Artan

61,60 10 18:10
6,93 10 18:10
70,40 10 18:10
54,95 9.99 18:10
18,08 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

143,40 -9.98 18:10
136,70 -9.95 18:10
5,35 -9.93 18:10
102,80 -9.82 18:10
3,34 -9.73 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

12.607.356.284,25 18:10
7.591.540.594,46 18:10
7.262.691.453,02 18:10
7.259.808.316,80 18:10
6.876.065.189,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by watcher46 Yazýyý Oku
    Sayýn Enki,bunu geçen gün çiftçilerle tartýþtým,yahu yem bile ithal dedim,yoo o bizim burada fabrikada üretiliyor dedi hammaddesi dedim?? boþ,boþ baktý...
     Alýntý Originally Posted by enki Yazýyý Oku
    Sadece tarým deðil ki..

Nereden bakarsan bak, durum pek içaçýcý deðil..

Ýthal eti, samaný biliyordukta..içeride üretilen yemin hammaddesi de büyük oranda ithalmiþ..

Dolar dolsa da olur dolmasa da..

Aslýnda yanlýþ baþka bir algý daha var, yemin içindeki temel hammaddeler %100 Türkiye'de dahi imal edilse bu tür temel kimyasallar ve emtialar uluslararasý borsalarda alýnýp satýlýr ve deðerlenir. Böyle bir durumda da belirli istisnalar hariç (þeker kotasý v.b) bu tür hammaddelerin yerli üretilse de fiyatýnýn döviz bazýnda daha düþük olmasý pek mümkün deðildir. Üretici deli mi ? Piyasasý atýyorum 2 dolar olan bir hammaddeyi neden 1 dolardan satsýn, gider onun yerine ihrac eder.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Aslýnda yanlýþ baþka bir algý daha var, yemin içindeki temel hammaddeler %100 Türkiye'de dahi imal edilse bu tür temel kimyasallar ve emtialar uluslararasý borsalarda alýnýp satýlýr ve deðerlenir. Böyle bir durumda da belirli istisnalar hariç (þeker kotasý v.b) bu tür hammaddelerin yerli üretilse de fiyatýnýn döviz bazýnda daha düþük olmasý pek mümkün deðildir. Üretici deli mi ? Piyasasý atýyorum 2 dolar olan bir hammaddeyi neden 1 dolardan satsýn, gider onun yerine ihrac eder.
    Mantýðýnýzý anlamadým.

Hammaddeler; ithal yerine yerli üretilirse; ithalat,cari açýk,döviz fiyatý düþer.
    Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
    Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!

Alýntý Originally Posted by british Yazýyý Oku
    Mantýðýnýzý anlamadým.

Hammaddeler; ithal yerine yerli üretilirse; ithalat,cari açýk,döviz fiyatý düþer.
    Döviz fiyatlarýný etkileyen çok fazla parametre var, cari açýk bunlardan en önemlisi, ancak benim söylemek istediðim genel anlamda borsasý bulunan temel hammaddelerin ve emtialarýn fiyatlarýnýn tamamen Türkiye'de üretilseler dahi döviz bazýnda uluslararasý fiyatlara göre çok fazla düþemeyeceði. TL'nin deðer kazanmasý da döviz bazýndaki fiyatý yine deðiþtiremeyecektir.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    Döviz fiyatlarýný etkileyen çok fazla parametre var, cari açýk bunlardan en önemlisi, ancak benim söylemek istediðim genel anlamda borsasý bulunan temel hammaddelerin ve emtialarýn fiyatlarýnýn tamamen Türkiye'de üretilseler dahi döviz bazýnda uluslararasý fiyatlara göre çok fazla düþemeyeceði. TL'nin deðer kazanmasý da döviz bazýndaki fiyatý yine deðiþtiremeyecektir.
    mesela aluminyum !!!!

Asla yatýrým tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!

Alýntý Originally Posted by british Yazýyý Oku
    Mantýðýnýzý anlamadým.

evet bunu bende düþünüyordum,üretici ihraç þansý varsa burada malýný ucuza vermez. yani yerli malý ucuz olacak diye bir kaide yok.bunun tam terside mümkün mesela et fiyarlarý dýþarýda bizden daha ucuz.bu sefer ilk örneðin tam tersi yaþanýyor. ucuzlama için enflasyonun düþmeli ve TL nin deðerlenmesi gerekiyor. bu þu an ÝMKANSIZ. AKlar buna engel

6. TORKU sorunu nasýl çözdü? Baþýndaki adam ahlaklý olduðu için sistemi düzgün kurdu.

Biz, Anadolu’nun verimli topraklarýný iþleyen, doðal üretim yapan 900 bin çiftçiyiz ve kendi ürettiðimizi yine kendi fabrikalarýmýzda iþleyerek kendi markamýzla sizlere ulaþtýrýyoruz. Markamýz Torku ile evlerinize ve sofralarýnýza geliyoruz.

Üreticimizin emeðini tarladan sofranýza getiriyoruz.

Tohumumuzu, gübremizi ve yemimizi kendimiz üretiyoruz. Güvenle tüketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarýmýzda doðallýðý, saðlýðý ve kaliteyi her þeyin üzerinde tutarak Anadolu topraðýnýn bereketini ve emeðimizi sizlere ulaþtýrýyoruz.

Bereketli topraðýmýz bizim en kýymetli hazinemiz. Sadece bugünü düþünerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarýnlara, çocuklarýmýza daha da güzelleþtirerek býrakmayý amaçlýyoruz. Bu amaçla hem tohumumuzu hem topraðýmýzý koruyoruz. Yarýnýmýzý da düþünerek Konya Ovasý’na bugüne kadar 19 milyon aðaç diktik ve dikmeye de devam ediyoruz.

Biz, Torku’yuz, biz Konya Þeker’iz.

Torku, geniþ bir ürün yelpazesini tohumdan çatala Konya Þeker güvencesiyle sunuyor

Alýntý Originally Posted by sadecegrafik Yazýyý Oku
    TORKU sorunu nasýl çözdü? Baþýndaki adam ahlaklý olduðu için sistemi düzgün kurdu.

Biz, Anadolu’nun verimli topraklarýný iþleyen, doðal üretim yapan 900 bin çiftçiyiz ve kendi ürettiðimizi yine kendi fabrikalarýmýzda iþleyerek kendi markamýzla sizlere ulaþtýrýyoruz. Markamýz Torku ile evlerinize ve sofralarýnýza geliyoruz.

Üreticimizin emeðini tarladan sofranýza getiriyoruz.

Tohumumuzu, gübremizi ve yemimizi kendimiz üretiyoruz. Güvenle tüketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarýmýzda doðallýðý, saðlýðý ve kaliteyi her þeyin üzerinde tutarak Anadolu topraðýnýn bereketini ve emeðimizi sizlere ulaþtýrýyoruz.

Bereketli topraðýmýz bizim en kýymetli hazinemiz. Sadece bugünü düþünerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarýnlara, çocuklarýmýza daha da güzelleþtirerek býrakmayý amaçlýyoruz. Bu amaçla hem tohumumuzu hem topraðýmýzý koruyoruz. Yarýnýmýzý da düþünerek Konya Ovasý’na bugüne kadar 19 milyon aðaç diktik ve dikmeye de devam ediyoruz.

Biz, Torku’yuz, biz Konya Þeker’iz.

Torku, geniþ bir ürün yelpazesini tohumdan çatala Konya Þeker güvencesiyle sunuyor
    Torku tamamen devletin oluþturduðu tekel ve regülasyonlar ile büyütülmüþ bir kamu kurumu idi, bildiðim kadarýya daha sonra kooperatifleþti. Baþarýsýný kýsmen kooperatifleþmeye kýsmen de ithalat kýsýtlamalarýna borçludur diye düþünüyorum.

Evet Torku bir baþarý hikayesidir ama serbest piyasa ekonomisinde sanayinin ve tarýmýn geneline örnek teþkil edecek bir yapý deðildir.

þu anda akp nn seçim kampanyalarýný finanse eden en büyük kurumlardan biridir.
    bir halt olacaðý yok.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •