Günaydın, açılış nasıl olur acaba?
Printable View
Günaydın, açılış nasıl olur acaba?
Bugün inşallah fıstık gibi bir gün olsun. Barış görüşmeleri var inşallah guzel haberler gelirde su lanet savaş biter de artık önümüze bakariz.
Zor bir hafta başlıyor.
Bakalım Fed ne yapacak. Agresif olup 50 ve üzeri yapar mı?
Savaş ortamında daha erken sanki.
Daha önemlisi bizimki ne yapacak. Herkes faiz artışı bekliyor.
Faiz düşerse dolar artar.
Faiz artarsa MB başkanını görevden alır Pazartesi gene dolar artar.
Koç'tan Ford-SKO ile bataryada niyet mektubu imzası
https://www.bloomberght.com/koc-tan-...imzasi-2301386
haftasonu üstadlar ralli modunu çalıştırdı herkes şimdi mala saldırır...palacan yavaş yavaş mal yedirir bugün...sonrasında fed kararına kadar yukseliriz karardan sonra artı açılışla beraber gümmm.....beklıorum bakalım....
Fışkırtmanın sanki debisi düşük tarkank abi biraz oyalayıp sonra tazzik olabilümü
Fışkırtacağını bağıra bağıra ilan etsede elimi bir türlü long a götüremiyorum.
Adrenalin bağımlısı oldum galiba..
Rusya Maliye Bakanı Siluanov: Rusya’nın döviz hesaplarının dondurulması, yabancı ülkelerin Rusya’yı yapay bir şekilde temerrüde düşürme girişimi olarak değerlendirebilir
MOSKOVA (AA) – Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, kamu borçlarını ödeyecek yeterli
fonlara sahip olduklarını belirterek, "Rusya’nın döviz hesaplarının dondurulması,
yabancı ülkelerin Rusya’yı yapay bir şekilde temerrüde düşürme girişimi
olarak değerlendirebilir." dedi.
Siluanov, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya’nın kamu borcunu Rusya Merkez Bankası
döviz kuru üzerinden ruble ile ödeyebileceğini söyledi.
Bunun, 2018’den sonra düzenlenen eurobond'larda doğrudan mümkün olduğuna işaret
eden Silanov, "Rusya'nın kamu borcu yükümlülüklerini yerine getiremediğine ilişkin
açıklamalar gerçekle örtüşmemektedir. Yükümlülüklerimizi yerine getirmek için
gerekli miktarda fona sahibiz." ifadelerini kullandı.
Batılı ülkelerin, Rusya’nın uluslararası rezervlerine erişimini kısıtlanmasına da
tepki gösteren Silanuov, "Rusya’nın döviz hesaplarının dondurulması, yabancı
ülkelerin Rusya’yı yapay bir şekilde temerrüde düşürme girişimi olarak değerlendirebilir."
dedi.
Silanov, dün yaptığı açıklamada, yaptırımlar nedeniyle yaklaşık 300 milyar dolar
değerindeki uluslararası rezervi kullanamadıklarını söylemişti.
Flat-ül Kebir
Karar günü bugün olmalı
x30 120 dk lik
https://i.hizliresim.com/mlfl38u.PNG
Herkesin elleri tetikte. Az yukarı alıp verecekler hissediyorum.
Gelişmekte olan ülkeler endeksine göre dolar bazlı XU100 kabaca son 2 haftada (Rusya'nın saldırısının başladığını günün ertesinden bu yana) %14 prim yapmış durumda reelde dolar bazlı düşüş olsa bile. Yani diğer endeksler çok daha fazla düşmüş durumdayken XU100 eşlik etmemiş
https://www.tradingview.com/x/EO73HIfl/
Palaya helal olsun Viop pastada katakuli , sahtekarlık yapmadan göstere göstere ralli yaptı , Teb 180 bin long , diğer short 80 bin , pasta ne zaman böyle olsa yıllardır hep ralli olur bedavadan 10 bin puan kazandırdı Viopculara...
Rusya ukrayna ilk gün yüzde 8 çakılmadan sonraki 30.000 puan ralli de kim ne kazanmış..Arada daldırmada ilave LONG lardan bahsetmiyorum bile..
2-3 pokemon herkesi short da short short da short..
Dolara basmaya başladılar yine..
Cumadan itibaren aşşa yönlü bi baskı oluştu dolarda..
FED in cücük kadar (0.25) artırımı üzerine de gelecek hakkında güvercin olması ile şelale olabilir mi dolarda..
Malum dolar da endeks de ellerinde..
İstedikleri gibi çekip çeviriyorlar..
Milleti yine ipin ucunu kaçırdılar diye endeks de shorta dolar long a soktularsa...
Millet endeks long a bir abansın da önce..
https://i.hizliresim.com/1uw7ipu.jpg
Daha evvel de belirttiğim kontrollü yukarı trend cuma itibari ile kırıldı..Bugün de bir deneme daha çekti o trend e..Yine sattı..
Bu hafta FED ve bizim düldül MB ı var..
Sert hareketlere gebeyiz..
Ağırlıklı poz nereye ise tam tersine (en azından ilk etapda) sağlam bir hareket beklenir.
İtiraf edeyim ; vobda LONGTA her zaman daha fazla para kazanmışımdır.Yapılan tüm sistem testlerinde long-flat daima short-flatten daha fazla kazandırmıştır.Borsaların uzun vadede long olmasının sebepleri:,enflasyon ,büyüme ve otoritelerin yeri gelince shortu engelleyen uygulamaları vs.
Elbette shorttan ANİDEN,YÜKLÜ PARA KAZANILABİLİYOR.AMA GENELDE DEDİĞİM GİBİ.
Dünya değişiyor. Geminin yön degistirmesi kayık gibi olmaz biraz sancılı döner ama dönecek.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Koç-FordOto
Romanyada ki Ford fabrikasını da satın almış
FordUSA belli ki , Avrupa-Asya-Ortadoğu Ford un üretim üssünü
Koç Fordoto üstünden planlamış,
Tüm yatırımlar, Koç-FordOto üstünden oluyor
Elektrikli Transit, Çekici ,Kamyon ,ticarinin üretim üssü Koç-FordOto oldu
Bu kapsamda
Tüpraş ta stratejik değişime geçti.
Elektrik Yenilenebilir Enerjiye de pay ayırdı, Biyoyakıt ve Yeşil Hidrojen yakıtı da ekledi
2-3 sene içinde ;
Avrupa-Asya-Ortadoğu nun en büyük Otomobil Devi üreticisi Koç-FordOto
Avrupa-Asya-Ortadoğu nun en büyük Enerji devi üreticisi de Tüpraş olacak
Yatırım tavsiyesi değildir
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir
Naçizane Fikirlerimdir
yok almıyim tüp, o tahtada beni tanıyorlar, alır almaz hemen 2-3 lira aşağı çekip beni bekliyorlar.. petkim seviyorum ben
şu sistem testi olayına takılıyorum bazen, geçmişe yönelik parametre test ediyorsun ve hep kazanan bi sistem oluşturuyorsun, ama çok önemli bi handikap var, shcrödinger kedisi gibi- tahtada sen yokken belli bi kalıp sergileyebilir piyasa ama sen girip pozisyon aldığın noktadan itibaren olayın akışı tamamen değişiyor, işi gücü bırakıp senin pozisyonuna karşı çalışmaya başlıyor bütün algolar robotlar vs.. bu olguyla gerek vadelide gerek tahtalarda belli bi rakamın üstünde işlem yapan herkes tanışmıştır.. öyleyse bu sistem-test sadece bir çöp değerindedir
abd pazarda tezgahı açtı...satışlar başladı...zeki adamlar...git dünyanın farklı bölgelerini kaşı korkuyu sal sonrada çevredeki ülkelere silah sat...
BERLİN (AA) - Alman hükümetinin Tornado uçaklarının yerine ABD'den 35 F-35 savaş uçağı alacağı bildirildi.
KOZAL fırsattan istifade malı boşaltıyor ..
ehtiyar tam zamanında malı çıkmış...öğleden sonra aşağı doğru bi fışkırtma gelebilir..hüstadlar hepsibirden longcü olmuş...2360 altına kayışlar çok tehlikeli artık...stoplara dikkat..
alan kazanıyo, sabahtan belli vaziyet böyle,
daha gider mi? yoksa döner mi, küünk diye bi indirir, gider devre kestirir maazallah, bu teknolojiye sahip olduğunu biliyoruz..
bakalım napacak, efsane bi gün olmaya manke bi gün
Malesef cuvala doldurdu şortcuları, tabii bizde içindeyik çuvalın
Pala akşam pazarı ucuzluğu yabmazsa olucakları düşünemiyorum, yangın çıkış kapısına hücum edebilürük, zalım 100 kaplan gücünde gram gevşemiyor
Ukrayna genel ateşkes ihtimal tüm borsalarda bahar havası estiriyor.
242 leri gosterecek sanirim..
Fed toplantısı yok mu yakında.
Short kovalamak çok mantıklı gelmiyor bana şu sıra. Long&flat en iyisi gibi.