Valla bence çok iyi açıkladı,ben bile anladım:)))))))))
Printable View
Valla bence çok iyi açıkladı,ben bile anladım:)))))))))
Hayda şaho kardeş sen konudan emin değilmisin,açıkladın ya konuyu,yoksa konu hala karanlık mı
Hayır konu dediğin gibiyse bilanço sonrası belki de şenlik var,bu kadar gösteri de belki ondan dolayı yapıldı.
Ya ben bu şekilde araştırdım ve buldum. Ama yanilabilirim. Ama kitapta yazan bu. Farklı bir düşüncesi olan yada hayır bu yanlış diyen var ise yazsin doğrusunu bilelim. Kimseyi yanıltmak istemem ama başka ne olabilirdi. Bir şey hasılat ise hem gelirde hem bilancoda hasilattir. Ama inşaat işlerinde bazi I gelirler projenin kesin kabulü yapılmadığı için gelir tablosunda gösterilmez fakat bilancoda görünürmus. Bu konuda hatalı yada yanlış diyen var ise doğrusunu yazsin bizde bilelim
doğru yoldasın ama çok eksiğin var.
stok yönetimi / mali dönem / maliyet muhasebesi sadece 1 faktör.
başka sebepleri de var.
beybi giz de çalışmaya devam et
ama murat tasarrufçu adam ! elektrik maliyetleri arttı, böyle gereksiz konular için orda ışıkları yakmaya devam edersen işinden olacaksın.
yahu yüz kere yazdık arkadaş 700-800"yatırım tavsiyesi değildir"
bende sizin gibi düşünüyorum..
atıyorum f/k sı 0.1, pd/dd 0.1 olsa ne olur. temettümü verecek veya bedelsizmi yapacak.
son 10 gündür olanları gördükten sonra bu hissede temel yada teknik analizin sökmeyeceğini herkes anlamıştır sanırım.
aşağı yukarı çalkalayıp dökebildiklerini döktükten sonra canları ne zaman isterse o zaman yürütecekler.
emeklilik fonları bile giremiyor demişsiniz ya bence başlarına geleceklerini bildiklerinden bilinçli bir şekilde girmiyorlar.
diyelimki x emeklilik fonu girdi, bastırdı parayı 500 milyon lot aldı. (ki bunu çok rahat yapabilirler.)
bu olaydan sonra yönetim kurulu toplanıp alttaki gibi bir gerekçeli karar alacaktır.
"xxx şantiyesinde çimentomuz kalmadığından dolayı %234 bedelli yapılması kararı alınmıştır, ortaklarımıza duyurulur"
fonu pes ettirene kadar buna benzer bir çok karar alırlar. yapmadıkları bir şeyde değil hani.
burası şirket sahipleri için istedikleri gibi at koşturdukları bir borsa. en iyisi hiç bulaşmamak.
Adamlar zararına satıyor deniyor da, açığa satış yapılıyorsa?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kalan payları alan kişilerin aldığı payların toplamı kalan paylardan 103 bin lot fazla bu nasıl oluyor.
Bu bilanço 1 martda geliyor öngörüsü neye dayanıyor,benim bildiğim 10 marta kadar vakit var değil mi
https://i.hizliresim.com/6k6sy03.PNG
Bu takaslar 04 Şubat-22 Şubat arası. Yani bedelli süreci.
Burada hep konuşulan neydi hatırlayalım, A1 Capital ve INFO rüçhanları ana hisseye çevirip sattı idi. Halbuki yan hesaplarına sattılar ve sonrasında bunun tamamına yakını yine A1 Capital ve Tacirler'e (yani bedelli işini yapan kuruma yani patron hesabına) virmanlandı. Bunu nereden anlıyoruz peki, önceki ve sonraki ORANlardan. Rüçhanı çevirip ana tahtada satma işini sadece fiyatları düşürmek ve bu surette bedelli parası olmayan yatırımcıları satışa zorlamak için yaptılar. Yoksa mallar tamamen kendilerinde gördüğünüz gibi. Düşünün ki son gün 100 lot rüçhanı olan birisi bedelliye katılmak için 133 lot ana hisse satması gerekti. Bu ahlaksız süreçte 14 milyon küsur lot rüçhan kullanılmamış. Yazıyla ONDÖRTMİLYON lot.
Bunu önceden de yazmıştım: en az 65-70 milyon lot zavallı yatırımcılardan bu yolla söğüşlediler. Maliyetleri de 1.20 civarı. Son 3 günde bu malın tamamına yakınını birilerine devrettiler. Olay kısaca bu.
Zorla topladıklarını bu seviyelerden zararına satmaları ne anlama geliyor meslektaşım sadece cuma ziraatten 5 milyon lot alım oldu büyük çoğunluk küçük yatırımcı.
bu tezgahı hakikaten kimse anlamamış ??? !!!
zaten şu an anlasak ya da anlatsak ne olacak
bilmem neyin davası olmaz derler
bakalım bir bilanço gelsin
Hatırlarsan ben en başından beri, şirketin, zerre finansal ihtiyacı olmayan; borcu olmayıp kasası ağzına kadar para dolu olduğu bir dönemde yapılan bu bedellinin tek amacının patronun hisse sahipliğini artırma niyeti taşıdığını yazmıştım.
Şimdi dikkatinize sunacağım bir şey var:
https://i.hizliresim.com/ce8iyy2.PNG
KAP'taki bu listeyi ısrarla güncellemiyorlar. Neden acaba ?
Taş bana gelmiş belli. Sonuçta ben gördüklerimi, kafamın aldığı kadarını yazıyorum. Zaten bu hisseyi de asla "değer yatırımı olarak görmediğimi" defalarca yazdım. Parayı vurur çeker giderim kim ne yaparsa yapsın. Bu davranışın aynısını sayın meslektaşım GP yapmıştı geçen gün; araştır, oku bilmem ne. Valla kardeşim burası bilgi paylaşım yeri, bir şey biliyorsanız bunu buradaki yatırımcılarla hayrına paylaşın. Bilmiyorsanız da imalı imalı laf sokmayın. Rica ediyorum.
Bedelli döneminde ana tahtada yapılan işlemler aşağıda. Günün sonunda bir bakıyorsun bütün mallar dönmüş dolaşmış A1 Capital ve Tacirler'e geçmiş. Ha, bu takaslar yalan diyen arkadaşlar Matriks harici platformlardan kontrol etsin.
#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02261156274580
Bu AKD ile biraz önce verdiğim takas durumunu karşılaştırın bakalım siz ne göreceksiniz ? 22 Şubat tarihinde A1 Capital hesabında 77 milyon lot hisse vardı.
Önemli olan bundan sonra ne olacak nasıl bir yol izlemeliyiz
Bir sürü analiz , gelinen nokta 0.88 olacak iş değil, hustatlarin hepsi yanıldı ama pes etmediler. Birsey mi biliyorlardı yazıyorlar yoksa siviyorlar mi ?
Burdaki hustatlari okudukça beklentiye gireceksiniz, ama bu beklenti olmayacak. Arada küfürler edeceksiniz. Satıp gidenler olacak. Ama ustalar hep yazacaklar. Şu olsa bu olur diye. Sizde ara ara umutlanip ara ara küfür edeceksiniz. Ama siz satmadqn da bu hisse asla gitmeyecek. Ytd. Bu yazdığımı duvara asın.
Yazdığım burda olsun. O bilanco salı gelecek ve tek kademe gitmeyecek. Şirketin kasasında para var. Patronun hisse oraniartmistir. Bedellide bitti. Adam niye yükseltsin hele bir 6 ay mal toplansın duruma bakar.
Adam gerizekalimi bilmiyormu 1 üzerine çıkardığı anda satış yiyeceğini . Mesela ben çıktığı an kafasına vuracağım. 0.90 dan aldığımı. Anladınız mı. Sizce benim gibi kaç kişi vardır.