Kayitdisi ekonomi buyur. kira nin vergili ve elden odenen iki kismi olur, vergili kisim ayin 15inde ve vergisiz de ay sonu ev sahibi elden kalan kismi almaya kapiya gelebilir mi
Printable View
güvenilir emlak şirketleri , yurt dışında ev satımına ağırlık verseler ( daha detaylı bilgi, evin kiralanması ve takibi) yurt içi kadar satış yaparlar. önümüzdeki dönemin gözde işi olacak gibi.
Yüksek vergiler mafyaya yarar. Mesela elden kira aldığınızı düşünün anlaşmazlıkları nasıl çözeceksiniz. Kanun sözleşmeyi tanır. Bu durumda kavga dövüş başlar.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye'de son yıllarda kiracılara geniş haklar tanındı. Normal kirasını dahi ödemeyen bir kiracıyı evden çıkartmak 6ay 1 yılı bulabiliyorken, sözleşmede yazan kirasını ödeyen bir kiracıyı tahliye etmek bazı durumlarda 3 yıla kadar uzayabiliyor. O nedenle kayıt dışı kira almayı planlamak benzer ölçüde kirayı çok uzun bir süre hiç alamamak gibi riskleri de beraberinde getirir.
Mafya gibi oluşumlar da 1500TL kirayı neden 800TL yatırdın diye kiracıya çökmez. Yani mafya'nın dahi bir işletme maliyeti vardır. Kurtarmaz.
Malum ya baskın ya da zamanında Reislik Seçimi Var,
http://i.internethaber.com/images/ne...84.jpg?v=99999
Bu nedenle Tayyip Beyin duruma el koyup sözde vergi reformunda bazı tıraşlamlar yapacağı ,vergisel zamları yarı yarıya düşürerek millete ölümü gösterip sıtmaya razı edeceği (yadakötü polis iyi polis olayı..) faiz stopajlarında birer puan artırımlar yapılacağı , İstanbul Borsasındaki enstrumanlardan şirketçe alınan paylara ekstra % 25 hazine katkısı alınacağı kulislerde konuşulduğu idda ediliyor .
Faiz stopajı artarsa powerpc den özür dilememiz gerekecek
Pazarcı yine meydanı boş bulmuş sallamaya başlamış..
Yok stopajların sıfırlanması konusunda duyum almış da..
faiz 22 olmalı imiş de
Faiz stopaj ZK şu bu bunların hepsi vana dır.
Bazısı büyük tür bazısı küçüktür.
Gevşetirler sıkarlar.
Amaç para akımlarını ayarlamak ve yön vermektir.
Bu vanaların bazısı büyüktür dramatic etkileri olur ..Faiz gibi.
Stopajı düşür faizi 22 ye çek..
Dolar 2 tl ye çakılır..
Bunun sonuçlarını da düşünmek gerekir.
22 faizle gelen sıcak para çıkarken bu 22 faiz ile artmış parasını geri isterse sen bu dönemde üretim ile ülkeye para sokmamışsan yandı gülüm keten helva..
Faiz bir kere vermeye başlarsan devam eder.
Herşey denge meselesi.
22 faiz ile ne elde edeceksin..
Ekonomik hareketlenme mi..
22 faiz hormonlu ekonomidir..
Çalışma yat ekonomisidir..
Yok böyle bişi.
22 faiz anca çok ciddi bir global dolar tahvil bono krizinde Türkiyenin ayakta kalabilmesi için ödeyebileceği rakamlardır..
Bunu kimse arzulamamalı istememeli..
Damga vergisi odeyebilmek ile ilgili yaziyi su sekilde detaylandirdim dogru olabilir mi.........
Baslangicta bir evim var ve icinde oturuyorum. Diger evimden de kira aliyorum. Gelirim var. Ama OVP deki durum nedeni ile kiraya cikiyorum, icinden ciktigim evin de kirasini elde ediyorum, digerini de (baslangicta bi oturulan bi kira iken- simdi 1 kiraya cikilan 2 kira geliri var) Aldigim kira gelirlerinden odedigim vergiyi minimize etmek icin bir de kiraya ciktim maliyet oldu.. Burada denilen su o maliyeti de devlete odeyecegin vergi ile 1-1 yap sadece damga vergisi ile kurtul. Ilk durumda kira gelirinden vergi vermekte idi. Bu sekilde bakalim konuya......
193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun geçici 67'inci maddesi kapsamında, altına dayalı devlet içi borçlanma senetlerinden ve altına dayalı kira sertifikalarından elde edilen kazançlar için uygulanan gelir vergisi stopaj oranı yayımlanan 2017/10840 sayılı Kararname ile bireysel yatırımcılar için %0 olarak belirlenmiş.
USD mevduat yerine altın alıp faize verme konusunda görüşleriniz nedir?
Portfoyun bir kısmının ALTIN olması önüzmüdeki günlerde büyük fayda sağlar. Riski dağıtır.
ABD ve Kuzey Kore (=Çin) ekonomik veya belki de fiziksel (nükleer dahil) savaşının çıkması artık kaçınılmaz. Bir kümeste 2 HOROZ olmaz. :)
Trump's Asia trip includes stops in China and South Korea, as tensions with North Korea escalate
https://www.usatoday.com/story/news/...ate/715724001/
North Korea-US war now 'real possibility', influential Rusi think tank warns
http://www.independent.co.uk/news/wo...-a7972706.html
1 yıl vadeli %4.2 usd faizinin vergisi düşüldükten sonra neti (yıllık bağlamada %12 ): %3.37
1 yıl vadeli %2.4 altın faizinin vergisi düşüldükten sonra neti (yıllık bağlamada %0): %2.4
Altının değerinin 1 yıl sonra USD'ye göre yükseleceğini düşünüyorsanız mantıklı. Ama yine de devletin altını size ne şekilde geri ödeyeceğini iyi araştırmak gerekli. Söylemlere göre altın olarak geri verilecek deniyor, ama bunun için hangi kademeleri uygulayacaklar, örneğin 73gr altın yatırılabiliyor mu? yatırılıyorsa nasıl geri ödeniyor?. Yoksa sadece 10 gr ve katları olarak mı alınacak?. Bunlar da önemli.
Ekleme: Sonradan aklıma takılan bir konu, toplanan bu altınlar tcmb tarafından harcanacak mı, yoksa rezervlere eklenip bekletilecek mi?. Bu altınlar dış ticaret dengesini düzenlemek amacıyla bir şekilde dış borç ödemelerinde kullanılırsa yurt içindeki altın miktarı düşeceği için geri ödemelerde kuvvetlendirilmiş bir altın ithalat talebi (tıpkı döviz borçlanma talebi gibi) oluşabilir mi?
Yani tcmb'nin döviz rezervleri azaldığı için altına sarılıyoruz altın rezervleri de azalırsa bu şu anki konumumuza göre daha riskli bir durum yaratmaz mı?
Süper duyumlar alıyorsunuz da çok doğru çıkma ihtimali görmüyorum tahminlerinizi. Duyumdan çok kendi temenniniz gibi geliyor bana. Kusura bakmayın ama sallıyorsunuz intibası uyandırıyorsunuz:) Bu şekilde yazarak kendinizi motive mi ediyorsunuz gerçekten anlayamıyorum da soruyorum, sorun yok isteğen istediğini yazabilmeli bence ama merak ettim sadece.
Dolar/döviz üretemiyoruz (basamıyoruz) ama azda olsa altın üretebiliyoruz.(AZ HİÇTEN BÜYÜKTÜR)
http://www.mta.gov.tr/v3.0/sayfalar/...yada-Altin.pdf
YTD
sn Paramanya...bilginize.
----------------------------
İzmir kent merkezine ortalama 25 kilometre mesafede bulunan yaklaşık 105 bin nüfuslu ilçesi Kemalpaşa'da TOKİ tarafından yaptırılacak 679 konuttan ve 22 ticari üniteden meydana gelecek projenin inşaat yapım ihalesi 28 eylül 2017 perşembe günü yapıldı.
http://www.emlakdream.com/haber/toki...79-konut/85628
https://i.hizliresim.com/MaWXY6.png
Toplamda 600 dönüm araziye etap-etap 2500 konut yapılacak
Şehir içindeki Tüm tır-konteyner-kamyon garajları-lojistik şirketler-bazı resmi kurumlar bu bölgeye taşınacak.
Lojistik köy için 3 bin dönüm yer tahsis edildi(1500 dönümde çalışmalar başladı)
http://www.hurriyet.com.tr/sanayici-...dikti-40414579
Damlaya damlaya göl olur ama cari açığın olmadığı bir ortamda olur, şu anda her gün net pozisyonumuz bir önceki güne göre eksiye düşüyor.
