Akşam akşam güldürdünüz beni ya, mirage ve Riki Fort
Printable View
Akşam akşam güldürdünüz beni ya, mirage ve Riki Fort
hiçbir şey imkansız değildir, ancak buraya gelip direkt fiyat 3 olacak derseniz art niyet ararım.
şimdi sen 3 aylıkta zarar bekliyorum da dersin:)
ya Right or Wrong sende bu hisse yok biliyorum
Patron tarafından kurgulanan bir kağıtta normal yatırımcı davranışı olmayacağından teknık analiz işlemez....inş dedıgınız yerlere gelirde lot sayımızı artırırız o Zaman Sızden özür dilemek boynunuzun borcu olsun....petkım desen işbnk desen teknık analiz çalışır ama bu kgtta olmaz....işbnk ve Ykb den alımlar bendenıze ait olup ara ara kar satışlarım harıc her yıl sonu ıtıbarıyle lot sayım artarak devam etmıstır...bunu nıye soyledım...nefesınıze tükürüğünüze yazık boşa uğraşmayın bız 8 lira için almadık kı 3 E satalım...ytd
ortalığı karıştıyorsun farkında mısın?
itiraf edin , saklamayın biz anlıyoruz zaten, ama çok acemisiniz
sözüm sadece sana değil, olabilir ben mirage olarak düzelttim zaten
Neyse arkadaşlar, sağlıcakla kalın, ben ofiste çalışıyordum ve işlerim de bitti, eve gitme zamanı
50 milyon üzeri kar beklentimi detaylandırayım. (Nisan ayı itibari ile tahmin yapmak riskli ve zor olsa da)
----------2016----2017----2018----2019T
Satış-----306------351-----454------515
B.Kar-----54-------83------111------125
EFK-------25-------50-------82-------80
Net Kar--10,8----31,3------36-------55
2019 yılında esas faaliyet karının 2018 yılı ile paralel olacağını ancak net karın artacağını tahmin ediyorum (finansal gider-gelir farkının azalacak olması nedeni ile) Bu tahmin eur/tl kurunun sene sonunda 7 tl civarlarında olacağı varsayımıyla yapılmış bir tahmindir. Euro sene sonunda 7 tl'nin üzerine ne kadar çıkarsa kar rakamı o oranda düşer.
Sen ( SN doğru ve yanlışa hitaben) 3 liradan 2019 2020 de al ben 2021 de 4 liradan senden alıcan fiyat 2 de olsa... Kafadan %30 kar...kımse vermez sana....hd sene dostum....ytd
İlk çeyrek bilançosu 10 Mayıs'a kadar açıklanacak. Muhtemelen son gün olan 10 Mayıs'ta açıklayacaktır. İlk çeyrek bilanço beklentimi daha önce paylaşmıştım. İlk çeyrek bilançosunun karlılık ve ciro açısından yılın en kötü çeyreği olması kuvvetle muhtemel. 120 milyon ciro ve 11 milyon net kar beklentim var. Diğer çeyrekler için erken ama ikinci çeyrekten itibaren çeyreklik karlar 15 milyon seviyesine çıkacaktır.
Petrol fiyatları 75 dolara çıkmasına rağmen hammadde fiyatlarında artış olmadı. Fiyatlar geçen senenin altında seyrediyor. Eur/tl tarafı da şu ana kadar iyi gidiyor. Yıl sonu net kar beklentim 50 milyon üzeri olarak devam ediyor.
Su temettuyu buran önce versene yuro zıplamadan alsakta paramız erımeden bari...baktık yuro trenı kaçtı o Zaman bir kac bin lotcuk daha hisse alırız...1 haftaya temettu oranı belli olur (yalancı oran) bayram sonrası Gnl kurul olur Ordada son dk temettu gerçek oran açıklanır...ilkini kurbana 2. Taksıdı 29 Ekım Bayram'ına yetıstırırler....ytd
Son takas durumunu atacak var mıdır? Birde karsılastırma yapabileceğimiz borsaya açık şirket var mı.mesela tire kutudan veya bantas ile karşılaştırılabilir mıdır...
