sevgili dostlar, üç ayı aşkın zamandır bu formu aktif olarak takip ediyorum. 2013'te başlayıp 2019 ocağında sonlanan aselsan maceramdan sonra bir daha hisse almamaya kendime söz verdim. ağustos sonuna doğru da tcd ile birlikte hisse fonu macerama geçtim. son üç ayda gerek kendim, gerekse forumdaşların hareketlerini göz önünde bulundurduğumda kafamda bazı şeyler net şekilde oturmaya başladı.
tcd 2,35 getirmiş. aylık 20,25, üç aylık yüzde 30,62, 6 aylık yüzde 78, yıllık yüzde 87. bizt100 yıllık getiri ise sadece yüzde 15,46. şu an ne düşünüyorum biliyor musunuz? iyi bir göz doktoruna muayene olmamız gerektiğini. gerçi göz doktorunun bana yapabileceği bir şey yok taçünkü bizlerde uzağı görememe rahatsızlığı yani miyopi var. kendi adıma söylüyorum: hem uzun uzun araştırıp avrupadaki gibi profosyonel çalışan fonları buluyoruz, hem de hisse almış gibi hareket ediyoruz. fon konusunda kendi adıma çıkardığım en önemli ders şu: veysel beyin yapptığı tavsiyeleri aklından çıkarmadan en az 6 ay ve üzeri lazım olmayacak parayla bu işlere gireceksin. uzun vade hisse yatırımcısı moduna geçip bu tür fonları hisse senedi gibi alıp satmayacaksın, akşama kadar endeks takibi yapmayacaksın. çünkü bu fonlar, gerçekten profosyonel çalışıyor. ciddi düşüş trentleri yoksa ve bakmadan duramıyorum diyorsan sadece sabah ve akşam fiyatlara bakıp işine gücüne devam edeceksin. çünkü profosyoneller, yükselişler kadar düşüşlerde de para kazanıyorlar. atıyorum endeks yüzde on düşse burası beş düşer, endeks on çıksa burası yürmi çıkar gibi .performanslar böyle devam etse borsa yıllıkta yüzde 10 15 dahi değer kaybetse buralar artı yazar. son olarak ta oluşturduğun sıtratejini çok önemli olaylar olmadıkça değiştirmeyeceksin. 2013'ten bu yıl başına kadar sadece tek hisse aselsan ile hiç alsat yapmadan altın alır gibi her ay azar azar alarak ciddi para kazanmıştım. günlük hareketlere hiç takılmıyordum. 2017'den sonra aselsanın kimyası bozulunca biraz kârdan zarar ettim ama sonuçta tek hisseye yatırım yapıyordum. şu an itibarıyla beğendiğim 2 hisse fonuna paramın yarısıyla giriş yapıp geri kalanını da mevduat yatırımcısı gibi uygun likit fonlarda tutacağım. yeni sıtratejim, hayırlı ve uğurlu olsun.
Yer İmleri