Artık topik başlıklarına aykırı yazanları da eleştirmekten vazgeçtim. Geyik yapanlara - Ver coşkuyu, ver mehteri - diyenlerden olacağım. Demek ki vatandaşa böylesi layıkmış. Ben mi düzelteceğim, ya da ben düzeleceğim.
Printable View
Artık topik başlıklarına aykırı yazanları da eleştirmekten vazgeçtim. Geyik yapanlara - Ver coşkuyu, ver mehteri - diyenlerden olacağım. Demek ki vatandaşa böylesi layıkmış. Ben mi düzelteceğim, ya da ben düzeleceğim.
Bu yasa boyle gelmissin, bu tasidigin kizginlik ve nefretle ne kadar gidersin bilmem.
Ancak dikkat ettigim, ne zaman ki, yandas olmayan biri dogrulari yaziyor, hemen sahneye cikip siyaset yazmayin diyorsun.
Bunu,kadrolu trollere yaptigini hic gormedim.
Bu konuda gorevli bir heyet var, gerekeni onlar yaparlar.
Onlari gaza getirmek de hic ahlaki degil ayrica.
Bu soruya bir cümlelik gerçekçi cevap da verseniz?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TR ile batı'nın neyini mukayese edebilirsiniz?
Kıskanıyorlar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hamasi nutuklardan başka bişey duyamazsınız...
Avrupa'da olmayıp bizde olan 3 şey:
1) 3. havalimanı-Boğaz köprüsü
2) Osmangazi Köprüsü
3) Marmaray
4.'sü ve en önemlisi ise bu millettir millet! Avrupa'da olmayan :kahkah:
Hayydi bakalım! Cevaplar alındıysa muhabbete devam!
+++özellik lazım marmaray kabul edilebilir [emoji1360]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
+1 olarak bol oksijen diyebiliirim ama tabi ege için ancak.
istanbul resmen gaz kokluyor
:evil:
o eksi bütün artıları götürüyor zaten :kahkah:
1. kadınları daha güzel ve daha genç (abd'de yaşayan bir arkadaştan duydum, oradaki hatunlar paso obez, yaşlı, varisli ve pis kokuyormuş)
2. rakı ve şiş kebap.. ve ege mutfağı.. güney avrupa hariç, avrupa'da kendine has bi mutfak bile yok..
3. deniz, kum, güneş.. en batıdakiler köpek balığı korkusundan denizde 5 metre bile açılamıyormuş, koymuşum öyle okyanusa
cennette yaşıyoruz, hem de bedava :)
Şimdi işin gerçeği şu ki sayabileceğiniz tüm güzellikler tr de bazı kesim için genelikle yabancılar için güzellikler :)
amerikalısı avrupalısı rusu geliyo cennet koylarımızda bedavaya yiyio içiyor birde mıçıp öyle gidiyor.
fakirler ancak onlara hizmet ediyor bahşiş kapabilmek için.
rusun bile en fakiri gelip tatili yapıp gidiyor. bizimkiler anca para biriktirip emlak alıyor. çalış babam çalış. yeme içme gezme tozma yok o kültür yok.
bu ülkenin tatil anlayışı piknik tüpünü bagaja atıp dere kenarına gitmekten ibaret neden bahsediyorsunuzyaw ? güldürmeyin şimdi.
neyse siz çözüm buladurun ben sahile bi inip geleyim. :kahkah:
:hi:
şunuda söyleyimde öyle gidiyim ..
acayip mutsuz bi milletiz. tatile gelen tipleri söyleyim.
yabancılar : takar kulaklığı kumsalda güneşlenirken birasını yudumlar müzik eşliğinde.
türkler : sağa sola bakar durmadan. bi torba çekirdek. ayyy gördünmü şu kadındaki selilütleri .. ayyy iğrenç.. vs.
böyle yani.
tatile geldim denizle ilgileneyim kafa dinleyim.. yok.
yanındaki mutlu insanı bile mutsuz edecek ruh hastasi yapabilecek kapasite var. :kahkah:
Biraz ABD yle kıyaslanmış..
1. Kısmen doğru kısmen yanlış :) obez heryerde var.
2. +demleme & semaver çayını arıyorum.
3. Ege güzel de konaklaması yemeği etc. türkiye de pahalıya geliyor. 6 gün için aynı emsallerde TR de totale 1600tl harcayasaksam GR de 1200tl olacak
Ben denizin diğer tarafında olacağım.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
ekonomist özgür altuğ paylaşmış bu grafiği.. ihracat çeşitliliği endeksi..
hem ihraç edilen mal çeşitliliği, hem ihraç yapılan pazar çeşitliliğini baz alıyor endeks..
türkiye 190 ülke arasında 4. sırada
http://666kb.com/i/dkyskdyc7qs7nj3c4.jpg
ekonominin çeşitliliği çok önemli bir başlık aslında.. petro-dolar ülkelerinin fiyat düşünce 2-3 senedir nasıl sallandığını gördük.. mesela biz yunanistan kadar turizm gelirine bağımlı olsaydık son 2 senede çökmüş gitmiş olurduk..
türk insanının girişimcilik hevesi yüksek..
aşşağıdaki grafiği de özgür demirtaş paylaşmış, aynı sonucu gösteriyor
kendi işini yapanların oranı (oecd ülkeleri arasında)
http://666kb.com/i/dkyt12dr2seqi44o4.jpg
1. genç nüfus yapısı
2. ekonominin çeşitliliği
3. yüksek girişimcilik özelliği
başka şeyler de sayılabilir... mesela bankacılık sektörünün sıhhatli yapısı, hatırlarsak 8 yıl önceki finansal krizde bütün batıda bankalar batmıştı (devlet tarafından kurtarılmıştı- lehman hariç).. oecd içinde finans sektörüne kamu parası aktarmak zorunda kalmayan bir kaç ülkeden biri türkiye oldu.. bugün de sermaye yeterliliği yüksek, batık oranı düşük.. mesela ispanya bankaları bilançolarında 200 milyar euro gayrimenkul tutuyor, batan inşaat şirketlerinden devrolan.. püf noktası şu ki, bunların cari piyasa değeri bankaların bilançoda yazdığı defter değerinin %40 ila %70 daha altında.. mesela şu habere bakın- blackstone blok 4.500 konut satın almış
bütçe dinamikleri de sayılabilir.. kamu borçluluğu %30 ile en düşüklerden biri (2002'de en yükseklerden biri idi).. bütçe açığı da en düşüklerden.. bu sayede ekonomiyi canlandıracak teşvikleri verme kapasitesine sahip- mesela piyasa tıkandığında- bankalar risk var o yüzden kredi vermem kobi'lere dediğinde, devlet diyebiliyor ki- ver kardeşim krediyi, batan olursa ben kefilim.. yada bazı sektörlerde kdv/ötv indirimi yapıyor- sektörü canlandırabiliyor, stratejik gördüğü sektöre teşvik verebiliyor.. bütçe dinamikleri güçlü hale gelmemiş olsaydı yapamazdı bunları, 2002'de imf sopasının altındayken memur maaşlarına 3 puan zam bile yapmasına izin verilmiyordu.. nerdeeen, nereye :)
Kimisi de bazi sektörlerde uzmanlaşma öneriyor. Çünkü bunun argesi var.kisitli bir argesi bütçesi var.bunu bir kaç sektöre mi onlarca sektöre dağıtmak mi.bir de teşvik meselesi var.devlet ancak bir kaç sektöre seçerek vermeli bütçemiz malum.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öncelikle geçmiş forumdan beri devam ettiğim Başakşehir 1. etap 67mt2 daire endeksi :
1. Etap Kiptaş'ın acemilik dönemine gelen bir site dolayısı ile ciddi yeşil alana sahip ,Bu süreçte metro açıldı hemen dibinde , Mahmutbey metrosu ile ulaşım süresi makulleşecek.
*23/12/2011 Başakşehir 1. etap 67mt2 daire alındı 96000 tl (kur:1.892 olarak ---50739 usd)
*22-03-2015 Şu an min daire ilanı 195000 tl ( kur:2,59 olarak - 75289usd)
* 01-09-2015 215000 tl olanı dikkate alıyorum kur 2.92---73630 usd hala dolar bazında nerede ise %50 artışta.
* 10 Kasım 2016 : 220000 tl'den benim dairemin ikizi olan daire satışta (ilk 217000 idi sonra 220000 oldu ben 215.000'e bırakırlar diyorum - aradım tapuda sıkıntı var mı yok sadece soruşturuyorlar dedi - bu ortamda ev almakta cesaret istiyor yani) --- Kur :3,25 ve artıyor -----66153 usd
*16 Temmuz 2017 : (1. Etap metro nedeni ile artık 4. etap'tan daha pahalı) 235000 daire fiyatı kur: 3,54
66384 usd
Alıntı:
Şu an bulunduğum yerde ise %10 civarında bir gevşeme var fiyatlarda , ilanlar genelde bu hafta da satılmaz ise satmayacağım , bir hafta geçerli fiyat gibi ibareler içermeye başladı.
Özgür demirtaş modunda konusayim. Girisimcilik hevesi yüksek ama icinde bilim teknoloji tasarim yenilim yok
Herkes çiğ köfteci açıyor. Hazir siteler üzerinden e ticaret yapıyor falan.
Yoksa bizden niye bi facebook falan cikmaz bu oranlarla?
+1 zaten paramiz yok. Cok fazla dallanip budaklanmanin dikkati dağıtmanin anlamı yok.
Genç nufus yapisi bence ezberletilmiş bisey.
Sabah aksam elinde telefon sevgili peşinde koşup, mısır piramitlerinin tr'den kaçırıldığına inanan mesleği 100 milyon genciniz olsa ne işe yarar? Ancak küçük Çin olursun...
Ekonominin çeşitliliğini az once yazdım. Uzmanlaşma, en iyi olma, marka olma olma lazim belli konularda. Bundan sonra çeşitlilik varsa bi işe yarar...
Mesela tekstil ile cok övünürüz. Onlarca fabrika vardir tr de nike'a uretim yapan. Ama hic birinin parça başına karı nike kadar değildir.
Yada araba deyince herkes alacaksan alman al der. Gibi...
Yüksek girişimcilik özelliğini yazdim.
Sağlam bankacılık yapısına son bi iki seneye kadar katilirdim ancak bunu bozabilecek ciddi mevzuat değişiklikleri yapıldı. Bunun etkisi görülmeye başlayınca bu özellik gidecek gibii....
Kamu borcu/ gsmh oraninda haklisiniz... gerçekten ciddi anlamda düştü. Ama ne kadar sürdürülebilir bilmiyorum. Malum yid projelerden ciddi yukler binmeye başlıyor.
Güzel bilgiler. Teşekkürler...
Yunan adalarına gitmiş bulunan bir arkadaşın paylaşımları ...
'' Bilmece bildirmece,el üstünde kaydırmaca...
250 Yunan adasından birtanesinde,o adanın ufak bir motelinde,o motelin çok şirin arka bahçesinde,sabah kahvaltısı için tesadüfen aynı saatte bir araya gelmiş ,aynı lisanı konuşan,ama birbirlerine selam vermeden ters ters bakan millet hangi millettir.. ''
devam
'' Birşey farkettim..adalarda kilise çanları hiç çalmıyor..herhalde gelen misafirler rahatsız olmasın diye..zaten genelde birkaç keçi sesinden başka etrafta çıt yok..plajlar da öyle..bir sessizlik bir sessizlik..insanlar var ama yok gibi..sadece Türklerin çok rağbet ettiği bir Panteli beach var ..işte orası sesli..plaj silme Türk dolu..ve herzamanki gibi herkes birbiriyle yüksek tondan konuşuyor..bizim oturduğumuz yerin önünde de kalabalık bir gurup vardı.. guruptan bir kadın biraz yüzdü geldi..denizin içinden doğrularak uzaktan kıyıdakilere seslendi .." Leylaaa..saate baktım ..bi gidip geldim ya , 90 kalori vermişim..çok iyi yaa"..kıyıdan birkaç kadın bağırarak cevap verdi " Keşke geldiğimizde başlasaydın spora , valla şimdiye kadar acaip incelirdin ". kadının gidip geldiği yer 20 metre ya var ya yok..!!..endamı masşallah..kilo kalori hesabı bağıra bağıra bir süre daha devam etti..erkekler de konuya katıldı.,,sonra ouzo lar geldi..börekler geldi..peynirler mezeler geldi..en son olarak iki şişe köpüklü şampanya geldi..araya girip denizdeki ablanın, o kiloyu bu sistemle eritmek için daha en az 12 ada arasında en az 340 kere gidip gelmesi ,üstüne de hiç ara vermeden bodruma dönerken kıyıya kadar teknenin yanında yüzmeye devam etmesi gerektiğini bir türlü söyliyemedim.. ''
“Olayın bizimle alakası yok. Sadece komşuyuz. Aramızdaki duvarı tahta çitle bölmeye kalktılar. Ahşaptan 7 metre uzunluğunda böldüler. Çarşı yönetimi uyardı zaten onları. Ben şikayet etmişim yönetimi ben doldurmuşum gibi davrandılar.
Fatih Hoca beni aradı, ‘Sen mi şikayet ettin?’ dedi. Dedim ki ‘Ben etmedim benimle alakası yok.’ Sonra ‘Damatlarımın yanında niye dükkan açtın?’ dedi. Ben de ‘Herkes nasibini yer, burası çarşı. Senin damatların benim yanımda mekan açtı’ dedim.
Sonra beni tehdit etmeye başladı. ‘Hocam beni tehdit etme’ dedim. Sonra ‘Benim oraya gelmem lazım’ dedi. ‘Buyur gel hocam’ dedim. Buraya geldi şov yaptı. Dükkanımı bastı ama iki dakikada kaçtı. Delikanlı adam kaçar mı?
Yıllarca kimsenin yapamadığını ben yaptım. Şimdi de araya adam sokuyor şikayetimi geri alayım diye.
Madem mekan basıyor. Arkasında dursun. Bana haber göndermesin. Şikayetimden vazgeçmeyeceğim. O geldi mekanımı bastı. O ve damatları ve birkaç tanımadığım adamlar vardı. Geldi ve kayboldu. Maç yeni başlıyor sonuca bakacağız.â€
http://skor.sozcu.com.tr/2017/07/15/...onustu-643906/
Arsa, arazi sahiplerini bekleyen vergi sürprizi
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...leyen-2477299/
Turkiyede dukkan kiralari anormal artmis bunun lokanta fiyatlarina etkisi buyuk olmus
eksisozlukten
------------------------------------------
on 2 yil degil, son 5 yilda fiyat artiş oldu.
bunun agirlikli sebebi gayrimenkullerdir. turkiye son yillarda ciddi oranda gayrimenkul enflasyonuna ugradi.
emlak fiyatlari son yillarda anormal seviyelere geldi. vasat bi ilcenin varoş bi caddesinde dahi 5000 tl dukkan kiralari mevcut.
izmirin köklü firmalari reyhan ve sevinc pastaneleri dahi kira sorunu yuzunden son 5 yilda kapandilar (ya da dukkan degistirdiler)
ticaretle aktif ugrasan biri olarak soyluyorun; bugun bi dukkan actiginizda sizi batircak en temel faktor kiralardir. etrafindaki tum yatirimci arkadaslarima bunu diyorum. kiralarin altindan kalkamazsiniz. boş yere dukkan acip 3 kuruş sermayenizi bitirmeyin.
eskiden 1000 tl olan dukkan şuan 5000 tl. 5000 tl diyorum bak. kafelerin her ay ilk 20 gunu masraflari cikarmak icindir. kiralar daha yuksekse bu oran 25 gune kadar cikiyor.
bakin şaka yapmiyorum. ilk 25 gn sadece personel ve kira masraflarinizi karsilamak için calisirsiniz. son 5-6 gun ise kemiksiz kar olarak kalir size.
evet bi dukkan alip 5000-10000-20bin tlye kiraya vermek muthis bir sey.
bi ev alip 4000 tlye kiraya vermek muazzam guzel.
ama sana kira odeyen kitlenin maliyetlerinin artişi dogal olarak enflasyona yol aciyor. sana kira odeyen pideci 5 liraya satsa kirasini odeyemiyor artik.
gayrimenkul enflasyonu anormal noktalara geldi.
eskiden 2 kişi raki baliga gidince 100 tl ustu hesap odenirdi. gunumuzde 2 sevgili rastgele vasat bi kafeye dahi gitse 70-80 tl den ucuza kalkma ihtimali cok az.
Her sene Izmire gittigimde kemeraltina ugrarim ben bosluk degil aksine pahalilik goruyorum
Hatta esim bile Alsancak in artik Kemeraltindan daha ucuz oldugunu soyledi cunku Kemeralti nin salas durumu yuzunden ucuzmus gibi gozukmesinden dolayi oysaki hakikaten cok pahali
Ben bir bosluk yada kiralanmamis bos dukkan gormedim
Her sene sayilari artan Almanyadan TR ye goc eden insanlara sor bunu
teknoloji demokrasi para hersey degil hayatta
Insan sicaklik kultur aile de onemli. ISte bunlar batida yok.
Herkes batinin ne kadar ileri oldugunu konusup duruyor. Tamam amenna katiliyorum batinin teknoloji olarak cok ustun olduguna
Ama hic kimse bu teknolojik gelisme olurken yol ustunde neler kaybedildiginden bahsetmiyor
Senede 30 bin Almanci kesin donus yapiyorsa TR ye bir sebebi vardir. Ben bir ateistim ben bile ezan sesini ozledim
Yani artik gerisini sen dusun.