sevgili dostlar, ay akn zamandr bu formu aktif olarak takip ediyorum. 2013'te balayp 2019 ocanda sonlanan aselsan maceramdan sonra bir daha hisse almamaya kendime sz verdim. austos sonuna doru da tcd ile birlikte hisse fonu macerama getim. son ayda gerek kendim, gerekse forumdalarn hareketlerini gz nnde bulundurduumda kafamda baz eyler net ekilde oturmaya balad.
tcd 2,35 getirmi. aylk 20,25, aylk yzde 30,62, 6 aylk yzde 78, yllk yzde 87. bizt100 yllk getiri ise sadece yzde 15,46. u an ne dnyorum biliyor musunuz? iyi bir gz doktoruna muayene olmamz gerektiini. geri gz doktorunun bana yapabilecei bir ey yok tank bizlerde uza grememe rahatszl yani miyopi var. kendi adma sylyorum: hem uzun uzun aratrp avrupadaki gibi profosyonel alan fonlar buluyoruz, hem de hisse alm gibi hareket ediyoruz. fon konusunda kendi adma kardm en nemli ders u: veysel beyin yappt tavsiyeleri aklndan karmadan en az 6 ay ve zeri lazm olmayacak parayla bu ilere gireceksin. uzun vade hisse yatrmcs moduna geip bu tr fonlar hisse senedi gibi alp satmayacaksn, akama kadar endeks takibi yapmayacaksn. nk bu fonlar, gerekten profosyonel alyor. ciddi d trentleri yoksa ve bakmadan duramyorum diyorsan sadece sabah ve akam fiyatlara bakp iine gcne devam edeceksin. nk profosyoneller, ykseliler kadar dlerde de para kazanyorlar. atyorum endeks yzde on dse buras be der, endeks on ksa buras yrmi kar gibi .performanslar byle devam etse borsa yllkta yzde 10 15 dahi deer kaybetse buralar art yazar. son olarak ta oluturduun stratejini ok nemli olaylar olmadka deitirmeyeceksin. 2013'ten bu yl bana kadar sadece tek hisse aselsan ile hi alsat yapmadan altn alr gibi her ay azar azar alarak ciddi para kazanmtm. gnlk hareketlere hi taklmyordum. 2017'den sonra aselsann kimyas bozulunca biraz krdan zarar ettim ama sonuta tek hisseye yatrm yapyordum. u an itibaryla beendiim 2 hisse fonuna paramn yarsyla giri yapp geri kalann da mevduat yatrmcs gibi uygun likit fonlarda tutacam. yeni stratejim, hayrl ve uurlu olsun.

nk bizlerde uza grememe rahatszl yani miyopi var. kendi adma sylyorum: hem uzun uzun aratrp avrupadaki gibi profosyonel alan fonlar buluyoruz, hem de hisse alm gibi hareket ediyoruz. fon konusunda kendi adma kardm en nemli ders u: veysel beyin yappt tavsiyeleri aklndan karmadan en az 6 ay ve zeri lazm olmayacak parayla bu ilere gireceksin. uzun vade hisse yatrmcs moduna geip bu tr fonlar hisse senedi gibi alp satmayacaksn, akama kadar endeks takibi yapmayacaksn. nk bu fonlar, gerekten profosyonel alyor. ciddi d trentleri yoksa ve bakmadan duramyorum diyorsan sadece sabah ve akam fiyatlara bakp iine gcne devam edeceksin. nk profosyoneller, ykseliler kadar dlerde de para kazanyorlar. atyorum endeks yzde on dse buras be der, endeks on ksa buras yrmi kar gibi .performanslar byle devam etse borsa yllkta yzde 10 15 dahi deer kaybetse buralar art yazar. son olarak ta oluturduun stratejini ok nemli olaylar olmadka deitirmeyeceksin. 2013'ten bu yl bana kadar sadece tek hisse aselsan ile hi alsat yapmadan altn alr gibi her ay azar azar alarak ciddi para kazanmtm. gnlk hareketlere hi taklmyordum. 2017'den sonra aselsann kimyas bozulunca biraz krdan zarar ettim ama sonuta tek hisseye yatrm yapyordum. u an itibaryla beendiim 2 hisse fonuna paramn yarsyla giri yapp geri kalann da mevduat yatrmcs gibi uygun likit fonlarda tutacam. yeni stratejim, hayrl ve uurlu olsun.

Yer mleri