Türkiye'yi sıcak bir taş gibi düşün altın üretimini de bir damla, taşın üstüne düştüğü an buharlaşıyor, yani bu taşın üstüne damlayan damladan göl olmaz ancak havada bulut olur.
Hiç yoktan iyidir demek yurt içinde üretilen altına olması gerektiğinden fazla bir değer atfetmek olur. 5-6 günlük cari açığı fonlamak için çevreye verdiğimiz o tahribatın bedelini düşünce bende karda değiliz. Çıkartmasak daha iyi.
Ama olur da cari açığı kapatacak bir altın üretimimiz olur, o zaman doğaya verilen tahribatın karşısına bir değer koyarız ve tartışırız değer mi diye. Ama bu durumda bence kesinlikle değmez.
Bilime ve teknolojiye uygun bir toplum yapımız yok. Bu da kısa sürede değişecek gibi gözükmüyor.
5000 yıllık medeniyetin yaşadığı ülkede her yerde tarihi eserler.(bozmayalım)
Yol geçecek-maden çıkartılacak ormanları( bozmayalım.)
Deniz kenarlarını turizme açmayalım.doğayı bozmayalım(karettaları koruyalım)
Nüklüeer santral yapmayalım.(doğaya zararlı)
Kömür santralı doğaya zarar veriyor.( kurmayalım)
Hidroelektrik santralı için Baraj kurulacak(doğayı bozuyor yapmayalım)
Organize sanayi bölgesi kurulacak(zeytin ağaçlarını kesmeyelim)
Yeni söylemeler... Rüzgar enerjisi doğaya-kuşlara zarar veriyor(kurmayalım)
Yakında güneş enerjisi hakkında söylemler mutlaka çıkacaktır(mesela tarım alanlarına zarar veriyor diyebilirler).
Avrupa ve diğer kalkınmış ülkeler hepsini yapıyor ?
Bir şeyi doğru yapmanın yolu var yanlış yapmanın da yolu var.
Avrupadaki kömür madenlerini, rüzgar güllerini bizzat gördüm.
Evet avrupa bütün bunları yapıyor ve doğru yoldan ve doğru yapıyor. Biz yanlış yoldan ve yanlış yapıyoruz.
İtiraz zaten yapılmasına değil, yanlış yoldan ve yanlış yapılmasına.
Peki bizdeki bu işler neden hep yanlış yoldan , yanlış yapılıyor, baştada dediğim gibi bütün bunları doğru yoldan yapabilecek yetişmiş işgücümüz ve sermayemiz yok. Kısa ve orta vadede de oluşturulabilecek gibi gözükmüyor.
O nedenle yanlış yoldan yanlışı yapacağımıza , yapmayalım daha iyi diyorum. En azından doğrusunu yapmayı öğrenene kadar yapmayalım.....
Ülkemiz 780 bin km2
kişi başına 10 dönüm arazi düşüyor.(Orman-Göl-Akarsular-Tarım alanları-Demir yolları-Oto yol ve diğer yollar-40 bin köy-10 bin mezra-1050 ilçe-81 vilayet yerleşkesi-eğitim alanları-ibadet yerleri-Askeri alanlar-organize sanayiler-maden sahaları- vs vs.bu arazi içinde(dağlar avantaj metrajı büyütüyor)
hem tarım toplumu hem sanayi toplumu olmak ve kendi enerji kaynaklarını/maden kaynaklarını kullanmak için bazı şeylerden fedakarlık yapmak zorunlu(tabiki en az zararla yapmak lazım)
Avrupa tarım toplumu değil arazilerini faklı kullanıyor.
Başlanması gereken nokta , daha da fazla dış borç alarak , ülkeyi ithal rüzgar gülleri (siemens) , nükleer reaktörler (rusya) , balistik füzeler (S-400 rusya) ile doldurmak değil.
Başlanması gereken nokta eğitim. Ve bu noktadan başlanmadığı sürece diğer kollardan yürüdüğün her kilometre ülkeyi daha da dışa bağımlı kılıyor ve zarar veriyor. Ve asıl sorunu gizliyor. Yanıltıcı bir ortam oluşturuyor. Altyapımızı güçlüymüş gibi gösteriyor.
Zannediliyor ki biz dış borç alarak modern dünyanın üretim çıktılarını ülkeye ithal edelim ve mutlaka zamanla burada da muadilleri benzerleri üretilebilir hale gelir. Bu bence yanlış. Türkiye'nin altyapısını eğitimini geliştirmeden yapılan her stratejik ürün ithalatı ve iç piyasaya entegrasyonu iç piyasadaki gelişimi baltalayacaktır.
Tabi ki sizinki ideal olan ama imkan güncelde böyle. Teknoloji ile birlikte ithal edilen ürüne karşı değilim.
İthal şartlarına bakmak lazım ödeme nasıl yapılıyor?(örneğin Rusya ile karşılıklı ithalat-ihracat rejimi var).
Iphone larda böyle ithal olsa iyi olur.(kapat gümrüğünü şartlarını koy-üretim zorunluluğu getir-otomotiv-bilgisayar ve benzer ürünler dahil)
Şurada yazdığınız şeylerin ömrü 50 bilemedin 100 yıl. Biz osmanlı imparatorluğu ile övünüyoruz. Ömrü ne kadar 600 yıl. Biz doğanın emanetçisiyiz. Başka nesillerde kullanacak içine etmeyim. Yapacaksak usulünce yapalım diyeceğim ama yapılanlar ortada biz parayı severiz o nedenle bugünü yarına tercih ederiz.
Nükleere direk karşıyım
japonya fukuşimanın kazasının altından kalkamadı biz başarabilirmiyiz ? Sanmıyorum
elinde TL tutmakla bomba üzerinde oturmak aynı şeydir. Tsunami çok yakın...
ABD den selamlar.
Güya yerli, ancak prototipleri dahi yurtdışından dehşet paralarla ithal edilen yerli ve milli otomobil projemizin gidişatını merakla bekliyoruz.
Geçenlerde bir bakan, sanayi olabilir, Dünya'da elektrikli otomobilde söz sahibi olma hedefinden bahsedince sözde çağ atladığımzı anladım.
Otomotiv(benim okul dönemimde yıl 1975)6000 ayrı parçadan oluşmakta idi güncelde sanıyorum-8-10 bin parçadan oluşmakta.
öyle ben yaptım demekle olacak işler değil-ayrıca yapıp satmak da önemli.(yaparsın tutmaz)
6.000-10.000 farklı parça üretmek için en az 100 bin diğer girdilere ihtiyaç var.(tahminen 100 bin yazdım-ekipman-alet-edavat vs.gibi)
Güncelde büyük markalar dahil otomotiv üretimini dünyaya yaydılar.ülkemizde dünya markalarına parça tedarikçiliği ve montaj katkısı yapmakta.(genelde kaporta- lastik-cam-montaj-stok gibi büyük arazi gerektiren ve insana dayalı pis atıklı üretimler)
M3 para arzı 15 ve 22 Eylül ile biten haftaların her birinde %1'e yakın artışlar gösterdi.
0,0991 01.01.2017-22.09.2018 dönemi M3 Para Arzı artış oranı
0,2878 01.01.2016-22.09.2018 dönemi M3 Para Arzı artış oranı
0,5079 02.01.2015-22.09.2018 dönemi M3 Para Arzı artış oranı
Böyle devam ederse TL uzaya çıkmakla kalmaz herkesten önce Mars'a bile ulaşır.
PowerPC yurda döndüğünde özür dilemek yetmez, kahramanlar gibi karşılamak gerekir.
15-22 Eylül arasındaki para arzındaki artış tcmb'nin geçici fonlaması ile artmış olabilir. Ancak 25 Eylülden itibaren likidite açığında müdemadiyen bir azalış var. Ve tcmb buna GLP'den başka ek bir parayı piyasaya vermeyerek cevap veriyor. O nedenle M3 para arzının geçmişe göre aşırı yükseldiği yorumunu yapamıyorum.
Özellikle 6 Eylül-22 eylül arasındaki dönemde bayram ve okulların açılmasından dolayı para çarpanının yükselmiş olabileceğini düşünüyorum. Bu da M3 para arzını geçici olarak genişletmiş olabilir. Yani genişleme tcmb kanalından değil sistemin iç para çarpanından kaynaklanıyor olabilir. GLP'den talep edilen paranın son 1 haftadır düşüyor olması da bence buna işaret ediyor gibi.