Haklılık payınız var. 25 yıldır bu forumdayım çok az bu tarz yazım vardır. Arkadaşın kuyruk acısı var ve tarzı çok kötü onu ben başka yerden biliyorum ama ilk yazılanlar ve kimin yazdığı ortada.
Printable View
Kuyruk acısı bende yok..20 üstü elimdeki hisseleri verip..beni o başka yerden tanıyorsun ya..orda da aldıklarımı da 21.00 üstü verip burada 13.00 lerden pozisyon yapan biriyim ben..kuyruk acım olamaz..mantıklı bir insan olabilirim ayrıca çok da makul biriyim..yani kuyruk acısısını hayvan içgüdüleri olanlarda arama hakkına sahipsin..kaçma ..asla kaçmam..ama gereksiz polemiğe de girecek yaşları çoktan geçtim..anladınmı beni..akıncı.y.t.d.tavsiyesi değildir.
Takip ettigim kadariyla bende sizden cok fazla görmüyorum bu tür tavırları. Analizleriniz ve gerçekçi bakışınızla şu foruma katkiniz büyüktür. Millete hayal satmiyorsunuz ve bu yuzden çok saldırgan tavirlara maruz kaldığiniz zaman zaman görülüyor. Malesef adam arastirmiyor, buna ragmen kibirli tavirlarla yorum yapiyor ve alttan alinabilecek olsa da cevabiniz gayet normal. Amacim sizi elestirmek degildi maksat ortam yumusasin. Sizden alacagi bir ders varmış ve başka yerlere yazarken bir daha dusunecektir. Borsa da 100 yil gecirmenin cokta onemi yok bu durumda. Ama çokta şeyetmemek gerek sanki....
Gedza da yapmiyormuydunuz siz kavganızı :)
10.12.2021 deki kap in başlığı bile spk ya sunulduğunu anlatıyor, "izahname (sermaye piyasası aracı notu- spk onayına sunulan) ".
Vergi dairesi kar rakamı uçuk geldi konsolide nasıl gelir acaba hadi bakalım güzel günler yakın inşallah
56,260,700 kar gelmiş oldukça iyi 20 milyon kur zararı yazmış 36 milyon iştirak satışından iyi yolda uzun vadede 2, fabrika devreye girerse yıllıkları *2 olsa bedelli den sonra sermaye si kadar kar aciklar
İştirak satışı Ocak ayı içerisinde değil miydi?
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İştirak satışı 36 milyon geliri ve kur ile finansman giderleri 34 milyon hemen hemen birbirini tolere etmiş. Bedelli onaylanırsa 2022 de 34 milyon kasada kalacak. 20 milyon Euro makine parkı var.gebze Yeni fabrika için makine alımları var.2-3 yıllık sipariş bağlantı lari var. Karel de 3 yıl önce devam li karın çoğu kur zararı na gidiyor du.bebek büyüyecek bedelli işi bozdu oda finansman giderleri için. Bekleyip göreceğiz.2020de 6,7 milyon 2021de 56,270 birde böyle bakmak gerekir
Tuclk almadığım ama almak için fırsat kolladığım bir hisse
Çok kaba bir hesap yapacağım.
yanlış yada eksik görürseniz lütfen siz düzeltin
HESAPLAR 3. ÇEYREK BİLANÇOSUNA GÖRE YAPILMAKTADIR
3. çeyrek de sadece kur kambiyo gideri 16 m yazılmış
Fon kullanım raporunda 3,7 m euro borç ödenecek yazıyor.
Bu ödeme yapılınca euro tarafında Net yabancı pozisyonda negatiften pozitife geçmiş olacak
Dolar kısmı zaten pozitif
Yani kur artışında artık pozitif etkilenecek
Biz kötümser olalım ne artı ne eksi olsun diyelim (kur gideri -16,26 m yerine 0 yazıyorum )
12 aylık net karı : 38.5 m.
Bedelli olursa : 38.5+ 16,26( kur gideri ödemeyeceğinden ) = kabaca 55 m
13 den bölündüğünü varsayarsam = 13+5/6 = 3 tl bölünme sonrası fiyat
ödenmiş sermaye = 180 m
F/k = 3/(55/180) = 9,82 şuan fk 10,58
Yani demem o ki SADECE KAMBİYO GİDERİ AZALACAĞINDA BİLE şirket daha karlı hale geçecek
yatırımlar sonrası hasılatı ne bilim işletme sermayesi artışı sonucu maliyet azalışını hesaba dahi katmadım
Değerli paylaşımınız için çok teşekkürler. 12 aylık net karı 38 almışsınız, 2021/9 bile 33. Ben son çeyrek 15 gelir diye düşünüyorum, yıllık 50 milyona yaklaşabilir. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kusura bakmayın boşuna hesap yapmışsınız!
1-2021'in 3 çeyrek karları geçen seneki gibi mi ki 4.çeyrek geçen yılın karını almışsınız?
2-geçen yılın karlarından yola çıkacaksanız o zama bu sene karları ve satış rakamları ile orantı yapmalıydınız
3-geçen yılın kurları farklı ilk 3 dönem kurlaru farklı , 4.çeyrek çok daha farklı
o yüzden sizin hesap tutmaz!
[emoji106]FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bastıkça bastı bugün, benzer sektör hisselerinden sarky güzel yükseliş yaptı, bir nebze bile etkilenmedi, hadi bakalım bilanço güzel gelsin yeter, bugün baskı yeriz gün gelir meyvesini yeriz
Small-capler içinde en ucuz kalan hisse bence. Gemi satılıyor bedelli yapılıyor borç sorunu çözüldü. İhaleler var. Alüminyum rekor kırıyor. Önümüzdeki 10 yil euro bazli 3 kat ciro bekleniyor. Ee hadi artık işimize bakalım.
Patron bir ara yamuk yapsa da hemen düzeltti. Olur o kadar. Bu memlekette dürüst patron bir elin parmakları kadar. Ardadan iyifir en azından :)
Arda',nin attığı kazıktan da mahrum tutmadım kendimi :) ama orda da kötü niyetli bir patron olsa da, hem al sat becerilerimle, ek nakit sağlayabilme gücümle, hem de uzun vade sabredebilme direncimle o pozisyonu karlı hale getirebilecegimi düşünüyorum. Tuclk, ardyz, bedellilerine katılacağım. Hatta bucim bedellisine de katılmak istiyorum. Ama üçünün de yakın zamanlarda olması biraz zorlayıcı olacaktır. Tuclk, ardyz, de bedelli açıklanmadan önce pozisyonum vardı. İkisinin de geleceğine inanıyorum. Ama piyasa bu bedellilere benim kadar güvenmedi bunu da kabul etmek lazım. İnşallah ilerde güven temin edilir.
Bu arada onay bu hafta da gelmemiş, neden spk bazı şirketlerin sermaye artırımını çok kısa zamanda onaylarken (bucim) , bazılarınınkini uzun süre bekletir. Fikri olan varmı :)
https://i.hizliresim.com/rz8z93y.png
Yeşil trend üzerinde net bir obo oluşumu mevcut,bedelli sürecinin sonuna kadar 10 tl lere bir geri çekilme makul görünüyor ytd.
Öyle OBO olmaz hocam. Neresi baş neresi omuz belli olmuyor.
Böylesine sığ ya da hacimsiz hisselerde formasyon analizi yapmak çok sağlıklı sonuçlar vermeyecektir. En doğrusu şirketin temel verilerine odaklanmaktır.
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisselerle ilgili kestirimde bulunmak temel ve teknik analizle bir nebze mümkündür. Ama bu analizlerin % 100 doğru sonuç vermesi mümkün değil. Hele ki tuclk gibi sığ hisselerde, bu tip hisselerde doğru işlem yapmanın tek yolunun tahtada aktif işlem yapmaktan geçtiğini düşünüyorum, benim fikrim tuclk keskin bir hisse belirli bir yöne giderken fazla zik zak yapmıyor, kararlı yükseliyor yada düşüyor. düşerken yada yükselirken al sat yapmaya çalışmamak lazım aslında benim en sevmediğim tarzda hareket eden hisselerden birisi ama yaklaşık 9 aydır güzel bir uyum yakaladım. tek zor olan hissenin durgun dönemlerinde hareket alanı yaratmaması.
patronun forsu pek yok gibi, spk bu hafta da vermemiş onayı, bucim bundan sonra başvurdu süreci tamamlayacak neredeyse az kaldı
Bedellinin onayı gelmemesinden dolayımıdır hisse zombi gibi davranıyor.
belirsizlik ve piyasa şartları hisseyi süründürüyor sabreden kazanacak..genel kural..ytd..
Bedelli sermaye başvurusu oanyının bu kadar gecikmesinin nedeni, spk'nın, patron'un bedelli sermayeye katılmak için avans olarak yatırıdığı meblağı, ya da önceden şirkete verdiği borcu bilançoda görmek istemesi olabilir mi?
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patron o konuda büyük üçkağıt yaptı sonrasında işi çevirmeye çalıştı. Önce borç vermiştim ona sayılacak dedi sonra sermaye avansı olarak yatırdık dedi. En son olarak ta yaklaşık o fiyatlara denk gelen iştirak satışı yaptı. Bence ilk iki açıklama tamamen üçkağıttı.
SPK'nın o konu ile ilgili mutlaka bir düşüncesi vardır.
Red ederse hızlıca tepki verir. %500 bedelli oranını bilançosu kar açıklayan şirketin SPK fazla bulabilir.
Uzadığına göre ek belgeler de isteyebilir. Onaylanacak olsa uzamazdi. 2 ay oldu. Ytd
Ek bilgi istendiğini düşünüyorum. O yüzden 25 Ocakta bir tane bildirim de daha bulundular. Bedelliden gelecek sermayeyinin kullanılacağı yerleri izahı yapılırken, yeni bildirim de (**) olan kısımı, spk istemiş olabilir. Telefondan yazıyorum, bildirim ekran görüntüsünü atamıyorum. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%500 Bedelli çok yüksek bir rakam. Bedelli onaylanıp, bedelli tarihinden sonra hisseye girmek isteyeceklerini düşünüyorum. Bedelli günü gelene kadar performanstan bir şey beklemiyorum.
Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Himone ile aynı düşüncedeyim, almak isteyende aldığı her hisse için kenara 5 TL ayırsın sonradan nakit sıkıntısı çekebilir.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço da ilk baktığım,patron'un borç olarak ya da avans olarak yatırıdğı parayı bulmak. Bu konuda bilgi yok ama bir veri buldum. Bilemedim bu para o para mı?
https://i.hizliresim.com/oy2fnre.PNG
NOT 7 - FİNANSAL BORÇLAR kısmında hata var sanki. Kısa ve uzun vadeli banka kredilerinde TL karşılıklarında sıkıntı var gibi.Kısa vadelli 4,1ml euro borcun tl tutarı 81.4 uzun vadeli 4.1 ml euro borcun tl tutarı 93.3 ml hesaplanmış.Bilançolarda kullanılacak değerleme kuru 1euro=14.68 tl biliyorum.Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı?
NOT 25 kur riski yönetimi sayfasında doğrusu yazılmış
KISA vadeli banka kredileri 6.3ml euro
UZUN vadeli banka kredileri 6.5ml euro döviz kurunu 1euro=15.1139 tl olarak hesaplamışlar.
https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/kurlar_tr.html
Evet, bu olması gerekiyor. Keşke altına kısa bir açıklama metni de yazılsaydı. Yatırımcı ilişkileri, maillere gün içinde cevap veriyor. Onlara da sorulabilir.
Çeyreksel olarak iyi bir performans olmasa da bilançoda en merak ettiğim yer burasıydı. Şirketin yatırımlarını düşününce zaten çeyreklik performansların çok önemi kalmıyor. Umarım iletişim hatasıyla oluşan kuşkular bu bilançoyla ortadan kalkar. Bedelli sonrası ciromuz da karlarımız da beklenen zıplamayı gösterecektir diye umuyorum.