Venezuela dan peynir gelecekmiş miş gibi vergisiz genede mutlu olmuyorsunuz :))Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Venezuela dan peynir gelecekmiş miş gibi vergisiz genede mutlu olmuyorsunuz :))Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konuyu değiştirelim artık mevduat faizleri 12 ye oturdu bunun anlamı Ağustos enflasyonu eğer %1 ve üzeride çıkarsa yıl sonu enflasyonu 11,5 altı çıkmaz. Bu 11,5 rakamı son 10 yılın enflasyon verileri (6 aylık) dikkate alınarak bulunmuştur.
Bunun mevduat faiz oranı da en düşük %15 stopajlı haliyle %15 e gelir. Bu en iyi senaryo eğer işler kötü giderse (KASIM 3 ten sonra)%20 den aşağı düşmez. Bu benim kendime ait fikrim
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
ing devam faizlerini +1,5 artırmış cuma 10'du şu an 11.5 olmuş.
AOFM bugün 10,20 ye yükseldi.Faizler bir miktar daha yükselebilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn. sekko,
Gün bitmeden hesaplamışsınız tebrikler. Sanırım TCMB sizdeki veri ile evds'yi güncelleyecek :)
Henüz güncellenmemiş :)
Benim tahminime göre 7 eylüle kadar bir faiz arttırımı daha yapacak bankalar
Biliyorsunuz 4 Eylül 2020 tarihinde piyasadan yaklaşık 17 milyar Türk lirası ve 8,5 milyar ABD doları karşılığı para çekilecek. Bu parayı tcmb vermez ise otomatikman likidite sıkışıklığı olacak. Bu nedenle cuma ve sonraki pazartesi kritik.
fibabank günlük 12.5 tanımlamış bazı hesaplara
Odea ya % 13 ten 32 gün bir miktar bugün bağladım, bir miktarda %12.5 den günlük hesapta fibabankta devam ettim, 3. kez hoşgeldine devam dediler bende tamam dedim.
oksijen Hesapta günlükte duran paramı başka bankaya eft yapınca onlar aradı, bende fibabanka da günlük 12.5 var oraya geçtim dedim, siz 32 güne cuma günü 13 vermişsiniz doğrumu dedim doğru sizede verelim dedi. Bu şekilde yaptım :)
(100 bin üzeri 13 veriliyormuş)
Bu fonlama maliyeti 7 lerden geldi 11 lere gidiyo neredeyse ama $ hâlâ kaya gibi kaldı 7.35 de. Bu ne demek oluyo. Politika faizi yükselmediği için mi ?
Eğer öyle ise niye uğraşıyorlar koridordu fonlamaydı sıkılaştırmaydı...
Bu işin sonu yine 20 li oranlar.. yaklaşıyor
Enpara 0.25 arttırmuş
Burgan Dijital 3-12 ay 250k 'ya kadar 13,25 oran.3-6 ay 13 oran.
BurganDijital eski müşteri 250K ya 91 güne kadar %12,5, 92 gün ve üstü %13
BLA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Finans: 32gün 100K+ %12
Burgan(Şube): 32gün 500K+ %12.90
Burgan(Şube): 32gün 500K- %12.75
Odea: 32gün 100K+ %12.85
Bir kaç gün önce milyon üstüne 13 hatta 13.10 vermiş olan bir Kamu bankası bugün 12,85 in üzerine çıkmadı, bakalım önümüzdeki hafta biraz daha belirleyici olacaktır.
Fitch, 20 Türk bankasının kredi notu görünümünü negatife çekti
Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin kredi notunu negatife indiren kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye bankalarının da kredi notu görünümlerini negatife çekti.
https://fxc2.mncdn.com/img/2020/09/0...6255727357.jpg
Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. (Ziraat)
►Turkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. (Vakifbank)
►Vakif Katilim Bankasi A.S. (Vakif Katilim)
►Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.S. (TSKB)
►Turkiye Ihracat Kredi Bankasi A.S. (Turk Eximbank)
►Turkiye Kalkinma Bankasi A.S. (TKYB)
►Emlak Katilim Bankasi A.S. (Emlak Katilim)
►Akbank T.A.S. (Akbank)
►Turkiye Is Bankasi A.S. (Isbank)
►Yapi ve Kredi Bankasi A.S. (YKB)
►Garanti BBVA
►Turk Ekonomi Bankasi
►QNB Finansbank A.S.
►ING Bank A.S.
►Kuveyt Turk Katilim Bankasi
►Alternatifbank A.S.
►Turkiye Finans Katilim Bankasi
►Burgan Bank A.S.
►ICBC Turkey Bank A.S.
►Ziraat Katilim Bankasi A.S.
►Garanti Faktoring A.S.
►Garanti Finansal Kiralama A.S.
►QNB Finans Finansal Kiralama A.S.
►QNB Finans Faktoring A.S.
►Deniz Finansal Kiralama A.S.
►Alternatif Finansal Kiralama AS
►Ak Finansal Kiralama A.S.
►Is Finansal Kiralama A.S.
►Yapi Kredi Faktoring A.S.
►Yapi Kredi Finansal Kiralama A.O.
►Yapi Kredi Yatirim Menkul Degerler A.S.
►TEB Finansman AS
►Denizbank A.S.
Fitch Ratingsten geçen hafta yapılan açıklamada da, 'döviz rezervlerinin tükenmesi, zayıf para politikası, negatif reel faiz oranları ve kısmen güçlü kredi teşviğinin tetiklediği yüksek cari açığın dış finansman risklerini artırdığı' ifade edilerek Türkiye'nin kredi notunun 'BB-' olarak teyit edildiği bildirilmişti.
https://m.karar.com/fitch-20-turk-ba...-cekti-1583386
odeabank 100 bin %13 teklif etti 32 gün kabul etmedim 12 günlük devam
1 ay içinde 13 üzeri oranların geleceğini mi düşünüyorsunuz?
Arkadaşlar nkolay da, %11.75 ile stopajı %10 dan birikimim var. Şu an bozup yeniden alsam kârlı mı olurum, zararlı mı?
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MERKEZ BANKASI AĞIRLIKLI ORTALAMA FONLAMA MALİYETİ %10,16 OLDU (ÖNCEKİ %10,15)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolar gelmiş yine 7.40 lara..elleri mahkum faizleri arttırrmak zorunda kalacaklar..artık atacak mermi
Yok
Ağustos enflasyonu 0,86 gelmiş Yıllık 11,80 olmuş Agustos ve temmuz ayı toplamıda 1,44 olmuş 8 aylık enflasyonda 7,28 olmuş buna kargalar bile güler 7 Eylül de faizleri arttırmazlarsa dolar 7,50 yi görür.
Bakalım bu inat nerede bitecek.
(Aktifbank bono/TCMB/Enflasyon korelasyonum)
https://i.hizliresim.com/fz2xUZ.jpg
Şu ana kadar 8 aylık net kim parasına %7,28 in üzerinde para kazandırmış (Döviz ve Altın hariç) çok az kişidir tahminimce