Kesinlikle ben de katiliyorum. Hellistheothers sayesinde fonlara bakis acim degişti. Kendisine sonsuz bir teşekkürü borç bilirim. İyi ki bizimlesin sayin Hellistheothers
Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
TPP, SRY, İAR, IPR vs.
Bazıları hem serbest hemde özel.
Sevmemek değil, çünkü bende de var bu fon,
Benim geçen günkü eleştirim o sınırlı süre içindeki getirisi iyi denildiği içindi.Halbuki o süre içinde dolar daha fazla değer kazanmıştı.
Yoksa fonun uzun vade getirisi başarılı sayılır.
Birde GBC var elimizde.
Çoklu varlığa ve dövize dayanan bu tür değişken fonların sayısının artmasını istiyorum.
Hedef portföy değişken kuruyormuş, bakalım içeriği ne olacak.
Sayın Hellistheothers kıymetlimizdir.
Sn. Hellistheothers, üslup ve bilgi konusunda bu topigin ağır topudur. Insan bilmediği bir konuda Neden ısrarla tartışır ki ?
Burası memeleket ortalamasının üstündeydi yahu, ne ara kesirli sayıları tartışır hale geldi.
oooo çok güzel.
Burada linç için sıraya girmiş arkadaşların tümüne teşekkür ederim.
Bölmeyi oldum olası sevmem.
Toplama ve çıkarma yeterli.
Gün sonu artıdaysam değme keyfime...
Bu arada para piyasası fonları ile başlattığım fon konusu değerli katılımcılar ile en çok bakılan konular arasında teşekkürler katkısı olan tüm arkadaşlara
Valla hakettin, hayır soruyorsun, millet kaale almış cevap yazıyor, yine de bildiğini okuyorsun. O zaman niye soruyorsun. Hem bilmiyorsun hem de maşallah kendine güveniyorsun. Bununla ilgili pek çok deyim falan var, haketmene rağmen millet yazmadı sana yine de. Sessizce kabul et, erdem göster.
İş Tarım Serbest Fonu ne zaman işleme başlıyor?
burgan da serbest dovız fon fpz gordum alinabiliyor, myfinans ne diyor acaba bu fonla ilgili ?
GBC'de yarın büyük bir sürpriz olabilir. hatalıdır belki ama portföyünde olan bir ETF %100 yapacak gibi görünüyor.
https://finance.yahoo.com/quote/iau/
GBC epey yordu, artık bir süpriz yapsın yani
Fonlarımın bulunduğu bankada tefasdaki serbest fonlar bana görünmüyor, ancak maaş hesabımın bulunduğu bankada bu fonlara alış emri verebiliyorum. Sadece alış esnasında ABC serbest fonunun risklerin kabul ediyorum uyarısını onaylamam gerekiyor. Nitelikli yatırımcı beyanında bulunmadan böyle bir fonu almış olsam, yasal olarak yanlış mı yapmış olurum?
(%200 mü yanlış olur % 100 mü :) )
Gedik portfoyun fon sepeti fonunun icerigini ve performansini merak ediyorum.Bankalar disindaki portfoy yonetim sirketleri arasindaki ilk fon sepeti fonu.Kodu GJB.Yakin takipteyim.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nasıl beceriyorlarsa, eib bugün de eksi yazmış, defansif diye tutuyordum,
son bir aydır kaçıyorum bu fondan parça parça,
oradan çıktıklarımı döviz bazlı KUB GBC TCA ağırlıklı olmak üzere,
ARE TLE ve GBG ye aktardım/aktarıyorum kademeli olarak.
6362 SAYILI SERMAYE PİYASASI KANUNU
MADDE 103 (1) Bu Kanuna dayanılarak yapılan düzenlemelere, belirlenen standart ve formlara ve Kurulca alınan genel ve özel nitelikteki kararlara aykırı hareket eden kişilere Kurul tarafından yirmi bin Türk Lirasından iki yüz elli bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.
Ancak, yükümlülüğe aykırılık dolayısıyla menfaat temin edilmiş olması hâlinde verilecek idari para cezasının miktarı bu menfaatin iki katından az olamaz.
Çok zorlarsak bu maddeye göre İPC kesebilirler.
Çok başarılı gibi durmuyor.
"Fonun yatırım stratejisi, Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak Hazine Müsteşarlığı tarafından döviz cinsinden ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikaları ile yerli ihraççıların döviz cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılacaktır. Fon toplam değerinin azami %20’si yabancı ihraççıların para ve sermaye piyasası araçlarına ve/veya Türk lirası cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılabilir." denilmiş.
Bir nevi IPV gibi.
Dayanak varlığın çoklu varlık olması ve bunu sınırsızca değiştirebilmesi fona esneklik sağlar.
Tam buna uyan bir fon bulamadım.
Bir parça GBC uyuyor bu duruma.
Çok peşin hüküm verip coin bitti, coin firmaları göçtü dememek lazım demiştim
Görüldüğü gibi kripto gene canlandı
1 günde %18 değer kazandı bitcoin.
Bizlerin alışık olmadı şey şu ki bu piyasa çok volatil.
Uygun yerden alın %18 1 günde geliyor.
Ama tersi de mümkün tabi
Bitcoin 100 bin dolardan 90 bin dolara düştüğünde de aynı şeyler söylenecek belki de. Bitti bu coinler, batıyorlar gibi.:)
Dip not :1 kuruşluk coinim yoktur, yanlış anlaşılmasın.
Dip not 2: Girdiyi yazana kadar + %20 olmuş.
Değerli arkadaşlarım. Yaklaşık 2 yıldır ppf ile başladığım sonrasında hisse yoğun fonlarla devamı gelen fon geçmişim mevcut. Buradaki arkadaşlarımdan çok şey öğrendiğime inanıyorum. Her bir arkadaşa bilgilerini paylaştıkları için teşekkür ederim. Ancak sanırım eksik bildiğim bir durumla bugün karşılaştım. Şöyleki , yaklaşık 2 ay önce yüzdece ve miktar olarak büyük zarar ile çıkmak zorunda kaldığım biri hisse yoğun ,ikisi değişken fonlardan 1 ay önce değişken fonlardan 2 sini yeniden aldım ve ayrıca daha önce almadığım yeni 1 değişken fon ile toplam 3 fonum bulunmaktaydı. Geçen hafta tümüne satış verdim. Gelelim esas meseleye zararına çıktığım fondan kesilmesi gereken yüzde 10 stopaj birinden hiç kesilmemiş diğerinden az bir oranda kesinti olmuş. Daha önce hic almadığım fondan ise normal yüzde 10 stopaj alınmış. Benim bildiğim dönemlik olarak kar/zarar stopajlar hesaplanıyor ve varsa dönem sonunda iade ediliyordu. Yeni bir uygulamamı yoksa benim bilgi eksikliğim mi mevcut?
Zararına çıktığınız fondan stopaj kesilmez.
Tam tersine bir miktar iade alırsınız.
Siz daha önce zararına çıkıp sonra aynı fonu 2. defa alıp bu defa kar elde edip tekrar sattığınız fonun karından mı kesilmemiş diyorsunuz.
Konu tam anlaşılamadı, netleştirebilirseniz daha doğru bilgi verilebilir.
Siz daha önce zararına çıkıp sonra aynı fonu 2. defa alıp bu defa kar elde edip tekrar sattığınız fonun karından mı kesilmemiş diyorsunuz.
Kısmen kesilmiş diyelim. Daha önce
hiç almayıp ilk defa yeni aldigimdan tam kesilmiş. Daha önceki yaptigim zararına satıştandır tam kesilmemesi diye düşünüyorum. Ancak uygulama boylemiydi emin değilim.
Neden bu kadar düşük gelmiş olabilir ki ?SM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takasbank'tan ilginç bir çalışma.
1 gram altına denk blok zincir alt yapısı
BİGA(Bir Gram Altın)
https://biga.takasbank.com.tr/