107 tl ye düşerse kriterinize uyar.(305x0.35= 107)
Bu hissenin rahatsızlığı Rusya yatırımlarında yaşananlar.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameye göre, AB InBev Efes'e geçici yönetim atandı.
YTD
Printable View
https://resmim.net/cdn/2025/05/23/TDzKc2.jpg
Bağfaş mart ayında kriter seviyelerinizden(45 sent ve 17 tl den)yükselişe geçmiş....izlemeye aldım....düşerse hatırlatırım.
YTD
Nohut hocam egser 2024 Ocak ayından beri birbuck yıldır yerinde saymış birde ıcbct nerdeyse 2020 yılı fiyatlarında hocam sanki 12 civarlarında dip yapıp hareket başladı gibimi mümkünse bi inceleyebilir misin tşk
https://resmim.net/cdn/2025/05/23/TD2AoF.jpg
Kriter rakamları.
0.29x0.25= 7.25 sent.(güncel fiyat 8 sent)
5.93X0.35=2.076 tl.(güncel fiyatı 3,14 tl - alım için beklenebilir )
YTD
Çok tşk ederim
Kriterleri sn.Kuzu belirledi, bende bu kriterlere uyarak değerlendirme yapıyorum.(Dolar bazlı %75- Tl.bazlı %65 düşüşler)
Yazdıklarım AL veya SAT önerisi değildir.(bilginize)
Hisselerin fiyatlarını incelerken son 3 yılın en yüksek değerlerine bakıyorum,bu sebeple dolar ve tl bazlı tarihler farklı olabiliyor)
YTD
Sayın nohut, kendi hissenizi, hisseye özel açılan topiğinde pazarlamak, pardon paylaşmak daha mantıklı bir haraket olacaktır.
ALKISLIYALIM.....yigidin hakkini yiyide verelim.....BIR YIL ONCEKI YAZI BU....
ben oteki koyde....COKECEGIZ dedim....oda bu koyde COKECEGIZ dedi....
ben otede....HEDEF 7200 derken....bu yiyit burada....hedef 6000 i isaretliyordu...GRAFDA....
bir yil once endeks 11 200 de yaziyorduk bunlari...DELI BU....SOYTARI BU...GOYGOYCU BU...kategorisine alinmistik....SATTIK MALLARI TEPEDE....SHORTLADIK....
KAZANDIK....
KAZANDIK....
KAZANDIK....nereden SHORTTAN....paramiz mevduatta yarisi....obur yarisi altinda....
GELDIK BURALARA.....herkes olduruldu....ortalik ceset kayniyor....BIZIM CEBIMIZ PARA DOLDU....
MAL ALACAGIZ DIYE INLEDIK.....
CUSSSSS....manyak bu....soytari bu....goygoycu bu....DIYE INLEMEYE BASLADILAR HERSEYLERINI ELLERDEN ALDIGIMIZ USAGLAR....ceplerimiz para dolu....ALACAGIZ dedik mi....CILDIRIYORLAR....
ALACAGIZ EMME....
1....KAART 100 DOLARDAN 25 DOLARA DUSMUS OLMALI....bitik yani....
2....KAART TL BAZLIDA....100 TL DEN 35 TL YE DUSMUS OLMALI.....
3.....KAARTLA ILGILI HER TURLU KOTU HUBAR ORTALIKTA OLMALI.....
velhasil.....
usaglar.....
KAARTLARI BELESE GERI ALIYORUZ.....100 DEN SATMISTIK....hedef feyza-1 topigimde.....simdi alip....hedef feyza-2 topigimde....GERI TEPEDEN BIZE GOYGOYCU DIYEN USAGLARA....VERECEGIZ...ve tuyecegiz gene....
soru su.....
BEN.....7200 hedefimden vazgectim....
O.........6000 hedefinden vazgecmis gorunuyor....
ACABA NEDEN.....bizim beynimizi kim ikti....NEDEN DEYISTIK.....SORU BUDUR....ikinci soru....bizide ikebilirler mi......
KAFA YAPILARI.....
iki gurup var....
birincisi biz....MALI 100 dolardan adama cakmisiz....MALI 25 dolardan ver alayim diyoruz....
IKINCI GURUP.....mali 100 dolardan almis....mali 25 dolara dusmus....KIVRANIYOR....
bu IKI KAFA YAPISI....ayni olabilir mi....OLAMAZ.
o bakimdan HOSGORULU davraniyorum.....birisi gelip bana GOYGOYCU dedimi....hemen onun ceplerine bakiyorum...bunu biraz daha soyabilir miyim diye....
misal....biri geldi dedi....bi baktim yapikredide....bankalarda....ONLARI HEMEN SHORTLADIM....cebinde kalan son kuruslarinida alayim diye....dun akkiz yuzde 3 goctu....HEPSINDE KARDAYIM.
KAFA YAPILARI....yuce rebbim....ELE YARATMIS....
MEVLAM NEYLERSE....GUZEL EYLER....
onlar olmazsa biz para kazanamayiz.
DEGERLI OKUYUCULARIM....
goruyorsunuz....
kuzu....BILGILI INSANLARI SEVER....ve onlari basinin ustunde tasir...IYIKI VARSINIZ DER.
