Elektrikte mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı.
https://www.dunya.com/ekonomi/elektr...-haberi-659499
Elektrikte mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı.
https://www.dunya.com/ekonomi/elektr...-haberi-659499
sen bakkalsın bir de aynı sokakta başka bakkallar da var ..
bu bakkallar kendi ürünlerine bir senede 3 kat zam yapıyor.. sen ise aynı fiyatla mı satmaya devam edeceksin ürünlerini .... hatta aynı fiyatı geçtim, senin ürünlerin, geçen seneden yüzde50 aşağıya satıyorsun hala..
sokak : ülkeyi temsil ediyor, bakkallar da ülke içindeki şirketleri
Son düzenleme : lionnes; 01-06-2022 saat: 09:57.
Su sekilde daha dogru olabilir: Bir kac dukkanin var, bakkallar kiraliyor. Sonra, bakkallar, her urunlerine her ay yuzde 10-20 zam yapiyorlar. Bazen her hafta. Sen ise zammi senede 1 yapiyorsun. Toplam zam miktariniz ayni olsa bile aradaki zaman zarfindaki farklar senin zararina yazar.
Ustune, bazi bakkallar, durumlari kotuye gittigi icin, senin bir anda teklif ettigin yuksek gorunen artisi kabul etmiyor, ya cikiyor, ya da cikmasin diye indirim yapiyorsun.
Neyseki, dukkanlarinin yarisi yurtdisinda ve onlar bunlardan etkilenmiyor.
Bu arada yol kenarindaki vatandasin biri de gece gunduz bakkala kufrediyor, durmadan zam yaptigi icin kotuleyip duruyor.
Bu sonuncusu konudan bagimsiz ama kimse yazmadi olmasin.
Yatirim tavsiyesi degildir
bist endeksi şu an itibariye tüm zamanların rekoru zirvesisini kırdı..
valla sokaktaki hiç bir bakkalın durumu kötüye gittiği yok hepsi de ürünlerine son 1 senede az 3 kat zam yaptığı için hem kiralarını hem de faturalarını rahat raht ödeyebiliyorlar..
sokakta tek bir bakkal var ürünlerine zam yapmadığı için perişan halde.
bugün günlerden sasa hekts aksa
bu 3 hissede onbinlerce , hatta sasa da 150 bin yatırımcı var erdemoğlu açıklamıştı genel kurulda , ve bu 3 hisse son 1 senede 4 kat yükseldiler..
yükselirken de oyle kolay kolay al satçılara kazandırmadılar alım fırsatı vermediler ..
gerçek yatırımcı olanlara yani elinde sürekli tutanlara bu mantıkla yatırım yapanlara kazandırdılar kazandırmaya da devam ediyorlar..
bu qoduğum hissesii ise yıllardır tek başardığı al satçılara kazandırmak ..
hırsızlar sizi.
yatırımcı düşmanları
dolar 1 senede 2 kattan fazla yükselmiş..
herşeye en az 3 kat zam gelmiş , herşeyin fiyatı en az 3 kat yükselmiş ..
ilerde bilinmeyen vadede bu hisse yükselse bile benden bu sözleri hatta daha ağırlarını duyacaksınız
çünkü bu hisse hiç bir zaman yukardaki 3 hisse gibi gerçek yatırımcı hazzını yaşatmadı ..
hep bir vurgun hırsızlık hali, al satçılara kazandırma hareketleri yaptı
ilerde bilinmeyen vadede eğer bu hisse yükselirse bile gelip buraya bana laf atacak olanlara en ağır şekilde cevap vericem .
kimse bana bu hisseyi savunamaz bu satten sonra.
Son düzenleme : lionnes; 02-06-2022 saat: 00:19.
En agir sekilde cevap verecekmis!
Sen degil misin, hisse 8'lerde iken gece gunduz hisseyi kotuleyen yazilar yapistiran.
Sonra 1,5 sene icinde hisse 80 lirayi gorunce, gece gunduz, alakali alakasiz siber guvenlik haberleri yapistiran ve uzay hedefleri veren.
Sen degil misin, hisse 60'larda iken, 8'lerde yazdiklarindan dolayi ozur dileyen.
Sonra sen degil misin, hisse tekrar diplere gelme asamasinda, gece gunduz buraya tekrar negatif yazilar yapistiran, alakali alakasiz guzel ornekleri bu foruma yapistirip moralleri daha da bozan.
Kimsenin hisseyi savundugu yok. Elimizde var ve bekliyoruz ve senin gece gunduz negatif yazilarina katlaniyoruz, katlanirdik daha da ama sen sopani simdi durduk yere neden bize cevirdin anlamadim. Ustelik sinirin, ihtimaller uzerinden. Nasil bir ruh halindesin merak ediyorum. Bence buralardan uzak durman lazim..Ha gorev geregi yapiyorsan diyecek bir sey yok.
Agir cevaplarini da dort gozle bekliyorum.
Yatirimci tavsiyesi degildir.
Yer İmleri