Geniş bakmazsanız kazanamazsınız.
Printable View
dün gece gelen üzücü haber ile apar topar şöföre jeti hazırlatıp , londraya geldim... sizler de lütfen kıymetli büyüğüm için dualarınızı eksik etmeyin... en kısa zamanda tekrar sağlıkla aramıza dönsün...
Varlık Vergisi
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...i-5521804/amp/
CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak 2020 Bütçe Yasa Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP’nin 17 yıllık ekonomi ve dış politikalarını eleştirerek “Duvara tosladınız†dedi.
Toprak ayrıca “Varlık Vergisi Kasım 1942’de çıktı, 16 ay uygulandı ve vazgeçildi. Çünkü bir hataydı, hatadan dönüldü. Siz 77 yıl sonra yeniden Varlık Vergisi getirip, vatandaşın malına-mülküne göz diktiniz†ifadelerini kullandı.
https://trhaber4.blogspot.com/2019/1...a-yeniden.html
Hamza Sütbıyık kraliyet ailesinden galiba :notr:
Ah bu sanal ah...
Ne istersen osun...
Yeter ki rolünü iyi bak.
Sanal gibisi var mı?
Gerçek hayatın tüm defolarını eksiklerini, nakısalarını eşitler.
Gerçek hayattaki tüm eşitsizlikler bir anda ortadan kalkar.
İstediğine dayılanabilirsin. İzin verildiği kadar küfredebilirsin. Hakaret edebilirsin.
İstersen gider başlığına şiirler düzersin. En baba şair gibi..
Ekonomist gibi yazarsın yiyen olursa.
Özetle imzamdaki gibi bulunmaz bir arenadır sanal...
https://www.linkpicture.com/q/Screen...1331_Brave.jpg
Saab çakmasından, Italyan çakmasına, bari montajını Turkiyede yapsaydınız!
Yahu diyorum, bu arabalar niye garaj bozması bir yerde, meğer kargo deposundaymis!
espiriyi gören var mı?
yanına kullanma klavuz konacakmış
Hamza sütbıyık burjuvalardan değilse bile adam ya tiyatrocu ya da sinema sanatçısı filan , sanalda bir rolü bile tutarlı oynamak zordur. Bence rol yapıyorsa bayağı başarılı. Bu işler belli olmuyor, yıllar önce bir pamukkale otobüsünde Çankırı-ankara arasındaydık, terminalden 3 km filan ötede üstü başı una bulanmış yaşlı bir adam el etti.Otobüs durdu,Adam yer sordu. Muavin gülerek dayı bu halde binemezsin yolcular rahatsız olur benim başım ağrır hadi git işine dedi. Şöfor daha da hiddetli ya dayı bi haline bak arabayı mahvedersin bu pislikle dedi. Adam ceketinin cebine uzandı bir cek defteri çıkardı, ulan bu otobüsün 0 ı kaç para dedi? Muavin saf saf 41 milyar ne olacak ki dedi.Bunun üstüne adam 42 milyarlık çek yazayım yolcularda siz de ****** olun gidin otobüse ben şöfor bulurum dedi.Millet aynen şok. Ya dalgamı geçiyon lan dedi şöför neyse gittik. Adamı almadılar.Sonradan öğrendim ki o ihtiyarın 2 un fabrikası varmış o gün kamyonlarından biri yolda kalınca acil otobüse el kaldırmışmış.Yani bu devirde kimin ne çıkacağı çok belli olmaz.
Çok perişan adamın armatör olduğunu gördüm, meşhur hikayedir karşı apartmanın köşesinde dilensene demişler, dilenciye 'O da olurmu yav, orası benim apartman' diye cevap vermiş.
Emme burada konu farklı, saçmalamanin da bir çüşü olmalı.
Antalya’da bir halı mağazasının indirimli satışa sunduğu çift kişilik battaniye ve yorganları almak isteyenler izdihama neden oldu.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/an...dondu-41403379
Habere ait video da var.
Millet ucuz tabut satıldığını duysun yine ezer birbirini.
Hadi bu ekonomik hadise diyelim.
Hemen her ülkede davranış aynı olabilir.
Beni en çok da sosyal yardım adı altında kamyonlardan dağıtılan ihtiyaç maddelerinin dağıtımında sergilenen kargaşa etkiler.
O almasın ben alayım mantığı.
Japonya'da deprem sonrası belirli ihtiyaç maddelerinin satıldığı yerlerde sakin sakin kuyrukta sırasını bekleyen kitabını okuyan insanlar etkilemişti.
Bir şekilde dağıtılan her neyse bitti.
Alamayanların telaşsız tepkisiz ayrılışı beni derinden sarstı.
Hani millet asalet falan meraklıdır ya, olsa olsa budur...
TC de onun parasızlıkla vs ilgisi yok, adam kantinde bile fırsatını bulursa senin önüne geçiyor, trafikte yüzyüze olmadığın için arabasıyla rahatlıkla senin geçiş hakkını ihlal edip önüne kırabiliyor. Yani toplumsal kültür anarşik, yani düzensizlik hakim. Devlette öyle güçlü , kanunu uygulayan bir şey vs değil türkiye de. Sigara yasağının nasıl denetlendiğini gösteririm inanmayana. Onun içinde toplumun iki yakasının bir araya gelmesi çok zor.Zamanında demirel söylemişti, milletimiz aç bize ne plandan millete pilav lazım diye.
Doğru diyorsun bunların oluşmasında pkk terör örgütün çok büyük etkisi olmuştur.
Güney doğuda % 86 kaç elektirik kullanılıyor. % 14 ünü kesin kamu kurumları ödüyordur yani yüzde yüz kaçak.
senin tespitin,
Yani toplumsal kültür anarşik, yani düzensizlik hakim. Devlette öyle güçlü , kanunu uygulayan bir şey vs değil Türkiye de. "türkiye", değil Türkiye!
Türkiye Cumhuriyeti teröristlere bu kadar hoşgörülü davranmasaydı bu duruma düşmezdi. Teröristleri ve onu savunanları yok edinceye kadar mücadele etmelidir.
sen hasta mısın birader ben demişim istanbul boğazı sen demişsin. Bak tam da senin gibilerle bu toplum bir yere gidemez , biz trafikte yasa tanımayandan bahsediyoruz sana göre bu yeterince pkklı öldürülmediğinden oluyor. Ee daha fazla kanıta gerek var mı niye az gelişmiş ülke burası okuduğunu anlamıyorsun ki.
Seviyeni takın sanki 40 yıllık arkadaşın gibi konuşuyorsun. Ben teröristleri destekleyenlerin biladeri değilim olmam asla.
Ben ülkenin gelişmişlik düzeyine terörist pkk nın rolü açısından baktım tabi senin işine gelmez istanbul boğazdı diyorum ama sen yandı ciğerim diyorsun. Teröristler için yanan ciğeri sonsuna kadar yakacaz. Teröre geç yok Türkiye Cumhuriyeti nde.
Sahi %86 kaça elektirik hakkında nasıl bir tespitin var merak ettim.
Ohh beee! En sonunda birileri Sütbıyık ailesinin medar-ı iftiharını keşfetti. Ben de bir tek ben miyim bu zat-ı muhteremi farkeden bu yılların forumunda diye endişe şeyttiriyodum. Takip edin herif süper yalnız. Valla kendimi Beverly Hills’ sakinleriyle aynı forumda yazıyormuş zannedip şu gariban örtmen halimden sıyrılıyordum arada...
Sn murlak;
Ailede PKK tarafından şehit edilen biri var mı?
Olmaz mı 40 bine yakın, hepsi Türk Milleti' nin bir ferdi değil mi?
pkk nin sadece kolluk kuvvetlerini öldürdüğünü sanan pkk lı andavalların sanrısıdır.
pkk nın direk veya dolaylı olarak öldürdüğü kişi sayısı milyonları aşmıştır. sırf geri kalmıştıktan yararlanmak için hastane, okul, itfaiye gibi kurumlara saldırdığında sadece ambulansı, itfaiye aracını, okul tahtasını değil binlerce kişiyi ölüme mahkum etmiştir.
hristiyanların noel babasından iran zerdüşt dinine oradan güneş tanrısı mirtraya oradan akad güneş tanrısı şamaş ve herşeyin temeli sümerli uttuya ulaşır lakin tammuz,innana ve enki denilen hınzır sümer tanrıları alayının babasıdır...
son not: Türklerde nardugan diye bir bayram yokdur,çok sonraları hristiyan ruslarla iletişime geçince orta asyadaki biraderlerimiz onlardan alıvermişler lakin nardugan bayramı ve ayaz ata geleneği epey epey gec ama en erken belkide 12-13 yüzıllarda ruslarla iletişime gecen türk kavimlerinin onlardan aldığı gelenekdir.
Asker sivil kaybımız bu kadar olmasa da milletçe kaybımız genel acımızdır.
Ben sizin özel bir acınız olup olmadığını sormuştum.
Niyetim de kötü değil.
Hemen her konuyu PKK ve onun yarattığı teröre bağlıyorsunuz da.
Acınız çok özel olabilir ve bu durumda gayetle anlaşılabilir bir nedeni olur yaklaşımınızın.
Neyse...
Anlaşıldı.
PKK terörünün bilançosu denince tam sayı nedir bilen bir merci belki var ama bildirim yok.
Ölenler sıralanırken nedense faili meçhuller ve de PKK lılar da toplama bir şekilde dahil ediliyor gibi...
Bu ülkede Sarıkamış, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı gibi çok yakın geçmişimizde yer alan savaşlarda ölenlerin (şehitlerin) sayısında bile tam bir mutabakat yok.
Kayıt etmeyi seven bir devlet değiliz...
Terörist pkk nin bu ülkenin bu gün bu durumda olmasında etkisi nedir diye bir araştırma yapılsa,
her şey güneşin karanlığı aydınlattığı gibi ortaya çıkar.
Sn Bora abi
loner denen zat yazısında açıkça
Türkiye cumhuriyetini aşağıladı. Teröristler ve teröri destekleyenler TC ifadesini kullanırlar. Yazım kurallarına dikkat eden zat türkiye yazıyor. Bunlar gizli açık pkk propagandası yapıyorlar. Gerçek yaşamda bunlarla çok uğraştım ve hala uğraşıyorum.
Anlamadığım siz neyden rahatsız oldunuz ben sizi yada sizin gibi düşünenlere rahatsız edecek ne söyledim.
Sn murlak...
Bu başlık PKK terörü gibi milletçe hepimizi derinden yaralayan, hane hane acılara boğan, huzurumuza dinamit koyan, enerjimizi ve dirliğimizi yok eden bir genel dosyanın böyle bir başlıkta hemen her gün konu edilmesi doğrusu beni rahatsız ediyor...Uygun bir başlık değil.
Açın siyaset bölümünde bir PKK terörü başlığı yazalım yazışalım...
Yanlış anlamayın.
Özellikle Sn Meteposta ve siz bu konuda son derece ısrarcısınız.
Öyle ki bu konuda sizin kadar tepki göstermeyenler, sizin yazılarınıza destek vermeyenler, acaba PKK muhibbi mi kabul edeceğiz diye (en azından ben) rahatsızlık duymaktayız.
Sorun bu işte.
Bilmem anlatabildim mi?
ah ah!..
sene 1988 Almanyadayım.yeni gitmişim almancam çok az
Türkiyede tesviye mezunuyum adamlar hemen kaptı koydu frezeye matkaba
baktılar ölçüleri tam tutturuyorum sen cnc ye geç dediler
işte şu x şu y z vs vs
ölçüleri ilk başta kendileri giriyordu sonra dairesel kesimler derken
tek başına kalamadım gurbetlik ağır geldi çok erken geri döndüm Türkiyeye,yaş oldu 50,iki sene var emekliliğe
maaş bağlansada emlakçılık yapsam diyorum üniversiteden müşavirlik belgesinide aldık
amma makina dedinmi seviyorsan sanatçısın çünkü her parça bir sanat eseri değerinde
üretim mutlu ediyor insanı
İçişlerinin diğer 9 adaya izin vermemesinden dolayı 2 adaydan biri olarak seçilen Türkiye Ermenileri Patriğinin ilk özel yayın röportaj için Ahbr e konuk olması da çok manidar .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende ureticiyim..aci bir gercek soyleyecegim ama uretici icin bir nevi iyi bir nevi kotu bir gercek..
bu ulke de 20 yil sonra ne usta ne cirak kalmayacak..sadece kendi urettigi mali uretmeyi a dan z ye bilen,tum makineleri kullanan firma sahipleri ayakta kalacak..o da nasil..vasifsiz eleman alip kendimi egitecegiz..
kendim matbaa sektorunde firma sahibiyim..10 yil once elini sallasan ustaya carparken simdi 1 ilana 2 ay kimse aramiyor..allah tan kendim tum makinelerin ustasiyim da ogretiyorum..
Yeniden değerleme oranı vergi, harç ve cezalar için yüzde 22.58 oldu.
Pasaport, ehliyet harcı, trafik cezaları, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonları için ödenen ücretler 2020'de yüzde 22.58 oranında artacak.