İSCTR günlük, 14.55 e kadar sürüp sonrasında 35 kademe verdiler, dikkat edin bugün!
https://i.hizliresim.com/bmzw7om.PNG
Printable View
İSCTR günlük, 14.55 e kadar sürüp sonrasında 35 kademe verdiler, dikkat edin bugün!
https://i.hizliresim.com/bmzw7om.PNG
Bugun daha iyi. http://share.matriksdata.com/Images/...1300516719.png
WSJ: ENDİŞELERİ ARTIRACAK
ABD’li finans ajansı Wall Street Journal da faiz artışının piyasaları hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Jared Malsin imzalı haberde, “Faizleri sadece 2,5 puan artırma kararı, yeni ekonomi ekibinin, Erdoğan’a karşı koyacak gücü olmadığına dair endişeleri artıracak” ifadeleri yer aldı.
Haberde “Erkan’ın merkez bankası başkanı olarak aldığı karar, ortodoks politikaya derhal dönüş çağrısı yapan bazı yatırımcıları ve analistleri de hayal kırıklığına uğrattı” ifadeleri kullanıldı.
Yatırım bankası KNG Securities’in Türkiye piyasası uzmanı Çağrı Kutman, “Bu düşük faiz artışları pek yardımcı olmuyor çünkü Türk lirasının değer kaybetmesini besleyecek. Bu kısır döngüyü kırmak için bir şeyler yapmaları gerekiyor” dedi.
İSCTR günlük, VİOP30 a alım gelmezse bugün xBank ların kötü kapatma olasılığı çok yüksek!
https://i.hizliresim.com/72cbm58.PNG
Bunu burada insanlara istemeden de olsa rahatsızlık verdiğim için yazıyorum. Özellikle viop short hisse viop short olanlar.
Ekrana bir haber düşer Allah muhafaza değil short altınızdaki halıyı çekiverirler. Bu ara çevremde bu sevda da çok insan var.
Herkese iyi haftasonları dilerim.
Q2 kar beklentisi genel konsensüs 13.3 milyar TL imis. Ben 15 bekliyorum.
büyük bankalar arasında 2018 USD değerine en çok yaklaşan bu. bunu iyiyede kötüyede yorabiliriz.
a demekki işler iyi ilerde ilk bu yakalayacak o eski fiyatı
b çok gitmiş diğerlerinin yetişmesini bekler
ikinci YKB. üçüncü AK - GARANTİ. dördüncü VAKIF. beşinci HALK zaten çukurun dibinde.
Sayın Depeche ben kar konusunda kötümserim. Benim beklentim 12,5 civarı. Umarım ben yanılırım siz haklı çıkarsınız.
Bankacılık karları bu sene nominal olarak yükselir, reel olarak düşer , bu kapsamda isctr den 2023 yılı sonunda 75 milyon ve üzeri net kar beklenebilir.
Birikim Varlık, İş Bankası'nca satışa çıkarılan 7 tahsili gecikmiş alacak portföyünden toplam 88,6 milyon TL anaparaya sahip 1 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandı
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
Şirketimiz, Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 21/07/2023 tarihinde satışa çıkarılan 7 portföyden toplam 88,6 milyon TL anaparaya sahip 1 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 17 varlık yönetim şirketi katılmıştır.
İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1174274
Gelecek Varlık Yönetimi, İş Bankası'nca satışa çıkarılan 7 tahsili gecikmiş alacak portföyünden toplam 206,84 milyon TL anaparaya sahip 1 Bireysel ve 1 Perakende portföylerin ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandı
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
Şirketimiz, Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 21/07/2023 tarihinde satışa çıkarılan 7 portföyden toplamda 206,84 milyon TL anaparaya sahip 1 Bireysel ve 1 Perakende portföylerin ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 18 varlık yönetim şirketi katılmıştır.
İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1174292
Earnings quality of banks set to drop in 2Q
Banks’ earnings season is to kick off with YKBNK as of 24 July, followed by AKBNK and GARAN. We expect earnings to increase by only 3% q/q and 2% y/y for the banks in our coverage in 2Q23. Core revenues (NII + fees) should contract 22% q/q on core spread decline due to high deposit costs and low CPI-linker yields linked to y/y reduced CPI assumptions of banks for this October. We expect almost 3ppt q/q decline in TL spread leading to a 2ppt lower core spread in 2Q vs 1Q for our coverage. Regulatory headwinds were the main culprit of spread weakness at banks. Banks cannot surpass certain interest thresholds in order not to buy additional low yield government bonds, which also weighs negatively on loan volumes.
Reflecting all, we foresee 2ppt q/q NIM squeeze for top-tier banks in our coverage.Fee income should go further up from last year’s lowsthanks to consumer driven loan growth and payment systems contribution. Trading line should be q/q more supportive of earnings in 2Q thanks to strong FX and derivatives trading coupled with declining swap costs. We expect opex to rise above inflation fueled by high HR costs on salary increases coupled with earthquake donations. Subsidiaries income and collections are to support other banking income in 2Q. We envisage net CoR to deteriorate in 2Q on some NPL inflows and currency impact. In q/q terms, we expect the highest EPS growth from ALBRK, followed by AKBNK andTSKB.
Ak Yatirim bilancolar bankalara baski olacak diyor. Oyak da opex artacak, en yuksek Akbank diyor.
https://www.youtube.com/watch?v=k3Er15LS5BU
Bu benden tahtacı abiye gelsin. İşi zor.
ABD'de imalat sanayi PMI temmuzda beklentileri aştı
ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuzda aylık 2,7 puan artışla 49'a çıkarak piyasa beklentilerini geride bıraktı.
S&P Global, ABD'nin temmuz ayına ilişkin imalat, hizmet ve bileşik PMI öncü verilerini açıkladı.
Buna göre, imalat sanayi PMI, temmuzda geçen aya kıyasla 2,7 puan yükselerek 49 değerine ulaştı.
Piyasa beklentileri endeksin bu dönemde 46,4 değerini alması yönündeydi. 3 ayın en yüksek seviyesine çıkmasına rağmen imalat sektöründe daralmaya işaret eden endeks, haziranda 46,3 olmuştu.
- Hizmet sektöründe genişleme sürüyor
ABD'de hizmet sektörü PMI ise temmuzda geçen aya göre 2 puan azalarak 52,4 değerine geriledi.
5 ayın en düşük seviyesine inen endeksin 54 değerini alması tahmin ediliyordu. Bu dönemdeki düşüşe rağmen hizmet sektöründeki genişlemenin devam ettiğini gösteren endeks, haziranda 54,4 olarak kaydedilmişti.
İmalat ve hizmet sektörlerini kapsayan bileşik PMI da temmuzda aylık bazda 1,2 puan azalışla 52'ye geriledi.
Söz konusu dönemde 5 ayın en düşük seviyesini kaydeden endeks, haziranda 53,2 olmuştu.
- "Büyüme hizmet sektörü tarafından yönlendiriliyor"
Açıklamada görüşlerine yer verilen S&P Global Başekonomisti Chris Williamson, temmuz ayında daha yavaş ekonomik büyüme, daha zayıf istihdam yaratma, daha karamsar iş güveni ve yapışkan enflasyondan oluşan istenmeyen bir kombinasyon görüldüğünü kaydetti.
Büyümenin tamamen hizmet sektörü tarafından yönlendirildiğini vurgulayan Williamson, özellikle uluslararası müşterilerin artan harcamalarının, durağan bir imalat sektörünü ve ABD'de hanehalkı ve işletmelerin giderek artan talebini dengelemeye yardımcı olduğunu ifade etti.
PMI verilerinin 50 ve üzerinde değerler alması sektörde genişlemeye, 50'nin altında kalması ise daralmaya işaret ediyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
2 f/k ve o,7 pdd ile batık bir banka görünümü sergileyen işbankası hisse senedi maduru olarak şirketi ve hisseyi bu rezil ve sefil duruma düşürenlari 7-24 saat lanetliyorum.ve onlara beddua ediyorum bu rezil tabloyu meydana getirenler birer genel ev çocuğu mesabesinde kahpe çocuklarıdır!.......
Bankalar ekonominin aynasi. En azindan herifler ustune oynamiyorlar simdi sermayeyi yandasa transfer ettiklerinden. Eskiden durduk yerde bir konusup %50 %50 yedirtiyorlardi 3 gunde. Her 3 ayda bir.
https://pbs.twimg.com/media/F1z2_bvX...ng&name=medium
(Ali Bey'den alintidir)
Acil para lazim olmali ki hizlandirilmis talep toplama yöntemiyle ykb hissesi satacagiz haberi..lay lay lom ...ne mutlu...lay lay lom... %5...
Küfür özenilerek olusturulmus, üzerinde düşünülmüş... ama kime gerçekten hitap ediyor, orası daha iyi olabilirdi...
Kurumsala %10 iskontolu verilmesi normal birsey.
Sayın Depeche son yazınızı biraz daha açabilirmisiniz detaylı bir şekilde
11.75'ten aldiklari 575 milyon lotun 100 milyon lotunu 12.60'dan bosalttilar Yapi Kredi'de. Alanlar mi bilinmez tabi ki ama oyle olabilir.
Bu ölmüşte cenazesini kaldıran yok.
Kesin yönetimin açıkladığı geri alımıda yandaşlar önlüyordur.
Bu kadarınada pes reziller
Endeks çıkmış 6700 e sürüngen hala 5000 endeksteki fiyatında. Garanti yandaş baskılıyordur. Reziller. Hala yönetimi savunan akıl tutulması yaşayan kişiler varya.
Ben bu forumda Hükümetin icraatlerini savunan kimseyi görmedim. Buna rağmen İşbankası yönetimini nasıl savunuyorlar bunu anlamış değilim.
Yapıkredi bile burezilden daha az eksiyle günü kapatabilir ve hatta yarın bu gün kaybettiğinin daha fazlasını üstüne koyar. Reziller.
Bu banka değil Türkiye nin en büyük holdingi sayılır. Ciddi bir şekilde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Hantallıktan kurtaracak daha profesyonel ve liyakat sahibi yöneticilere ihtiyaç var.
Takasşarda son bir aydır en fazla satış yapan aracı kuruma bakın işyatırım olduğunu göreceksiniz. İnşaallah beklediğim gibi 2Ç karı düşük gelmez , yoksa hakikaten içeriden bilgilendirmemi var diye düşüneceğim.
Tüm satış baskısı iş yatırımdan geliyor.
Herif 10 milyon lotu 14.00-13.90 arasinda verdi Yapi Kredi'ye gecirdi. Gecende de yakin miktari Akbank'a gecirmisti.
Sebep sonuc iliskisi cikaramiyorsun anladigim kadariyla. Onceki sayfada bankalarin F/K'si var (2.84), yaninda da bir halta yaramayan ulkelerdeki bankalarin F/K'si var (11.20). Onun sebebi de hukumet iste, banka yonetimi degil.
https://i.ibb.co/mbXqCCW/Untitled-1-13.jpg
Bu grafigi cizdiren de degisim beklentisi idi. Su anda 1 dolarlardaydik, 3 dolarlari konusuyor olacaktik. Hem bankacilar, hem ulkemiz kaybetti. Ayni-tas-ayni-hamama boyle.
Hisse alimi uzun sure aliyor ve fiyata kisada etki etmiyor ki zaten. Gecen sefer 6 ay aldilar, hisse ayni yerde idi. Sirket alacagi kadar varlik fonu aldi, hisse gitti mi? Yonetimin sorumluluklari arasinda hisse fiyatini fixleyim de sen kazan diye birsey yok ki. Sirket calisiyor kazaniyor, gerisini belirleyen piyasa ve uckagatcilari.
Bi git ya. Bütün bankalar giderken sürünen sadece bu. Ayrıca seçim öncesi ziraat yatırımın aldıklarını unuttun galiba. Akıl tutılması yaşayan kişiler ile hiç polemiğe giremem. Lütfen benim yazım üzerine yorum yapmayın.
Iyi de performansinin niye oteki bankalardan daha kotu olabilecegine dair yorumlarimi 2 ay once yazdim. Simdi degil.
1. Degisim diye gelen yatirimcilarin cikmasi.
2. Siyasi baski kalkacak diye performansinin secime kadar oteki bankalardan daha iyi olmasi
3. Hukumetin cokme baskisindan yatirimci gelmemesi
Arayi kapayacaksa zaten piyasa yapicilari degisim diye gelenlerin gitmesini bekleyeceklerdir.
Bunlar ve ekonominin bu halde olmasina sebep olanlar dururken banka yonetime devamli boyle ne yazilabilir. Bankalar ekonominin aynasi sonucta.