https://hizliresim.com/MfohHt
Printable View
Hisse teknik olarak kafasını yukari kaldırmaya çalışıyor sanki..dün en yüksek seviden kapadi. Bollinger bandinin ust bandi üstü kapanis yaptı. Yön yukarı olabilir. Yatirim tavsiyesi değildir. Objektif sadece teknik bir bakıştir.
Hisse dibini buldu sanki...
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hisseyi bıraksalar gidecek ama, gitmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar
hayır bozulmadı. boyun çizgisi 26 lira civarından geçiyor. fiyatın çizginin(boyun çizgisi) altına sarkıp kalıcı olması gerekir. 24 liradan başlayan yükseliş trendi devam ediyor. ( dakikalık ve günlük grafikleri derinlikli ekrandan sürekili ve yakından izliyorum. tahta yapıcının
her hareketini takip ediyorum)
geri çekilmede işlem hacmının(miktar) azalması bize bu hareketin 24 liradan başlayan yükseliş hareketinin bir kazanç
satışı(düzeltme) olduğunu anlatıyor.
vesbe nin oldukça ucuz (iskontolu fiyat), karlı , yüksek ve düzenli temettü veren bir yatırım hissesi olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek..
bence ana şirket vestel in yatırımcı dostu olmayan duruşunun bu fiyatlamada bir miktar etkisi var..
ayrıca bilinen tahta yapıcının(spek..) karakteri de bu fiyatlamada önemli bir etken gibi görünüyor. hisseyi uzun yıllardır terk etmiyor. fiyatı hızla yükseltip hisseyi küçük yatırımcılara devredip hisseden uzaklaşabilirdi. çok ağır hareketlerle ve sert iniş
çıkışlarla bir uzun vadeli yükseliş trendi gerçekleşiyor. bence fiyatı fazla yükseltmek istemeden kazanç satışlarını gerçekleştiriyor.
belki az kazanıyor ama işini devam ettiriyor. sonuçta ucuz rasyoları olan hissede her zaman alıcı bulabiliyor diye düşünüyorum.
farklı bir bakış açısı ile de bu oyun tarzının özellikle uzun vadeli temettü yatırımcılarına faydası olduğu da açıktır.
neden? çünkü temettü yatırımcılarına ucuz fiyatlardan hisse toplama fırsatı veriyor. örneğin bana ucuz hisse toplama açısından
ol
dukça fayda sağladı..
yine de bu fiyatlama hisseye haksızlıktır.. gelecek dönemlerdeki kazançlı bilançolarla denge fiyatına ulaşacaktır..
https://hizliresim.com/TboNVN