BEN kendime ait cevabi vereyim....FADE gidin sorun....oda kendine ait cevabi versin....
benim MAL ALMA KRITERLERIM var.....yazdim....bu kriterleri sagliyan kaartlar....suan 7200 endeksteler zaten.....
misal vestel.....4.3 dolardan....1 dolara dusmus....yuzde 76 dusus....GEBERMIS....ALINIR...
misal ALARKO......5.5 DOLARDAN ....2.15 DOLARA DUSMUS....yuzde 61.....ALINMAZ....1.4 DOLARDA ALINIR...
misal SISE.....herkes cok dustu diyor....hayir henuz 7200 endekse dusmedi.....ALINMAZ....
BAKKK....7200 ENDEKSE DUSMUS KAARTLARI ALIYORUM...BELESLERI.....
Emmi bu senenin asels nı altın rezervi falan filan muhabbetine ereğli olabilir mi
Sert düşüşlerde bile bunu düşürmediler hatta 3-5 aylık takaslarda mal toplama görüyorum
Ugur Taylan a
KUZU....SEKTOREL ANALIZLER.......BANKALAR....FECI PAHALILAR....
dolar tepeleri.....490 DOLAR....nisan 2024 te....16 000 tl endekste.....
SIMDI.....dustuler 320 DOLARA.....dusus yuzde yuzde 35....hicbisey....2 sene onceki fiyata dustuler....hicbisey...
KUZU KRITERI....yuzde 75 dusus.....123 dolara cokecekler ki alayim....NE ZAMAN....dolar-tl 42 oldumu....bunlar geberecek 5200 tl endekse....BEN BUNLARI ALIRKEN....sinai.....gida....insaat sektorunde aldiklarim yuzde 40 cikmis olacaklar....onlarda yuzde 40 kardayken bunlari alacagim....7200 TL ENDEKSE DUSMUS OLACAKLARDA ONDAN....NE DIYORSAM O....COKERKEN BIR YIL ONCE....dedimki....7200 tl endekste topluyacagim....TOPLUYORUM.
GRAFA USUNE YAZDIKLARIMI IYI INCELEYIN....calisin benim gibi....lagaluga yok....YASSAK BU TOPIKTE.
https://i.postimg.cc/T3YWRXxH/BANKALAR.png
YAW COK OLUCUSUN KUZU.....
heeee ula.....
CESED TUCCARIYIM BEN.....bu kerizzz bankalari 60 dolar endeksten toplayip 468 dolardan satmis adamim ben...HEDEF FEYZA-1 topigimde...4 yilda.
HEDEF FEYZA.....
feza olmasin o....
demissin......dedigin an...BORSACI OLMADIGIN BELLI OLDU....
izah edeyim....
FEZA....goktedir....ve sonsuzdur....
FEYZA....ise bir borsaci terimidir....dolar bazli grafdaki TEPE dir....yani 5 dolar endeks....
bu terimleri bilmedigin ucun de....yazdiklarim sana MASAL gibi gelmis....NORMALDIR...konuya fransizsin....bilgili biri okuyuncada yazdiklarim....ALTINDANDA DEGERLIDIR....
O yuzden onbinlerce insan gelir okur.....bak....sen bile gelmis okumussun....
sakin alinma....borsaci laf sokar....fekaat hakaret etmez....
cunkii....
BORSACININ basina gelenler.....PISMIS TAVUGUN BASINA BILE GELMEZ....sonucta boynunu keser....tuylerini yolar.....kizgin suya atar haslarsin....kizgin yaga atar kizartirsin....firina atar kavurursun....TAVUK DUYMAZKI....oludur....BORSACIYA SAGKEN BUNLAR YAPILIR....bu eziyetleri cektirdigimiz garibanlarin.....bana saldirmalari NORMALDIR....
misal NOHUT....
kendi halinde....insanlara cok yararli bir bitkidir....
emme....
ne olmus....nasil olmussa....bu allahin belasi corumlular....onu kizgin sac ustunde....dakikalarca hoppulatmis....iskence etmis...onu...LEBLEBI yapmislar....iraqi masalarina meze etmisler....
NOHUT....hergun....allahin her gunu....corumlulara beddua eder....kendini eken ciftciye....agam pohunu yiyem...buyudum mu....beni heryere sat....emme corumlulara satma der....
kucuk yatirimci nohuttur.....spekulatorler....corumludur....ve bende bir SPEKULATORUM....mal fiyatlari dortte bire duser.....gelir alirim....10 katina cikar....kucuk yatirimciya veririm....LEBLEBI OLUR....
bak....simdi....BIR MASAL ANLATTIM...oku ogren....gel....ayaginin altini yaliyayim agam....BENI LEBLEBI YAPMA de....
belkim....insafa gelir....seni NOHUT olarak kendi haline birakirim....yogusam...cebinde ne var ne yok ALIRIM....LEBLEBIDENDE BETER EDERIM....
kaydet....VESTELI....3 AY SONRA....2 KATINA SATACAGIM...kime....SANA ULA....kaydet ve 3 ay bekle....gel vereyim.
lem olum....egleniyoruz....yazdiklarina kizmiyorum....kafam kiyak...nesem yerinde...DOSUYORUM iste...ha ha ha....
mamina cakayim...bu iraqi....sisede durdugu gibi durmuyor ki....kendimi....DEV AYNASINDA GORUYOR....BIR POHHH SANIYORUM...
