Bu tipler kademe doldurmayı bile bilmez, beceremez, ne yazık ki ucuz çulsuz tipler:)
Printable View
Niye yazıyorum bu kadar, biliyorum bu tip tahta yapıcıları, borsada olmamaları gerekir çünkü, kahvede çayına okey oynayabilirler ancak bu tipler:)))
Geçmişten bir hatırlatma:)
https://www.borsagundem.com/amp/haber/tugcelikte-patron-oyuncu-arasinda-buyuk-kavga/1245060
SPK bülteninde açıklıyor zaten.
Bu süreç gereğinden fazla uzuyor gerçekten. Diğer şirketlerde de durum aynı. Şirket bedelli kararını almış ve patron kendi üzerine düşen payı kasaya yatırmış, hala daha spk onayı bekliyoruz.
Tuğçelik euro ile yatırım yapacak ve ona göre bir maliyet ayarlanmış durumda. Bedelli sermaye artışı açıklamasında tüm rakamlar mevcut. Şimdi Euro/TL'de bir atak olsa, o hesap belki de şaşacak. Bu kadar bekletiliyor olmasını doğru bulmuyorum. Artık süreç onaylanmalı ve bedelli sermaye artışı gerçekleştirilmeli. Gerçekleştirilmediği süreçte de şirketin piyasa değeri üzerinde baskı oluşturuyor. Çünkü bugün hisse alan bir kişi, birkaç ay sonra ekstra para daha sokmak zorunda. Bugün alacağına o gün alırım diye düşünüyor olabilir.
İyi niyetli naif kardeşim, konu bunlar değil, yatırım matırım hikaye, 2019’da Gebze fabrikayı kuruyoruz sene sonu açacağız demişlerdi:)) Yıl 2022 çivi çakılmış mı git bak lütfen. Beklenti yaratma bence insanlarda çünkü bunlar şark kurnazlığına soyunan esnaf, o kadar. Gerçekçi olun artık
Alıntı Originally Posted by turnaq Yazıyı Oku
durdukyere 20 tly fiyat cıkart hopp 50 mil 2021/9 da kar varken sen tut % 500 bedelli yapacam de. kime sordun o kadar bedelli yapacaksın, sonra benim bedelli hakkımı borc vermiştim şirkete de hani lan diye millet yazın ca utancından apar topar avans hesabına 52 mil. yon yatır .utanmadan milletten para topla iştiraklerden gemi sat ee kalan parayı malzeme alacam de.
52 mil kur korumaya yatırsa lardı 3 aydır ortaklar 2 mil faiz alacaklardı ama nemli degil nasılsa bi yolunu bulurlar.
Bence SPK 3 aylık bilancoyu beklesin onay vermesın baksın 52 mil yerinde duruyomu sonra 6 aya kadar beklesin onay vermesin yatırımcıyı soymaya calısan böyle patronlara al paranı bidahada byle halt yersen seni borsadan cotundan cıkartırım desin
bak bidaha byle fırıldaklık yapıyomu
yetkim olsa böylelerinin malına elkoyarım borsadan cıkartırım icradan satar milletin parasını dagıtırım Türkiye sınırları içinde ticaret
degil bakkal bile açmasını yasaklarım al lan derim.
Eline emeğine sağlık, aynen senin gibi düşünüyorum. Mehmet NERGİZ deyince baya bi düşünmek lazım, zaten SPK da bedelli başvurusuna hala onay vermedi şirketin.
Malının üstünde oturamayan, oturup kalkmasını bilmeyen borsada NAH kazanır.
İnandığı hissede kaşıntısı tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDİBİ olurlar. (Sultan1.Krokodil)
Aynen böyle, tahta yapıcı çulsuz, şirket naif yatırımcı tokatçısı, böyle şark kurnazlığı heveslisi yönetim ve paçoz tahtacı olunca için şimdiki fiyat dahi yüksek, izleyip göreceğiz daha neler olacak.
Ne güzel yazmışsın, zaten inan mahallendeki bakkal daha iyi daha dürüst yönetiliyordur bunlardan😀😀
Bu da geçmişten başka bir haber😀 Kendi şirketinin hissesinde yasaklanan patron olur mu? Tuğçelikse olur😀😀😀
https://www.borsagundem.com/amp/habe...kalandi/242075
Uzun lafın kısası, ölüyü diriyi…Sıra şimdi küçük yatırımcıya gelmiş yüzde 500’le😀😀😀
Bu tip şirketlere yatırım yapmak için defter değerinin 1 kuruş üzerinde olmaması esas, o bile riskli de böyle yönetim böyle tahtacıyla. Defter değerinden tasfiye olabilirse zarar etmemek için. Bugün için 8,31 yani binde bir oranla portföyle bulundurmak için😀😀😀 Yani bugün yüzde 60 kadar primli bu fiyatla… 8 liraya geldiğinde düşünürüz hisse fiyatı, o zaman bakarız. Sağlıcakla kalın…
8e yolculuk başlamış gibi😀😀şimdi gördüm önce 12 sonra 10 sonra da sihirli 8😀😀🙊🙊🙊
Burada boş algı yaratmaya çalışmayın. Buyrun size haberin sonrasını paylaşayım:
"09.05.2017 tarihli SPK idari para cezasına istinaden tarafımızdan açılmış olan itiraz davası lehimize sonuçlanmış olup; yatırılan ceza bedeli tarafımıza iade edilmiştir.
Yatırımcılarımızın ve şirketle ilişkili olan tarafların bilgisine sunarız."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/765871
Bunu yazmanızın 2 sebebi olabilir. Ya bilmiyor, yeterince araştırmıyorsunuz; yada burada yaratmaya çalıştığınız bir olumsuz algı söz konusu. Birincisi ise, kendinizden bu kadar emin olmayın, araştırmaya, okumaya devam edin. Yok eğer ikincisiyse, diğer arkadaşlar bu iftiranın yalanlandığını ve itiraz davasının şirket lehine sonuçlandığını paylaştığım KAP bildirimde rahatlıkla görebilirler.
Yanılıyorsun, bu 2017de aldığı ceza, Benim yazdığım 2015 yılında aldıkları. O kadar vahim ki demek ki her yıl veya iki yılda bir aynı senaryo, 2021i de unutmayalım:) Niye algı yaratmaya uğraşayım, zaten ortada halleri. 3 ayda açılacak olan yeni fabrika 3 yılı geçmiş, çivi çakılmamış, ortakların şirkete olan borcunu yüzde beşyüz sermaye artırımı için gösterme, sonra yemeyince SPK geri basma vs vs. Bana ihtiyaç yok olumsuz algı için ne yazık ki. Ne şirketin ne de çapulcunun zaten firma algısıyla ilgilenmedikleri, yatırımcısını sağmaya uğraştığı ortada, ilk günden beri fiyat hareketlerine bakarsan ortada bu çok açık şekilde.
Ortakların şirkete verdikleri borcu olarak düzeltiyorum…
tuclk alın paketleyin satmayın .Yeni bir Egeen olabilir.13.60 fiyat:whistling:
Tiger41 inde, sizin de yorumlarınız maksatlı gözükmekte, buradaki yatırımcılar öyle ne yaptığını bilmeyen çoluk çocuk değil zaten, bu piyasada kendimizce mantıklı bir seçim yapmışız, karşılığını alırız yada alamayız. Bir bedelli olacak ve bunun sonuçları olacak, siz güvenmeyebilirsiniz sahiplerine, fakat henüz benim güvenmemek için bir sebebim yok. Herkes çaycı kötülerken, sarkuysan a güvendik kazandık, herkes escom un, hdfgs nin, link'in patronlarına güvenmiyordu, noldu bu patronlara güvenmeyince insanlar, bu şirketlerin hissesi yükselmedi mi ? Terste kalan patrona yüklüyor bütün kinini, patrona güvenmek gerekir evet, ama bu sadece olumlu bir kriterdir. bazen güven biraz eksik kalsa da, başka sebeplerle o hisseyi tercih etmek gerekir.
Ne maksadım olsun. En kötü kağıt yüzde 30-40 gitmiş iki haftada, bu neydüğü belirsiz kağıt 3 basamak gitmiş, büyük haber gibi yazılıyor burada yüzde yarım😀 Dün dedim, bak bugün de 3 basamak aşağı gitmiş bütün kağıtlar yukarı yaparken💤💤💤 Bu da büyük haber o zaman onu da yazmak lazım, yüzlerce adam akıllı kağıt varken, en karanlık kağıt bu, parlatılmaya çalışılması garip ve maksatlı bence…
Bizim borsada hisse seçiminde patron 1. kriterdir. Patron güvenilir olmasa da bir zaman sonra hisse artabilir ama bu tarz hisselere hiç yaklaşmamak en iyisi.
Sahtekar ve çapulcu kadar bunlara yancılık edenlere de kızıyorum ister istemez, ne yazmıştım ölü diri, sıra kendi küçük yatırımcısı🙊🙊🙊 Utanma arlanma olmayınca ne yazsan ne söylesen boş gerçi…
Hiç utanma arlanma yok ne yazık ki…Ne oldu paketçiler ses seda yok🙊🙊🙊🙊
Otuz basamakçık olmuş gün içi düşüş😀Dün 1 basamak artmış alın saldırın diyen yancılar ortada yok…Son kez yazıyorum yancılar yazarsa yine düşünürüm yazmayı😀, böyle karanlık kağıtlarda gaza gelmeyin, paranıza zamanınıza yazık etmeyin, onlarca belki yüz tane iyi yönetilen şirket var onlara odaklanmak her zaman daha iyi. Sağlıcakla kalın, sahtekarlardan, çapulculardan uzak durmanız temennisiyle sağlıcakla kalın…
Bana birşey demediğinizi biliyorum lakin, düşüşü de ele vermek gibi değerlendirmek biraz abartı, tuclk 2 aydır yaklaşık böyle bir ileri bir geri iki ileri üç geri geziniyor işte, endeksten koptuğu da net belli pazarlamacıları zaten dikkate almıyorum. parlatma çabam yok, patrona olan güvenin önemli olduğuna katılıyorum, fakat 10 hisselik pörtföyde iki hisse için bu kuralı geçici olarak yok sayıyorum kendi adıma, diğeri de ardyz. bucim de bedelli korkusuna kapılıp satanlar işin sonunda yaya kaldılar. Tuclk de henüz çok olumsuz birşey yaşamadım, hatta ardyz le kıyaslandığında bedellinin tuclk üstünde öyle ciddi bir yıkıcı etki göstermediği bile söylenebilir. spekülatif bir yükseliş yaşamıştı çok sağlam malı son sahibine verdiler 20 üzerinden. Bu bir gerçek, eskiden olsa böyle ele verdikten sonra 5 yıl belki on yıl küçük yatırımcı o zararını çıkaramazdı, artık operasyon yiyen kağıtların sürünme süresine azaldı, daha ne kadar geçti ki 20 üzerinden döneli.
Fazla gömmek de doğru değil tuclk i, fazla övmek de bana kalırsa. Seans zamanlarında forumda pek zaman geçirmem çünkü sürekli , tahta izleyen al sat yapan birisiyim. hani sus pus oldu vs. diye laf etmeyin düşüncelerimin arkasındayım.
" Bu bir gerçek, eskiden olsa böyle ele verdikten sonra 5 yıl belki on yıl küçük yatırımcı o zararını çıkaramazdı, artık operasyon yiyen kağıtların sürünme süresine azaldı "
Son yılların efsane hissesi jantsa'yı örnek verebiliriz. Sanırım 2012 yılında operasyon yemişti,hisse fiyatı 40'lara kadar çıkmış. Ben 25 li seviyelerden birkaç defa al-sat yapmış, ama her defasında zararla poz kapatmıştım. Temel olarak çok iyi olmasına,fabrika kapısında tırlar dolusu jant ihracatlarına rağmen nerdeyse bir 5 yıo boyunca hisse fiyatına yansımamıştı.
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahsedildiği kadar da kötü olmasa gerek .şirket büyümeye çalışıyor .
Lütfen yanlış anlamayın, sizi tenzih ederek söylüyorum. Burada bir iki manyak şirkete iftira edip kötüledi diye "bahsedildiği kadar kötü olmasa gerek" dememek lazım. Kim bahsediyor, ne kadar ciddiye alınacak fikirler bunlar? Üsluptan belli zaten ne kadar boş insan oldukları. Hisse fiyatı düşerse şirket kötü, patron ele veriyor. Fiyat yükselirse? Mesela bugün dünden çok mu daha iyi şirket oldu Tuğçelik?
Dün neyse, bugün de o. Değişen hiçbir şey yok. Yatırım yapan, büyüyen ve gelecekte yüksek bir ciro hedefi koymuş şirket, hedefleri doğrultusunda beklenen adımları atıyor. İnanan yatırım yapar, inanmayan şüpheyle yaklaşıp izler. Yaşar Erdinç hocanın "Fiyat şeytandır" lafını kendime şiar edindim. Fiyat hareketleriyle şirketi yargılamam. Dün düştü, kötü şirket; bugün yükseldi, iyi şirket. Ne güzel valla.
Şirket batsa, yatırımcılar batsa sevinecek insanlar var. Değişik bir kafa. Psikolojik rahatsızlık falan olabilir. Tabi art niyet de olabilir. Herkesin amacı başka.
Güzel bir yorum olmuş, iki uçta absürt birkaç yorum yapan arkadaş oldu, herşey toz pembe de değil, kötü de değil.
Patrona güven meselesinin önemli olduğuna katılıyorum, fakat bu şirketi, sektörünü, sermaye arttırımı izahnamesini, inceleyince gelecek için iyi bir değer ortaya çıkma olasılığı yüksek görünüyor.
Fazla süslemeye püslemeye de gerek yok, kara çalmaya da gerek yok. yatırım yapacak adam şirketin faaliyet alanını, bilançosunu, vs. birçok veriyi inceler karar verir.
İyi bir yükseliş olmuş, umarım forumdaki senet sahipleri iyi kazanmıştır, umarım güvenenler şirkete de haklı çıkar kazanır, ben haksız çıkarım, ben tabii ki kimseyi yönlendirmeyi amaçlamıyorum, ama geçmişte çok hata yaptılar ve kuyruk acısı oluşturdular çok tanıdık kişide, onun heyecanıyla yazdım belki de, daha da yazmam, umarım bundan sonra yapmazlar, kendi yatırımcılarını korurlar. Sağlıcakla kalın, bol kazançlar.
Şuan bıstte tuclk sektöründe olupta bu değer de senet kalmadı .
Sizi tetikleyen, birinin çıkıp malı paketleyin demesi oldu. Yoksa ben pek art niyetli bir yorum olarak algılamadım. Bu gibi hisseler eski hisseler ve zamanında patronun kahrını çekenler bugün olumsuz deneyimlerini paylaşmak isteyebiliyor. Ama bu şirketin sağlam anlaşmaları var uluslararası markalarla su an ki haber akışı olumlu gelişmeleri destekler nitelikte. İşleri ras gelsin. Sarky le ilgili de mesela patronu hayrettin cayciya 2019 larda hep güvensizlikle ilgili paylaşımlar yapılırdı. Eskiler hatta hala güvenmez. Ama bu güvensizliği sürekli ısıtmaya da gerek yok, izleyelim görelim.
SPK’da artık bülten yayınlamamaya başladı!
Salı ve bugün bülten yok!
Şirket 40 bin M2 üretim alanı olan 60 bin M2 tesis satın aldı.
Yani makinaları kur ve üretime başla olacak demek ki.
Bildiğini üzere geçen yıl Yalova İmes OSB de 30 bin M2 arsa alınmıştı ve yatırım yapılacaktı
Demek ki işler siparişler ya aceleye geldi. Ya da bir fırsat alışı oldu. Bilemiyorum ancak iyi oldu bu.
40 bin M2 önemli bir alan.
Şöyle ki şirketin ana fabrikası bildiğim kadarı ile 10 bin M2 idi.
Gebze de kurulan yeni tesis ise 5 bin M2 idi
Bu durumda mevcut tesislerin yaklaşık 3 katı bir alandan bahsediyoruz. 40 bin M2
https://i.hizliresim.com/gex8603.jpg
Haberde görülen ve bildirilen adresteki bine Modül Çelik yapı ve petrol şirketine ait görünüyor. Artık TUCLK e ait.
https://i.hizliresim.com/s140eat.jpg
Fırsat alışı olması daha mümkün, çünkü daha geçen ay çalışanların maaşını alamadıkları için yaptığı eylem Kocaeli yerel gazetelerinde haber olmuş.
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.