Originally Posted by
tabu
Havelsan iş ortaklığı üzerinden yurtdışı ürünler yerine yerli ve milli ürünümüz kronun kullanılmaya başlanacağı süreç şirketin yakın gelecekteki en önemli dinamiğini oluşturacak diye düşünüyorum.
Şayet yurtdışı bir satın alma olmaz ise ki eğer olursa çok daha iyi olur.
Sanıyorum kamu bir iki ay içerisinde başlar 1 yıla tamamlanır.
Sonrasında Türkcell ile olan 3 yıllık 33 milyon TL bedel ile yapılmış olan sözleşme bitiş zamanı gelmiş olacak Türkcell ile hiç bir sorun yaşanmadan yine bir 3 veya 1 yıllık sözleşme imzalanır 3 yıllık olur ise bu sefer tutar 100 milyon TL tutarın üzerinde olacaktır diye düşünüyorum sözleşmenin 2024 yılında yapılacağı ve o tarihe kadar enflasyon hesaplamasının tutara ekleneceğini düşünerek bu rakamı varsaydım.
Bunlar haricinde yurt içinde çok daha farklı kurumlarda eklenebilir mesela ilk olarak akbank olabilir vs vs bunlar tamamen şirketin kısa vadeli yükseliş dinamiğini oluşturacaktır diye varsayımlamaktayım, asıl beklentim Amerika tarafı orada Lütfi bey sadece pam pazarından %1 pay hedefi koymuştu geçen bloombergte belirttiği Amerika pazarından ciddi veri maskeleme cirosuda eklenince 2 yıl belki 5 yıl sonrasında yaşanacakların vücudum üzerindeki adrenalin salgılatması normal yatırım anlayışı dışına çıkmaya zorluyor beni.
Bir % 15 prim yaptı şirket, diğer elimdeki hisselerim geçen hafta % 7 civarı primlendi toplamda %8 bir eksideyim, elimdeki kağıtlar 1 aylık vadede % 20 primlenir ise şayet kron bu süreçte bir % 15 daha yapar ise aradaki eksi % 8 in % 5 i çıksın % 3 zarar ile buraya geçmeye başlayacağım sanırım tekrar tekrar düşünüyorum pam veri maskeleme onun dışındaki mevcut ürünler ve yeni eklenecek olan ürünler havelsan avrupa pazarında yeni müşteriler işbankası gibi bir kurum bunun arkasının geleceği beklentisi ve şirket değerimiz 41 milyon usd ah kafam neden hep daha fazlasını hedefler ve almazsın ki...