Mantığınızı anlamadım.
Hammaddeler; ithal yerine yerli üretilirse; ithalat,cari açık,döviz fiyatı düşer.
Printable View
Samimi duygularımla ifade ediyorum üç kuruşluk insanlar her yerde
TORKU sorunu nasıl çözdü? Başındaki adam ahlaklı olduğu için sistemi düzgün kurdu.
Biz, Anadolu’nun verimli topraklarını işleyen, doğal üretim yapan 900 bin çiftçiyiz ve kendi ürettiğimizi yine kendi fabrikalarımızda işleyerek kendi markamızla sizlere ulaştırıyoruz. Markamız Torku ile evlerinize ve sofralarınıza geliyoruz.
Üreticimizin emeğini tarladan sofranıza getiriyoruz.
Tohumumuzu, gübremizi ve yemimizi kendimiz üretiyoruz. Güvenle tüketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarımızda doğallığı, sağlığı ve kaliteyi her şeyin üzerinde tutarak Anadolu toprağının bereketini ve emeğimizi sizlere ulaştırıyoruz.
Bereketli toprağımız bizim en kıymetli hazinemiz. Sadece bugünü düşünerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarınlara, çocuklarımıza daha da güzelleştirerek bırakmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla hem tohumumuzu hem toprağımızı koruyoruz. Yarınımızı da düşünerek Konya Ovası’na bugüne kadar 19 milyon ağaç diktik ve dikmeye de devam ediyoruz.
Biz, Torku’yuz, biz Konya Şeker’iz.
Torku, geniş bir ürün yelpazesini tohumdan çatala Konya Şeker güvencesiyle sunuyor
Anadolu Ajansi’da doğruladı .
AA : TCMB Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci'nin, yeniden yapılandırılan Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu'nda yer almak üzere TCMB'deki görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Bim ve şoktaki bakliyatlar fasulye hariç hepsi ithal. Çin meksika kanada italya ve başka bir uzak doğu ülkesi ürünleri var. Nohut yerliside ithalide var. Bizim bir yada iki ürünümüz var. Sonra dış güçler derler. Harbi tarım ülkesini bile bitirdiler.
Türkiye’de kahvaltı 2 Euro döner Kebap 3 Euro sanık sizindir hakim bey
Bu gibi trendler 500 TL lik lahmancun gibi matematiğin işin içinde olmadığı trendler.Yok efendim Alaçatıya havaalanı yapılacakmış,Mordoğan uçacakmış veya Alaçatıda köylü barakasını 1 milyona satmış vs. fantazi kıyaslamalarla fiyat belirliyorlar.İşin içinde mantık olsa İstanbul'a 3. havalimanı yapılıyor git o zaman Afyondan ev al.Bunların pazarlama dehalarının ve dedikodu mekanizmasının başarıları.Lahmacuna 500 TL veriyorsan bunun içinde kaç gram kıyma vardır diye düşünmeyeceksin veya Karaburundan arsa aldıysan dolar bazında ne olur diye bakmayacaksın,illa ki bir mantık kuracaksan 50 sene sonra kimbilir buralar ne olur torunuma benden hediye olsun diye alacaksın.
Şu anda piyasalarda morali bozuk olanlar hesap kitap yapanlar,ancak gidin örneğin Mordoğana,orada 500 bine köy evini,200 e 200m2 arsaya alıcı bekleyen kahvedeki köylünün mutluluğunu görün.Demek istediğim,toplumun halen büyük kesimine göre kriz ortamı yok.Aslında krizin idaresi için bu motivasyon olumlu ama öte taraftan evren matematik kurallarına göre işliyor