Birileri girdi sonunda, 1.44 kalktı. A1 1.41 den aldı 1.43 den sattı 15 dakikada. 235 bin lot açıkta A1.
https://i.hizliresim.com/bB2zZG.png
Printable View
Birileri girdi sonunda, 1.44 kalktı. A1 1.41 den aldı 1.43 den sattı 15 dakikada. 235 bin lot açıkta A1.
https://i.hizliresim.com/bB2zZG.png
Bugünlük bu kadar galiba, 1.44 aldılar 1.45 göstermedi.
Bu banka ve emekli fonları aralıkta 1.30 altı deli gibi satıyorlardı da, şimdi niye satmıyorlar. 1.40 kadar alıcıyım.
Hesabinizda yanlislik var bence.Insaatin metrekare maliyeti 2000 civarinda olur. Ornegin inn istanbuldali metrekare insaat maliyeti( arsa haric 1750 tl) di. Tuzladaki konut icin toplam metre kare 210.000 metre kare civari die biliyorum.
Not: Yukardakiler kesin bilgiler olmamakla birlikte. Kendi tahminlerimdir. Asla Yatirim tavsiyesi degildir
demirel ne demiş istanbulun problemi anadoluda çözülür. mok var gibi herkes geldi istanbula. kepaze gibi yaşıyoruz artık. en lüks yerden daire alıyorsun, pişmanlık. başka bir şey dğeil. haftasonu özlediğin bir yere gideyim diyorsun bin bir pişman olup dönüyorsun. rantçısı müteahhiti hepsi burada
bir hareket geldi maşallah. 250 bin lotu satim mi dediydim sabah iyi ki satmamışım.
100 metre brüt konut inşaat maliyeti ve arsa 300 bin lirayı geçiyorsa, kesinmlikle uzak durulmalı. Millet kafayı yemiş. Yönetim her işe atlamak ister, para onun değil yha, istediğine işi verecek. Aracılar kazanacak, hisse sahipleri her zamanki gibi avucunu yalayacak, bakınz sngyo ve tüm gyo şirketleri.
Bunlar nasıl bir dünyada yaşıyorlar, bu balon patlamıyacak bu hükümet varken, ama indkçe inecek, 100 m2 eve 400bin üzerinde verenin canı yanacak. Arz sürekli artıyor, gecekondu yenilemeler ekstra konut arzı yaratacak. 20-30 katlı sadece eski kominist ülkelerde kaldı, sosyal konutlar, avrupalı bizden konut almıyor. Bol trafik, yeşillik yok, araplar bile almaz. Bizim millet şaşırmış.
O zaman manzara adalar 35.000 metre kare arsaya E=2.5 den net 190.000 insaat alani nasil yapildi. Demekkki e degeri buyuk projeler icin belkide degisken sizin hesabinizda hata var. Zaten metre kare maliyeti 3000 civarinda cikmasi lazim( tuzla projesi icin icin). Siz 7000 demissiniz 7000 e maletse kaca satacak.Tuzlayi 3000 maledecekki 4000 ustu satincada metre kare basina 1000 kar etsin Sizin hesaplamalarda bir hata var. Bence arastirin..sagilar. Konut fiyatlari pahali diyenler icin. Pariste en ucuz cokkatli 45 metre kare daire fiyati 250.000 eurodan basliyor. Yorumsuz...
Not: y.t.d
sn Abram emsal (E) 1.75 oranını ben kafadan uydurmuyorum yukarıdaki belgede yazıyor.(bu emsal oranın dışına çıkarsan yapı kullanma belgesini belediyeden alamazsın)
Türkiye'de inşaat sektörünün handikaplardan biri net-brüt tanımlanmasından geliyor.(BÜYÜK ALDATMACA)
Siz Paris örneğini vermişsiniz bu kıyaslamalar(benimki de dahil)yanlıştır Paris farklıdır-İstanbul farklıdır -Kişinev farklıdır. Kişinev de en iyi semtte lux sayılabilecek ev aldım net 121 m2 (m2 si 900 Euro cıvarı)tapuyu verirken ek'inde evin krokisini de veriyorlar her birimin net ölçüsü var balkonlarda metraj dışında.(merdiven-asansör ve diğer ortak kullanım alanları metrajın dışında.)
Esas benim dikkat çekmek istediğim konu İŞGYO bu işi ihale ederken net metraja göre ihale etmesidir belgede belirtilen TAHMİNİ fiyat bana çok afaki geldi.Konu budur.
545 milyon/93.555 m2 = 5.825 tl m2 tahmini maliyet arsa hariç net inşaat fiyatı çok yüksektir.(bence)
Özel denetçi atanmasında faydalar vardır.
YTD
Yukarıdaki konuya örnek olarak Mistral kuleleri verebilirim.
Arsası 13 bin m2 cıvarında 3.5 emsal 45 bin m2 cıvarı net ölçü inşaat var ama adamlar internet sitesinde 117 bin m2 inşaat olarak lanse ediyorlar,satarkende böyle satıyorlar,balkon,asansör,oto park,bahçe ve hatta merdiveni bile ayrı ölçülendiriyorlar neredeyse tavanı-tabanı ayrı ölçü gibi satacaklar.
Bu tip projelerde net ölçünün 2 ila 2.5 katı brüt olarak satıyorlar.150 m2 konutun net ölçüsü 60 ila 75 m2 cıvarıdır.
YTD
https://i.hizliresim.com/gOykOb.png
Otelde durum dahada vahim net m2 ye göre arsa dahil maliyet 21.000 tl(teşrifat-mefruşat-ısıtma-soğutma dahilmidir bilmiyorum?)
OHAAaaaaaaaaaaaa derler adama :rules:
sn Tarman bu işe dur dermi accaba?
YTD
TAKS KAKS problemleri!
KAKS örneği
KAKS oranı: 2.0
Arsa alanı: 2.000 metrekare
Kat alanı : 2000 x 2.0 = 4.000 metrekare.
TAKS örneği
TAKS oranı: 0,30
Arsa alanı: 1000 metrekare
Taban alanı: 1000 x 0,30 = 300 metrekare
Örnektir...!!!
https://emlakkulisi.com/taks-kaks-problemleri/189441
İş GYO ve Tecim Yapı'dan Kadıköy'e 262 Odalı Otel Projesi
İş GYO-Tecim Yapı ortaklığı Kadıköy İbrahimağa'da yeni bir otel projesine başlıyor. 91.5 Milyon TL yatırımla hayata geçirilecek 262 odalı 4 yıldızlı otel projesinin inşaatı şubat 2018'de başlayacak.
A+
A-
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)-Tecim Yapı Ortaklığı ile İstanbul Kadıköy'de İbrahimağa Mahallesi'nde 4 yıldızlı otel inşa edilecek. 262 odalı olarak planlanan otel 6 bodrum kat + zemin kat +24 normal kat olmak üzere tek blok halinde yükselecek.
İş GYO, Tecim Yapı'dan Kadıköy'deki arsasının yüzde 45'ini 21 Kasım 2016 tarihinde satın aldığını duyurmuştu. Arsanın yüzde 45'lik hissesini 39 milyon 879 bin 930 TL'ye satın alan İş GYO projeye yüzde 45 oranında ortak oldu.
Açık otopark alanı olarak kullanılan arazi üzerinde konumlandırılan Kadıköy Otel Projesi'nin kapalı inşaat alanı 57 bin 268 metrekare ve otel bloğu taban oturum alanı 29 bin 995,38 metrekare olarak belirlendi. Otelde, 1.877,92 metrekarelik alan kat bahçesi olarak planlandı.
Burda 57 bin metre kala alan diyor. Sen 14.000 metrekareden bahsediyorsun Bence sen hesap yapma. Insanlari yanlis bilgilebdirmemek lazim. Metrekaresi 21.000 maluyetlu proje mi olur?
Not: y.t.d.
Araştıracağız resmi kayıtlara bakacağız sonrada gerekeni yapacağız.
Yukarıdaki fizibilite raporunda 240 oda yazıyor sen 262 oda diyorsun hangisi doğru?
Raporda imar durumu yazıyor ARSA NET 8.293 m2 (TAKS: 040 - KAKS: 1.75) hangisi doğru?
Bu şirket brüt metre kareden mi inşaatını ihale ediyor?
Yatırım değeri sende 91.5 milyon tl raporda 306 milyon tl hangisi doğru?
YTD
Bu linkte de m2 inşaat maliyeti 1.764 tl yazıyor.(tamamı 91.543 mlyn)
Raporda tahmini maliyet 306 milyon yazıyor hangisi doğru?
Benim itirazım raporda belirtilen 306 milyon gibi afaki rakama.
Rapor şirketin KAP a gönderdiği resmi evrak ben bu rapora göre değerlendirmemi yapıyorum..!!
https://www.emlaktasondakika.com/hab...yapacak/130103
YTD
sn ikigözüm, bence de yaptığınız hesaplamalar ile isgyo yu eleştiremeyiz. başka bir açıklaması olmalı. belki şirkete sorulması daha doğru olur. lakin benim görüşüm türkiyenin önde gelen gyo şirketinin karsız bir işe gireceğini sanmam. üstelik bu ilk işi de değil, pekçok başarılı işi var.
Arsa haric m2 insaat maliyeti 1764 tl dogrudur. Olmasi gereken m kare basina max 2200(manzara adalar) fln dir. burda bahsedilen 91 milyon bana gore isgyo nun arsa haric insaat gelistirme maliyetidir(%45 ortak) toplam proje metrekaresi bana gire 90.000 -100000 metre kare sanirim . 1750 insaat maliyeti. 1000 tl de arsa maliyeti olsa metrekare basina maliyet 3000 civari cikar. Buda manzara adalar , inn istanbul, tuzla konut projelerinin hepsinde metre kare maliyeti 3000-4000 civaridir. Satis fiyati ise 4000-6000 civaridir bana gore metre kare basina 1000 tl kar olmazsa neden risk alip bu projelere girsin.
Not: yukardaki degerler kendi tahmini degerlerim olup. Y.t.d.
Bencede proje proje sirkete metrekare basina gelistirme maliyeti sorulabilir. Bencede herkes bunu ve metre kare basina satis fiyatini sorgulamali. Boylece her projedeki tahmini kar rakamlarida az cok bilinebilir. Saygilar.
sn Şef haklısınız yanlışlık olabilir. Ben şirketin KAP a gönderdiği resmi belgeyi muhatap alıyorum.gerisi magazin haberdir benim için.
Proje maliyeti 306 milyon%45 i 137.7 milyon tl İMAR durumu raporda belirtilmiş.
Yukarıdaki fizibilite raporunda yazan taks-kaks verilerini inşaat işinden anlayan birisine inceletin ben haksızsam burada herkesten özür dileyeceğim.
YTD
Teknik analizden anlayalayan varmi? Tobo olustu deniyor.
Not. Y.t.d.
Kendi teknik analiz bilgime dayanarak sunu soyleyebilirim. 1.44 kapanisla bu hissenin teknigini beyeniyorum.Daha ayrintili profosyonel teknik analiz yapabilecek olan varmi.
Not: kendi goruslerim. Y.t.d.
Borsa tecrubeme dayanarak size sunu soyleyebilirim. Yukselen bir hissenin nereye kadar yukselebilecegini kimse bilemez. Piyasa belirler. Nerden donecegini bilemem ama kestirebilirim. Teknikle yorumlayabilirim. 3.5 gibi bir ust rakam yoktur bana gore. Piyasanin nereye kadar goturecegi belli olmaz. Saygilar.
Not: kendi gruslerim olup . Y.t.d.
Verseler de alsak diye bekliyorum, ama ekgyo bugün beklenen hareketi yaptı, buna zor verirler, geçen hafta yabancının aldığı hisseler içinde ilk yediye girdi. Hergün ufak ufak alıyorlar.
https://i.hizliresim.com/PlBrOQ.png
Arkadaslar,Endeks 70.000 den bu gunku seviyeye gelirken bu hisse disinda baska alinabilecek olupta prim yapmayan baska hisse kaldimi? varsa lutfen yazin ogrenmek istiyorum.Takip acisindan Hisse onerilerine ihtiyacim var.
Hise yıllık bazda 4,88 prim yapmıştır. Bundan daha az prim yapan şirketlerin listesi aşağıdadır.
Avtur
Bimeks Bilgi İşlem
Boyner Perakende
Aksu Enerji ve Ticaret
Prizma Pres
Oylum Sinai Yatirimlar
Verusaturk
Trabzonspor Sportif
Tugcelik Aluminyum
Creditwest
Mepet Metro
Ostim
Dogan Gazete
Birko Birlesik
Vestel Beyaz
Euro Yatirim
GS Sportif
Afyon Cimento
Ata GYO
Temapol
Pinar Sut Mamulleri
Besiktas
Fenerbahce
AvivaSA
Akçansa Çim. San. Ve Tic. .
Marmaris Altınyunus
Çimsa Çim. San. Ve Tic. A..
Tat Gida
Net Holding A.Ş.
Gubretas
Klimasan Klima San.
Arcelik AS
Bursa Çim. Fabrikası A.Ş.
Göltaş Çimento
Emlak Konut GYO
Kütahya Porselen San. A.Ş.
Yesil GYO
AVOD
Say Reklamcilik
Saray
Otokar
Pınar Su San. Ve Tic. A.Ş.
İş Girişim
Metro Tic. Ve Mali Yat. A..
Doğuş Oto. Ser. Ve Tic. A..
Bagfaş Bandırma Gübre Fab.
Tumosan
TGS
Armada Bil Sis. San. Ve Ti.
Aciselsan
Turkiye Halk Bk
Coca-Cola İçecek A.Ş.
Söktaş Pamuk Ve Tarım
Konya Çim. San. A.Ş.
Mardin Çim. San. Ve Tic. A.
Fonet Bilgi
Rhea Girişim
Mavi Giyim Sanayi
Denizli Cam San. Ve Tic. A.
Arena Bil. San. Ve Tic. A..
Atlantik Petrol
Bizim
Gedik Yatirim Holdings
Doğan Şirketler Grubu
Borusan Yatirim
Halk GYO
Yeni Gimat
Adana Cimento B
Plastikkart
Adana Cimento A
vesbe cardfa tüpraş alka arcelik toaso ucuz bulduğum temettü hisseleri, hepsi de portföyüme yeni girdi. Bunların en ucuzu isgyo ve vesbe. Tavsiye içermez, Yatırım danışmanlardan tavsiye alın, kazık yiyin:Sad:
Arkadaslar herkese tesekkur ederim.Onerileriniz benim icin degerli.