https://www.einnews.com/pr_news/5904...-key-companies
Bu pazar kadar yıllık büyüme hızı yüksek başka bir pazar var mı acaba? 2020 yılında 2,41 milyar usd iken 2030 için 20 milyar usd bekleniyor muazzam ve aşırı bir sektör büyümesi birde bizim sektör içindeki payımızın artacağını düşünür isek ne demişti Lütfi bey en az yüzde 1 pay alırız bu şu demek minimum 200 milyon usd (2030 için) yani minimum dediğini varsayarsak 250 milyon usd diyelim döviz kurunu 45 lira baz alalım 11.250.000.000 ciro demek bu 5 milyar şirket gideri olması maksimalist yaklaşımla düşünür isek şirket yıllık 6 milyar 250 milyon TL. kar yazabilir bu da şirketin potansiyelini o zamanki ciro ve net kar ile yeni bir hikaye yazabilir diye bir durum oluşur ise şayet burada hayalini dahi kuramayacağımız fiyatları konuşabiliriz.
Yazdıklarımın tamamı sektör için yapılan yukarıda linki verilmiş bağlantıdaki pazar büyüklüğü tahmini ve şirket yönetim kurulu başkanımız Lütfi beyin konuşmasına dayanmaktadır ve bir varsayımdır şirketin başarı sağlaması kesin değildir ben sonuna kadar Lütfi beye inanıyorum 40 liralardan ciddi bir ek alım yapma şansım varken değerlendirmediğim için pişmanım elimdeki senetlerin tekrar aynı sayıdaki kront alma seviyesine gelmesi durumunda tereddüt etmeden ek alımlarımı yapacağım.
Yer İmleri