Satış rakamları iyi gelirse bilancoyu almaya başlarlar...Tabi bizim analistler fiyatları bu sefer 500 e cikarir,350/400 den satmak için[emoji3]CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Satış rakamları iyi gelirse bilancoyu almaya başlarlar...Tabi bizim analistler fiyatları bu sefer 500 e cikarir,350/400 den satmak için[emoji3]CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunun adı sokuş oto olsun. O yakışıyor buna çünkü.
Bugün , diğer otomobil şirketlerinin performansı kötüydü
Bizimki % 1,91 yükselerek 272,60 TL. den kapadı
Diğerlerinden ayrıştı
İnşallah gerisi gelir. Hissemizin rasyoları bunu hakediyor.
Eylül ayı satış verileri... Sektörel olumsuz onca habere rağmen bence iyi..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8cd24784f3.jpg
Üstteki tabloya göre son üç senenin rekor çeyrek satışı olmuş
Maşallah çok güzel
Evet satışlar iyi..
3.çeyrek bilanço da güzel gelecek inşallah...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1094347
Geçen sene Aralık ayı sonlarında kayıtlı sermaye tavanının yükseltilmesi için başvuruda bulunmuştu.
Yukarıdaki bildirimde kayıtlı sermaye tavanının 660 milyon tl den 1 milyar tl ye yükseltilmesinin SPK tarafından onaylandığını görüyoruz.
Yani YK %350 ye kadar bedelsiz sermaye artırımı kararı alabilir.
DOAS en son sermaye artırımını %100 bedelsiz olarak 2010 yılında yapmış.
6/2023 bilanço sonuçlarına göre üzerinde 86 adet bedelsiz potansiyeli birikmiş durumda.
2023 yılı bilançosunda bu oran 100 katına ulaşabilir.
Ben şahsen, sene sonuna kadar, YK kararı ile her an en az %200 bedelsiz sermaye artırımı ile ödenmiş sermayenin artırılmasının çok mümkün olduğunu düşünüyorum.
Üstad, kayıtlı sermaye sistemindeki şirketler bir sefere mahsus kayıtlı sermaye tavanını geçecek şekilde bedelli/bedelsiz sermaye artırım yapabilirler. Dolayısıyla çok daha yüksek oranda bir bedelsiz kararı da yönetim kurulunda alabilir çünkü yönetim kurulu bu yetkiyi genel kurul'dan aldı.
31.12.2023 tarihinde enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak bilançoyu beklemek isteyebilir yönetim.
Genel olarak, bu enflasyon düzeltmesinin şirket bilançolarına ne gibi bir etkisi olacağını merak ediyorum açıkcası.
Yollar da Tesla elk..aracından geçilmiyor..Bunlar gecmi kalıyor?
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse satımından gelen kazançlarla birlikte 9 aylıkta bile bu rakamı geçme potansiyeli var. 3. Çeyrek araç satışları adet bazında geçen senenin aynı çeyreğinin %84,23 daha fazlası. Bir de araç bazı fiyat artışını dikkate alırsak ciro % 166 civarı artabilir gibi duruyor 9 aylık toplamda.. Aynı net kâr marjıyla gelir tablosu gelse 15,8 milyar civarı net kâr oluşur. 3,9 milyar da hisse satışlarından oluşan bir kazanç sözkonusu. İkisinin toplamı zaten 19,7 milyar TL civarı 9 aylık kâr demek. Hadi marjları biraz düşürelim, biraz daha az net kâr elde etsin. Yıl sonu o rakamı fazlasıyla geçer, hesaplamada bir mantık hesabı yapmadıysam. YTD
Şurada yazan 3-5 kişi hariç bu hisseye yatırımcısı bile düşman. Birkaç yorum izledim analistler bile istemeye istemeye kar arttıracak deyip geçiyorlar. Ulan sokaş utandır hepsini hadi.
Herkese iyi günler,
https://invst.ly/11n1tv
Son demleri aşağı yada yukarı evrilecek. Sıkışıyor.
Toaso giderde,doas neden düşer,,içeride bilmediğimiz birşey mi var,,,para makinesinin paraları,holdingin gözünü mü kamaştırdı.
Bugün , bütün otomobil hisseleri yükseldi , bir tek doaş düştü
Halbuki yükselişi en çok hakeden doaş tı
Neyse , düzelir bu işler, sabretmek lazım
Iki sayfa once tuyo yu vermisiz. Yok efendim bu hisse njye gitmiyor digerleri giderken diye soruyorsunuz ve veryansin ediyorsunuz.
Niye gitmeyecek kisa bir sure icerisinde bir bomba gelecegi icin olmasin. Benzeri sureci yakin zamanda Bfren de yasadik. Baski baski baski derken sonu guzel oldu. Orada da uyarilarimi yapmistim. Gidip sayfaya okuyanlar gorecektir. Herneyse cokta ayrintiya girmeyeyim. Bi miktar elinizde bulunsun sonra bana dua edersiniz.
Ytd
İhracatçı firmalar Tofaş ve Ford.kredi muslukları onlara yarıyor.Bence ondan.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen yıl bu günlere baktım.
19 Ağustos-12 Ekim arası 38 işlem günü dar yatay bir bantta sürünmüş.
13 Ekim- 15 Kasım arası 91'den 148'e gitmiş.
Zaman geldi, önümüzdeki hafta eylemin başlamasını öngörüyorum.
Otomobil markalarından yıl sonu kampanyaları
https://www.sozcu.com.tr/2023/otomot...alari-7824093/
Bir şirket kayıtlı sermaye tavanını neden artırır?
Sermaye artırımında Genel Kurula gitmemek için.
Kayıtlı sermaye sisteminde ise her ay düzenli olarak yaptığı herhangi bir yönetim kurulu toplantısında sermaye artırım kararı alabilir. Hatta bu kararı bir sefere mahsus kayıtlı sermaye tavanını geçecek şekilde alabilir.
266 liradan portföyü %10 artırma imkanı verdi. Bu ayki alımımızı da bence uygun bir maliyetle yapmış oldum. Toplam maliyetim de 260 TL'ye yükseldi. Seneye 60-70 TL temettü vermesi muhtemel bir DOAS'ı piyasa 266 liralarda fiyatlıyorsa ben pozisyonumu artırırım.
Bu hisseleri sattıktan sonra bir cacık olmaz.
Bu kel bunu kustura kustura tekrar alır.
Her bilanço dönemi bir oyun.
Geçen Doğuş GYO
Bu sefer hisse sat.
Bıraksa zaten 600/700 olmuştu.
Tüm kağıtlar gözü kapalı Mayıs tan beri üçe katladı.
Bu serrrseri ,
Neyse kendini hiç sevmedim eski bir çalışanı olarak.
Uzak olsun
Dedim vede kurtuldum
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne oldu buna böyle bir anda tavana kadar aldılar.:notr:
sanki birşeyler dönüyor... yakında çıkar kokusu bakalım:plc: