Gelecek 10 yılın kağıdı, ilk 3 aylık kar beni mahçup etti. 30 dedik 28.5 geldi. Kusuruma bakmayın. Hayırlı uğurlu olsun...
Printable View
Gelecek 10 yılın kağıdı, ilk 3 aylık kar beni mahçup etti. 30 dedik 28.5 geldi. Kusuruma bakmayın. Hayırlı uğurlu olsun...
28.685.000 ilk 3 aylık kar. Ortalama tahminde rakama yaklaştık.
Peki yarın ve sonrasında hissenin ne olması lazım! Duygusal değil realist düşündüğümüzde. 3 gün üst üste tavan yapması gerekir. Peki yapacak mı ? Citi de ki kan emici elindekini yarın boşaltacaktır. onada fırsat doğdu. hisse gitmek için ne bekler yarın ve sonrasında.Ben vatandaş olarak yıl sonu gelecek karı söyleyebiliyorum. ne yani bunu hiçmi spekülatör göremiyor.
Sayın reaktör, Yarın satmak için şirkete ortak olmadık ki, adamın pozisyonunu dert edelim. Satışta 1 lotum olmaz, uzun vadede alıcıyım. Endeks ya da birinin satışı kaale almadığım şeyler. Her satıcının bir alıcısı vardır merak etmeyin...
Hasılat 1000 TL
31 Mart 2018
31 Mart 2017
DEĞİŞİM %
Net Satışlar 236.202 173.764 26 %
İthalat & İhracat
1000 EURO 31 Mart 2018 31 Mart 2017 DEĞİŞİM % İhracat 6.725 5.878 14% İthalat 18.489 14.897 24%
24/04/2018 tarihinde yapılan Olağana Genel Kurul ‘da dönem karından, brüt 5.000.0000 EUR’lik kısmı ile 2 eşit taksit halinde kar dağıtımı ilki 11/07/2018 ve ikinci taksit 14/11/2018 tarihlerinde ödenmek üzere kar dağıtım kararı alınmıştır.
Şirketin Mart 2018 ve 2017 ‘de yapılan bağış ve yardım tutarları :
BAĞIŞLAR 31.03.2018 31.03.2017 TL 14.719,35 2.777,77
31 Mart 2018 itibari ile ortaklık yapısı aşağıda belirtilmiştir:
Ortakların Ünvan Pay Tutarı (TL) Oran (% ) Deceuninck NV 77.641.840 95.88 Halka Açık Kısım 3.338.953 4.12 Toplam 80.980.793 100
eşleşme görebilen var mı...
yuh be böyle kara aşağı bastı ya 9.90 a kadar yuh diyorum harbiden yuh...
tahta yapıcımız piramit bunu yapan , taşeronlarla beraber galiba. 1 lot satmadım ama ufak tefek aldım , alacağım da ....
valla sevdim ben bu kağıdı. sabah 10.10 dan geldi. döktükten sonra 10,30 dan sattık. 9,90 dan tekrar yerine koydum... güzel bilançoyu artık şu piyasa durulsun o zaman fiyatlamaya başlar.
güldüm geçtim , kapattım ekranı , 1 lot vermem ,hayırlı kazançlar.
ne olursa olsun gitmiyor gidemiyor götürmüyorlar tamamen şirket destekli baskılama mevcut
şirkete telefon ediyorsun ucuz fiyatımız alım yapabilirsiniz diyor ee siz ucuzsa niye satıyorsunuz diyorum kem kum :)
bu rasyolarla bu mali yapıya ragmen gidemiyor bunu yatırımcı yapamaz cunku beklentıleri ayyuka cıkmış senedi elinden kapıverirler düşünün merrıll lynch 100 150 lotla 2 aydır algoritmik işlemler yapıyor hepsi kar olsa ne yazar
yatırım fınansdan yabancı satısı gösteriliyor su an citi takasında 110 bin lot kaldı 4 ayda 330 bin lot cıkış oldu
bilanco beklentiler dahilinde geldi pimaştaki zarardan bu dönemde kurtulduk 6 aylıgı 55-60 yıllık 110 -120 mılyon faaliyet karı gelir arsa ise 90-110 mılyon tl arasına satarlar toplam yılsonu kar 200 -220 milyon olur neredeyse sermayesinin 3 katı normal şartlarda degeri bu rasyolarla 25 tl olması gerekir
bu kadar basit temelanalizi yatırımcılar yapamıyormu yapmasına yapıyordur ama kıpırdatmıyorlar agır baskıya maruz bırakıyorlar sonuçta bir zaman sonra patlıcak ama ne zaman cevabı şirkette gizli GÜNEŞİ BALCIKLA SIVAMAYA DEVAM EDİYORLAR bistte bugünlerde cok yardımcı oluyor kendilerine.. beklenen mallarda gelmiyor iki arada bi deredeler
İRANDA çalışmalar var bu ayrıntıya cok dikkat etmek gerekir
hissenin halka acıklık oranı artırma ihtimali görüyorum ben bu konuda yabancı fonlara satış yapılma ihimali cok yüksek bence hele bi A grubu olsun gelişmelere bakacagız bu arada 25 mılyon temetüyü unutmayalım
bütün bunlar normal seyir 3 tane önemli gelişme bizi ilgilendiriyor birincisi ekonomik krize baglı bist in belirsizligi 2cisi önemli olan kur baskısıyla hammadde fiyatları ithalata baglı olaraktan bilancoyu bir miktar aşagı cekmesi 3 sü ise tahtanın sıglıgı halka acıklık oranı artmadıkca a grubu olmuş çok faydası olmaz
şirket mali yapısıyla devasa fabrikasıyla markasıyla cok degerli bir şirket sabır testi yapmaya devam edicekler amaGÜNEŞİN BALÇIKLA SIVANMADIGINIDA ögrenecekler
karakter yoksunları. Türkiye hariç dünyanın hiçbir yerinde baskılama yapamazlar. Maalesef bizim ülkemiz her şeye müsait. Çek kardeşim borsadan şirketini herkes kurtulsun sende kurtul. 5 yıl Pimaşta tükettik enerjimizi geldik şimdi birde bu soysuzlarla uğraşıyoruz. 5 yıl önce dolar kuru 2 TL nin altındaydı. Konut fiyatları % 60 daha ucuzdu. Geçen bu kadar sürede hala maliyetimizde fiyatlarla boğuşuyoruz. CEO ya da bunu dile getirdim. Bir kulaklarından giriyor öbür kulaklarından çıkıyor.
