Merhabalar son bilançoda nakit 729 milyon finansal yaıtırımlar eurobond ve kur korumalı 977 milyon 1,7 milyar TL döviz varlığı var 90 milyon dolar olarak düşünebilirsiniz
Nakit ve Nakit Benzerleri 4 729.221.563
Finansal Yatırımlar 5 977.587.734
Printable View
https://m.haberturk.com/ilacta-kur-f...i-asti-3599402
Bu günlerde motto "biz bu filmi daha önce görmüştük"
Bugünlerdeki daha popüler motto "bana ne abi yaa"
ilaç yokluğunda kimse "bana ne abi yaa" diyemez, karar alcılar bile.
Kimse haksız kazanç istemiyor, talep: adil fiyat
Patronun Daha önce başka bi nikle yazan adamısın yakalamıştım o zaman paralı borazanın teki olarak metiyelerine devam et nasılsa aldığın ahlar yarına kalırda yanına kalmaz.
Arkadaslar iyi çalışmalar orta vadeli yatirim yapmayi düşünüyorum sizlere bir sorum olacak 2022 yilinda 600 milyon tl falanmis borcu ama sonra sürekli artmış ozkaynaklari ayni oranda artmamis ama bilanco incelediğim kadariylada borclari TL ile doviz borcu yok bu borc artışı neyin borcu bilgisi olan aydinlatabilirmi teşekkürler şimdiden
son bilançoda 3,3 milya TL banka kredi borcu var bunun yanında 90 miyon usd ye takubel eden banka yabancı mevduat kur korumalı ve eurobond var son yılda banka kredi borcu kabaca 1,5 milyar arttı bunun sebepleri 1 milyat TL civarında yeni fabrika yeni arge binası ve makina yatırımı alacaklarda ve stoktaki 2 milyar TL lik artış kabaca bir milyar kardan nakit girişi oldu özeti budur. şirketin nerdeyse tüm yönetimi finansçı bankaya TL borç var iken 2,4 milyar döviz varlığı kabaca 2 milyar TL stok taşıyor ki stokta dövizle alınan ithal hammade içeriyor şirket döviz şoklarından korunmak için TL ye ödeyeceği faize razı oluyor diyebiliriz
Ne uçtusu, bu kağıdın 50 altına inmesi zaten saçmalıktı. Borsanın bu yıl en kötü performans gösteren hisselerinden. Yani eğer bilançosunun hakkını verecekse, bu fiyatlar zaten bedava. 42 ya da 48 çok farkı yok.
Ayrıca bist zirve tazelerken bj hala zirvenin %30 altında. Eğer gidecekse daha yolun başında sayılır.
benim ilk pozisyon actıgımdan beri %10 yükseldi 2 günde daha fazla toplayamadıgım için pişmanım ama alım fırsatı vermeden götürüyor. bakalm ptesi 3e 5 e bakmadan ekleme yapmayı düşünüyorum.
Kasasında bu derece dövizi olup Dolar yükselmesine karşı tl kredi cekip stok arttıran bir firmanın bu seviyelerde kalması mucize
3.5 yıldır trade edemeyen için borsanın en çok kaybettiren hisselerinden biri
29 07 2020 de 21 TL deva
Ege en 550 TL
Akbank 5 TL
Şişe 5 TL
Ereğli 6 tl
Dolar 6.85
Burada bekleyen kutucularda zarar diz boyu hisse sahiplerinde hiç zarar yok
Neden her yıl 20 25 TL temettü aldılar. Buraya kuruş verdiler hissenin artması umurlarinda değil bu senede 50 TL alırlar
Godot u beklemeye devam
50 lerden geri gelip sol tarafın yanına bir sağ çizer tobo yapar bir aya sonra 70 lere gider ardından çanak katlar 100 olur temettü açıklanır 65 70 e geri düşer bu böyle devam eder arada trade eden kazanir
BurLardN girilirmi!
Deva,,geçen yıl 5700 endeksde 70.34 görmüş,,bu sene kar mı azaldı da,endeks 5700 ü geçtiği halde 44 lerde sürünüyor.
