Olmayan yanacak yanacak kerosen gibi... :)
Aklimizi alacak Patrik aklimizi
Printable View
Olmayan yanacak yanacak kerosen gibi... :)
Aklimizi alacak Patrik aklimizi
http://share.matriksdata.com/shareMa...10221125242795
Kapanis onemli
o değil de burada gelip eğleneceğim diyen kimi saygısızlar (sözüm saygılı üslupla bu hisse falanca sebeple düşer-düşebilir diyenlere değildir, herkes kimsenin kararına karışamaz, sen o şekil düşünürsün, başkası bu şekil düşünür. sözüm saygısızlık yapan tiplere) yasta. daha çooook zorlarına gidecek.
ford batıyeah, çinliler geliyeah, verdiği üç kuruş temettüüüh, düştüğü 300 liraeeeah
yalnız genç ahtapotlar rahatsız, o gece balıkhanenin ışıkları sabaha kadar sönmemişti... :cool:
1250'den satamayanların hisse 6 ay sonra 1000tl oldugundaki haklı sevinci !!!
Yürü be usta :)
Hic bir zaman satma gibi bir derdim olmadi..
Tam tersi her zaman her fiyattan her kosul altinda alma derdim oldu.
2010 da aldigim ilk parti blok alimda 10 TL idi.
Yillardir alim maliyetimin bir kac kati senelik temettusu var.
Herkes bildigi gibi, en rahat edecegi sekilde yapsin.
http://share.matriksdata.com/shareMa...10221157068732
2010 Ekimde ilk aldigim gunde 2 evro imis..
Ben aldikdan bir kac gun sonra ilk temettuyu de aldiydim.
Oyle de datli geldi ki, bagimlilik yapti herhalde bir daha da birakamadim. :)
Grafik evro bazli, kirmizi cizgi de aldigim seviye...
O zamanlar 300K arac uretim kapasitesi vardi..
Sonra 450K yapti buyuk bir yatirimla, simdi de 1 Mio adet olacak gelecek sene herkeslerin bildigi gibi..
Hayalim 1 Mio arac uretip hisse basi 5 evro net kar ve 3 evro da artan bir sekilde temettu almak 2025-2026 dan itibaren.
Gercek bir fordcu hissesi duserken de sevinir, cikarken de..
Dogru. Tesekkurler.
Insallah biz de 10 yil sonra sizin gibi arkamiza yaslanip seyredecek duruma geliriz
Hesapta hata yoksa:
2010da ilk aldiginizda 2 avro idiyse, 300bin arac uretiyorsa
2024te 900bin arac uretip , 30avro fiyat
Piyasanin nereye evrildigini soyluyor
2 avro bayagi ucuzmus hisse..kriz anı mıydı acaba
10 TL den aldigimi cok cok iyi hatirliyorum
Ekim 2010 da 1 Evro = 2 TL imis
http://share.matriksdata.com/shareMa...10221216204357
Froto grafiginden bakinca temettuler oraninda fiyati geriye donuk duzeltince 2 avro gorunuyor..
Benim alisim 10/2= 5 Evro imis...
Bugun duzeltilmis fiyatlarla
http://share.matriksdata.com/shareMa...10221219343420
26,70 evro...
hatırlar mısınız ?
sene 2014
mart temettüsü boş geçilmişti.
hisse 30 lardan dip olarak 17 lere kadar gelmişti..
5-10 lirayı bekleyenler yazardı bu başlığa :) hepsi avuçlarını yaladı..
30 lardan 17 lere kadar düşerken alan bile şimdi dünyaları kazandı...
bereketli olsun...
Ford otosancı olarak gecmişe mazi geleceğe niyazi derler.
Gecmişte sepette hatrı sayılır miktarda bulunan ford otosanlara bakınca iyi kötü günler geçirdiğimizi hatırlıyorum.
Ancak geçmişte yaptıgını gelecekte de yapacak diye bir kaide yok herkesin malumu.
Ancak küresel risk dısında geçmişte bulunan özelliklerini devam ettirdiğini
İhracat
İyi yönetim
Ar ge
İfade edebiliriz.
Arkadaslar otosan ı fasoncu ilan etse de kağıttan banttan inişe kadar araç üretimi yapma kabiliyeti olduğunu unutmamalı.
Ford motor eskisen de eleştirilirdi otosan Ford un Avrupa da ticari başarısının baş aktörüdür.
Vs vs
Hepsini geçip iyi mal sallantılı piyasada alınır.
Ama şüphe rönesansı başlatsa da piyasadaki şüphe adamı uykusundan eder.Serkalgo rumuzundaki yatırımcılar(öyle düşünenler)dikkat etmelidir.
Şüphe uykuyu kaçırtır.
Çok para da gözümüz yok enflasyon artı 10 puan bileşik getiriyi uzunvadede sunsun yeter benim için.
Gidip abd tahvili alacak halimiz yok.
Ytd
https://i.hizliresim.com/h6iwnit.PNG
Tum temettuler burada.. O kadar dusmus muydu hic hatlrlamiyorum bile demek ki beni cok etkilememis.. :)
http://share.matriksdata.com/shareMa...10221313118264
Her 1 T = temettu
2021 de de bir eksik goze carpiyor.
Bu Rockefeller J.P. Morgan Warren Buffet işlerinden bir sıyrılmak lazım. Burası Türkiye. Faizlerin/enflasyonun 1-2 olduğu stabil öngörülebilir bir ekonomisi olan kanunlar ve anayasa ile yönetilen ABD gibi bir rejim değil. Burada değil 10 sene 10 gün sonra kim kimi görevden alacak kim direksiyonu nereye kıracak ne olacak bilinmiyor. 2022 aralık ayında 24 dolardan aldım idi 2 sene geçti nerede ise geçenlerde yine 25 dolarda idi.
Orası doğru. Ama yeni insanlar görüyorum. O kitapları okuyup bizim borsamızda işlem yapmaya çalışan. Onlara şunu soruyorum. Warren Buffet in gelip kendisinin mal almadığı yerden sen hangi akılla onun kitaplarındaki fikirler ile mal alıyorsun. Yazık. Bir grubun içinden geçtiler yine şu son 7-8 ayda.
Son 3 ayda aldılarımdan %27 kardayım..üstelik borsanın düşüşlerinde bile ..ha %27 zararda da olsam umurumda olmazdı.. Foroto kafam rahat.... Ama bu iş psikoloji işidir.... Zararda da beklemek gerekebilir... Çok sık yaşadığım ama bekleyince hiç zarar etmediğim bir mekan borsa..... Yatırımdan önce psikolojiyi hazırlamalı... UV listemde kalmay devam edecek.. Şirket iyiyse ve iyi yönetiliyorsa sıkıntı yok bence..Şirketi doğru seçmek çok önemli.
Derinlik olsa gelir alır mı yani.? Allah aşkına . Olay derinlik mi. Bu hafta sonu Mehmet Şimşek görevde kalacak mı. kalmayacak mı. Nas a geri mi dönülecek. Bir slogan atılıp borsa çökertilecek mi. Yoksa birden bire ne olduğunu anlamadan dimdirek alınacak mı borsa.
Notumuz 10 sene önce yatırım yapılabilir seviyeye çıktı o günün ertesi gün başladılar 1.5 dolara kadar.
Olay sadece derinlik mi?
10 15 sene örneği veriliyor. O kadar uzuncu iseniz Tr borsasında işiniz nedir. Gidin dolarla fiyatlanan ve değerlenen yabancı borsalara bakın. Tesla apple amazon nvidia microsoft nerelere gelmiş ne olmuş. Burada 15 senede 5 dolarlık hisse 10 dolar oldu diye halaya duruyoruz da.
Yapcak bir sey yok.
Burdaki köfte bu kadar.
Ferrari hissesi aldım ben ufak ufak.
Napalım abi oturup ağlayalım mı?
Harcamadığımız parayı bir şekilde değerlendircez.hayat bu çilesi bitmez.
Yaşım 35 ruhum 70.
Neden dert çok.
İşten güçten kaçalım dedik daha çok çamura battık.
Bu hayatta önce bunu kabul etmek lazım.
Kahvemi içip dolaşmaya çıkayım ben.
Bol kazanç herkese.
Derinlik olsa gelirdi bence dede.Burdaki heyecan hiçbir yerde yok.
Nvidia vs tutturana da bol kazanç.O iş öyle kolay değil.
Ama size tavsiye ederim.bist fln hikaye diyorsanız yurt dışı borsasına bakabilirsiniz güzel kazançlar var hakkaten.