Youtube de video hazırlaması ile iştigal olan kimse var mı aramızda. Bunların yatırımcısına uyguladığı zulüm başka şekilde anlatılamaz. Herkesin görmesi duyması lazım.
Patron olmadan kimse bu tahtada at oynatamaz. Manüplasyon şirket merkezinden yapılıyor yani. Otomatik zincir emir kurulmuş, psikolojik baskı. Bu kar ile ve bu piyasada yapılan ahlaksızlık..
Piramit piyasa yapacağına endeks çıkarken mal çakıyor. Dün kapanışta 10 kademe çakıyorlar. Bugün 10 kademe aşağı açıyorlar. Gün içi piyasa giderken bizimki 10 kademe daha düşüyor. Nerede piramit patronlarla taşeronlarla beraber....
yazıklar olsun diyorum , başka bir şey demiyorum.rezil haldeyiz, tık yok ya ... yarında basarlar... manüplasyonun bu kadarı...
tahtayı kurmuşlar galiba , manüplasyoncular ....
işlemler hep karşılıklı , gedik-iş-teb-marbaş-qnb-y.kredi-garanti mal çeviriyorlar kendi aralarında...
Citinin elinde 100 bin mal kaldi hergun 5 10 bin arası satıyor yaklaşık 10 15 gun sonra sıfırlar belki ozaman hareket baslar
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
boşverdim artık , bugün de bir şey yapmazsa yuh...kapanışı merak ediyorum...
ikinci yarı deutche gelir çizer :)
http://listingsprod.blob.core.window...9-e1eec5367145
30 milyon dolara pimaş arazisini satışa koymuşlar...
haydi deutche seni bekliyorum. bir 50.000 al artık...
rezil herifler ya...
Sırf yukarı kapanmasın diye kademeye 103.000 lot yazmışsınız ya, size verecek 1 lotum yok, öyle biline...
Deceuninck nv. şirketin cirosu 100 milyon avrodan 670 milyon avroya ulaşmış şirket karı ise vergi öncesi 300 milyon avro olarak gerçekleşmiştir.
Almanya’dan sonra Avrupanın en büyük pvc profil üreticisi Türkiye olmuştur ve Menemen , Deceunick’in ve Avrupa’nın ve ABD nin en büyük profil fabrikasıdır. Fabrikanın yatırım tutarı 50 milyon euro .
Bu fabrika Deceuninck’in Hindistan, Brezilya ve Avustralya gibi gelişmekte olan pazarlardaki tüm faaliyetlerini destekleyecek. Ayrıca Türkiye merkezinden Şili ve Brezilya’ya giden malların tasarımı da bu merkezden yapılacak. ABD ye ilk ihracaatta bu fabrikadan başladı.
Egepen Deceuninck, yeni tesisini, PV solar panel ve trigenerasyon sistemleri ile düşük enerji tüketim stratejisine dayalı yatırımlar ile inşa etti. Enerji maliyetleri çok düşük olacak yani… Az gider çok gelir demek …
Şimdi şuradan yaklaşalım , Deceunickin Avrupa ve Amerikanın en büyük fabrikasını Menemene inşaa etmesi ,agresif satın almalar yapması , Arge Merkezi kurması hiç te yabana atılır değil. Daha önce bahsettiğim gibi devletimizin bu sektörde hammadde üretimine ayırdığı büyük teşvikleri de unutmayalım. Deceunick’in yıllık 670 milyon Avroluk ciro ve 300 milyon avroluk kardan Türkiye’nin alacağı payı da unutmayalım.
Şekil 1-A da 3 aylık bilançoda yansımaları var. Ama , bu daha başlangıç.
Arsayı satacaklar zaten bir defada gelecek 30 milyon dolar faso fiso , uzun vadede gelecek temettü var ya , olay bu.
Belçika ile yapılan anlaşma ile verginin yarısı Türkiye’ye yarısı Belçikaya gidiyor. Belçika’nın da işine geliyor. UK li yatırımcılarınında…
Patron ister mi , sen de ben de hisse olsun ? Baskı bundan …
Adi ********ler nereye kadar böyle devam ettireceksiniz al gülüm ver gülüm hacim desen yerlerde şirket karı müthiş,ama engel olan el var patronda çok iyi tanır ortaklarını. Satacaksan sat çıkar elindekileri bas aşagı kurtul yok ama amaç satmak değil küçük yatırımcıyı bıktırmak.Dün araca kurumda yaklaşık 3 saat kaldım herkes egpro konuşuyor bir hafta on güne kalmaz yukarı yazdığınız 100binlerce lotu kaptırmazsanız bişey bilmiyorum.Dün seans içerisinde 3 saat egpro izledik 3 lot satıyor adi ******** bir kademe düşüyor diğer ********de 4 lot alıyor.Bazen 20 dk işlem yapılmıyor. 20 dk sonra yine üç sat 4 al böyle gidiyor bu döngü.Küçük yatırımcıda sabırsız biraz hemen uçsun kaçsın istiyor.Buralarda kalmaz bu kağıt daha çok yolu var haftaya SAT görelim bakalım.
[emoji106]
Sanırım spek dışında bir yada birilerinde gereğinden fazla mal var. Tahta yapıcıda bunların nerde ne yapacağını bilmediği kestiremediği için tırsıyor ve bıktırmak istiyor. Bu kârlılıkla aşağı baskılasa sattırmak için çok inandırıcı olmaz bence kendini açık eder. Kağıdı yukarı çekse belki daha mantıklı istemediği kişilerden kurtulması için
Bu pimaştan beri de böyle
Ayrıca sanıyorum en az 2 vatandaş Egpro’yu yapıyordur. Pimaşın bir sahibi vardı, Egpro’nun da aynı şekilde, kağıtlar birleşince bu vatandaşlarında ortak ve danışıklı hareket etmesi gerekiyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Egpro üretim ve satışla bir sıkıntısı yok siparişleri yetiştirmek için zamanla yarışıyorlar.Fabrikaları yani üretim tesisleri modern bir şekilde kurulmuş adete saat gibi çalışan bir fabrika.Tesis büyütmek gibi bir sorunları yok.Arge için zaten heryıl kardan ayırdıkları belli oranda bir miktar para aktarılıyor.Hükümet destekli yerli yazılım ve teşvik paketleri bugün açıklandı yani egpro için arge giderleri sıfır demek bundan sonra egpro nun hisse senetleri üzerinde ki baskıları bitirmek için ya toplayacaklar yada toplayacaklar başka çareleri yok.Halka açıklık oranını ister istemez yükseltecekler.A gurubuna geçmeden önce hisseleri toplayacaklar.Bunu da nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. 2 yolu var
1 Hisse geri alım yapmak
2 Hisseleri biraz yükseltip aracı kurum ve küçük yatırımcıların elindeki lotları toparlamak.
Marka olmak kolay değil bu kağıdın daha bedelsiz günleri var
Herşeyin çaresi zaman ve sabır
Yatırım tavsiyesi olamaz ben bekliyorum
Halka açıklığı niye arttırsın, gelecek 10yılın karını mı sana bana verecek. Çağrıya doğru gideriz. 100 tl den veririm.
[QUOTE=firatkaya;2150228]Halka açıklığı niye arttırsın, gelecek 10yılın karını mı sana bana verecek. Çağrıya doğru gideriz. 100 tl den veririm.
Halka Açılmanın Şirketlere Sağladığı Faydalar
Halka arz, düşük maliyetle önemli bir finansman kaynağına ulaşabilmenin yanı sıra, şirketlerin kurumsallaşma süreçlerine ivme kazandırmakta, yurt içi ve yurt dışı yaygın tanıtımlarına katkıda bulunmakta, şirketlerin müşterileri, tedarikçileri ve finans kuruluşları nezdinde kredibilitelerinin artmasına yardımcı olmakta ve bu sayede şirketlerimizin uluslararası pazarlarda rakabet edebilir hale gelmesinde önemli rol oynamaktadır
Egpro satış marjinalini yükseltmek için yurtdışı satışlar için
Halka açıklık oranını yükseltmek zorunda Güven ve İstikrar için önemli
Paraya ihtiyaç yok. Pazarlamada da problem yok. Yerli şirket değil ki dünya devi... Halka açıklık yerine çağrı yapacak merak etmeyin...
hangi gruba ortak olduğunu bilmeyen değerli yatırımcı arkadaşlarım , sadece Menemendeki üretim üsüsünü ( fabrika değil ) gezmenizi öneririm. Tesadüf internette bir video buldum , izlemenizi öneririm , basit bir çekim olmuş ama idare eder.
https://www.youtube.com/watch?v=B8ogTKv9gVk
ben bugün deutche ile citiyi bekliyorum...
Citi hergun satıyor ama deutche yi bilmem