletir.
Özetle şu çok yüksek borç hikayesi olmasa aslında blue chip grubuna girme ihtimali çok yüksek diyebilirdim.
evet kısa vade 220 uzun vade 250 milyon borc var.. beceriksizin önde gideni bunlar.. gecen sene 100 milyon tl ye fabrika sattılar ama durum vahim değişen birsey yok.. efeler çiftliğindeki borcu almıyor ona sermaye artısına karsılık veriyor.. ama geliyor küçük yatırımcıdan bedelli yapıyor.. ancak % 500 bedelli kurtarır bunu ..
Bence çok da kötümser olmamak lazım. Mesela;
1) Çnceki mesajımda bahsettiğim pozitif unsurların ciroya %40 etkisi, kar marjına %5 etkisi olsa ki çok daha fazlası bile muhtemel bu yol ki 80m ilk brüt kar 140’lara çıkıyor mesela
2) Şu an işlem gördüğü fiyatla piyasa değeri 20 milyon dolar ediyor. Efeler Çiftliğinin halka açık bilançosunu bulamadım ama oldukça büyük olmalı ki Macro ve Migros a mal yetiştirirken dışarıya da satış yapabiliyor. 80m TL sermayesi var diye okumuştum.
Bence yapacakları en akıllı iş, hazır gıda şirketi değerlemeleri yükselmişken, Efeler Çiftliğinde hisse satıp, burada borç kapatmak ve tekstil de olumluya dönen trendi kaçırmamak, dış pazarda müşteri bazını güçlendirmek. Bence korona falan hikayesine gıda sektörü abartılı değerleniyor . Özetle Söktaş dışarıda da marka değeri olan sektöründe ürünleri ile iyi bilinen bir firma. Geçmişteki Çin rekabeti nedeniyle oluşan finansal borç yükünü, Efeler çiftliğinde hisse satarak kapatırsa eski günlerine döner
yani efelerdeki çiftliğin yarısı kadar bile olmayan yaprak süt neredeyse tüm söktas kadar piyasa değerine sahip olacak.. kayhan lar sadece kendi cebini değil yatırımcılarıda düşünmeli.. çok ah aldılar
dost acı söyler..senden cacık bile olmaz soyguncu söktaş..
Aydın'ı yakmasalar bari .. :)
bunlar beceriskz ya valla beceriksiz.. yanan saman bile 500 bin tl , ayıptır şirketin değerine bak..
29 milyon 3 aylık zarar vergiye sunulan.. bunlar adam olmaz.. 11 milyona yakın 3 aylık yönetim gideri var.. nasıl bir gider bu resmen parayı aklıyorlar
sakin, sakin..
haber mi var arkadaşlar dellendi bizim oğlan..
ketimiz SÖKTAŞ Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., salgın ve sonrasındaki sosyal hayata ve çalışma hayatına dönüş sürecinde etkili olacak BioShield kumaşlarını geliştirmiştir. Pamuklu dokuma kumaşlar üzerine yapılan uygulama sayesinde kumaşlar anti bakteriyel, anti mikrobik, anti viral ve sıvı itici özellik kazanmaktadır.
Akredite laboratuvarlarda kumaş üzerinde test edilen patojenlerde %99,5'ten fazla azalma olduğu gözlemlenmiş olup, etkinin yaygınlığı için testler devam etmektedir.
BioShield kumaşlarının sıvı itici özelliği sayesinde istenmeden kumaş üzerine gelebilecek su ve yağ damlalarının giysiler üzerinden akıp gitmesi kolaylaşmıştır. Oldukça geniş kullanım alanı bulunan BioShield kumaşları; gömleklik, pantolonluk, ceketlik, sağlık çalışanı giysileri, bez yüz maskeleri ön yüzü olarak kullanılabilmektedir.
Ürünün marka tescil başvurusu yurtiçi ve yurtdışında yapılmış olup, yerli ve ihracat müşterilerimize 2020 yılı Haziran ayı içinde satışa sunulacaktır. İlk marka deneme iş birliğine kendi outlet markamız olan GIZA HOUSE ile başlanmıştır. BioShield kumaşlarından yapılmış olan GIZA HOUSE markalı gömleklerin satışları www.gizahouse.com internet adresinden ve birçok online perakende satış sitesinden yapılmaktadır. 2021 yılı itibariyle ürünün şirketimiz konsolide gelirlerine %5 – %10 arasında katkıda bulunması beklenmektedir.
bizim üfürükten grafikler tutacak galiba.. detaylı inceleyelim bakalım tekrardan..:)
grafik güzeldi naz yapıyordu karaktersiz, işkence etmeden gitmiyor
sn. ümüt05 bu hisseye günlük değil haftalık bakacaksın.. günlükte bunaltır insanı, böyle bir yapısı var maalesef..
Bu gelişme şirkette bir dönüm noktası olabilir.
Grafik işlemeyebilir artık.
Ne haftalık ne aylık.
2011 de 6,85 zirvesi var.
haber güzel ama söktaş kolay bir hisse değil, moova zamanlarını biliyorum bu çakalın.. hayaller paris ti o zaman... bedelli bitsin bi hele
merhaba. çok da önemli değiller, öylesine karalamıştım birşeyler..
yarın ve önümüzdeki hafta bir iki gün izlemek lazım hareketlerini.. eğer güzel şeyler olursa tekrar çizeriz..
erken ama uzun vade güzel yerlere gelebilir görünümü var grafikte baktığım kadarıyla..