Burgan da EFT 5 tl.
Printable View
Burgan da EFT 5 tl.
Forumdaşlar EFT ve mevduat ile ilgili detay bilgi için teşekkürler. MT'ye ilettim. Artık kendi bileceği bir iş. Zorlarsa ileride ne olacağını anlamıştır sanırım.
dolar bir günde %2 artarak bizim 1 ayda alacağınızı aldı bile çok zor dönemler.
yatırım tavsiyesi değildir.
Merkez bankasının son yapmış olduğu faiz artışı bana göre hikayeden..Doların beli kırılmak isteniyorsa önümüzdeki bir iki ay içinde faizlerin en az %50 civarına gelmesi lazım (en az diyorum).Ki buda yeterli olmayacaktır teorik,istatiksel şeyler yazmak istemiyorum sadece faiz artımı ile çözülecek kısmı çoktan geçtik Öz Türkçeyle söyleyeyim gemi delik deşik su alıyoruz..
hep diyorum doların dusmesi isteniyor mu diye :) istenmedigi belli degilmi hala yav ne zaman belli bir seviyenin altına gelecek hoppp biri konusuyor hemen yukarı ...tıpkı faiz artırımından sonra 6 nın altına gelecek gibiyken konusulması ve simdi buralarda olması gibi .
dolar artıkca ihracat patlayacak ithalat dusecek yabancıya ev satısı patlayacak turizm patlayacak diyen ben miyim yav bunu hukumet yetkilelileri her yerde soylemiyor mu eee dolar ın dusmesini isterler mi istemezler mi hala ogrenemediniz mi politika belli yuksek kur ..daha sonra yuksek faiz .
dolar 6,45 oldu diye şaşıran arkadaşlar mevcut,
niye şaşırıyorsunuz ki,
faiz arttı diye Türkiye nin dolar borç miktarı mı düştü?
hala 460 milyar dolar.
hem yurt içinde hemde yurt dışında ki yatırımcılar ,
yönetenlere güvenmiyorlar.
çünkü bilgi sahibi olmadığını biliyorlar,
Ülkede adalet olmadığını,
tek adam rejimi olduğunu
diktatörlerin bile bu kadar güce sahip olmadıklarını biliyorlar.
ülke yol geçen hanını döndü
reiz başkan ile kanka ise gel sömür git....
kanka değilsen hiç bulaşma uza kaç...
kıskanmıyorlar,
ama güvenmiyorlar da....
2 aydır sıkıldım bu doları takip etmekten...
Bir ülkenin parasının değeri bu kadar göz ardı edilir mi...
Döngü başlatılmayacaktı, başladı her şeye sirayet ediyor ve ne zaman duracak belli değil...
Her gün %2-3 artışlar, para piyasası değil bitcoin sanki ya da kumarhane...
Bu gün bağladığımız oranlara bir iki hafta sonra hayıflanabiliriz düşükten gitmiş diye bu dolardaki hareket durmazsa...
Bence SPK,BBDK MB başkanlığına da kendini atasın ...Tüm piyasanın başkanı oldun :kahkah:
Gıda enflasyonu %0.06 yımış....O kraldan çok kralcı TUIK üyeleri marketten hiç alışveriş yapmıyorlar galiba...Orada enflasyon en az %50 dir....Neyse" Nasıl Koyduk" diyenlerle onlara destek verenler böyle olmasını istiyor....Kafa hala aynı....
boyle gelmis boyle gider yaptıgın ithalatın %100 unu kendin ara malını uretemedikten sonra ..millet gecmisi hatırladıgı icin dolardan vazgecmiyor doların cıkması icin konusuluyor surekli ...abdullah gul un konustugunu hic hatırlamam ben mesela :) ..dolar dusmesi istense zaten tek seferde faizi %50-60 a ceker dolar duser ..gecmiste hep boyle oldu ..%100 luk develuasyona karsı %500-700 luk faiz artısı gibi..ornek 94 yolu ornek 2001 yılı ...mesela o yıl %20 den bagladıgım mevduatı temditte %106 dan baglamıstım devlet bankasında..ozellerde %130 lara kadar cıkmıstı ( doların 600 dan 1200 e develuasyonu ertesi ) ....4 yılda %300 develuasyon oldu buna karsılık en dusuk bagladıgımız oranı 7 sayarsak henuz ortolama %300 artmıs mevduat oranları ...yani gecmisteki develuasyonlara kıyasla 3 kat develuasyon olmasına ragmen faiz cok cok geride kaldı ...
Son durumu açıklayan iki güzel laf var:
1-Kontrolsüz güç, güç değildir. (sonu kaçınılmaz şekilde felakete götürür)
Yani seçim sonrası manşetleri gibi bu borçla ekonomi gibi hiç birşey şaha kalmaz. kalksa kalksa dolar kalkar.
2-Dün yediğin hurmalar....
Bugün seni tırmalar diyelim.
Şu an tırmalanma sürecindeyiz.
Ancak sarayda lale devri devam ediyor.
Aynı osmanlının son döenminde yapılan yapılar gibi dolmabahçe, yıldız gibi saraylara bakıp atalarımız ne güze binalar bize miras bırakmış, ne güzel yaşamışlar deriz.
Ancak bunun ne ile ödendiğini akla getirmeyiz.
Payandalar her konuda yüzde 100 destek olacaklarına keşke bu kadar da olmaz, biraz tasarruf yap diyebilseler.
Yahu neden diyemiyorlar.
Kimse bunu düşündü mü?
3- Aslında bir de borçla lale devri yaşayanlar hakkında güzel sözler var. Onu da siz söyleyin.
Biz artık market-pazarda yerli ücretle kazanıp ithal fiyatlarla harcıyoruz.
Ekonomiyi güya yavaş frene basacaklardı.
Yahu 180 le giderken kazık fren yapıldı.
TL "şimdilik" 2 takla attı.
Şekerbank ilginç benim gece gündüz mevcut 19 idi
internette aylık 24 , günlükte 25,25 ama bana aylık 23 oran veriyor. hem eft 50 bin günlük sınırlıyor. üstünü yapmıyor. her eft 5 tl. bir de eft yi artırmam için şubeye gidecekmişim. şube 30 km ilerde. neyse bi daha bulurlar beni.
ne haltsa sonuç da domates,
bu memlekette 8.90 tl den satılan domatesi gösterdiler yaa
boyunları devrilsin....
bir yandan sinirimden köpürmekle beraber,
bunların şak şakcılarınada beter olsun olsun diyorum
utanmadan aynı gemideyiz diyorlar
ulan ben denizde yüzerim de sizinle aynı gemiye binmem...
TÜRKİYE CDS 449,64 % 4,06
Yahu daha yeni şok faiz artışı gelmedi miydi?
Bu ne şimdi?
Yine dediğimize gelecekler.
Yerlinin elinden doları almazsan bunu başka yolu yok.
O vakit, dolar 10 mu olur 20 mi belli olmaz.
Yahu sen krize tüm ülkenin yarısı dolarda yakalanmışsın.
Bunu başkana anlatacak biri yok mu?
ŞOK FAİZ VERECEKSİN.
3 aylık Yüzde min 200 faizden başka kimse dolarını bozmaz.
BAŞKA YOLU YOK BUNUN.
Bunu bilmek için ekonomi prof. olmaya gerek yok.
Kucuk bankalar aniden 7 ve üzeri rakamlara çıktılar dolar faizi için. Kötü bir durum mu var acaba . Yani batma riski diyorum...millet paraları çekiyor da parasız mi kaldılar...
Ben de sn. Virtue ile aynı fikirdeyim. 3 aylık yüksek faizli süper devlet bonosu çıkmalı...yıllığı en az 100% anca keser doların önünü...
Şok faiz de ver ne verirsen ver..
Adam dolar getirmiyorum sana dedin mi ne yapacan..
RTE nin üstü 2016 eylül de çizildi..
İyi kaptan dalgalı denizde belli olur..
RTE ve ekibi ne yapacağını bilmiyor kafaları algıları herşeyleri karmakarışık..
Faiz indirmenin de çözüm olmayacağını çünkü işletmelerin yatırım iştahlarının olmadığını doların 10 tl olduğu yerde halkta müthiş bi moral bozukluğu olacağını harcamaların bıçak gibi kesileceğini HERKES BUZ GİB BİLİYOR..
enflasyonu düşük göstermek üzerine kitap yazar bunlar. gecen ay temmuz ağustos arası eletirik faturası 116 tl geldi. ağustos eylül faturası 199 tl .ver mehteri ver. Daha bu iyi günlerimiz.
Doları fiziki olarak alırlarsa merkez bankasına yüzde birbuçuk odeme yapıyorlarmış....bir mt bana böyle söyledi. Onun için fiziki tercih etmiyorlar. Doğru mu bu bilgi acaba başka bilen var mi konuyu...
Az önce garantiden mesaj geldi Yen'i mevduatınız İçin diye ...100k üzeri için 26,15 32 gün vade ve 95 gün vade için ise 26.65 verildi
odeobank O/N %27 bağlandı.
32 günde %31 oran aldım yeni güncellenmiş.
turkiye de ney duzgun isler ki herkes tuttarabildigini kazıklama pesinde ....ornek borsoda islem goren a harfli bir market musterisi yoklugundan dolayı subeler kapatıyor ama bak sen suna 10 gun bile olmadan 1.90 dan 4.15 e cıkıyor boyle bir memleket borsası ..kasasında parası olan ihracat yapan kar ustune kar acıklyanalarda dusuyor hadi buyur ..manipilatorlerdeki para nereye isterse oraya dogru yon veriyor ..turkiye de yatırım anlayısı bu .
Migros insaflı .Beef domates yazmış bizim mahlledeki market 9.90 ....Başlığın ünlü domatesi pembe baharda 2.5 den almaya başladım şimdi 9.0 da enflasyon %300 fazla ...Köy biberi 1.5 tl den 5 e çıkmış... elma 5 tl den aşağı satan yok.....Elmanın en iyisi geçen yıl 4 TL den alıyordum (amasya) star elma 2-2.5 den istediğin yerden alıyordun..TÜİK çiler eve sipariş yada restoranda ailece yemek yediklerinden market fiyatlarından bir haberler....Ekmek fiyat 1.25 ama artık gramajı tost ekmeği kadar oldu....