Es değer şirket maalesef yok ama az daha olacaktı Ülker grubu ambalaj sırketını halka açacaktı son dk iptal oldu... O zaman piyasa çarpanlarını karşılaştırma fırsatlarımız olacaktı...kısmet olmadı...ytd
Şirketler bilançolarını açıklamaya başladı. Sanayi şirketlerinin bilançolarının %70'i kötü geliyor. İyi bilanço açıklayanlar da var ancak azınlıkta. Bakab yönetimi açısından bu yıl tam bir test yılı olacak. Şirket için ilk 4 aylık dilimde hiçbir olumsuzluk olmadı. Hammadde fiyatları euro bazında geçen seneden düşük seyrediyor. Euro/tl tarafı ilk üç ay nötr geçti. Nisandan itibaren o da şirket için pozitif hale geldi. İlk çeyrek bilançosu bu yılın en kötü çeyreği olabilir ama en kötü durumda bile geçen seneden yüksek kar gelmesi lazım.
Hissede önümüzdeki günlerde güzel şeyler olabilir, bir anda agresif alımlar gelebilir, genel kurul açıklanacak mayıs ayında, kâr dağıtımı yapabilirler yine, kademeler doluyor, fiyat belli bir seviyenin altına zaten inmiyor, iner gibi olsa da aninda kaldiriyorlar, sanki bir kıvılcım bekliyor gibi, CB güruhu demekki artık sabredemiyor, belkide icazeti aldılar, gaza basmalarına sanki ramak kaldı gibi hissediyorum, göreceğiz bakalım
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
3 aylik kar aciklamadi mi?sirket b grubu oldugundan mi buyuk sirketlerden bile daha sonra kar acikliyor.Portfoyumde 4 kagit var en gec kar temettu aciklayani bu.Ben bu isi cozemedim gitti..Cesitleme icin aldik surunduruyor.hadi hayirlisi
Hissede patron harici 3-4 milyon lot ancak vardır. Bu hisselerin çoğunluğu da hisseyi en az 6-7 yıldır taşıyan kişilerde ve bu kişiler kısa vadeli kar peşinde değiller.
Bu yatırımcı grubu şirketin yapısını detaylı olarak biliyor. Şirketi etkileyebilecek gelişmeleri (hammadde, kur hareketleri vs.) yakından takip ediyor ve olumlu gelişmeler olmasını belki de patrondan daha fazla istiyor.
Son 2-3 yıldır mali tablolar ufak tefek detaylar dışında düzelmesine rağmen hisse fiyatı aynı paralelde hareket etmedi. Hissedeki fiyat hareketlerinin tamamen patronun kontrolünde olduğu çok açık. Artık şirketin de küçük yatırımcıyı yolunacak kaz olarak görmeyip eski alışkanlıklarını bir kenara bırakması lazım.
B. C grubuyla alakası yok sırketın kıllıgı siz ne işe duşmuşsunuz haberın yok...her turlu dalavere var...kac yıldır hıssedesınız ilk kez mı farkettınız...temettu açıklar genel kurulda son dk gelişmesi olur temettu artar vs....alınacak hısse degıl bizdeki ask olmasa...3 aylık sanırım 10 mayısta açıklanır...
Aydinlatici bilgi icin tesekkurler 6bin lottan ne olur.son 3 yldir iyi temettu verdi bu yuzden fiyattan ziyade kar payina odakliyim.Tupras karton bakab ecilac hisselerim.Diger hisseleri artiriyorum.ben 12 ayda bir hasat alirim.kisa vade fiyata bakmam.hisse hakindaki cehaletim bundan.iyi geceler herkese
İlk çeyrek bilanço beklentimde ufak bir revizyon yapmam lazım. Brüt karlılığın biraz düşük geleceği (ilk çeyrek kur hareketi nedeni ile) beklentimle tahminimi 120 milyon ciro, 25 milyon brüt kar ve 9,5 milyon net kar olarak revize ediyorum. 15 milyon faaliyet karı ve 19,5 milyon da FAVÖK beklentim var. Gelen bilançolara bakılırsa bu rakamlar bile çok olumlu algılanacaktır.
Hammadde ve kur tarafındaki gidişat ile Bakab'ın bu sene Bist geneline göre pozitif ayrışması lazım. İkinci çeyrekten itibaren karlılık artacaktır. Yıl sonu kar beklentim ise 50 milyon üzeri (anormal kur hareketleri olmazsa) olarak devam ediyor.
Haftaya ak koyun kara koyun bellı olur 10 mayıs cuma saat 20: 00 de...kent Hastanesi onkolojı kısmını açmış ...bunca ky nın Hakkı'nı yeyen Cb insallah şifa bulmayan tek hastası olur...Rabbım sen bılıyon...Bn çift rakamlı kar bekliyorum Ziya yatırım yok harcama yok...Bn olsam bıraz borç kapatırdım...ytd
Yonetım kurulu üyemiz SN RB vefat etmiş toprağı bol olsun Allah rahmet eylesin...dua dısında bişey gotutemıyor ınsan......Cb yide sahalarda görmek isterız ki yetim Hakkı yedıklerı tez Zaman'da çıksın..Bnm uzun zamandır anlamadığım Bı husus var...sırket agırlıklı olarak ihracat yapıyor buna rağmen kur artışlarımda gder yazıyor...Alınan yabancı kredıletden ise yatırım yapmadığı Zaman'larda bu gıderın nispeten azalması gerekmez mi..,ytd
Yonetım kurulu üyemiz SN RB vefat etmiş toprağı bol olsun Allah rahmet eylesin...dua dısında bişey gotutemıyor ınsan...😇...Cb yide sahalarda görmek isterız ki yetim Hakkı yedıklerı tez Zaman'da çıksın..Bnm uzun zamandır anlamadığım Bı husus var...sırket agırlıklı olarak ihracat yapıyor buna rağmen kur artışlarımda gder yazıyor...Alınan yabancı kredıletden ise yatırım yapmadığı Zaman'larda bu gıderın nispeten azalması gerekmez mi..,ytd
Kemerleri bağlayalım. Yarın 4.80 e geliriz. Paraşüt açıldı.
4.80 e gelir diye çok beklersin
Senin paraşütün ipleri dolandı heralde
Piyasada lot yok , almak istiyoruz vermiyor satmak istiyoruz almıyor. 3-5 lotla gelir ama satan olmayacağı için geri toplar. Marj derin olur ama sığ olur diye düşündüm
SN Puma haklısın sığ suda suni dalga yapması kolay olur 4.8 den 500 lot alım gircem bakalım ne kadarı düşecek ..,Satılan da yuzde 99 Cb nin malı olacak.,,,karın açıklanmasına 3 gün kalmış ky satmıyor..,tahtada el Ense çeken arada dusenlerı toplayan Cb ve avanesi...ytd
3 aylık hasılatı 130-135 milyon TL.civari bekliyorum, net kârı da 11-12 milyon TL.civari bekliyorum,
Benim de ilk tahminim 11-12 milyon kar etmesi yönünde idi. Ancak bilanço tahminimi yukarıdaki şekilde revize ettim. Bu rakamlara hatta biraz daha düşüğüne bile razıyım. Belki büyük bir sürpriz yapıp bilançoyu bugün açıklar.
İkinci çeyrek çok daha iyi olacaktır ancak euro/tl'nin ikinci çeyrek kapanışı 6.7-6.8 civarında olursa daha iyi olur. Kur bu çeyrekte 7'nin üzerine çıkarsa sıkıntı yaratır. Kurun birden değil de her çeyrekte ufak ufak artması şirket için olumlu.