Onlarda tam bunu istiyorlar...Birşey olma sandığa gitmeyelim....
Printable View
stopajı onlar 0 olarak düşünüp yazabilirler ama Maliye bu sabit faiz dolayısıyla %10 stopaj uygulanmalı derse, ki bence yüksek ihtimal, o zaman nasıl uygulanacak? Sözleşmede stopaj düşülmüş olarak net 25 faiz ibaresi varsa müşteri için güvenilir olur.Ama brüt faiz 25 ve stopaj 0 yazarsa, ve de stopajın 10% uygulanması konusunda Maliye önümüzdeki günlerde görüş verirse o zaman müşterinin hak iddia edebileceği bir durum kalmaz.
16.5.2019 Tcmb fonlama verisi:
Likidite Açığı: 67.1 milyar TL
Fonlama vadesi : 1 gün
1 haftalık repo : tümü sonlandırıldı
Kanun degisken faize 0 stopaj diyor.ben söyle anladım .diyelim 1 yillik 25 le baglandi +3.75..sene sonu misal enf.22 oldu ..banka sana 25.75 verecek ve 0 stopaj....ama enflasyon 16 oldu diyelim ...16+3.75 heh burda film kopuyor...ya 19.75 0 stopajli al..yada sabit olan oran 25 i alirsin lakin stopaj 10 kesilir...benim dusumcem su bu kanun cikarken gercek amac enflasyon + 4-5 neyse..oran moran yok..ama mudilerin talepleri dogrultusumda .hep bir orani bilmek istemesinden kaynakli olarak bir takim hullelerle is yapilmaya calisiliyor..cunku mevduatci ne oran almak istedigini bilmek ister....bu durumda bence odeanin 0 stopajli garanti 25 faizi
Muallakta gibi gözukuyor..oyle kagida falan yazmakla olmaz ..maliye cart diye keser 10 stopaji ..bugun finansa ugradim onlarda baslamislar ..mt nin bana dedigi 0 stopaj yok ..yani is netlesene kadar yok ..su an mali ile yazismalar cizismeler oluyormus .