sadece bardagın boş tarafına bakılmaz
2019 yılı bitti
2020 yılına odaklanmalı
en iyi bilanço dönemlerine başlıyoruz
1. ve 2. çeyrek bilançolarında ciro-karlılığa odaklanmalı
Printable View
sadece bardagın boş tarafına bakılmaz
2019 yılı bitti
2020 yılına odaklanmalı
en iyi bilanço dönemlerine başlıyoruz
1. ve 2. çeyrek bilançolarında ciro-karlılığa odaklanmalı
Yıl sonu bilançosu ile ilgili öngörü de bulunmak isteyen paydaşları piste davet ediyorum.
Bu bağlamda, önceki dönemlerde nokta atışı yapan Sn. Samur'un kulaklarını çınlatalım:)
Benim tahminim;
Yıllıkta 135+
https://i.hizliresim.com/EOapqD.png
50 Günlük ortalama nokta atışı destek oldu aşağı kırmaz isek sorun yok.
Zaten şimdi olmasada ileride bu ortalama fiyatı mıknatıs gibi kendine çekecekti.
Bir süre 20 günlük ile 50 günlük arasında gider geliriz diye düşünmekteyim
https://i.hizliresim.com/odD90m.png
08.01.2020
Bu kondor hala veriyor sanki yangından mal kacırıyor adi herifler
...
Beceriksiz vereceği 80bin lot tahtayı maymun etti
Kondor 02.01.de akut dan vermisti
Akyt olacak'ti
aylardır merak etmeme rağmen hiç inceleme fırsatım olmamıştı...son bir iki gündür biraz inceleyeyim dedim...benim tahminim son çeyrekte 50 milyon kar yapar..yıllık karı 150 milyon civarı olur...bu kara göre 5 fk dersek piyasa değeri 750 milyon borsa fiyatı ise 19 tl olur...ama fk 7 dersek ki en olması gereken rasyo bu olmalıdır o vakit de 150*7=1.050 milyar piyasa değeri...bu değere göre de borsa ederi 26,5 tl olur...
şu anda faizler %12 ye inmiştir..bankaya yatırılan bir sermaye kendini 8,3 yılda amorti edebiliyor görünüyor...bu yıl faizlerin biraz daha düşmesi ile aşağı yukarı %10 civarlarına inmesi bekleniyor...
o halde artık borsadaki hisseler de 8-10 fk lardan değer görmeleri gerekiyor önümüzdeki aylarda...buda 150 milyon yıllık kara göre klimasanın 30 tl civarı olmasını gerektirir...
kazançkapısı dostumuz belki geçmiş günlerde buralarda paylaşmış mı bilemiyorum...geçtiğimiz günlerde klimasana menteşe üreten yan sanayi bir firma klimasana 240 bin adet menteşe üretmekten bitap düşmüş...artık bu kaç adet soğutucuya denk geliyor bilemiyorum...firma ilk defa bu kadar çok üretim talebi gelmiş demiş...bu talep ile arçeliği geçtiğini söylemiş firma...
anlayacağınız klimasanda talep çok yüksek...önümüzdeki çeyreklerde güzel bilançolar beklenebilir ki şirket de zaten bunu öngörerek yandaki 41 dönümlük araziyi yeni kapasite artış ihtimaline binaen almış idi...
kısacası temeli iyidir ama son günlerde baskı devam edebilir mi onu bilemem...
2018 yılına baktığımızda ciro şu şekilde gerçekleşmiş..
toplam ...717 milyon....dördüncü=200 ....üçüncü=114.....ikinci=220....birinci=183 milyon
görüldüğü üzere en iyi cirolar ikinci ve dördüncü çeyreklerde gerçekleşmiştir...
o halde 2019 yılının ikinci çeyreğindeki 329 milyonluk cironun bir benzeri son çeyrekte de oluşabilir..
2018 yılına tekrardan baktığımızda yurtiçi satışları yönünden son çeyrek 136 milyon olmuştur ve en yüksek satış rakamı son çeyrekte yakalanmıştır ..bu çeyreğe en yakın 128 milyonluk satış ile ikinci çeyrek olmuştur...
2018 yılının cirosunda yurtdışı satışları yönünden de son çeyrek ikinci çeyrekten sonra en iyi cironun yapıldığı çeyrek olmuştur..
üçüncü çeyrekler ise neredeyse her yıl hem yurtiçi hem de yurtdışı satışlarında en zayıf çeyrek olmuştur...
kısacası 2019 yılının ikinci çeyreğinde yakalanan 329 milyon ciroya karşılık 56,5 milyon karın bir benzeri son çeyrekte de görülebilir diye düşünüyorum...50 milyon civarı bir kar beklentim var...
Sen gap birakma be
son bir haftada dünyada çok önemli ve riskli olaylar oldu...tabi böyle olunca hisse senedinde pozisyonu olanlar klimasan gibi hisselerde çok karda iken panik ile realizasyonlara giriştiler..eğer iran-abd savaşı olsaydı bunlar bu hisselerini çok daha ucuzdan yerine koyabileceklerdi...ama savaş olmadı...şimdi de artık yavaş yavaş tekrardan pozisyonlarını artırmaya çalışacaklardır..
bu savaşı ne iran ,ne abd nede dünya istiyordu...abd -iran mücadelesi olmaya devam edecektir ama bu yine perde arkasından vede sıcak bir çatışmaya evrilecek şekilde olmayacaktır...
son bir kaç günde savaşın olmayacağına dair yorumlar yapıyordum..tam da tahmin ettiğim şeyler gerçekleşti..
klimasanda ise temel anlamda büyüme devam ediyor...yoğun siparişler almaya devam ediyor klimasan..buda ister istemez bilançolarını güzelleştirecektir ve buda borsa fiyatına yansıyacaktır..
pozisyonlarını bozanlar tahminlerime göre gereksiz panik ile satışlar yaptılar bunu önümüzdeki günlerden başlayarak telafi edeceklerini düşünüyorum..
Ky mi panik satisi yaptı ?
Merrill abla dun 77k lotu panikledi ky gözüne far tutulmus ceylan gibi kalır böyle zamanlarda
Insallah gel gel değildir su yukarı hareket ...
Inancım kalmadi benim bu serefsizlere
agresif büyüme devam ettiği taktirde ( ki gelen işaretler de bu yönde ) o vakit değerleme rasyolarından en üst değerlerden piyasa tarafından değerlenebilir...8-10 fk lar bence 2019 yılı rasyoları olmalı...2020 yılında artacak ciro ve karlar ile zaten borsa fiyatları çok yukarılara gitmeli diyor mantık...
klimasan son günlerde çok sert düştü buda yatırımcıda şok etkisi yaptı...bu şokun geçmesi ile tekrardan göze hoş gelen çıkışlar yapmalı klimasan...savaş riskinin bitmesi ile bence artık satıcılar iştahlı olmayacaktır..buda klimasanın kısa sürelerde tekrardan çıkış trendine dönmesine zemin hazırlayacaktır...
bu gün son günlerin şoku atlatılmalı ki yatırımcıya güven gelsin..bu güven gelirse ?? klimasanda her şey yoluna girer...bu gün için ağırlıklı ortalamasının üzerinden bir kapanış şık olacaktır...şu anda bu nokta 18,33 seviyesindedir...
Endeks yukarı bizimki aşağı yönlendi.Geçen haftalardaki güçlü duruşu yok nedense kağıdın.Beklemeye devam.
Merhaba Alican. Ben samur. Şifre karmaşası yaşayınca yeni bir isim almak zorunda kaldım. :(
2019 yılı bilançosunu büyük ihtimalle Mart'ın ilk haftası açıklarlar. Ben tahminimi Şubat ilk yarısında yaparım :)
Bu arada senin azmine hayranım. Hissenin aşağı hareketinde hiç panik yapmadan (sinirlenmek ayrı) bekledin ya. Helal olsun sana.
Hisse günlükçüleri silkeliye silkeliye uzun vadecilere yarar bir şekilde gidiyor. Nazar değmez inşallah. :)
Güzel düşüncelerin için çok tşk
ederim:).
Inanki böyle bir strateji dışında kazanmamız imkansız gibi geliyor bana.
Silkeleme işin doğasında var.
Bilanço bazlı büyüme devam ettikçe fiyatların yukarı gitmesi kaçınılmaz.
Arada bir şeyler karalarsanız seviniriz.
Bu arada Sn Keko yazılarıyla katkı verdiler sağ olsun.
Bol kazançlar diliyorum herkese:):)
Ben KAP'ın yalancısıyım :)
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ve-ticaret-a-s
Burada şirketten gelecek ilk beş bildirime baktım.
Konsolide Faaliyet Raporu için Başlangıç Tarihi 01.01.2020, Bitiş Tarihi ise 10.03.2020 yazıyor.
Yaklaşık 2 yıldan beri bu hissedeyim. Son bir haftada açıkladı bilançoyu hep. Onun için Mart'ın ilk haftası yazdım.
Aslında şirketin işlerinin yolunda olduğunu düşünüyorum.
Ama birileri bir film çevirmeye çalışıyor. Filmin sonunu merak etmemek elde değil.
Benim esas merakım ise daha önceki bilançolardaki tahsil edilemeyen alacaklar acaba son çeyrek tahsil edildi mi?
İnşallah edilmiştir. :)
Burada yazılanlar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Her koyun kendi bacağından asılır.
Takas atabilirmisiniz arkadaşlar
Alarco carrier benzer sektör (dayanıklı tüketim) iş yapiyor ve karı 10 trilyon. piyasa değeri karı 10 kat fazla olan klimasan ile ayni. F/K 13 katı pahalı.
Şimdi her iyi bilanço her hissede aynı fiyatlanmiyor. Birazda şirketin geçmişi güven vermesi vs. Hani hep Arçelik çok pahalı vs denir. Ancak arkasında Koç Grubu var ve güvenilirliğini ispat etmiş.
Klimasanin en büyük eksiği güven. Ben hisse tasidiğim halde hep bir ali cenguz yapma ihtimallerini göz önünde bulundurdugum icin güvenmiyorum. Fazla değil 5 gundur yaptıkları yarında yapmayacağı anlamına gelmez. Yapacağı anlamına gelmediği gibi. Yatırımci guvendimi olay biter.
Güveni kaybettirdinmi hep yoğurdu üfler..güveni kazanana kadarda hisse eserini bulmuş arkasından bakariz. Bu işler biraz cesaret, biraz şans, çok bilgi ve sabırla olur.
Bol kazançlar.
....Klimasan..
Bugün 18350 üzerine at kendini sonra orada oyalan..
Arkadaşlarin ağzından bal damlıyor
Son çeyrekte 35-55 milyon TL kar beklentisi
Yılı 120 milyon TL kar ile kapatmasına bile razıyım
Ederi 25-26 TL olur
2020 yılında yeni zirvelere kanat açar!
İster bu gemide Enver olur ister brezilyalı fon
Karlılık,ciroda büyüme olduğu sürece yola devam
serdar kardeşim
sen olmasan burası çekılmez olurdu.
ne zaman yazsan satmaktan vaz grçiyorum.ağzına sağlık.
Allahu Teala razı olsun. Bende bazen lanet okuyorum:)
Ama klmsn rasyolari beni tutuyor !
Sn. Kekonun belirttiği gibi faiz %10 ve altına geldiğinde çok farklı yerlerde olabilirsiniz.
150 milyon TL karda 40 TL
200 milyon TL karda 50 TL üzerinde fiyatlanabilir klmsn
Klmsn kumar kağıdı görenlerin bu piyasadan nasibi olmaz!
Bu yazdığınız karlar 2019mu 2020 mi?tabi tercih 19 olsun ister.Kisaca yıl sonu bilançosu ile kağıt çok hareketlenen olur.Ama o saate kadar beklemek mantiklimi çözemedim.
Arif bey 2019 bitti
2020 için yazdıklarım
2019 için 120 milyon üzerinde gelecek kar hisseyi fisekler
Bugün 240 k klmsn hissesine işlem yasağı gelmiş!
Bazen ortak olduğumuz hisselerde,
Patron,
Yönetim kurulu üyesi yada genel müdür konumunda ki kişilerin alım yada satımına şahit olmuşuzdur.
Olumlu olarak gördüğümüz bazen olumsuz;
Olumsuz gördüklerimiz de bazen orta ve uzun vade de hisseye olumlu yansır.
Bu her zaman böyle olmayabilirde.
Kendimden bir örnek vereyim.
Kront'da patron 3 sene önce 13 civarlarından alım yapmıştı.
Ama aynı patron,
Fiyat 3 ay önce 5 lirayken her nedense hisse almayı akletmemisti (!!!).....
Zamanında karel'de 1.65 lerde her nedense satış olmuştu diye hatırlıyorum...
Bizlerin,böyle ali cengiz oyunlarının şifrelerini önseziyle anlamamız zor olabilir.
Hepimizin amacı,
Bin bir zorlukla kazandiklarimizin değer kazanması.
Sn Kazancı'nın da belirttiği gibi;
Enver Bey yada Brezilya'lı fonun alım yada satımına göre yatırım yapmak yerine,
Çeyreklik bazda gelen temel verileri analiz etmek bizim nihai hedefimizi daha mantıklı yapabilir...
Hissede birilerinin bir şeyler çevirmeye çalıştığı ortada..
Kârlılıgı artmasına rağmen fiyatın çok oynak olması hepimizi endişelendiriyor değil.
Önümüzde ki aylar çok şeye gebe.
Biraz uzun oldu sanırım:):)
Saygılarımla....
Enver kim ? Hisseyi bu gün takip etmeye başladım da
İyi akşamlar, 2 Ocaktan itibaren başlayan hissedeki satış sürecinde aracı kurum dağılımı ve takaslara göre hisseyi hareketlendirenler önemli bir miktarda çıkmış gibi görünüyor. Satışlar toplu, alışlar ise dağınık. Takaslar incelendiğinde, aracı kurumlardan birbirlerine o kadar çok virman var ki çözebilmek çok zor. Umarım herkesin gönlünden geçen fiyatlara ulaşır. Bol kazançlar. Ytd.