Sayfa 273/1000 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. sevgili dostlar, üç ayı aşkın zamandır bu formu aktif olarak takip ediyorum. 2013'te başlayıp 2019 ocağında sonlanan aselsan maceramdan sonra bir daha hisse almamaya kendime söz verdim. ağustos sonuna doğru da tcd ile birlikte hisse fonu macerama geçtim. son üç ayda gerek kendim, gerekse forumdaşların hareketlerini göz önünde bulundurduğumda kafamda bazı şeyler net şekilde oturmaya başladı.
    tcd 2,35 getirmiş. aylık 20,25, üç aylık yüzde 30,62, 6 aylık yüzde 78, yıllık yüzde 87. bizt100 yıllık getiri ise sadece yüzde 15,46. şu an ne düşünüyorum biliyor musunuz? iyi bir göz doktoruna muayene olmamız gerektiğini. gerçi göz doktorunun bana yapabileceği bir şey yok ta çünkü bizlerde uzağı görememe rahatsızlığı yani miyopi var. kendi adıma söylüyorum: hem uzun uzun araştırıp avrupadaki gibi profosyonel çalışan fonları buluyoruz, hem de hisse almış gibi hareket ediyoruz. fon konusunda kendi adıma çıkardığım en önemli ders şu: veysel beyin yapptığı tavsiyeleri aklından çıkarmadan en az 6 ay ve üzeri lazım olmayacak parayla bu işlere gireceksin. uzun vade hisse yatırımcısı moduna geçip bu tür fonları hisse senedi gibi alıp satmayacaksın, akşama kadar endeks takibi yapmayacaksın. çünkü bu fonlar, gerçekten profosyonel çalışıyor. ciddi düşüş trentleri yoksa ve bakmadan duramıyorum diyorsan sadece sabah ve akşam fiyatlara bakıp işine gücüne devam edeceksin. çünkü profosyoneller, yükselişler kadar düşüşlerde de para kazanıyorlar. atıyorum endeks yüzde on düşse burası beş düşer, endeks on çıksa burası yürmi çıkar gibi .performanslar böyle devam etse borsa yıllıkta yüzde 10 15 dahi değer kaybetse buralar artı yazar. son olarak ta oluşturduğun sıtratejini çok önemli olaylar olmadıkça değiştirmeyeceksin. 2013'ten bu yıl başına kadar sadece tek hisse aselsan ile hiç alsat yapmadan altın alır gibi her ay azar azar alarak ciddi para kazanmıştım. günlük hareketlere hiç takılmıyordum. 2017'den sonra aselsanın kimyası bozulunca biraz kârdan zarar ettim ama sonuçta tek hisseye yatırım yapıyordum. şu an itibarıyla beğendiğim 2 hisse fonuna paramın yarısıyla giriş yapıp geri kalanını da mevduat yatırımcısı gibi uygun likit fonlarda tutacağım. yeni sıtratejim, hayırlı ve uğurlu olsun.

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    sevgili dostlar, üç ayı aşkın zamandır bu formu aktif olarak takip ediyorum. 2013'te başlayıp 2019 ocağında sonlanan aselsan maceramdan sonra bir daha hisse almamaya kendime söz verdim. ağustos sonuna doğru da tcd ile birlikte hisse fonu macerama geçtim. son üç ayda gerek kendim, gerekse forumdaşların hareketlerini göz önünde bulundurduğumda kafamda bazı şeyler net şekilde oturmaya başladı.
    tcd 2,35 getirmiş. aylık 20,25, üç aylık yüzde 30,62, 6 aylık yüzde 78, yıllık yüzde 87. bizt100 yıllık getiri ise sadece yüzde 15,46. şu an ne düşünüyorum biliyor musunuz? iyi bir göz doktoruna muayene olmamız gerektiğini. gerçi göz doktorunun bana yapabileceği bir şey yok ta çünkü bizlerde uzağı görememe rahatsızlığı yani miyopi var. kendi adıma söylüyorum: hem uzun uzun araştırıp avrupadaki gibi profosyonel çalışan fonları buluyoruz, hem de hisse almış gibi hareket ediyoruz. fon konusunda kendi adıma çıkardığım en önemli ders şu: veysel beyin yapptığı tavsiyeleri aklından çıkarmadan en az 6 ay ve üzeri lazım olmayacak parayla bu işlere gireceksin. uzun vade hisse yatırımcısı moduna geçip bu tür fonları hisse senedi gibi alıp satmayacaksın, akşama kadar endeks takibi yapmayacaksın. çünkü bu fonlar, gerçekten profosyonel çalışıyor. ciddi düşüş trentleri yoksa ve bakmadan duramıyorum diyorsan sadece sabah ve akşam fiyatlara bakıp işine gücüne devam edeceksin. çünkü profosyoneller, yükselişler kadar düşüşlerde de para kazanıyorlar. atıyorum endeks yüzde on düşse burası beş düşer, endeks on çıksa burası yürmi çıkar gibi .performanslar böyle devam etse borsa yıllıkta yüzde 10 15 dahi değer kaybetse buralar artı yazar. son olarak ta oluşturduğun sıtratejini çok önemli olaylar olmadıkça değiştirmeyeceksin. 2013'ten bu yıl başına kadar sadece tek hisse aselsan ile hiç alsat yapmadan altın alır gibi her ay azar azar alarak ciddi para kazanmıştım. günlük hareketlere hiç takılmıyordum. 2017'den sonra aselsanın kimyası bozulunca biraz kârdan zarar ettim ama sonuçta tek hisseye yatırım yapıyordum. şu an itibarıyla beğendiğim 2 hisse fonuna paramın yarısıyla giriş yapıp geri kalanını da mevduat yatırımcısı gibi uygun likit fonlarda tutacağım. yeni sıtratejim, hayırlı ve uğurlu olsun.
    Hayrani bey dediklerimize katılıyorum ancak 15 günlük, aylık alış satışlar iyi noktalardan yapılırsa daha iyi kar getirir.
    Söz gelimi yıllık 78 olan fon yarın 50 olur 10 gün sonra tekrar 80 olur aradaki düşüşleride isteyen değerlendirebilir.
    Onun dışında en az 3 ay tutulmalı tabiki bu tür fonlar.

3. TCD ve GL1 d e sadece elimde kar ettiğim miktarı bırakıp kalanına bugün satış verdim,

Diğer fonlarda full devam ediyorum.

TCD yi WEBSTAR dan

GL1 i admustafa dan

Diğer bazı fonlarimida MAYDONOZCU Kamil abiden esinlenip almıştım.

Hepsine teşekkür ederim. Saolun,

Hakkınızı helal edin arkadaşlar....

Alıntı Originally Posted by oralet Yazıyı Oku
    TCD ve GL1 d e sadece elimde kar ettiğim miktarı bırakıp kalanına bugün satış verdim,

Diğer fonlarda full devam ediyorum.

TCD yi WEBSTAR dan

GL1 i admustafa dan

Diğer bazı fonlarimida MAYDONOZCU Kamil abiden esinlenip almıştım.

Hepsine teşekkür ederim. Saolun,

Hakkınızı helal edin arkadaşlar....
    maydonızcu nun fonları neydi ?

5.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Hayrani bey dediklerimize katılıyorum ancak 15 günlük, aylık alış satışlar iyi noktalardan yapılırsa daha iyi kar getirir.
    Söz gelimi yıllık 78 olan fon yarın 50 olur 10 gün sonra tekrar 80 olur aradaki düşüşleride isteyen değerlendirebilir.
    Onun dışında en az 3 ay tutulmalı tabiki bu tür fonlar.
    üstadım aynı şeyler aselsanda da geçerliydi. illa ki belli seviyeleri tutturursak daha güzel getiriler olur da, ben biraz da kafam rahat etsin, ikide bir takip yapıp durmayayım diye böyle düşünüyorum. mesela cuma günü tuttum, 105 üzerinde zorlanır diye tcd'yi sattım. peki ne oldu? bu gün 106 da kırıldı gibi. bu tür alsatlarda bazan başarı olursa bazan da daha yüksekten alma durumu olabilir. şu an bankadaki mevduatların en az yarısı dövizde duruyor ve yıllık getiri koskoca bir sıfır. sorsan çoğuna, biz uzun vadeli tutuyoruz, nasıl olsa yükselir falan derler. hal böyleyken, elimizde tcd ve acc gibi uzun vadede dövizle falan kıyaslanamayacak getiriler verebilen fonları neden uzun süre tutmayalım? Veysel beyle suriye operasyonundan sonraki düşüşte de konuşmuştum. burada bir çok profosyonelin operasyon olsa dahi işlerin fazla kötüye gitmeyeceğini düşündüğünden terste kalabildiğini ama zaman olduktan sonra toparlanmanın da aynı şekilde hızlı olacağını ve kendi beklentileri açısından sorun olmadığını, 6 ay kadar sabredebilirsem oldukça güzel getiriler elde etmemin çok yüksek ihtimal olduğunu söylemişti. ağustos sonunda alıp hiç dokunmadan dursaydım getirimin gerçekten de fazla olacağını hesaplıyorum. alsat yaparken birinde tutturursam belki ikincisinde tutturamayacağım. varsın getiri biraz az olsun. ama paramın profosyonel şekilde yönetildiğini bilerek rahat edeyim. ikide bir fiyat takibiyle uğraşmayayım. uzaktan davulun sesi dahi hoş geliyor. ama sürekli yanında durunca insanın kafası ağrıyor. ben de her gün sürekli alayım mı satayım mı diye kafa yoracağıma biraz uzaktan takip yapayım diye düşündüm.

6. Giriş biraz eksili oldu EİB de. Umarım bugün durumu düzeltir borsa iyi bir şekilde devam ederse.

7. Bankanin kendi +1.valorlu fon alindiginda
    1 gece ppf de bagliyor
    Yine.bankamizdan tefas +1 fonu alirsak yine 1 gece pff de nemalanirmi
    Bilen arkadaslardan yardim

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Bankanin kendi +1.valorlu fon alindiginda
    1 gece ppf de bagliyor
    Yine.bankamizdan tefas +1 fonu alirsak yine 1 gece pff de nemalanirmi
    Bilen arkadaslardan yardim

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet nemalanandırma olur, kira fonları hariç hepsinde oluyor.
    Ayrıca bir avantajı olur
    Kendi bankasından alırsanız emir sabah gerçekleşir saat 14'ü beklemeye gerek kalmaz aynı şekilde satışlar da paranız sabah gelir başka fon alışı yapabilirsiniz.

Sayfa 273/1000 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •