Herkes kazanç ve de kıçı kurtarma gayretindeyse ruh halimizin geldiği noktayı anlayın artık.
Aynı gemideyiz lafı bir yalan zaten.
Savaşta yanındakinin ölümüne bile sevinirmiş insan...
Printable View
6.29lara çıkıp geri 6.21lere geldi
ben artık az dinlenirim ekim sonuna kadar doalr muhabbetinide azaltır piyasayı izlerim
*yep'de bu yıl bütçe açığı beklentisi 72,1 milyar tl, 2019 80,6 milyar tl, 2020 98,1 milyar tl 2021 97,0 milyar tl
*yep'de faiz dışı fazla beklentisi bu yıl 4,3 milyar tl, gelecek yıl 36,7 milyar tl, 2020 49,6 milyar tl, 2021 74,3 milyar tl
*yep'de dış ticaret açığı beklentisi bu yıl 66,0 milyar tl, 2019 62,0 milyar tl, 2020 61,0 milyar tl, 2021 62,6 milyar tl
*yep'te ihracat beklentisi bu yıl 170,0 milyar tl, 2019 182,0 milyar tl, 2020 191,0 milyar tl, 2021 204,4 milyar tl
*yep'te ithalat beklentisi bu yıl 236,0 milyar tl, 2019 244,0 milyar tl, 2020 252,0 milyar tl, 2021 267,0 milyar tl
*yep'te enerji ithalatı beklentisi bu yıl 46,0 milyar tl, 2019 43,0 milyar tl, 2020 44,3 milyar tl, 2021 45,2 milyar tl
*yep'te seyahat gelirleri beklentisi bu yıl 29,0 milyar tl, 2019 34,0 milyar tl, 2020 38,0 milyar tl, 2021 42,0 milyar tl
*yep'te cari açık beklentisi bu yıl 36,0 milyar tl, 2019 26,0 milyar tl, 2020 23,5 milyar tl, 2021 24,1 milyar tl
*yep'te ihracat/ithalat beklentisi bu yıl yüzde 72,0, 2019 yüzde 74,6, 2020 yüzde 75,8, 2021 yüzde 76,6
*yep'te net ihracatın büyümeye katkı beklentisi bu yıl 1,4, 2019 1,5, 2020 0,2, 2021 0,2
Yıllar önce bu ülkede idealis insanlar MİLRES adı altında yerli rüzgar türbünü işine girdiler aylar yıllar geçti 500 mw lık üretildi ve testleri geçti 1,5 2,50 lük üretilecekti ortada ses seda yok insan merak ediyor bir sorun mu var yoksa birileri bu işi geçiktirip ithal türbünlerle köşemi oluyor.
Bizi MİLRES gibi teknolojik degeri yüksek ürünleri üretip ihrac etmek kurtarır
bence en önemli açıklama buydu. uygulamaya geçerse ev sahipleri göçerAlıntı:
Taşınmaz değerleme sistemini kurarak, gayrimenkul envanterini tamamlayacak, tapu değerlerini adil olarak yansıtacak bir süreci hayata geçireceğiz
Ben bunu 1 yıldır burada dile getiriyorum. Çok önemli ve yerinde bir uygulama. Hatta 2. evi olana vergi kademeli olarak arttırılmalı. 3. ve 4. evlerden yine kademeli olarak vergi alınmalı. Böylelikle konut bir yatırım aracı olmaktan çıkar. İnsanların barınma hakkı daha adil olarak sağlanabilir.
Yurt dışında yıllık %3 emlak vergisi ödediğimi biliyorum. Neredeyse evin yıllık kira bedelinin yarısına yaklaşan emlak vergileri var.
Doğru olan da bu.
15-16 yaşında bir sürü türbanlı okula giden genç kız görüyorum otobüs duraklarında... Onlara göre bu zafer, bize göre ise kayıp... Ben zaten bu çocukların baba ana baskısı veya gelenek görenekten taktığına adım gibi eminim... Bu yaştaki çocuklardan ne istiyorsunuz yahu... Çekin çocuklardan elinizi...
Arkadaşlar 16 yıllık iktidarın OVP si mi olur.Ne zaman iktidarlarına ara verdiler ki,devlette hizmet devamlılığı olur.OVP de dedikleri iyi bişilerse geçen ay niye yapmaya başlamadılar.Bunlar genel temenniler,andersenden masallar,gidişat değişmez,dolara altına devam.
Aynen dediğiniz gibi yapılmalı. Yüzlerce binlerce dairesi olup kira ve satış bedellerini yukarı çıkarıp insanları dar boğaza sokan dünya kadar godaman var.
Hele ucuz kredi döneminde evlerine ev kattı ****ler ceplerinden bir kuruş çıkmadan.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalara çakmaları lazım.. Bakalım ne yapacaklar ..
Tam bir Humma durumu; Bilgi Ünv.Rektörü Ege Yazgan OVP sunumu sonrası dolar/tl yukarı yön çevirmişken diyor ki: Yeni Ekonomik Programı çok tutarlı ve uygun gördüm. Yazık ya çok yazık. bunlar kadını erkeği ayırt edemeyecekleri kadar Humma durumu yaşıyorlar, Sözünü esirgemeyen cesur iş insanı imajı veren TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik sunum sonrası Damat efendiye el işareti yaparak "sunumunuz mükemmeldi" diyerek eğilip boyun kırarak tokalaşması...Dağ fare doğurmuş, Cüneyt Paksoy isimli yanaşmada şu an öve öve bitiremiyor... bunlar uzaya sıcak asfalt duble yol yapacağız derse inanacak humma durumundalar...
Gerçi bu herifler o vergi farkını kira ücretlerine geçirmek isteyebilirler. Ona da dikkat etmeli maliye.
İstanbul mesela memur için şark hizmeti yani mecburi hizmet bölgesi ama sanki muazzam bir sehirmiş gibi kiralar ateş pahasi.
Kiralar düşse aradaki fark ekonomiye girecek ama o kiralar düşmediği gibi ev stoklayan ****lerin daha çok stok yapmasına gidiyor.
Büyük üstad Şair Eşref der ki ;
"Vergi miktarını ol mertebe artırmalı ki
Sahibi servet olanlar da züğürt kalmalıdır.
Yalnız fâhişeler vergisi haksızlık olur,
Evlilerden de yattıkça rüsûm almalıdır."
Yeni ekonomik planda.!!!!
2018 yılı dolar kuru hedefi kaç.?????
2019 yılında dolar kuru hedefi kaç.!!!?????
2020 yılında dolar kuru hedefi kaç.!!!??????
Haydi bakalım .!!!!!:kahkah:
Bilenler yazsın.!!????
Onun da çözümü zor değil. Kira gelirlerine araç ötv'sindeki gibi miktara bağlı kademeli vergilendirme getirilir. Ayrıca şu anki kiralanabilir boş konut stoğu çok fazla olduğu için kiralar o miktarda cevap veremez. Kiraya zam , konut arzının çok fazla olduğu bir piyasada çalışmaz.
Benim açımdan sorun yok.
Dört sene önce verdiğim kiradan daha düşüğüne oturuyorum ama büyükşehirlerde ki asgari ücretli,memur vs falan o fiyatlarla acayip zorlanıyor .
1500 kira vereceğine mesela 800-900 lira verse aradaki fark ülke ekonomisine girer.
Ve sizin dediğiniz gibi yapilirsada gerçekten güzel olur.
Bu ovp açıklaması hangi ülkeyi ilgilendiriyordu?
Şimdi herkes OVP nin şokunda hala kimse olayı anlamadı millet birbirinin gözüne bakıp böyle mi olacadı demekte :)))))) Öğleden sonra şok geçer yılanoğlu yoluna devam eder.Altın.in sitesinde biri yazmış.Bu ayıya narkoz vermek gibi oldu,ayı sersemledi ama ayılır da ayağa kalkarsa hepimizi şeeder demiş çok güldüm valla.Duruma çok uygun bir benzetme bence de :)))))))))