Bankaciniz buraya bakıp cevap verecek yine :)
Printable View
Bir cisim yaklaşıyor galiba, dikkatli olmalı
Bu şişmenin sönüşü yıkıcı olabilir
Bir iki başlık aşağıda sn yujinin tabloları var
valörlüsü valörsüzü hissesi değişkeni hepsi orada tek tek yazıyor
Ordan kontrol edip kararınızı kendiniz vereceksiniz
buradan fon adı vermek çokta uygun olmuyor
ayrıca bankacınızın özel merakı yoksa fon işinden anlamayacaktır
kararınızı kendiniz verin daha uygun olur
Hiç bir sorun yok , kar satışı diyelim , %24 kar ettim o fonlarda çok kısa bir sürede ,
Elimde sadece kar ettiğim miktarı biraktim ,
Borsada hisselerdede kar satışlarına başladım yavastan ,
Ben devamlı piyasada işlem yaparım ,
Al -SAT değilde ,
Azalt çogalt yaparim.
Her zaman hissemde olur , nakit paramda
Piyasa düşerse alacak parada olur , çıkarsa satacak malimizda olur,
Kuyumcu gibi düşünün,
Alanida satanida karşilariz geri çevirmeyiz :)
üstadım olay aynen dediğiniz gibi. işte bu yüzden yeni sıtratejiye geçtim. bundan sonra günlük düşüşler veya yükselişlere takılmayacağım. zaman sorunum yok. ayrıca çok büyük terslikler olur da fazla düşüşler yaşanırsa paramın yarısı zaten likitte. gerekirse kısa vadeli giriş çıkışlara o zaman bakarım. bundan sonra anlık endeks takibi yok. Veysel bey kesinlikle haklı. görüşmemizde ara ara forma baktığını ve insanların sanki fon yerine hisse senedi almışlar gibi günlük getirilere takıldıklarını, tcd gibi iyi yönetilen bir fon yatırımcısının en azından üç ve 6 aylık getirilere odaklanmasının, hatta fon fiyatına dahi haftada bir falan bakmasının daha doğru olacağını söylemişti. yani "paramı size emanet ediyorum. 6 ay veya bir yıl lazım değil, buyrun benim yerime siz yönetin" diyerek işine gücüne bakması, aktif şekilde yönetilen bir fona yatırım yapan yatırımcının yapacağı en doğru şeydir" şeklinde konuşmuştu. ben ne hisse, ne de fon al satı anlamında başarılı değilim. ayrıca treyt yaparak atıyorum yılda yüzde 50 kazanacağıma kafamı ağrıtmadan yüzde 30 kazanmaya razıyım. sonuçta nasipte ne varsa o olur.
Kisa ve orta vadeli tahvil dususte
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar iş bankası T+1 fon alımında parayı bir günlük repo yapıyor mu ?
Finansbank kendi ppf'ni bile 13:30'dan sonra vermiyor. Bu nasıl bir mantık anlamadım. Hemen hemen her banka kendi ppf'ni aynı gün 16:30'a kadar veriyor.
Valör dönüşlerinde kredi açıp aynı gün diğer fona geçme kolaylığı sağlayan aracı kurumlar hakkında bilgisi olan üstatlardan bilgi rica alabilir miyiz?
HSBC de HSL(ppf) VE HPT(kvb) için son alım saati sanırım 15.30
İng de kendi ppf nu 13.45 a kadar satıyor.
Bist 107k yı gördü. Sonumuz hayrolsun :)
Full hisse yogun giren varmı?
hisse yoğun fonda olan arkadaşlar karı cebe koysunlar derim,düzeltme geleceği aşikar benim yeniden girişim 101 bin civarı olacak inş.
Sizce bir düzeltme ne zaman olur, yani 108 civari olabilir belki denmişti ama?
Yuji hocam net bir yöntem yok , ama hedef koyuyorum ,
mesala yıllık enflasyon x 1.5 kazanç
Bu kazanci 3 ayda yaparsam , kar satışı yaparim , trend devam ediyorsa kar ettiğim miktarı bırakır ana parayı çekerim.
Trent bozulursa stoploss yapıyorum , zarara acimam,
Yükseliş trendine başlamış hisse fon emtia ne ise kademeli girişler yapıyorum ,
Basit hareketli ortamalar ve bilanço kar kararlarında etkili oluyor
Kısaca bilindik şeyler
GPG günü tahminen % 0,30 değer artışı ile 1,3347 seviyesinde tamamladı.
Cuma gunu bu kez de ben giris yaptim bu fona. Portfoyumdeki orani 35%
Gpg de çok ilginç bir fon gerçekten. Millet uzaya çıkarken merdivenle eşlik ediyor. Düşerken hepsinden önce yere çakılıyor.
Bunun sebebi hisse portfoyünün yanlış olması.Bu konuya ilişkin olarak mailde attım ama hala aynı hisselerde ısrar ediyorlar. Ekgyo, Soda, Aefes gibi borsanın çıkışına ayak uyduramayan düşüşte ise en hızlı giden hisseler var. Hisse portfoyünün büyük kısmını Ekgyo hissesine gömmüşler...
EIB hafta sonu tahminimiz tuttu bakalım bugünkü %0.5 değer artışı tahminimiz tutacak mı :)
Gpg ye biraz şans vereceğim. Ayni tarihte 25% portföy oraninda eib fonuda aldim fakat hafta sonu eksi ile gecirdim. Hayirlisi biraz bekleyelim. Borsanin dususlerinde ya da duzeltmelerinde kalan ppf leri kademeli olarak acc ve tcd arasinda dagitacagim.
Webcim heyecan ver tcd ye
Borsa İstanbul VİOP'ta 'Akşam Seansı' dönemi başlıyor
VİOP'ta devreye alınacak Akşam Seansı, normal seansta sürekli müzayede işlemlerinin saat 18.15'te sona ermesinin ardından saat 19.00'da başlayacak ve saat 23.00'e kadar devam edecek
Bakalım bizim fonlara etkisi olacak mı..
Gpg zede olarak 2 hafta önce Tcd aldım. 2 haftada temiz % 10 kazandırdı çok şükür. Bu benim için iyi bir rakam. Bugün satış girdim. Bir nevi karı cebe aldım. Bist epeydir yükseliyor bunun kar satışı muhakkak olacaktır düşüncesiyle.
ben elde hisse var diye yapmadim bunu ama düzeltme olursa ben de hisse yoğuna geçerim. gpg satisi verdim bende bugun. iyi degil performans düşük. hisseleride yukardan versem ama daha rahat fon almaya başlarım.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi