Günaydınlar
Printable View
Günaydınlar
TFF, Süper Lig'in ikinci yarısında geçici bir süreyle yabancı VAR hakemi uygulamasına geçileceğini açıkladı.
günaydınlar
Arkadaşlar selam
İşCepte yılbaşından beri hisse takaslarını göremiyorum, mkk lisansı gerekli diyor.
Diğer aracı kurumlarda da böyle mi?
Bilgi verirseniz çok makbule geçer.
Tskr.
X5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ons altın 2670 üstünde...her nedense benim altın fonlarım 10 gündür yerinde çakılı vaziyete:notr:
70 yaş içindeyim,yaşıma rağmen parayı hala severim,boşuna dememişler mal canın yongasıdır diye,harcamayıda severim,bu gelenek bize dedelrimizden gelmedir,büyük dedelerim paralarını altın olarak küpte saklarlarmış,son dedem yani benim dedem kurtuluş savaşında ön safhadadır Atamızında korumasıdır.filiz akının dedesi ile çoğu kez beraberdir,o Atamızın ajanı gizli şifrecisidir,neyse 4 yerden bağış yapılmıştır ganimet diye o almamış devlete fakirlere bağışlamıştır,burada düşünüyorum,kendisi faizci ve cimriydi,bana tek harçlık vermemiştir,ama çevresindeki ahaliyi doyururdu,yani fakir dostuydu,o halde fakirlere güvenmeyin palazlandırmayın derdi,fakirin kafasını okşadıkça fırsat bulduğu an sizi miker derdi,faizciydi ama tefeci değildi,izmirden giresuna kadar borç para vermediği kişi yok gibidir,eski oluşum giresun esnafının adamıydı sıkışan ona köşardı,tabiki karşılığı vardı,karşılığı ya faiz yada elinde ne varsa ipotek ederdi,böyle çok vardı öldüğünden bizlere miras kaldı borç senetleri,bazılarının atası borca batıp geriye borç takardı,bizimki tam tersiydi,dikkat ettiğim husus faizci olduğu halde bağış yapması,tahminen bağış yaptıkların değeri 2 milyar dolara yakındı,ama dedemi severdim dizinin dibine oturup savaş hikayelerini anlatmasını isterdim oda anlatırdı usanmadan,1970 yılında 70 yaşında öldü,yani şu andaki benim yaşımda olduğum yaşta,ölürken 16 yaşındaydım,nurlar ışıklar içinde uyusun,bize bıraktığı çok değerli arsalar vardı,2010 sonrası çoğuna konutlar yaptırdık üstüne,emilerim anlaşmazlık yüzünden satılığa çıkartmıştı,kendi payımdan düşenleri onlara verdim anlaşmazlık bitti,çoğunun üstünde en aşağı 15-20 dairesi vardır,geri kalan arazileri dışında,zaten geride emide halada kalmadı çoğu bu dünyadan göçü gitti babam dahil,bunu neden yazdım bizde 69-70 yaş uğursuz yaştırda ondan şu an o yaşta olduğum için yazdım :hi:
Ikına sıkına borsa 10.000 oldu-VİOP açılış yatayda,bugün cuma hafta sonu satışları olacakmı bakalım.
Fakir fukaranın sırtından tasarruf sağlayan bir iktidar,ama kendileri son gaz savurganlığa devam,utanmadanda ekonomi rayına giriyor ,enflasyon düşüyor,faiz düşüşlerine devam diyorlar,emekçi,emekli maaşlarına tırpan,açlık ve yoksulluk içinde kıvranan halk...peki hani gerçekçi kaçan yabancılar neredede ?,zamlarda son gaz devam,vergileri demeye gerek yok biz yapalım market vs yapmasın diyorlar,denetime devam :plc:
Ayastefanos Antlaşması
Ayastefanos Antlaşması-bu savaşta ruslar galip gelmiştir,osmanı yenilmiştir,rusların yanında osmanlıyı sevmeyen Türklerde vardır,adı 93 harbidir.
93 Harbi olarak da bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu'nun yenilgisiyle sonuçlandı. Rus ordusu, batıdan Yeşilköy'e (eski adı Ayastefanos), doğudan Erzurum'a kadar geldi. Osmanlı İmparatorluğu barış istedi. Rus orduları başkomutanı Nikolay, barış esaslarının mütarekeyle birlikte görüşülmesi şartıyla bu isteği kabul etti ve 3 Mart 1878'de İstanbul'un Yeşilköy semtinde Osmanlı Devleti açısından ağır koşullar içeren bu antlaşma imzalandı.[3]
Şartlar
Sırbistan, Karadağ ve Romanya tam bağımsızlık kazanacak ve sınırları genişletilecek.
Büyük bir Bulgaristan Prensliği kurulacak, prensliğin sınırları Tuna'dan Ege'ye, Trakya'dan Arnavutluk'a uzanacak.
Bosna-Hersek'e iç işlerinde bağımsızlık verilecek.
Teselya Yunanistan'a bırakılacak.
Girit ve Ermenistan'da ıslahat yapılacak.
Osmanlı Devleti Rusya'ya 300 milyon ruble nakit, geri kalanı toprak olarak (Kars, Ardahan, Artvin, Batum, Doğubayazıt ve Eleşkirt) ödenecek şekilde toplam 1 milyar 410 milyon ruble savaş tazminatı ödeyecek.[4]
Sonuçları
Ancak bu antlaşma ile Rusya'nın Balkanlar'da tamamen hakim bir konuma gelmesi Batılı devletleri telaşlandırdı. Zira Rusların, Bulgaristan yolu ile sıcak denizlere inmeleri, Birleşik Krallık'ın Hindistan sömürgelerine ulaşmasına ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun Bosna-Hersek'i ilhakına set çekmiş olacaktı. Osmanlılar bu tepkilerden yararlanarak Kıbrıs'ın idaresini geçici olarak Birleşik Krallık'a bırakmak koşuluyla Berlin'de yeni bir antlaşma (Berlin Antlaşması) zemini elde etmeye başardılar. Ayastefanos'un ağır şartlarını hafifleten Berlin Antlaşması ile Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'daki varlığı kısa süre daha devam etti.
Ayastefanos Antlaşması, Osmanlı devrinde Sevr Antlaşması gibi kâğıt üzerinde kalan bir antlaşmadır.
1789 fransız ihtilalinden sonra hızlan avrupa modernleşmeye girmiştir bilim ve teknolojiye önem vermiş reformlar başlamış olup katı hristiyan rejimin sonu olmuştur,bu olay tüm dünya devletlerin bilimsel çalışmasına örnek olmuştur,osmanlı bundan geri kalmış icatlara gevur icadı demiştir en sonunda boyunun ölçüsünü almıştır,dünyaya meydan oku,kılınç kalkan devamlı savaşılacak san,gel bilime yenil.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ayaste...C5%9Fmas%C4%B1
günaydınlar
Mafya bastı borsayı
Borsanın %83'ünü, %0,3'ü yönetiyor da ne kadar mafya artık bilmiyoruz. Bu arada, küçük yatırımcı ezildikçe eziliyor.
https://gazetevar.com/mafya-basti-borsayi/
Bu rezalet çok uzun süredir var, % 83 payın 0.3'ün elinde olması inanılmaz bir şey!!
Harbiden tüm dünya kıskanıyordur, aslında bu gösterge ülkenin aynası gibi olmuş..:rules:
Acil şifalar, geçmiş olsun!
Kardeşim geçmiş olsun,bizim sülaledede var inme beyin travması,rahmetli dedeminde ölümü ondandı,3 ayda götürmüştü 70 yılının aralık ayında,ne yapalım bizde sıramızı savuşturuyoruz,70 yaşımdayım derken tamam sağlıklıyım ama amasıda var ne olacağı belli olmaz.örneğin forumun patronlarıda göçtü gitti,annemde beyin kanaması olmuştu o atlattı,ama kalpten öldü 15 sene sonra,yaşı 83 tü.başımızdakine birşey olmuyor diyeceğim,o zaten yaşayan bir ölü,2014 senesinde ölecek dediler ve hala ölecek,tam 10 sene oldu ölecek,erken ölseydi bu ülke bu kabusu yaşamazdı...sağlıklı günler dileğiylen.
TRT spikeri suriyeden canlı yayın yaparken zapping esnasında gördüm,borsa için zaten arada sırada teletexsine bakıyorum,adam canlı yayında zalim esed diyor,yani uzun ağzıylan konuşuyor,bu kanalda geçmişten bir bayan uzun ağzıylan yavru muhalefet demişliği var haberlerde,bunların beyin yapısı hep ayni uzunun kopyası hepsi trol,bile,bile zararda olduğu halde TRT uçuk harcamaları dikkat çekiyor...diğer havuz medyalarını demeye gerek yok onlar hep uçmuş,kaçak saraydan onlara hortum bağlanmış geçimleri oradan,istanbul belediyesi onlardayken havuz medyasının yan kuruluşlarınada belediye hortum bağlamıştı sülük gibi kanını emiyorlardı,belediye imamoğluna geçti bu hortumlar kesilmişti çoğu iflas bayrağını çekmişti,elbet bunların bir hesabı olacak,ne kadar hesaptan kaçarlarsa kaçsınlar er geç hesapları görülecek,sistem bu hiç afetmez kötüyü.
10.000 üstüne çıkan borsa 9.900 altında,sanırım hafta sonu satışı yedi.
Uzun miting yapıyor,bir mok olmasın gazaya gelmiyelim diye para ile tutulmuş halk kullanıyor,sıkıysa normal halkın içine girip yapsanya,çok az girdiği zaman halkın içine soruları geçiçtirip cevap vermiyor açın yolumu diyor,acaba dünyanın neresinde böyle adam var,adamın herşeyi sahte ve kurgulu.
Herkes BOFA'ya çemkiriyor, aslında BOFA'nın arkasında kim var? bu al sat yapanlarda kim kazanıyor? BOFA'nın 1 yılda al sat yaparak kazandığı paranın miktarı nedir? vsvsvs
ABD borsasında olsan bu hareketleri yapamazsın, yada İngiltere veya Almanya'da yahut İngiltere'de.
Ama BİST'in % 83'ünü %0.3 yönetiyorsa her haltı yapabilirsin! pozisyonun ne ise kazanacak şekilde gerekeni yaparsın.
BİST'te yatırım yapıyorsan bu hesaba göre %99.7'si kurban pozisyonundasın.
Kardeşim paranı bile bile çakallara teslim etme, nasıl olsa % 99.7 kaybedeceksin..:rules:
Tesadüfen % 0.3 pozisyonunda olup kazanabiliyorum diyorsan bol şanslar...
Borsa 99.000 üstünde kapattı zar zor.
Migrosta ve bimde sızma yağlarda indirim,migrosta kristal yağ 400'den 225,bimde komilli sızma 199,dün ve önceki gündü,bugün devam ediyormu bilemiyorum,ayçicek yağları yolu doğrulamış %50 zamlanmış,tereyağlarda durum yatay.
Köprü ve otoyol ücretlerine 13 ocaktan geçerli olmak üzere zam yapıldı
%43 deniliyor,millete düşük zam ver,ama kendileri yüksek zam,vergi uygulasın,sonra denetimleri sıkılaştıracağız de,yani ben artış yaparım siz yapamazsınız diyorlar,deli dumrula deli diyorlardı bide örneği aşağıda :one:
Deli Dumrul'un susuz derenin üzerine kurduğu köprüden "geçenden beş akçe, geçmeyenden on akçe" alması Türk halk kültüründe bir deyim haline dönüşmüş durumdadır. Bu ifadeye bazen şu şekilde de rastlanır: "Geçenden otuz, geçmeyenden döverek kırk akçe"...
Geçirme zamları her yerde yapıyorlar.
Örnek geçmişte İstanbul boğazı geçişindeki köprüler ücretsiz olacaktı geldiler geliş gidiş çift yönlü haraç alır oldular.
vergiler ve çeşitli isimler adı altında alınan okuma bedeli,hesap işletim bakım yada başka şeylerde dahil mafyatik haraçlar alınır oldu.
Örnek iletişim ve motorlu taşıtlar vergisi ve ek vergileri
sabaha kadar yazarım vergileri esnaflar doktor ve güvenlikçi alacaklar
vs vs vs vs vs.
Günaydın iyi haftalar
Fetö,pkk diye diye başımızın etini yediler,kayyum atamaları el koymalar tam gaz,ama anlaşmadanda geri kalmıyorlar,ulen nasıl bir ülkede yaşıyoruz,kanun nizam diye birşey kalmamış nasıl bir çıkmazın içine soktular bizi iktidar,para ile tutulmuş halk ile il,il miting düzenliyorlar oradanda ya israil, filistin yada chp diye bel altından vuruş yapıp,çökerttikleri ekonomiyide şahlanmış gibi lanse ediyorlar,ta onların ...:vk:
İstanbul'dan İzmir'e arabayla gitmenin maliyeti 3095 TL oldu.
tahminim elektrikli 500 hybrid araclarda izmire 1,000 lira yakar...
yakıt masrafının 3 katı otoyol masrafı...
yandaşın çalıştırdıgı otoyala %100 zam yaptırt ama işçiye %30 emekliye memura %15
sanırım istanbul izmir arası 2024 basında 1,300 liraydı...
Ölmüş adam bunu söylemiş 10 yıl önce
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/b...si-877490h.htm
BTP’nin kurucu Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Haydar Baş’ın 10 yıl önceki konuşması sosyal medyada patladı… “AKP, MHP ve HADEP bir olup Türkiye’yi bölecek!”
https://sozcu01.sozcucdn.com/sozcu/p...rop&scale=both
https://www.sozcu.com.tr/kulisler-bu...rprizi-p126659
İnanılmaz bir tahmin,
Önemsiz ama bunu da unutmuş.!!!
Akşener döneminde partisine verdiğim oylar haram olsun. Hakkımı helal etmiyorum.
F.Karagümrük 33 milyon euroluk fitbolcu satın almış,bunların gelirleri neki ?,çoğu il takımları ligde sürünüyor,es-es vardı zamanında mahalli lige düştü,giresun eti butu ile kavruluyordu 2-1 lig arası mekik dokuyordu,tak partisi el attı süper lige çıktı,destek kesildi hızlan 2 lige düştü,borçta çok,borcu temizlemesi için mahalli lige düşmesi şart es-es gibi,bi maşak şehir var tak partinin desteğinde oluk,oluk para akıyor,stadı şeyircisi bile yok,gel bu fitboldan zevk al,bu zamana kadar fitbolda böyle işler olmamıştı.
Parti olarak bizde 15 milletvekili vermiştik vatan uğruna,artık masayı es geçtim,guya değişim olsun diye yırtındık,sebep evetçiler,tek adama yargıyı teslim ederlerse oda gereğini yapar astığı astık kestiği kesdik,devamlı milletlen dalgasını geçen uzundan kurtuluş çok zor,bir müddet buna katlanacak ülke...dönekler devamlı vardı bu ülkede,22 senede tavan yaptı bu :notr: