Görüyorsunuz.Konuşmaya gerek yok diyorsunuz yani:))))))))
Printable View
burası borsa 25 tl civarına çıkıp 25 kuruşlara düşen içi boş kağıtların para kazandırdığı borsa..
G ile başlıyordu yanılmıyorsam.
Bak adam trilyon kar açıklamış 5 tl den 3.5 tlye kadar basmış bekliyor.
spk gel kardeşim baskı uygulamak suçtur dese bile beş on kuruş ceza ile devam ederler işlerine.
neden ölü fiyattan alıp üçbeşon kat kazanmak amaçları...
Borsadan kazanmak için sadece krizdeyken alıp ölene kadar üzerine oturacan yüzükoyun(yüzüstü) yatırıp sırtından oturacaksın.
işyat borsanın baba temettü kağıdı baskıya bak.....
Eeee? Yani?
"Hala İşyat almak için saldırmıyor millet, salak bunlar yeaaa" mı demek oluyor bu?
Baskı maskı yok. İstediği kadar mal var almak isteyene de satmak isteyene de. Madem 18 kuruşluk temettüyle 1,02 yi değil de 1,20 leri 1,50 leri hak ediyor, böyle düşünen kişi 1,03 den alım girer alır istediği lotları. 1,04 1,05 1,06 gir fiyatı al lotları, isteyene lot çok.
Ben spk başkanı olsam zararı yasaklayacağım.
kağıdın gördüğü fiyattan aşağı düşmesinide yasaklayacağım :kahkah:bana oy verin milletvekili olayım
Oyum sana, mv. yapcaz seni.[emoji4]
Ama mv. olduktan sonra daha çok yemeğe başlarsın.
Gel sen beni dinle, biz mucadelemizi burda verelim.
Lekeleme kendini..kah:kah.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baskı maskı olmadığını kendin itiraf etmişsin zaten. Demek ki 1,02 den atıyorum 500 bin lot satıcı var ama 100 bin alıcı var. Dolayısıyla senin o satmaya çalıştığın 50 lota sıra gelmiyor. Alıcı yok ki neyin baskısı olsun? Sistem satış emrini sıraya koyuyor, sen sat emri verene kadar aracı kurumların robotları milisaniyeler içinde sat emri verdiği için bizim gibi ky ların emirleri hep en sonlarda kalıyor.
Baskı maskı yok, baskı balata var o da sanayide olur. Ustasını iyi bulmak lazım. Bi de kırmızı ışıkta ayağın debriyajda beklemiyeceksin. Otomatik vitesse zaten sorun olmaz. Eyyyyy İşyat, ky nın 50 lotunu sattırmadılarrrr.
Aramızda işlem yapan vardır diye kelimelerimi ağır tutmaycağım.
işcan çok iyi biliyorki aptalca 80 lerde çok oyalandı.
işcan ordada baskı yaptı.
Beklemediği temettüde gelince yukarı yaptı..
Yaptı ama millete verdiği malları 120 ye çıkarınca kafasına yiyeceğini çok iyi biliyor..
Islem hacmine bakarsan anlarsin.... Araci kurum toplu satis yaziyor 100000 lot 1.02 alis da 1.01 den Fiyatin 1.01-1.02 arasinda gidip gelmesi bu yüzden. Adamlar enayi mi hisseyi 1.20 ye yükseltip temettü sonrasi 1.02,1.03 den mal alsin. Baskida tutup temettü sonrasi 0,83 ve asagisindan mal toplamak daha cazip !!!!!!!
Bizde speğin yaptığını yaparız sorun yok:cool:
Bir canlanma oldu sanki:bravo:
Aktiften baya mallanma olmuş gibi kademe analizi atan olsa fişeklemeden alabiliriz..
:)
Adamlar salak mı ederi senin deyiminle 1,20 - 1,50 arası olan hisseyi 1,02 ye 100 bin lot koyarak satsın. Tek bir lot bile satmazlar öyle olsa. Götüren götürsün 1,20 ye bana ne, tek lot çalışmaz benden derler öyle olsa.
Neyse anlaşamıycaz seninle. Çok baskı var, ky 50 lotunu satamıyor, yazık.
Ben anlamadım olayı.İkinizde aynı şeyi yazmıyormusunuz.Yatırımcı (spek,işbankası,küçük yatırımcı eski müdavim farketmez)şu anda 1.02 üstü var diyor mu demiyor mu.Yatırımcının hareketleri 1.02 üstü için ne diyor.ikiniz de 1.02 üstü yok diyorsunuz gibi anlıyorum ben.Yanlışmıyım.
Hacimli mal kimde belli.....Alan satan belli. Islem hacmi belli. Emir sirasi belli 50 lot hisse 1.02 den gitmiyor. Kücükler degil büyükler oyunda...... 1.05 den alis yaz sistem sana 1.01-1.02 den mal verecek adamlar yüklü satis emri veriyor karsilayabilecek alici da yok bu satisi...Fiyat bu yüzden 1.01-1.02 arasi..................Bu benim öngörüm...Genede temettüye yakin ufak bir kipirdama bekliyorum.........
Valla ben kıpırdanma falan beklemiyorum.Büyüklerden de vergi ödememek için satmak isteyenler olacak temettü öncesi.Temettü sonrası düşüş, sonra yataya sarma.Temmuz ağustos gibi kağıdı bilenler geri gelip lotlarını artıracak benim oyun planım ve öngörüm böyle.Temettü açıklandığı gün 0.97 den alış ertesi gün 1.05 den satış fırsatı verdi.Altın vuruş o gün yapılacaktı şimdi her şey belli nasıl para kazanılacak al satla.O tren bu yıl için temettü günü istasyona yanaştı kaçırdık :(((((((((
işte olay burda bitiyor.Güzel yükseliş yaparsa sat alttan almaya çalış.
Spek bunu bildiğinden yaptırmıyor..
Alım satım yerini spekten başka bilen çok az:):one:
Temettü öncesi az daha alacağım ama aşağıda salmıyor köftehor
Arkadaş diyor ki "18 kuruş temettüye 1,02 fiyat çok saçma. Aslında en az 1,20 olması gerekir. O kadar baskılıyorlar ki fiyatı 1,02 den yukarı gidemiyor"
Ben de "baskı falan yok, varsa paran al 700-800 bin liralık, hisse olsun 1,07-1,08"
Alıcı olmadığı için gitmiyor, onlar baskıladığı için değil diyorum.
1,02 ye 10 milyon lot satış koyarlar, o zaman haklı olabilir, tamam, ama ortada öyle bir şey de yok.
alıcı gelsin diye az kıvırsın o zaman.geçmiş senelerde yukarı testere yapmış bariz belli:rules:
Temettüye 1.04 1.05 öngörüm vardı ama sanırım yanıldım.Gene de göreceğiz.Gerçi görsek ne olacak satmaya niyet olmadıktan sonra farketmez :)))))))
niye almıyorlarki:kahkah:
Tam olarak öyle değil,
Temettü verimi son 10 yılın ortalaması yaklaşık %15 idi. Bu hesaba göre 18,7 kuruş temettünün %15 verimle 1,25 - 1,30 lira olması gerekir ama şu ana kadar bu yönde bir talep olmadı. Temettü gününe doğru bir hareketlenme olabilir belki diyeceğim ama o da şüpheli.
Çünkü değil 18 kuruş 38 kuruş da versen fiyat artışı olmadığı ve toplam kaynaklar enflasyon karşısında sürekli eridiği için enflasyonun bir kaç puan üzeri getiri cazip gelmiyor demek ki büyük kurumlara.
Temettü verimi %2-3 olup da hisse fiyatı en az %80 artan sanayi, enerji vs hisseleri varken böule bir fona yatırım yapmak her kuruluş için cazip olmayabilir. Ama ky için olabilir. Göreceli işler bunlar bilirsiniz. :)
Bir bakima Dogru, 1 liradan hisseye giren icin degisen bir sey yok ki.Hisse 0,83 kurus olacak. Hatta kisa vadede iceri girme olasiligi kagidin gecmis yillar hareketine bakarak muhtemel.... Temettü sonrasi satis yemesi yüksek olasilik..... Neden kagida asiri talep olsun ki.....Iste son bir hafta kala ky temettü diye kagida atlarsa belki bir hareket olur
bu gidişle bist 100 e alırlar ,hacim bist 100 ü destekler ilerde böyle devam ederse ,işte ozaman bu seviyeler hayal olur işyat için ama bist yüzünde düştüğü zaman dekgelirse iş ozaman kötü olur.
Eveeet, çok güzel bir bakış açısı, tebrik ederim. Temettü veriminin yüksek olması için fiyatın buralarda kalması gerekir değil mi? Doğru.
O zaman 1,05'i bile görmesi çok zor artık temettüye kadar bu mantığa göre. Bu mantık devre dışı kalırsa o zaman işler değişir ama şahsen ben sanmıyorum değişeceğini. Tabii ki yatırım tavsiyesi değil amatör bir küçük yatırımcı olan bendenizin yorumudur, dikkate almaya değmez.
Satmicaksan fiyatın yukarı gitmesi senin zararına.
Önemli olan temettuden sonra kısa sürede telafi etmesi.
Eğer temettuyu erken telafi edemez ise o zaman vadeden zarar yazmaya başlarız.
(Örnek:toaso, hektas, eregli vs)
Bunlar geçen senenin temettu rakamlarinin üzerinde primlendi.
Evet ben bunu toaso da yazdım.%5 temettu verimini beğenmediler.temettu verimini arttırmak için hisseye temettu baskısı yapılıyor dedim.
Fiyat bu yüzden düşüyor dedim.
Demez olaydım bi sopa yemediğim kaldı.
Yukarıda sn.Hakem e yazdığım mesajda yanlışlıkla sn.oralet osmanin da mesajını alintilamisim.Özür dilerim.cepten bazen oluyor hata.
Son durum nedir burada
işyatırım raporuna göre yabancı oranı % 6,43 ...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aranızdan biri arı gibi maşallah linkte yazılan yoruma bakın :)))
http://www.finansgundem.com/haber/ma...r-ceza/1286089