Sayfa 272/864 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon
Arama sonucu : 6910 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: KLMSN - Klimasan Klima

1. 2018 yılına baktığımızda ciro şu şekilde gerçekleşmiş..

toplam ...717 milyon....dördüncü=200 ....üçüncü=114.....ikinci=220....birinci=183 milyon

görüldüğü üzere en iyi cirolar ikinci ve dördüncü çeyreklerde gerçekleşmiştir...

o halde 2019 yılının ikinci çeyreğindeki 329 milyonluk cironun bir benzeri son çeyrekte de oluşabilir..

2018 yılına tekrardan baktığımızda yurtiçi satışları yönünden son çeyrek 136 milyon olmuştur ve en yüksek satış rakamı son çeyrekte yakalanmıştır ..bu çeyreğe en yakın 128 milyonluk satış ile ikinci çeyrek olmuştur...

2018 yılının cirosunda yurtdışı satışları yönünden de son çeyrek ikinci çeyrekten sonra en iyi cironun yapıldığı çeyrek olmuştur..

üçüncü çeyrekler ise neredeyse her yıl hem yurtiçi hem de yurtdışı satışlarında en zayıf çeyrek olmuştur...

kısacası 2019 yılının ikinci çeyreğinde yakalanan 329 milyon ciroya karşılık 56,5 milyon karın bir benzeri son çeyrekte de görülebilir diye düşünüyorum...50 milyon civarı bir kar beklentim var...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sen gap birakma be

3. son bir haftada dünyada çok önemli ve riskli olaylar oldu...tabi böyle olunca hisse senedinde pozisyonu olanlar klimasan gibi hisselerde çok karda iken panik ile realizasyonlara giriştiler..eğer iran-abd savaşı olsaydı bunlar bu hisselerini çok daha ucuzdan yerine koyabileceklerdi...ama savaş olmadı...şimdi de artık yavaş yavaş tekrardan pozisyonlarını artırmaya çalışacaklardır..

bu savaşı ne iran ,ne abd nede dünya istiyordu...abd -iran mücadelesi olmaya devam edecektir ama bu yine perde arkasından vede sıcak bir çatışmaya evrilecek şekilde olmayacaktır...

son bir kaç günde savaşın olmayacağına dair yorumlar yapıyordum..tam da tahmin ettiğim şeyler gerçekleşti..

klimasanda ise temel anlamda büyüme devam ediyor...yoğun siparişler almaya devam ediyor klimasan..buda ister istemez bilançolarını güzelleştirecektir ve buda borsa fiyatına yansıyacaktır..

pozisyonlarını bozanlar tahminlerime göre gereksiz panik ile satışlar yaptılar bunu önümüzdeki günlerden başlayarak telafi edeceklerini düşünüyorum..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    son bir haftada dünyada çok önemli ve riskli olaylar oldu...tabi böyle olunca hisse senedinde pozisyonu olanlar klimasan gibi hisselerde çok karda iken panik ile realizasyonlara giriştiler..eğer iran-abd savaşı olsaydı bunlar bu hisselerini çok daha ucuzdan yerine koyabileceklerdi...ama savaş olmadı...şimdi de artık yavaş yavaş tekrardan pozisyonlarını artırmaya çalışacaklardır..

bu savaşı ne iran ,ne abd nede dünya istiyordu...abd -iran mücadelesi olmaya devam edecektir ama bu yine perde arkasından vede sıcak bir çatışmaya evrilecek şekilde olmayacaktır...

son bir kaç günde savaşın olmayacağına dair yorumlar yapıyordum..tam da tahmin ettiğim şeyler gerçekleşti..

klimasanda ise temel anlamda büyüme devam ediyor...yoğun siparişler almaya devam ediyor klimasan..buda ister istemez bilançolarını güzelleştirecektir ve buda borsa fiyatına yansıyacaktır..

pozisyonlarını bozanlar tahminlerime göre gereksiz panik ile satışlar yaptılar bunu önümüzdeki günlerden başlayarak telafi edeceklerini düşünüyorum..
    Klimasan benim hesabıma göre (12 aylık beklentime göre) 30 TL olmalı.
    2020 fiyatı henüz yok içinde.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "

Ky mi panik satisi yaptı ?
    Merrill abla dun 77k lotu panikledi ky gözüne far tutulmus ceylan gibi kalır böyle zamanlarda
    Insallah gel gel değildir su yukarı hareket ...
    Inancım kalmadi benim bu serefsizlere

6.  Alıntı Originally Posted by CahilCuhela Yazıyı Oku
    Ky mi panik satisi yaptı ?
    Merrill abla dun 77k lotu panikledi ky gözüne far tutulmus ceylan gibi kalır böyle zamanlarda
    Insallah gel gel değildir su yukarı hareket ...
    Inancım kalmadi benim bu serefsizlere
    Aynen bunların sağı solu belli olmaz.
    Ancak 12 aylikta beklentim olan 150 trilyon karı bir yapistirsin.
    Sonrasını gelirlermi orasını onlar düşünsün..
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "

7.  Alıntı Originally Posted by Belekkimi Yazıyı Oku
    Klimasan benim hesabıma göre (12 aylık beklentime göre) 30 TL olmalı.
    2020 fiyatı henüz yok içinde.
    agresif büyüme devam ettiği taktirde ( ki gelen işaretler de bu yönde ) o vakit değerleme rasyolarından en üst değerlerden piyasa tarafından değerlenebilir...8-10 fk lar bence 2019 yılı rasyoları olmalı...2020 yılında artacak ciro ve karlar ile zaten borsa fiyatları çok yukarılara gitmeli diyor mantık...

8. klimasan son günlerde çok sert düştü buda yatırımcıda şok etkisi yaptı...bu şokun geçmesi ile tekrardan göze hoş gelen çıkışlar yapmalı klimasan...savaş riskinin bitmesi ile bence artık satıcılar iştahlı olmayacaktır..buda klimasanın kısa sürelerde tekrardan çıkış trendine dönmesine zemin hazırlayacaktır...

Sayfa 272/864 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •