ıkınıp duruyor 1,80 de ..gün sonu pastaya bakarız..satıslar bloktu işbank..alışlar kısmen garanti kısmen marbaştı..gün sonu ne oldu o önemli..alımlarda en az satışlar kadar toplu olursa sorun yok..
Printable View
ıkınıp duruyor 1,80 de ..gün sonu pastaya bakarız..satıslar bloktu işbank..alışlar kısmen garanti kısmen marbaştı..gün sonu ne oldu o önemli..alımlarda en az satışlar kadar toplu olursa sorun yok..
Aşağıdaki linkte Ahmet Mergen in dolar bazında guzel bir analizi var,0,57 direncine ( 2,14 tl) yolculuk ilk öncelikli hedef ve sanırım bilanço gelene dek yukarı yönlü temel gidişat devam edecek gibi. Bol kazançlı günler.
https://kanalfinans.com/raporlar/his...aliz-yorumlari
güzel analiz..hedef dolar bazında 2,14 tl dir demiş...ama bir de geçmişte 0,70 sent zirvesi varmış...o seviye de 2,62 yi işaret ediyor...tabi geçmişteki kar miktarı ile şimdi yaptığı kar çok farklı o yüzden de benim beklentim o seviyeleri geçmesidir...ölüsü 3 tl canlısı 5 tl olması gereken bir hissedir..bakalım bu hisseyi baskılayanlar nereye kadar baskılayabilecek...mızrak artık çuvala sığmıyor bu tahta yapıcı nasıl sığdıracak çok merak ediyorum...
aslında şirketin satış gelirlerinin içinde ihracatın payı %40 civarı idi...bu güne kadar yabancılar bakış açısı ile vede dolar bazlı hisseye bakmak hiç aklımıza gelmemişti...esasında yabancıların ağırlıkta olduğu veya ihracatın satışlar içindeki payı yüksek olan hisselere bir de dolar bazında bakmak daha doğru bir bakış açısı olur...
gerçi geçmişte sürekli temel analizini yaptığında normal şartlarda bu hissenin ederinin 3-5 tl aralığında olması gerektiğini söylüyorduk...bu bakış açısı da bizi doğru yolda tutmayı başardı...normalde akıl ve mantığımızın söylediğini yapmazsaydık gözümüz çoktan yılmıştı...gözümüzün gördüklerine inansaydık hisseyi daha 1,60 larda satmamız gerekirdi..ama gördüğünüz gibi ısrar ile vede sabır ile tutmaya devam ediyoruz...
bilançolar yaklaştıkça bilanço beklentili hisselerde ciddi hareketlenemeler oluyor...sağlam hisselerin en güzel yanı da budur...
gentaşın kapanışı 1,82 oldu...bu güne kadar gördüğü en yüksek fiyattan kapatmayı başardı...günlük olarak da daha önce en yüksek 1,75-76 dan kapanmış idi...bu gün alıcılar çok iştahlı aldılar...şu anda böyle bir kapanış hissenin yarın ilk etapta alıcılı olacağını işaret ediyor...artık önümüzde bir direnç kalmadı dostlar buda hissenin çıkışta daha da engelsiz çıkacağını ve nisbeten rahatlayacağını gösteriyor...bundan sonra ilk hedefimiz 2,00 lar daha sonra da dolar bazlı 2,14 ler olacaktır...daha sonra da 2,62 dolar bazlı zirve hedeflenebilir ki buda mantığımıza uygundur...
bir de endekse bakıyorum ..endeksi %0,29 ekside görüyorum...buna rağmen çıkıştaki isteği çok güzel...demek ki hala ucuz görülüyor...elinde bulunduran herkese ben hayırlı olsun diyorum...
ravi kardeş seni görmek güzel..bu gün de 1,80 den aktiften alarak biraz destek attım...aslında bu gün gerelden de çıkmıştım tamamını buraya taşıyayım diye düşünüyordum ama son anda vazgeçtim...tüm yumurtaları tek sepete koymayalım diye düşündüm....
gerelde bu hafta sonu bayağı paylaşımlar yapmıştım...herkes p.tesi eskili açılmasını beklerken ben yaptığım yorumlarda tam tersini savundum...sonuçta ben haklı çıktım...4,17 den beri ve yaklaşık 10 gündür taşıdığımı gerelleri bu gün 5,58 den verdim...sabah 5,84 görülmüştü o zirveden satma fırsatını kaçırdım..
süperkahraman kolayına yetişmiyor hele de türkiye de zor wallahi. destek oluyoz yanındayız her daim garibanın, mazlumun, yiğidin:party:.
http://666kb.com/i/dpxyvmnipi9mswrng.jpg
1,45 ten itibaren 1,71 e kadar düzenli aralıklarla son 6 aydır piyasaya satış yapan patron (Genpaz) artık satış yapmıyor gibi.
Yapmayacağını da tahmin ediyorum şahsen . Acaba yıl sonu mali tablolarının iyi geleceğini mi gözlediler? Umarım öyledir ki, çıkışı teyid eden başka bir etken daha ortaya çıkmış olur.
Bekle gör...
yok dostum benim sadece niyetim iyi.:kahkah:
http://666kb.com/i/dpxz6jx4np1kzxngc.jpg
alıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=CP4E
satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=PSW0
ilk 5 kurum genel
http://imageturko.com/?di=M63L
GENTS/XU100 haftalık birşeyler anlatıyor sanki ne dersiniz?
Ek 13338
08.01.2018 - 08.01.2018 tarihleri arasında GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile
ilgili olarak 1,8 - 1,8 TL fiyat aralığından 0 adet alış işlemi ve 1.000.000 adet satış işlemi Tarafımca
gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki
paylarımız/oy haklarımız 08.01.2018 tarihi itibariyle %6,36 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür.
ÇELİK ULUSLARARASI NAKLİYAT TİCARET VE TURİZM A Ş
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...650c0e2ce3.jpg
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hem satıyorlar, hem yükseliyor. Tabi yersen :)
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genpaz kenara çekilmiş, Çelik Nakliyat sahne almış.
Kimdir bu firma bilen var mı arkadaşlar? Oktay Alperdem in firması mı?
Kahraman Baba , dün fiyatı görünce burundan soluyarak kapıyı çarpıp çıkmış. Çeliğin kapıya dayanmış , eyy Çelik efendi gördün mü fiyat ne olmuş haaa gördüm ne güzel değil mi hem ky hem biz kazanıyoruz. Kahraman baba köpürmüşşş ne diyon sen ky kazanamaz sadece biz kazanmalıyız. Sıra sende çabuk sat düşür hisseyi yoksa oya...rım.
Çelik ile kahraman ailesinin organik ilişkisi var mı?
Kahramanlar genpaz çelik nakliyat 3 koldan veriyorlar yinede yikamadilar elinizdekiler bitince ne vereksiniz oyuncağı alınmış çocuk gibi agliycaksiniz ytdr
GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cunku hayirseverlik bunu gerektirir.
Günaydın,
Bizimki ağır aksak devam ediyor.
GENTS
4.Dönem Satış ve EFK tahmini rakamlarıdır.
O rakamlar daha iyi gelirse değer eşiğide yükselir.
Bol kazançlar dilerim.
https://i.hizliresim.com/8YmbpV.png
iyi ki 80 den destek atalım dedik :((( aşağıya verdiler
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1,80 den bayağı yüklü satmışlar...ona rağmen dün düşürememişler...hayırlısı olsun dostlar...geçmişte de çok sattılar ama hiç tınlamadı...
Sayin keko sırf siz varsınız diye aldım takibimde olan bir şirketti ☺
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla en son dün 2 288 adet 1,80 den aldım...kim aldı kim sattı ile pek ilgilenmek istemiyorum...eğer ilgilenseydim genpazsın 1,32 lerdendir devam eden satışlarından korkup almazdım...bilançoda sıkıntı olmadığı sürece kim satıyorsa satsın alıp tutmaktan çekinmem...bilançoları görerek tutup tutma konusunda karar veririz..bu çeyrekte 2-3 milyon kar yapması da tutmam için yeterlidir...
dün 1,80 den satışa koyduğu 1 milyon lot hisseyi piyasa hüpletip hepsini yutmuş iken gentaş fiyatı düşmedi ama bu gün dün yaptığı işlemin açıklamasını yaptı hisse 1,77 lere düştü...:kahkah: benim maliyetim ortalama 1,71 lerdedir...maliyetim nisbeten yüksek olmasına rağmen korkum yoktur...istediklerini yapsınlar...:)
arkadaşlar geçmişte gentaş yönetimine bir meil atmıştım bir süre takip etmeme rağmen cevap gelmemişti..bu gün başka bir işim için hotmailime girdiğimde cevabın geldiğini gördüm..bu cevabı burada paylaşmak istiyorum...niyazi bey mümkün olduğunca sorulara cevap vermiş bende kendisine teşekür ediyorum..ileride başka sorularım da olacak...
sayın gentaş yetkilileri 2017 üçüncü çeyreklerde çok güzel bir bilanço gönderdiniz...öncelikle sizleri tebrik etmek istiyorum..sizlere bir kaç sorum olacak ??
1-bu güzel bilançonun devamı gelir mi ? bu güzel bilanço bir seferlik gelen siparişlerden dolayı mı oluştu ??
2-iştirakınız olan genpaz ın hisse satışları son iki aydır 2 milyon adeti geçti...bu satışlar devam edecek mi ?
3-italyadaki iştirakinizi satacaz demiştiniz ama hala ordan zarar geliyor bunun nedeni nedir ?
4-dolar ve euronun yükselmesi gentaşa yarar mı sağlar ? zarar mı ? yani döviz bazlı yükümlülükleriniz mi daha çok yoksa satışlarınız mı ??
kısacası şirket menfaatlerini düşündüğünüzde ,dövizin çıkmasını ister misiniz ?
5-hammadde alışlarınız dövizle mi ?
Tebriğiniz için Teşekkür ederiz. Aşağıda sorularınızı cevaplandırmaya çalıştım.
1-Bilançonun devamı ile ilgili olarak, şirketimiz mevcut sipariş ve üretimlerini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Hedefimiz her zaman büyümeyi sürekli kılmaktır.
2-İştirakimiz Genpaz’ın Hisse satışı kendi finansal yönetimleri ile ilgilidir. Konu hakkında detaylı bir açıklama şu an için yoktur. Önemlilik arz edend bir hususta KAP’ta açıklama yapılır.
3-İtalya’daki Bağlı ortaklığımız Gentaş Italy’nin satışı diye herhangi bir açıklamamız yoktur. Ticari olarak faaliyetine devam etmektedir.
4-Dövizin limitler dahilinde yükselmesi her ihracatçı gibi şirketimiz için de avantajlıdır. Yükümlülüklerimizin bir kısmı döviz bazlı olsa da gelirlerimizin de önemli kısmı döviz bazlıdır. Finansal Raporlardan inceleyebilirsiniz.
5-Ürünlerimizin hammaddesi ithal ürünlerden de oluştuğu için döviz veya döviz bazlıdır.
Ancak bilmenizi isteriz ki, raporlardan da görebileceğiniz gibi döviz bazında ithalat ve ihracat dengesi vardır.
Bilgilerinize sunar, İyi Çalışmalar dileriz.
Saygılarımla,
yakında bir kaç soru daha sormak istiyorum..bakalım onlara ne cevap verecekler ??
gün ort. şu ana kadar 1,79 küsür..kapanış ne olacak bakalım?
biraz önce aracı kurumuma sorduğumda 110 bin lot alışta ve yine 111 bin lot da satışta olduğunu söylemişlerdi...yani dengelenmiş idi...gönlüm kapanışın 1,79 olmasından yana...hisse satış haberi bazı arkadaşların moralini bozdu o yüzden de bir miktar satış yaptılar...bizim de bozulda ama bizim moral bozulmadı...nasıl olsa alıştık...1,32 den beridir satıyorlardı zaten...
kötü kapanış yaptık dostlar...endeksin %1,1 düştüğü bir günde biz %2,75 düştük...bu düşüş biraz da psikolojik oldu...patronlar artık bir yerlerine kınayı yakabilirler...yatırımcının moralini bozmakta üzerlerine yoktur...ama inadım inattır bu gün satmadım yarın da satmayacağım...taki bilançoyu görünceye kadar...
1.5 lerde bilançoyu gördüğümde bana göre yarı fiyatında dediğim hisse.. peki şirket sahiplerine göre öyle değil mi??? neden satarlar ucuzsa şirket hisselerini.. bu filmi çözemedim...
bu filme senaryo üreten var mı???:wu:
Çelikmiş genpazmış bunların sattıklarını kendileri alıyor moralinizi bozmayın hisse ilgi gördüğü için sadece satış satış algısı oluşturmaya çalışıyorlar bu seviyeden milyon milyon satmak işlerine gelmez bence malınıza sahip olun ederinin altına vermeyin derim BIST te ucuz kağıt kalmadı bizim uyuz eşek bile kıymetli oldu [emoji847]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi