Onun sayesinde gitti 22.52 ler😂😂
Şöyleki;
Bu seneki karıda dağıtacak demekki .olumlu.
Asıl önemli shellden kar yazmak.
Oda olursa güzel şeyler olabilir.
Ben iyi bir temettü almadan ve böldürmeden satıcı değilim kaptan.
İçiciyim
Printable View
30 milyon lira, piyasa değeri üzerinden hesaplasak ~%0.5, özkaynaklar üzerinden hesaplasak ~%2.2, son dönem karı üzerinden hesaplasak ~2.8, 30 milyona ne alınır diye hesaplasak Levent'te 2+1 residence :)
Ben şirket değerlemesinden anlamıyorum, piyasa neye nasıl tepki veriyor hiç anlamıyorum, ama 30 milyon lira dikkate alınacak bir rakam gibi gelmedi bana, yine de yarından itibaren 3 tavan yaparsa da şaşırır mıyız şaşırmayız :)
O değil de, ben hala borsacı dede muhabbetini sosyal medyada gördükten sonra hisse fiyatı daha 9 lirayken niye evi arabayı satıp Turcas'a basmadık diye ona yanıyorum. Efsane gelen 1. çeyrek sonuçlarına piyasa fazla tepki vermeyince uykuya mı daldık nedir. 2. çeyrek de iyi gelirse piyasa belki ondan sonra tepki verir diye de düşünmüştük oysa ki. 2. çeyrek de iyi geldi ama tepki olmadı, dede muhabbeti çıktı 1 gün daha tepki olmadı, ertesi gün patladı aldı yürüdü. Benim aklım pek almıyor bu işleri. O zamanlar 100 milyon dolar civarıydı herhalde piyasa değeri. Şimdi 300 milyon dolar civarı. Hala da iskonto olsa gerek. Burada 400-500 milyon dolar gibi değerleme rakamlarından bahsedilmişti. Niye 100 milyon dolarda o kadar uzun süre yattı, sonra niye ışık hızıyla 200-300 milyon dolarlara gitti, şimdi niye 1 aydır burada yatıyor, anlamak baya zor bu işleri.
Bu arada 2023'e dair petrol fiyatı tahminlerinde haberlerde kimi dinlesem gelecek yılın ilk yarısı petrol fiyatlarında düşüş ihtimali beklemediklerini ifade ediyorlar. Düşüş olursa da gelecek yılın ikinci yarısından itibaren olabilir diyor çoğu uzman. Bu tahminlerde pek uzmanlık olmaz, herkes gayet yanılabilir, ama dinlediklerim hep böyle. Piyasada bu kadar coşku varken yerimizde saymamız çok aklıma yatmıyor benim, ama ne desek boş zaten, ne olacak bekleyip göreceğiz.
Şöyle düşünelim.
2023 ilk çeyrekte kar 2022 ilk çeyrekten fazla gelebilirmi ki fiyat yüksek olsun?
Bilanço ile olmaz gibi.
Shellin ülkeye gelişi 1923.
2023 100.yıl.
Belki sebep bu olur😮
Önümüzdeki çeyreklerde stok zararı oluşmazsa, ki oluşmaz herhalde bu saatten sonra, stok karı gelmese bile artık faaliyet karlarında iyileşmeler etkili olmalı. EPDK fiyatlama raporlarına bakınca hızlıca aşağıdaki yaklaşık rakamları çıkardım, daha detaylı ve kesin rakamlar linkten incelenebilir.
Kaynak: https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik...andirma-raporu
Benzinde dağıtıcı ve bayi marjı %13'lere kadar yükselmiş, maktu kar rakamında ise Ocak'tan Ekim'e %60'a yakın yükseliş olmuş, bu hızla artmaya devam ederse litre başına kar Aralık'ta 1.7TL veya 1.8TL olabilir ki o da şu anki TÜFE'ye yakın %80 civarı bir kar artışı anlamına gelir, fena değil, en azından enflasyona karşı koruma sağlıyor.
Benzin
Ocak ~%12 ~1TL
Şubat ~%10 ~1TL
Mart ~%10 ~1.2TL
Nisan ~%11 ~1.3TL
Mayıs ~%9 ~1.4TL
Haziran ~%7 ~1.3TL
Temmuz ~%9.5 ~1.4TL
Ağustos ~%11.5 ~1.5TL
Eylül ~%13.5 ~1.5TL
Ekim ~%12.5 ~1.6TL
Dizelde ay ay yazmadım bu yılın ilk ayı ve son ayı verisini yazdım, dizel de benzine benzer, litre başına kar Ocak'tan Ekim'e 0.9 TL'den 1.6 TL'ye çıkmış.
Dizel
Ocak ~%11 0.9TL
Ekim ~%9 1.6TL
Diğer yandan santral de iyi kötü çalışıyor en azından dükkan kapalı değil çark ağır da olsa dönüyor. 2022 boyunca üretim aşağıdaki gibi.
Kaynak: https://seffaflik.epias.com.tr/trans...i-uretim.xhtml
https://i.ibb.co/Rb6kwvp/RTG-20221201.png
Borçlar ödendi ödeniyor temettü geliyor şu bu. Olumsuz diyebileceğimiz bir durum yok gibi aslında. Öyle yardır yardır gitmiyor tabi ama kararında istikrarlı bir şekilde ilerleme sürdüğü için gelecek yıl şirketin işleri bu yıla kıyasla mutlak suretle daha iyi olması gerekir diye düşünüyorum. Hisse fiyatı ne zaman ne olur ona akıl yürütmek imkansız ama şirketin işleri açısından bakarsak gelecek yıl faaliyet karı her şekilde bu yıldan daha iyi olmalı.
Teknosa tokatladı geçti bizi … tüüü