Perşembe günü bedelli onayı gelir artık. Belki spk da avans verisinin bilanço da görülmesini istedi.
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Perşembe günü bedelli onayı gelir artık. Belki spk da avans verisinin bilanço da görülmesini istedi.
Evet uzun süre sonra bugün yeniden almaya başladım.
Tamamını satmamıştım ama minumum seviyeye düşürüştüm.
Bundan sonra yeniden artıracağım
Bugün 12.60 lardan alırken bugün perşembe ve spk bülteni günü olması sebebi ile 13 üzerine bir hareket bekliyordum ama alış sebebim trade yapmak değildi.
Yapmak aklımdan geçmedi de değil doğrusu
13.18 e kadar beklenen hareketti yaptı ama şimdilik orada tutnamamış görünüyor.
Hayırlısı.
Bugün SPK bülteninde onay gelir umarım.
SPK onayı bu hafta da yok.
Neden bu kadar uzadı acaba?
Bu ara SPK bedellileri çok sıkı inceliyor.
İyi de bu şirketler her çeyrek SPK ya denetimli bilanço vermiyorlar mı?
Neyin incelemesi bu?
Tamam geçerli bir gerekçeleri vardır muhakkak.
Peki bu gerekçeleri biz neden öğrenemiyoruz?
Şirketler açıklamıyor bari SPK açıklasın; Şu şu sebeplerle henüz onay verilmedi veya şu konularda ilave bilgi belge istendi vs vs
Yatırımcılar soyulacak enayi nasılsa. Şirket gözünde de SPK gözünde de değeri yok zaten.
Spk 'nın karar vermesi için maksimum bir süre var mı, yoksa ucu açık mı? FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6 ay süresi var.Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ooo... Epey uzunmuş. Teşekkürler. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gebze fabrikası raporlarda haberlerde epeyce saklanmıştı.
2019 da sağlam açıklamalar yapılmış ama sonrasında sessizliğe bürünmüştü.
Adeta yatırımlar gizli gizli yürütülüyordu.
Hatta makina ve ekipman masraflarını sorduğumda yatırım işleri sorumlusu finansal dipnotlarda bahsi geçen makinalar burası için demişti.
Neyse artık faaliyet raporunda yeri dahi gösteriliyor.
Ancak hangi aşamada ne zaman üretime geçecek yine açıklama yok.
Geçen yıl 2022 başında faaliyete geçmesi planlanıyor deniliyordu.
https://i.hizliresim.com/1hsxhg4.PNG
Telegram grupta paylaştığım tespiti buraya da paylaşayım.
CITIBANK Bank Of üzerinden alımlara devam ediyor.
https://i.hizliresim.com/b6b6kq7.jpg
Saklama Dağılımı Aylık Değişimi
https://i.hizliresim.com/thpfpu0.jpg
AB'nin Rusya ve Belarus'tan çelik ithalatını yasaklamasının Türkiye'nin çelik ihracatını artıracağı bildirildi.
Sektör yetkilileri, kotaların düzenlenmesi ve enerji maliyetlerindeki artışın, Türk çelik ürünlerine talebi artıracağını görüşünde.
Rusya-Ukrayna savaşının çelik sektörüne etkileri derinleşiyor. İki ülkeden sevkiyatlarda sıkıntılar yaşanırken, ani yükselen hammadde fiyatları ise piyasada fiyat belirlemeyi zorlaştırıyor. Savaş, AB’li çelikçileri ise çok daha fazla etkiledi. Birçok firma artan enerji maliyetlerinden dolayı üretimi durdurmak zorunda kaldı. Son günlerde ise Avrupa Komisyonu’nun Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Rusya ve Belarus’tan çelik ithalatını yasaklaması arz tarafında sıkıntılara yol açtı.
https://www.borsagundem.com/haber/tu...rtacak/1649904
Ünlü sıfır satışla 72 bin lot almış. Kime virmanlayacak acaba? Bugün bedelli parasını da hazırladım. Hayırlısı olsun.
durdukyere 20 tly fiyat cıkart hopp 50 mil 2021/9 da kar varken sen tut % 500 bedelli yapacam de. kime sordun o kadar bedelli yapacaksın, sonra benim bedelli hakkımı borc vermiştim şirkete de hani lan diye millet yazın ca utancından apar topar avans hesabına 52 mil. yon yatır .utanmadan milletten para topla iştiraklerden gemi sat ee kalan parayı malzeme alacam de.
52 mil kur korumaya yatırsa lardı 3 aydır ortaklar 2 mil faiz alacaklardı ama nemli degil nasılsa bi yolunu bulurlar.