Tam tersi karı artmış.Finansman giderleri karı biraz kırpsada,geçen senenin üstünde kar etmiş.
Sanayi şirketleri her zaman kur farklarını mallarına zam olarak yansıtırlar.
Bu durumda 70 lerin üstünü görme ihtimali her zaman var.
Burada olay kar değil kar olmadigi çok belli değil mi zaten son 5 yılda karın ne kadarı temettü ye gitmiş patronlara ona bakın o yüzden hissenin çıkması düşmesi umurlari değil bir gün satış haberi gelirse o zaman godot gelir
2019 dan beri takip ederim en fazla 1.5 ay elimde tuttum
Buradan girilir geri gelirse de eklenir temettuden önce muhakkak satılır
Maslak üstadım sizler son gelişmelere istinaden bir şeyler söylemek ister misiniz? Ek olarak ilaç zammı tabi.
Düşerse alırım,gidersede hayırlısı.
Değerli Ortak, sektöre veya devaya dair medyada konuşulanlar (+TİTCK verileri vb) dışında bir bilgim yoktur. Firma, başabaş noktasında kar üretirken de 2 usd idi, şimdi de o seviyededir. Bu fiyat, BİST dışı fiyatlamada benim hedef fiyatımın çok gerisinde bir fiyattır.
BİST fiyatlaması konusunda, sitede benden çok daha tecrbübeli arkadaşlar var..
Zam konusu: mevcut piyasa kuru ile devam edilirse, ilaç yokluğu oranları artacak. Eczacılar birliği konu hakkında medyaya açıklama da yapıyor.
İlaç yokluğuna müsade edileceğini zannetmiyorum. Yani; bir zam tahminim var. Zamanlama olarak da şunu söyleyebilirim: Kur bu seviyede devam ederse (20 civarına düşmezse ki düşmesi yönünde bir beklentim yok; sadece ilaç maliyet ve fiyat mekanizmasın durumunu belirtmek için buna atıf yapıyorum); en geç 2-3 ay içinde zam olmazsa ilaç yokluğu çok üst seviyeye gelir. Özetle; engeç bir kaç ay için zam olmalı.. çok daha erken olursa da şaşırmayalım.
Deva'nın ticari performansı hakkında negatif bir değerlendirmem yoktur. Daha önce burda yazdığım beklentilerimi muhafaza ediyorum. kur artışı ve zammmın ardından gelmesi konjonktürel konudur (gecikerek de ola zam gelir).
Birinci çinko
51.70 civarındaki ilk çanak tamamlandi.utanmadan geri dönebilir deva bu
Yada bu hafta geçip gidebilir nasıl MB ne yapacak kimse bilmiyorsa Deva da ne yapacak çok zor öngormesi bu yıl diyelim 70 görülür
Bir vatandasta 2017 den beri imtiyazlı senetler kaç TL temettü almış hesaplayabilir mi sadece merak
Dedim 20 dakika da iki 2 TL düşürdü
Oha ne bastı yaw,
philipcapitalci istedigi gibi at koşturuyor dün son 10 dakika 2 tl bastı kagıdı bugun o sattıklarını geri topladı piyasa ile gitse daha saglıklı olurdu bunun eline kaldık gibi 48 maliyeti 1 milyon lot malı var
https://www.bursadabugun.com/haber/b...i-1624547.html
https://www.tgrthaber.com.tr/ekonomi...-vurdu-2895343
değer katmayan konularla vaktini ve enerjisini boşa harcayan ülke olmaya devam ediyoruz.. kur artışı olduğunda zaten, zam yapmak zorundayız.. tedarik zincirini kırmanın kimseye faydası olmadığı gibi; rekabeti de bozan, mal bulunurluğunu kalıcı olarak zayıflatan bir konudur..
akut sorunu çözmek için çözüm basitti; resmi zam aralığını 12aydan 3 aya (hadi; onu yapmaya da korktun; 6 aya) indirmek bile büyük adımdır..bunu yapmak yerine; yine müzakere ile, "al takke, ver külah" yöntemi ile zam belirlenecek ..
sorunun kronik çözümü ise, malumdur; doğru politikalarla teşvik edilmiş yerli aktif madde üretimi ki on yıllara ihtiyaç vardır..
https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...23-49398&dil=1
en yüksek artış; madencilikte.. ikinci sıra; ilaç & eczacılık..
fiyat hareketleri sanki bir ilaç zammı olmayacak diyor. yakında evde kendimiz yaparız ilacımızı. eczaneler ne durumdadır
İeis sosyal medya hesaplarından mayıs pazar analiz verileri yerine yanlışlıkla mayıs dış ticaret verileri yayınlanmış. Umarım pazar analiz verileri de yayınlanır. Dış ticaret verileri fena değil
ilaca mecbur zam yapacaklar yapmadıkları her gün bulunamayan ilaçların sayısı artacak önce % 15-20 kar marjı ile satılan ilaçlar piyasadan kayboldu sonra % 25-30 kar marjı ile satılan ilaçlar piyasadan kaybolacak sonra artarak devam edecek bir gün bir hafta bir ay geciktirebilirler. Deva hem etken maddeyi kendi üretmesi hem patenti kendine ait olan ilacı üretmesi sebebi ile bürüt kar marjı % 60 seviyesinde ilaca zam gelene kadar bürüt kar marjında bir miktar düşüş olsa da bu sefer satış adedinde ve pazar payında artış olacaktır aslında başarılı bir pazarlama yönetimi ile bu süreç firma lehine bile çevrilebilir piyasada olmayan ve ısrarla aranan bir ürünü verirken yanında piyasaya sokmaya çalıştığınız yeni bir ürünü zorunlu olarak verebilirsiniz falanca ilaçtan 20 tane istiyorsun onu veririm fakat yanında 5 tanede bundan veririm gibi avantajlar sunuyor size mevcut konjöktür. bizim gibi uzun vadecilerin odaklanacağı konu pazar payı artıyor mu ihracat artmaya devam ediyor mu.
Yeni hedef 56.5
İlaca zam yapsa şirket kar etse ne karı sana bana mı veriyor 2019 dan beri imtiyazlı Lara kaç para dağıtmış bir hesaplayın dedim kutu kutu hesap yapanlar cevap vermedi en az lot başı 50 60 arası para almışlardır koy üstüne hisse 120 lira zaten
Adamlar 2008de şirketi satın alıp üstüne şirketin içini doldurup şirketi büyütmüşler halada büyütmeye devam ediyorlar karın %50sini temettü alıp şirketin özkaynaklarını küçültseler dediğiniz dogru olurdu ama cuzi bir miktar temettü almışlar son 3 yılda oda okadarda olsun nolacak 100 milyon tl cerez parası böyle şirketler için şahsi görüşüm
Son 4 senede imtiyazlı paylar, yönetim kurulu payları ve C grubu hisseler dahil tüm ödenen temettü 550 milyon TL civarında. Eastpharma'nın sahip olmadığı %18'lik C grubuna ödenen yaklaşık 20 milyonu düşerseniz yaklaşık 530 milyon TL gelir elde etmişlerdir. Bunu da sahip oldukları 164 milyon hisseye bölersek 3,2 TL çıkar. Yani 4 sene toplamda elde ettikleri getiri tahmin ettiğiniz boyutta değil.
2. çeyrek bilancoda ilk ceyreğin aynı geliri elde etse 440 milyon 440+440 = 880 milyon 300 milyonda kur farkı geliri yazcak 6 ayda 1 milyar tl üstü kar getirecek kagıdı daha hala baskılama derdindeler mesele temettü imtiyazı meselesi değil tahtacı meselesi
temettü verdigi ilk yıldan itibaren selec ile kıyaslayalım
selcuk eczadeposu 2020 ilk ceyrek özkaynakları 3,3milyar tl 2023 ilk ceyrek 7.3 milyar tl
Deva 2020 ilk ceyrek özkaynaklar 1.1 milyar tl 2023 ilk çeyrek 4.4 milyar tl
selec 3 yılda 2 kat büyümüş deva 4 kat büyümüş Şu temettü sacmalıgını bırakın sanki şirketin içini boşaltıyorlarmış gibi piyasaya kötü algı yaymışlar
Şahsi yorumum kagıt 2019dan 2020ye sert yükseliş yapmış 4 liradan 25 liralara bunun sindirmesini yapıyor bence ederinin altında fiyatlanıyor şuanda o sene bu sene olur inşallah hakettiği yerlere gider
Deva ile Selçuk Ecza'yı karşılaştırmak Arçelik ile Arçelik ürünlerini de satan Teknosa'yı ya da Ülker ile Ülker ürünlerini de satan Migros'u karşılaştırmaktan çok da farklı değil. Deva % 58 brüt kâr marjı ve yıllık stok devir hızı 1,40 olan imalaatçı bir firma, Selçuk Ecza % 10-11 brüt kâr marjı ve yıllık stok devir hızı 10,23 ile çalışan ve sürümden kazanan toptan-perakende ilaç pazarlamacısı-dağıtıcısı olan bir firma. Selçuk Ecza'nın sattığı ürünler ilaç ve sağlık ürünleri olsa dahi, ikisi arasında fiyatlama ve değerleme karşılaştırması yapmak, özkaynak büyümesi karşılaştırması yapmak pek makul bir şey değil. Deva'nın iyi fiyatlanmamasının yığınla sebebi var ve bunu bu forumdaki bir çok kişi defalarca dile getirmiştir ve bunları tekrara bile lüzum yoktur bence.
Fiyat hareketleri ile ilgili, hele ki '3 yılda 4 kat büyümüş, şimdi sindirmesini yapıyor' hikayesi bu durumu izah edebilecek en anlamsız örneklerden nerde ise.. Şirketin el değiştirdiği 2008'den beri kaç kat büyümüş, bir de oradan bakıverin mesela. Dünyada ve burada kimya sektöründeki imalatçı firmaların, hele ki ilaç imalaatçısı ve orta büyüklükteki şirketlerin kaç çarpanlarla fiyatlandığı da başka bir konu. Yılda fiyatı 5 kat büyüyen şirketleri hiç söylemeye bile gerek yok. Bir tek bunun 3-5 yıl fiyatı sindirmeye ihtiyacı var sanki... Bu şirket iyi fiyatlanmıyor. Fiyatlama konusunun savunulacak da pek bir tarafı yok. Vakt-i zamanında değişik ortamlarda biz de çok savunmasını yaptık muterizlerine, ancak her defasında onlar haklı çıktı. Yazın al, Ocak-Şubat'ta çık, aldığın fiyatın % 80-100 fazlasına sat dışında fiyatlama konusunda başka bir esprisi yok hali hazırda. Kafayı deve kuşu gibi kuma gömmeye gerek yok. Alınacak satılacak zamanları ve yerleri, hatta tepeden ne kadar düzeltme yapacağı bile neredeyse ezberlenmiş bir bilgi çoğuna göre. Fiyat hareketlerinin logaratmik grafikle incelemesini yapanlar olayı çözmekte çok da zorlanmazlar. Fiyatlamanın temel gerekçelerle izah edilecek mantıklı bir tarafı da pek yok. Olsa idi, diğer imalaatçı firmalarda olduğu gibi, yeni fabrikaların açılmasında 'geleceği fiyatlıyoruz' gerekçesi ile 3'lü rakamlarda geziniyor olurdu çoktan.
DEVA - Bist 100 Bazlı Grafik
https://i.hizliresim.com/8i08oxy.jpg
Endekse karşı 2019 kışı ile -2021 kışı arasında yaptığı 2 yıllık hareketin % 78,6'sını geri vermiş durumda ve endekse karşı hâlâ düşeni kıramamış. Teknik olarak da makul ve mantıklı bir sindirme açıklaması değil bu.