BU UCUNCU KADEH....
dorduncude....gozume gorunme...billahi felc ederim....ha ha ha
SOUL....
dinledigim sarki muthis....
YATSIN YANIMA....
sarilmasin....
DONSUN UYUSUN.....
ahhhh ah SOUL....GENCLIGIM....bir gaci....ulasdamadigim bir gaci...YANIORUM OLUM...ikerim borsayi....ha ha ha
BIR GECE KALSIN BENIMLE....
KIRK YILIM ONUN OLSUN......
OYYYY OY SOUL.....bu iraqi adami ne hale sokuyor....40 yil geriye gittim...benim sucum yok...iraqi ve linet....iki ****** aldi ruhumu....40 yil onceki gaciya goturdu....CANCAGIZIM YANIORRR SOUL.....
GUNEYSUYA....
hubar salin....
kuzu yaniorrr yetis diyin....
BIR BIDON BENZIN ALIP GELIP BENI SONDURSUN....PAPAZ.
okusun....uflesin....RUHUMDAN BU GACIYI ALSIN.....
Kuzu baba yapma böyle işler aslan sütüyle şaka olmaz sen dadas torunusun senin deden üç kardeşi şehit torunusun
dadasim tabii....
asik SUMMANI bizim koylu bi gaciya asik oliy....
diir ki.....
SUMMANIYEM YA RAB GONLUM HOSEGLE....
YA SABIR VER....YADA BAGRIM DAS EGLE....
YA BIR CIFT KANAT VER....YADA BENI GUS EYLE....
TEZ ULASAM....YAR BAGINDA TALAN VAR.....
ASIK oldugu kiz.....babaannem....aga kizi....tabii....baska bi aganin ogluna dedeme veriyorlar....
garibim cira gibi yaniorrr....BENDE....HUBAR ALDIM....bana selam gondermis.....hucrelerim ayaklandi.....ISYAN BASLADI.....YANIOOORUM.....ha ha ha....
dusun.....UNUTAMAMIS.
ugur....
dusun....UNUTAMAMIS BENI.....40 YIL.
KUZU OLMAK ISTIYEN YORUMCULARA.....
okuyucunu eglendireceksin....gelen giden tonla hirpo olur....onlari adam edeceksin....egiteceksin.....kimseye dusman olmayacaksin....
kendine her gun asagidakileri diyeceksin....
GONUL....
calamazsan askin sazini....
ne perdeye dokun....NE TELI INCIT....
eger....
CEKEMEZSEN GULUN NAZINI....ne dikene dokun canim....ne gulu incit....
dikkat edin....
topigime gelen....tum cehaleti....gul kabul ediyorum....ONU SONUNDA....EN GUZEL KOKULARLA SUSLUYORUM....
ADAM EDIYORUM.
Yine parayı aldın kaçtın..yeni vuruşma vioptan ,spotta dönüş mü olucak...yoksa bnk vurup yüzde yirmi aşağıdan arbitaj mı? :):)
Btc de Ath yaptı ama hemen tornistan
Orada da doygunluk var sanırım
ABD ile Çin arasında sağlanan geçici tarife anlaşmasının etkisiyle 3121 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı, bu hafta artan belirsizliklerle yükselişe geçerek yatırımcısına yüzde 4,78 kazanç sağladı.................
değerli metallerin tümü değer kazanırken, ons bazında fiyatlar, platinde yüzde 10,8, paladyumda yüzde 3,6 ve gümüşte yüzde 3,8 arttı...............
metaller açıktan açığa tetikleniyorrrrrr.....
Yenişafak öyle bir manşet yapmış ki
Ağbal olayı aklıma geldi
Sen VESTEL pazarlıyorsun.:thumbdown:
VESTEL de pozisyon alırken çok dikkatli olun.(bence)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...10#post7037110
YTD
https://resmim.net/cdn/2025/05/26/TXa9IQ.jpg
KAP: VESTL [ ] VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1437869
https://kapatt.matriksdata.com/40283...96c4d3970e02e7
https://kapatt.matriksdata.com/40283...96c4d3971b02e8
__________________________________________________ ________________
Ben,bir şirketin bilançosunda, ilişkili taraflardan diğer alacaklar rakamı yüksekse, O şirketten uzak dururum.!
Yukarıda emsal şirketin Bilançosu ile kıyaslayınız.(2020 ve 2025 yılları)
Duran varlıklar kaleminde bu diğer alacaklar nedir bilmiyorum.?Dip notları incelemek gerekir.
YTD
https://resmim.net/cdn/2025/05/26/TjWQ1G.jpg
Dip notları inceledim... yukarıda kopyasını astım..!
https://kapatt.matriksdata.com/40283...96c4d3970e02e7
YTD