Bence SPK 3 aylık bilancoyu beklesin onay vermesın baksın 52 mil yerinde duruyomu sonra 6 aya kadar beklesin onay vermesin yatırımcıyı soymaya calısan böyle patronlara al paranı bidahada byle halt yersen seni borsadan cotundan cıkartırım desin
bak bidaha byle fırıldaklık yapıyomu
yetkim olsa böylelerinin malına elkoyarım borsadan cıkartırım icradan satar milletin parasını dagıtırım Türkiye sınırları içinde ticaret
degil bakkal bile açmasını yasaklarım al lan derim.
Asil nadir de bir zamanlar böyle şeyler yapınca ingiltere malına coktu sürüm sürüm süründürdü.asil nadir malı mulku şirketleri gitti .
kendini kıbrısa atıp paçayı kurtardı bide üstüne hapis yatacaktı. byle patronlara ingiltere gibi Borsa SPK lazım.
Ünlü bugün de 32 bin lot almış. Uzun zaman sonra ben de bugün 2 bin lot daha alıp 5 bin lota ulaştım. Fakat kafama takılan bir soru var. Matrixteki günlük pasta da info yatırım aracılığıyla aldığım 2 bin lot görünmüyor. Daha doğrusu info bugün tahtada alım tarafında hiç yok. Bu nasıl olabilir?
Bugün Tuğçe hanıma bir mail attım.
SPK onayı neden gelmedi, sorun mu var?
Eksik bulunan hususlar mı var? Şirkete SPK dan bir bildirim yapıldı mı? Bu konularla ilgili de yatırımcı sunumu yapacak mısınız?
Bakalım kayda değer cevap verme lütfunda bulunacaklar mı?
Bilgilendirme için teşekkürler sn. Playmaker.
Evet nedense bedelli konusu şirketi zayıflatan bir husus gibi lanse edildiği için hisse fiyatı da baskılandı.
Oysa bedelli yapıldığı gün şirketin kasasına 150 Milyon nakit girecek. (bir kısmı ana şirketin verdiği borç mahsup edilecek. Sonuç olarak borçlar azalacak)
Şimdi bu durumda bedelli yapılınca şirket finansalları zaten pozitif iken çok daha iyi görünüme sahip olacak.
Ayrıca şirketin bedelli sermaye artışını keyfi olarak olarak yapmadığı da ortada. Yapılacak yatırımlar, alınacak makinalar hepsi planlı programlı. Şirketin yatırımcı sunumunda orta ve uzun vade hedefler de planlı programlı.
İnşallah daha iyi olacak
Bunlar inatlaştıkça ben de mal almaya devam ediyorum. Yakında nerdeyse patron kadar malım olacak. :)
Bu yüzden mi yükselmiyor.
Bedelli sürecinden mi anlamadım.
Ben de yeterli sabır var beklerim.
Bu arada bedelli onaylanınca sağlam para yatırmam gerekecek ama sıkıntı yok rahatım ben .
Tuclk portföyü hesaplamasına bedelli de hesaplanmalı
zamanı gelince çok gidecek bendede var portfoyun %5 kadar
29.03.2022 12:59:30
Bildirim Tipi
-
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin %100 yurt dışı bağlı ortaklığı olan Eurasia International LTD'nin 4.750.000 USD karşılığındaki satış işlemi resmi makamlarca onaylanmış olup işlem tamamlanmıştır.Elde edilen meblağın şirketimizin yatırım harcamaları ve işletme sermayesi ihtiyaçlarında kullanılması planlanmaktadır.
Bir koyundan 3 post çıkmaz ama bir satıştan 4 haber çıkabiliyormuş. 1 Ayda 4 kap
Satmaya karar verdik
Sattık
Onaylandı
Parayı şurada kullanacağız.
...
Bakalım sıradaki haber ne olacak.
Şirket eskiden sık sık ihracat bağlantı haberi gönderirdi. Şimdi sadece ihracatçı ödülü haberi görebiliyoruz.
Sanırım yeterince toplayamadılar demek ki
.
Şirketin kasasına bu satıştan 70 Milyon nakit girdi. Hisse fiyatında tık oynama yok.
Eskiden en ufak varlık satışında hisseler günlerce tavan çekerdi.
Şirkete 70 milyon girdi, sermayesi 30 milyon.
Hisse başı 2,5 TL nakit demek. Fakat hisse fiyatı 2,5 lira oynamadı.
Her gün yazacağım, kimse yazmasa da.
Daha önce 12 den 21 lere giderken de pek kimse yazmıyordu.
Yine portföyümde 1. hisse konumuna aldım.
Portföy ağırlığı yüzde 42 olmuş.
Sanırım e fazla yüzde 60 a kadar çıkabilirim. Ancak yeni alım yapmasam da yüzde 500 bedelli onaylanır ve ona katılırsam yüzde 58 ağırlığa çıkıyor zaten.
TUCLK beni yoruyor. EGSER ve AKSEN diğer hisselerim. Onları da çok seviyorum ve artık TUCLK için onlardan fedakarlık etmek istemiyorum.
Hazır bilanço günleri yaklaşırken 3 aylık kar tahminlerimi de yazayım
30-35 Milyon arası ilk çeyrek kar edeceğini düşünüyorum.
Ben bedelli haberi sonrası çok alım yapmadım, paylarımı tutuyorum. Bedelli sonrası paylarımı arttıracağım. Bedelli nedeniyle şuan hisseye para sokan biri birkaç ay sonra tekrardan para girişi yapmak zorunda kalacak. O yüzden baskı olduğu kanaatindeyim. Şu sürecin en kısa sürede sonuçlanması gerekiyor.
Diğer hisseleriniz de güzel işlerin yolunda gitmediği hisseler için işlerin yolunda gittiği hisseleri satmak çok akıllıca değil, ben genelde işlerin yolunda gitmediği hisselerde maliyet düşürmek için yine işlerin yolunda gitmediği diğer hisselerden vazgeçerim :) tuclk için mesela vertu dan vazgeçtim, daha da düşseydi dmsas dan da vazgeçecektim, ama asla escom ve sarky den vazgecemeyecektim mesela.
Bedelli bile olmadan hissenin yukarı dönmesi istekliligi gösteriyor. Mesela ardyz hala dipte ve dönemiyor. Demekki piyasa tuclk e güveniyor. Yapılan bedelliden gelecek paranın şirketi dönüştüreceğine inanıyor.
Sayın cover13 yükselen hisseyi satalım düşeni alalım mantığı dediğiniz gibi çok iyi sonuç vermiyor.
Yükselen hisseyi satıp düşen hisseyi aldığımızda sattığımız hisselerin daha da yükselmeye devam ettiğini çok yaşadık.
Bu yüzden ben daha çok sadece güvendiğim hisseler arasında azaltma çoğaltma metodunu uyguluyorum.
Mesela Egser 14 lerden 24 lere geldi, ben EGSER leri azalttım ama elimde haa kayda değer miktarda tutuyorum.
EGSER azaltıp AKSEN ve TUCLK artırmıştım.
Yalnız bu arada geçen ay DOAS larımı kaptırdım ona üzüldüm. Bazen çok okumak araştırmak da yanlış yaptırabiliyor. Ocak Şubat araç satışları düştü diye bir haber okuyunca şimdilik vereyim sonra alırım demiştim. 48 lerden verdim, 45 e kadar düştü diye tam mutlu olmak üzere idim ki yukarı yöneldi, bugün 70 üzerinde tavan kapattı.
Neyse borsada fırsatlar bitmez nasılsa. Bir kapı kapanır başka kapılar açılır
Öyle kaptırdıklarımıza kafa yormaya gerek yok, bende 35 lerde güzel pozisyon alıp 39 da sattım doaş ı ucuz olduğunu da bilmeme rağmen çünkü uzun vade motivasyonu ile almamıştım o dönem, tuclk, enrjsa ve escom da uzun dönem motivasyonum var kolay kolay kaptırmam, ama diğer ne varsa elimde al sat yaparken kaptirabilirim. Dmsas mesela kopsa gitse muhtemelen %10 bile göremeden satarım. Sonuç olarak uzun vade kesesine doğru hisse eklediysek, eninde sonunda kaçanları yakalarız :) ben trade ederek uzun vade portföyümü beslemeye çalışıyorum ve kendi aralarında sizin de yaptığınız gibi sürekli ağırlık değişimi yapıyorum. Şu an portföyümün en yüklüsü escom 2. tuclk. Al satı da genel olarak sarky ve link ile yapıyorum. 2019 başından Son bir aya kadar kumbara hissem sarky di. İşlem yaparken tahtayı tanımak çok önemli.
Dostlar son çeyrekte ihracat ve cironun dolar bazında düşüş sebebi nedir acaba?
Nasıl bir ruh haline büründün tahta yapıcı, utanman yok.
Ne yazık ki utanma meselesi veya ruh hali değil. 30 yıla yaklaştı borsa tecrübem. Bazı tahtaların “tahta yapıcıları” ne yazık ki paçoz tabir edilir, finansal kaynağı ve yeteneği kısıtlı olanlar.
8-10 basamak yukarı götürünce maddi olarak tükenen arkasını getiremeyen tipler. Bu tahta da onlardan biri.
Onca iyi şirket varken, ve tahtaları adam akıllı tahta yapıcıya sahipken bu tahtalarla uğraşmak çok yerinde gelmiyor bana, naçizane görüşüm.
Diyelim ki , SPK bedelliyi reddettiğini şirkete bildirirse şirket bunu hemen açıklamak zorunda mı ?
Ben demiştim demek istemezdim ama görüldüğü gibi bu tahtanın yapıcısı tam çapulcu tabir edilenlerden, şirket de aynı kafayla buna izin veriyor ve ne yazık ki esnaftan öte yönetme becerisi yok, pazardaki sebze satıcısına yatırım yapmakla eş değer bu şirkete yatırım:))