20-25 TL lerden sonra ben de burada olacağım.
Karşılıklı sohbet ederiz artık.
Az daha düşse diye bakıyorum.
Ekleme için güzel fırsat yarattı.
Printable View
Esasen şu Venezuela petrol konusunda yazmak istediğim makro bazı şeyler var ancak sırf gaz vermemek adına yazmıyorum...Tahsisli öncesinde 3 günde satılan 200 küsur milyon lotu kimin aldığı konusunda ciddi bilgilere sahibim. Ve bunu alanlar ile petrol konusu bire bir örtüşüyor...Her zaman yazdığım gibi piyasa işlem gören toplam lotun % 80'i ellerinde ve fiyatları istedikleri seviyede tutabiiyorlar. Ara ara haber gönderip harçlıklarını da çıkarıyorlar. Haliyle burada ama gerekli ama gereksiz bir şeyler yazmak beyhude... Zamanı gelince yazacağım söz...
İpucu : Venezuela'ya giden uçaklarda kimler vardı ?
:)
Merak eden araştırmacı arkadaşlar Exxon ile Katar arasındaki ilişkiyi ve geçen yıl vazgeçtiğimiz KKTC münhasır bölgesinde yapılan arama çalışmaları ile ilgili konuları gugıldan okusun...Günün sonunda o kuyular Exxon ile alakalı çıkmazsa ben bir daha burada yazmayacağım...
Bu kadar.
Burada tek önemli konu var. Bu hisse termik santral hissesi olarak mı kalacak yoksa petrol üreten bir şirket mi olacak?
Termik santral olarak kalsa bile bilançosu güzel olacaktır. Petrol üreten bir şirket olacaksa o çok ayrı bir konu. 170 kuyudan petrol üreten bir şirket olacağını varsayalım. Türkiye'de, TPAO dışında, var mı böyle bir şirket?
Görünen o ki birkaç kişi hariç millet kulak memesi kıvamına gelmiş…Dar alanda kısa pas ile top çeviriliyor. Elbette hareket için gereken haberi kendi istedikleri zamanda gönderecekler. Geçen perşembe günü durup dururken Bank of AM. ın aldığı yaklaşık 3 milyonl lot u gece KAP haberi gönderip ertesi gün satması bunların yönetim kademesinin de kontrolünde olduğunu gösterir. Yani hırsız içerde kim ne derse desin.. Durum budur .Yapabilene sat al fırsatı veriyor. Ben kendi adıma memnunum.Maliyeti epey düşürdük.Zaloğlu Rüstem ensendeyim..
Diyelim ki bu peri masalı gerçek oldu ve Cante bu kuyuları yerel ortağı ile işletmeye aldı. Venezuela'da, Amerikan ambargoları yüzünden atıl kalmış 28.000 kuyu daha var. Kuyudan bol bir şey yok. Venezuela dünyada kanıtlanmış en büyük rezervlere sahip ülke. TPAO veya herhangi bir devlet şirketi bu işe giremezdi olası yaptırımlardan dolayı...
Bu peri masalı bana yılbaşı piyangosundan daha gerçekçi geliyor. Cante ya bu piyangoyu alacak ya da üçün birini tutacak...
Mısırı olmayanlar için grafik...
https://tradingeconomics.com/commodity/corn
Geçen sene 30 TL olan hisse. Enflasyon yüzde xxx. Endeks zirve tazelemis. Cante hırsızı ise haberle ele veriyor ve hala pazarlayan var, çok enteresan. Demek ki .... Sevilior.
Benim yaptığımı yap. Zaten bunu aylar öncesinden yazmıştım. 19 ların altında parça parça alıp 20 lerin üstünden haber yollar yollamaz kitleyeceksin bunlara. Bunun için 3-5 para ayır keyfini sür.:) Ana mal olarak elde ne kadar tutarsın ya da tutmazsın ona karışmam. Keyfin bilir.
Bu tırışkadan işlemlerle kazandıklarından fazlasını verdiler traderlara...Manyak para dağıttılar son 6 ayda...Feci paraları var, 3 e 5 e bakmıyorlar kesinlikle.
Banka borçları kapatıldığında dolar 26 Tl idi, an itibariyle 32 nin eşiğinde...Seçimden sonra herkes 45-50 seviyelerini bekliyor. Hesabı kuvvetli olan şirketin kârını hesaplasın. Tahsisli olayını tereyağından kıl çeker gibi halleden bu yöneticilere ne diye hakaret edeyim kardeşim...Şimdi gelecek birieri "gaz veriyorsun" diyecek...Gaz maz değil gerçeği yazıyorum. Sadece gerçeği !
CARACAS/HOUSTON, Nov 6 (Reuters) - Venezuela's state-owned PDVSA is in talks with local and foreign oilfield firms to hire equipment and services that would allow it to revive depressed output, sources close to the meetings said, after the U.S. relaxed sanctions on the country.
...
PDVSA wants to revive 27,966 wells - mostly located at Venezuela's oldest production region in Zulia state - that could add 1.7 million barrels per day (bpd), according to a July presentation by oil minister and PDVSA CEO Pedro Tellechea.
However, the spectacular increase from this year's output of 780,000 bpd could take up to a decade of hard work and sustained investment by PDVSA and partners, according to experts.
...
PDVSA also is negotiating specialized oilfield equipment with companies in Turkey, whose President Tayyip Erdogan has met repeatedly with Maduro in recent years, another source said.
https://www.reuters.com/business/ene...ng-2023-11-06/
Haberde Venezuela atıl durumdaki kuyuları tekrar işletmeye almak için bir çok yatırımcı ile görüşüyor deniyor. Burada Sn. Tayyip Erdoğan ile de bu konunun görüşüldüğü belirtiliyor...
Bu konuda Cante dışında henüz adı geçen bir şirket olmadı...
Atıl 28.000 kuyu var. Venezuela'nın üretimi 2.8M varilden bugünlerde 800 Bin varillere gerilemiş. Yani atıl 28.000 varil üretimdeki 2M varile denk geliyor kabaca. Haberde 1.7M varil eder deniyor. Benimkisi bakkal hesabı...
Bakkal hesabı ile kuyu başı 71 varil eder. Cante 170 kuyuya talip. Venezuela ve Türkiye arasındaki sıcak ilişkiyi düşünürsek bize en iyi kuyulardan seçip verecekleri gibi bir his taşıyorum ben...
En kötü ortalama 100 varil/kuyu söz konusu olsa bakkal hesabı ile Cante 17.000 varile %50 ortak olur yapacağı 20-30 Milyon Dolar yatırımla...
Daha önce de yazdım, varil fiyatı 80 Dolar iken Venezuela 60 Dolar gibi satıyor. 60'ın 30'u PDVSA'nın olur. 30'un 10'u maliyet. 20'nin 10 Doları Cante'ye kalır...
Diyelim ki bu peri masalı gerçekleşti, daha 27 Bin küsür atıl kuyu var oralarda. Cante bu peri masalı ile 170 kuyuyu çalıştırmaya başlasa ve beş yıl içinde 1000 kuyuya çıksa, hayat bayram olsa... :halay:
Olsa bulsa hesabı benimkisi. Elimde hepi topu 10 lot hisse var onu da meraktan tutuyorum...
--iki çıplak bir hamama yakışır...
--aç tavuk, darı ambarı...
Venezüella petrol endüstrisinin yeniden canlandırılması için 20 konsorsiyumla “anlaşmalar†imzalanması.
Bu tür konsorsiyumların listesine bakıldığında hem “uluslararası†hem de yerli konsorsiyumların tamamının veya neredeyse tamamının korsan niteliğini doğrulamak mümkün. İnternette bu tür “konsorsiyumlar†hakkında yer alan bilgilere baktığınızda bunların,
kapsamlı bir petrol tecrübesi olmayan
sermayesi, teknolojisi, ekipmanı ve herhangi bir önemi olan insan kaynağı olmayan,
evrak çantası şirketleri oldukları
https://petroleumag.com/gran-quincal...re-para-pdvsa/
PDVSA'nın yeni adı EL FRAUDE[/B]
https://www.collinsdictionary.com/di...english/fraude
07 Şubat 2024
Venezuela'ya yönelik yaptırımlar
30 Ocak'ta ABD, Maduro hükümetinin Dışişleri Bakanlığı'nın önceki anlaşmalarla tutarsız olduğunu düşündüğü eylemlerinin ardından Venezuela'ya yaptırımları yeniden uygulamak için harekete geçti .
https://petroleumag.com/sanciones-a-venezuela/
Şu iş olmasın diye duaya çıktı resmen...Yav memleketin hayrına bir şeye hiç olmazsa "inşallah olur" der insan olan; vatanını seven...
Nasıl bir kişilik bozukluğu çözemedim.
--olmayacak duaya amin denmez...
--ayni delikten bir kez ısırılmaz..
http://multiserviciostomlam.com/
--adamlar ne yaptıklarını açık açık yazmışlar..
Neden buradayız?
Yapay kaldırma sistemlerinin tasarımı, üretimi, kurulumu ve bakımı için akıllı çözümler sunarak ulusal petrol pazarında lider konuma ulaşmayı amaçlıyoruz.
--kısaca meali; endirekt işler yapan bir taşeron firmayız demiş...
taşeron: bir işin veya işin bir kısmını gerçekleştirmek ya da işverenin sözleşmesindeki tüm yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla anlaşma imzalayarak üstlenen diğer yüklenicidir.
--cante nin KAP bildirimi;
-- cümledeki ifade düşüklüğü o kadar bariz ki;
Şirketimizin 02.12.2023 tarihli açıklamasında belirtilen ve Venezuela'da gerçekleşecek yeni faaliyetler ve devam eden süreçlere yönelik olarak Venezuela Devlet Petrol Doğalgaz Şirketi (PDVSA) tarafından sözleşmesi bulunan Multiservicios Tomlam CA'nın sahada çalışma izni alınmış olup söz konusu petrol sektörleri ile ilgili olan tüm faaliyetler, işletmeler veya ilgili hisselerinin Çan2 Termik A.Ş.'ye bedelsiz olarak devredilmesi hususunda Odaş ve Şirketimiz arasında imzalanan Protokol çerçevesinde ilgili süreç devam etmekte olup gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.
--söz konusu petrol sektörleri kim?, söz konusu olması için önceden bu şirketlerin isimleri verilmesi lazım, çoğul kullanıldığına göre PDVSA değil, petrol sketörleri ?(petrol şirketleri mi?) söz konusundan maksat Multiservis şirketi ise neden çoğul kullanılmış, çoğunluk hissesini aldığınıza göre tüm faaliyetler ve işletmeler zaten sahip olunuyor...
--multiservisi in sözleşmesi olduğuna göre sahada çalışma izni zaten vardır; o halde çalışma izni olan petrol üretici şirketleri ile ilgili iş sözleşmeleri ve şirketin (multiservisin) hissesi demesi lazım...
-- 60 günde biteremediniz;
kısaca; şu tarihteki açıklamamızdaki süre içinde tamamlayamadık, işlemler devam etmektedir, demek yeterliyken, bu kadar kabızca anlaşılmaz yazmanın amacı ne??
https://www.portafolio.co/internacio...e-abril-597158
'Nisan'a kadar süreleri var': ABD'den Maduro'ya muhalefete uyması için ültimatom
Bu işler öyle ha dediğinde olacak şeyler değil. Bizdeki Rekabet Kurumu, EPDK, RTÜK vs benzeri yapılar her ülkede var ve bu tür satışlar için devletlerin ilgili kurumlarından izin alınması bazen uzun sürebiliyor. SPK'nın, RTALB başvurusunu 7 ay beklettiğine şahit oldum bir kaç yıl önce...Bence 60 günlük sürenin uzaması gayet normal...
Ekran görüntüsünü almamıştım ama bu yazı sana idi...Anlaşılan sildirmişsin, iyi etmişsin. Tekrar söylüyorum, burada yazdıklarınıza (hele ki mevcut hukuk sisteminde) çok dikkat edin. Bu adamlar tehlikeli insanlar ve babamın oğlu değiller. Maksimum dikkat !