Bu cesitli sekillerde olabilir. En uygunu sanki, Ironsphere'i satmak olacaktir. Ama Omnia raporunda denildigi gibi, sirket gercekten PAM alanindan (Single Connect) cikmak istiyor mu. Simdi boyle bir seyin boyle bir raporda olmasi ilginc. Sanki kulaklarina bir yerden bir bilgi fisildanmis gibi. Benim hissiyatim o ki, sirket Ironsphere'i satma girisiminde bulundu ama kiyamadi. Bu kadar bilgi gizliliginin oldugu bir yerde bunu herhalde hic bilemeyecegiz.
Tahsisli bedelli ile buyuk bir sirket sirkete ortak da olabilir. Sirkete daha hizli yatirim icin ciddi para girer, senin hisse sayin ayni kalir ama sirket icerisindeki hisse oranin duser. En az bu oran miktarinda, sirket cirosunda/karinda hizli buyume umit edersin.
Baska bir sirketle birlesme olabilir. Genelde yakin alanda calisan bir sirket olabilir. Bunlarin hesabi cok daha karmasik olur, herkesi de memnun etmesi imkansiz olur. Ayni holdingin borsaya acik iki sirketi birlesirken bile bir cok memnuniyetsizlikler oluyor.
Dediginiz gibi, patrondan alma da olabilir. Nitekim NETAS zamaninda patrondan alip ortak olmustu. O zaman sirket cok zor durumdaydi ama, yok fiyatina verdiler.
Borsadan, yavas yavas toplama da yapabilirler. Ama bu belli olur ve hisse fiyatini cok yukseltir, oyle pahaliya kimse almaz.
Bir yabanciya satmanin en onemli handikapi ise, yerlilik ile ilgili olacaktir. Yani biz su an kamuda ya da telekomda ciddi satislar yapiyoruz ve bunda yerli olmanin cok buyuk etkisi var. Bu riski goze alabilir mi.
Yatirim tavsiyesi degildir.





Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri