Originally Posted by
spenc
Hocam tekrar selamlar. Ben sen ne kadar haklı değil desende, sektörün global olarak yazdığımın arkasındayım. ABD, Asya, Avrupa sektörsel ayrışmalar olduğunu düşünmüyorum. İnşaat, mimari, belki farklılıklar göstersebile, Otomotiv kısmından farklı olmayabilir. Değişkenlik elbette görece ama genel olarak faizlerin yüksek olması çoğu şeyi etkilemekteye atıftta bulundum. Evet bazı bölgesel bastığımızda fırınlar ateşlendi ama 2015-16 yılllarını hatırlatsan trkcm ve özellikle ancm ralli yaparken soda yataya bağlanmıştı, sonra dengeye oturdu.
Amerikan borsası ralli yapıyor demişsin hangi sektörlerle yapıyor bu ralliyi? Örneğin Bist hangi sektörlerle zirve yapıyor, ya da yaptı?
Amerikan airlines a bakıyorum pandemi öncesi 60 dolarlarda şimdi kaç dolar 11 dolar sürünüyor!
Tata chemical 2022 deki fiyatlarda hala pandemiden sonra soda külü fiyatları sebepli pik yapmış ama sonra yataya bağlamış gibi!
Avrupadaki petrokimya şirketlerine bakıyorum Sokullu sebepli onlarda sürüngen ve hatta çoğu üretimi durdurdu kapasite azalttı vs
Bu şirket ülkenin nadide şirketlerinden biri ve onu tartışmıyoruz. Ama dediğin gibi bir koç veya kısmen bir sabancıda olamadık o konuda da dibine kadar haklısın. Ytd