Eyvallah dostum Allah razı olsun iyi dileklerin için..
Yatırım tavsiyesi değildir..
Printable View
bazı arkadaşlara bakıyorum beğendiğim hisselerden geçmişte kendilerine bir pörföy oluşturmuşlar...:) şükür ki neredeyse hepsi kardalar...kront en son 14,40 larda iken yorum yapmıştık şu anda 18,80 lerdedir...
Saatte 1 lira atıyor neredeyse bırakın da biraz düzeltme yapsın yahu :)
Takas atabilirmidiniz arkadaşlar
arkadaşlar iyi gözlem yapmak gerekiyordu...geçmişte böyle bir huyunun olduğunu söylemiştik..umarım çıkışına devam eder...ama genel itibari ile hisselerde gördüğüm kadarı ile tavan potasına girip de tavan olmayan hisselerde önemli gevşemeler oluyor...bir süre düzeltme sürecine girebiliyorlar...
Sayın keko seninde aramızda olmanı çok isterdim.
Bu sene Metteyi takip etmek lazım.
Sevgili balık adam Ağustosa kadar 3 atak bekliyorum ocakta, nisanda ve temmuzda nisan ve temmuzda neler olacağını gelecek blançolar ve haberler belirleyecek.
ocaktaki atakta beklentim zirvenin %38 üstü yada
zirveden gelen düzeltmenin en düşük fiyatın %110 üstü
Bu ikisi arası blançoya kadar gel git yapabilir diye düşünüyorum.
teknikçi arkadaşlar grafikle daha net rakamlar görebilir.
ssss
düşüncelerine bende katılıyorum dostum...zaten geçmişte ikinci çeyrekler satın alınmaya başlandığında banvitin önemli zirvelerine ulaşacağını söylemiştim...banvite gelemememin nedeni banvit durgun iken başka bir hissede bir miktar kazanıp öyle geri gelmek idi..ama gittiğim hissede bizi zarar ile paçamızdan tuttu...:kahkah:
olmadı diyelim dostlar...ama sizler kazandıkça biz de moral buluyoruz...hem üzüntünüze hem de sevincinize ortak oluyoruz...:)
23 altına inmemesi lazım, inmezse sıkıntı yok.
arkadaşlar biliyorsunuz ki aylarca gentaş ve banvitte bazen de krontta kaldım...sermayemi ikiye ayırmıştım ama genel itibari ile bu üç hissede çoğu sefer sabit arasırada kendi aralarında değiştiriyordum...bu hisselerim bir ara çok durgun oldular...ben de niyeti bozayım ve biraz değişiklik yapayım demiştim...vesbe geçen haftalarda 9,17 lerden 9,62 yi görecek kadar agresif çıkmış idi...ben de vesbeye atlayayım dedim....:kahkah:
%16 primli iken 10,59 ortalama ile almıştım...:kahkah: o kazığın yarısını ancak bu gün çıkarabildim...
bu tür hareketler normalde yapmazdım hele hele bu kadar primli hisseyi almak hiç adetim değildi...ama temeline güvendiğimiz hisseler psikolojimizi bozunca biz de öyle davrandık...:)
bir daha böyle davranışlara tövbe dostlar....kimseye de tavsiye etmiyorum...
Ben de bugün aynısını Banvit’te yaptım çok sevdiğim gereli sattım Banvit aldım totalde %7 zarardayım
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
arkadaşlar geçmişte banvitin bir hareketini burada biraz önce söylemiştim...tavan olmadıktan sonra hisse gevşer...sonraki günlerde ise düzeltme sürecine girer...bu süreç işlem hacminin iyicene düşürünceye kadar devam eder...bu süreçte geçmişte sabah sat ,akşam al moduna girmişti...eğer aynısını yapacak olursa aynı durum yaşanabilir...şahsen ben olsam bunu uygularım...çünkü daha bilançolara çok süre var ...al satta başarılı olacağına güvenen ve hızlı olacağına inanan arkadaşların böyle yapması bana uygun görünüyor...
düzeltme sürecinden sonra tekrardan çıkış yapmasını bekliyorum...bu şekilde çıka dinlene bilançodan önce önemli bir yere gelmesini bekliyorum...
dostum gerelin bürüt takastan çıkmasına az kaldı...endeks bu gün %2 çıktı ama yarın büyük bir ihtimalle endeks bir miktar düzeltme yaşayabilir veya yatay gidebilir...bu durumda bu gün çok çıkan hisseler düzeltme süreci yaşayabilirler...gerel ise çıkış yapmasını bekliyorum...
Pasta var mıdır
Bugünkü hareket diğerleri gibi değil, ilk barı attık düzeltmeye girmeden yarın bir yeşil mum daha dikmesi lazım.
~~~burada yazılanlar tamamen hayal ürünüdür. ytd~~~
Guzel ele veriyor
Gedik ve merryl birlikte tahtanın ırzına geçtiler.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Pasta atabilecek kims e yok mu?
yarın tahminim sabah ilk etapta çıkış yapmak isteyecektir...bu çıkış sırasında bu günkü zirvelerine yakın (24,66)dahi çıkış yapabilir...ama bu çıkışın satışlar ile önünün kesilmesini bekliyorum....gözlemlediğim neredeyse tüm hisselerde bu oldu en yakın örneğini vesbede bizzat kendim yaşadım...bende 10,59 dan maliyet yaptığım gün kapanış 10,30 civarı olmuş idi sonraki gün yine 10,62 yi gösterdiler ve bende binbir umut ile direk çıkış yapacağını sanmıştım....:kahkah: ama öyle olmadı...düzeltmesi yaklaşık 7 gün sürdü...
benim gibi tecrübeli birisi dahi bazen gözleri görmeyebiliyor...aşkın gözü kördür diyorlar...hisselere pek de aşık olmamak gerekiyor...mantığımı dinlemediğim çoğu seferde hep kayıp ettim...tabi buda bizde tecrübe oluşturdu...tecrübelerimden kayıp ettiğim tüm parayı üst üste eklesem herhalde şu anki sermayemi geçerdi...:kahkah:
tecrübenin de bir maliyeti var dostlar...ama yine de karar sizin dostlar...ben kimseye bir şey demek istemiyorum...herkes bildiği gibi yapsın...
Yine kumarbazlar kazandı...gel gel ver ele yazık...
E5603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sattım zararına sizlere bol kazançlar. Kol kesmek adetimdir
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
banvitte bu gün yüksekten satış yapmayı başaranlara kapanışa yakın almayı uygun görüyorum...tabi bu aldıklarını yarın sabah seansın ilk 30 dakika içerisinde satmak şartı ile....bir iki gün o şekilde davranacaktır...sonrasında işlem hacmini düşürerek biraz gerileyecektir...alış eşiğinde ise satmamak üzere alıp tutmak gerekiyor diyor benim mantık ve tecrübelerim...
Vestel 63 e gelmişti o yüzden sattım yoksa yarını beklerdim ama vesteldeki yabancı alışı hoşuma gitti. Zararımı yarına çıkarır diye umut ettim.
tahminime göre atacak dostum...ama dediğim gibi iyi gözlem yapmak gerekiyor...alış iştahını iyi takip etmek gerekiyor..bu alış iştahının en yüksek olduğu vakitte satmak faydalıdır.....mümkün ise seansın ilk 20-30 dakikası içinde veya fiyat olarak 24,00-24,66 seviyeleri arasında...bir iki gün o şekilde güzel trade fırsatı verecek...sonrasında bir iki gün düşüş..sonrasında işlem hacmi ile birlikte nötr kapanışlar...işte nötr kapanışlar da alış eşiği olacak...
bak dostum sattığın gerel yarın büyük bir ihtimalle çıkacak...zamanlama hatası yapıyorsunuz...küçük zarardan bir şey çıkmaz diye diye sermayeniz kuşa dönüyor...
banvitte de kısada trade edilebilir durumdadır...orta ve uzunda çok daha güzel yerlere gidecektir...tradeyi başaramayan dostlar hiç elleşmeden de durabilirler..buda iyi bir seçenektir...
yanlış anlaşılmasın dostlar size akıl vermek haddimize değil ama burası bir topik ve burada bilgilerimizi paylaşıyoruz...istiyoruz ki ky dostlarımız da kayıp etmesin ve kazansınlar...biz de gün geçtikçe arkadaşlardan bir şeyler öğreniyoruz...bazen de hisseler bize bir şeyler öğretiyor...gerektiğinde kar ile ödülümüzü alıyoruz gerektiğinde de sopamızı yiyiyoruz ki aynı haltı bir daha yemeyelim..yaşadıklarımızdan bir ders çıkarmamız lazım....
bu topikleri keşif etmem belki de borsa hayatımın 3. yılına denk gelir...geçmişte de hisselerin ruhu bir yerlerde diye düşünüyordum...sonradan bu ruhların bu topiklerde olduğunu keşif ettim...topikleri tanıyıp onlardan çok şey öğrenebilenler çok şanslı..esasında topikleri tanıyan ky lar çok şanslı..tanımayanlar ne yazık ki bildikleri ve duydukları ile yetiniyorlar...
Tavsiyelerin İçin teşekkür ediyorum fakat kol kesmezsek o zaman sermaye bitiyor. Bugün diyetteyim Zarı kırıldı düştü birini vestel çıkarırdı yarın sabah açılışta sıfırlar diyor ümit ediyorum. Tamam Banvit bana ümit vermedi o yüzden sattım.