😀
Ytd
Kudurdu
Kudurdu
Yoksa bomba gibi bir bilanco mu gelecek??
http://share.matriksdata.com/shareMa...10221518326857
Takos 1009 da
Orayi gosterirler demektir bu
Iyimser olamayan yatirimci olamaz....
Palamutlar da buyudu torik gibi oldular, hafta sonunda en buyuklerini sectim ve takos gibi kestirdim, onlari iki gun suda bekletip kanini cikarttim ve kaya tuzuna bastim. 2 aya 2 kg ev yapimi lakerdam hazir olur insallah...
Tüm meclis öcalan açılımına başladı.
Bugün borsa net bu haberi sevdi
Bakalım ne olacak
Birileri bizim siyasilere ev ödevi vermiş belli
En milliyetçisi bile yumuşadığına göre
Kudurdu
Kudurdu
Aklimizi alacak
eğer bundan dolayı çıkıyorsa bütün borsa batsın.
kim ki terörist başına eyvallah çekiyor, çekmeye hazırlanıyorsa Allah'ın laneti hepsinin üzerine olsun. bugüne kadar siyasi konulara burada girmedim, girmem. ama şehidi, gaziyi, ailelerini yok saymak tabirimi mazur görün bu ülkenin namusunu yok saymak demek. barış marış hikaye.
Ulke tam bir acik hava timarhanesi....
Düşerken kavga ediyoruz da çıkarken de mi kavga edeceğiz;)
Boşverin moral bozmayın arkadaşlar.
dostum akemisyen değilim ama bu konulara yaklaşık 20 yıldır çok ilgiliyim. Ama temel analiz ve değerleme yönetemleri öyle bir derya deniz ki öğrenebildiklerim okyanusta damala gibi kalır. Akedemisyen değilim ama bir eksiklik olduğunu da düşünmüyorum zira tersi durumda tüm ekonomi proflarının ünide ömür çürütmek yerine havaide malubu yudumluyor olması gerekirdi. bu biraz ilgi alanı svemekle alakalı işin sonunda aldığım en büyük ders değerleme yöntemleri istatistiksel hesaplamalar arıma dan sarıma sına korlasyonlara yöntem karmaşıklaştıkça başarı düşüyor mesele basit ve etkili olan yöntemi tespit edebilmekte nakit bazlı İNA dan gelir bazlı inaya kuruluş değerinden tasfiye değerine tarihsel ve propektif piyasa çarpnalrından benchmark değerlemelere ileriye dönük anlizlere Jhon nefften grahama ordan buffeta o'neil pitorskiden benenish m score macig formulalara ezberden sayabileceğim 60 a yakın değelreme, yatırım, starteji dahisine büyüme kalite momentum değer startejelerine . yöntem ve tekniklerin küresel ve coğrafi piyasalrda back testlerine ...işin sonunda öğrendiğim iki şey londra piyaslarında hemen hemen hiçbir starateji başarılı olamaz./back testler bunu kanıtşıyor) her startaeji her ülkede aynı başarıyı yaklayamazdı endeni araştırdığımda yatırıcı profilinin değişkenliği akrşıma çıktı ve işin özünü kaçırdığımı anladım. işin özü jhon neff gibi hsse seçip ford alan var mıdır? yani yöntemin genel kabul görmeemsi öenmli teknik analiz genel kabul görmüi kendini gerçekleştiren kehanet gibi olamsının sebebi ona olan talep. talebi olmayan strateji aşarılı olamaz burda piyasa en çok neyi atlep ediyor dersen senin dikakatli ol dediğin piaysa çapanaşrı ve momentum stratejelerinş etrcih ediyor basit ve etkili olduğu kesin mesala kalite değer momentum büyüme 4 ü için en ideal senedi seçsen dahi getirisi en yüksek olamzken alue ve momentum ikisinin beraber olduğu startaejiler gei kalan btün startejileri 3-5 e katlıyor basit ve etkili olaması bakımndan backtestlerde ortaya çıkan tek gerçek şey value+momentum startejilerin başarıdır.
aklıma ne geliyor biliyor musun teknk analizde brileri destekten alma fıs-rsatı kollar birileri de destekten mal yedirme fırsatı bilmeme anlatabildim mi? :D inşallah öyle olmaz yani kötü gelecek diye yükselmiyordur umarım iyi gelecek bilonço diye yükseliyordur.yoksa tuprasın efsene karlar açıkladığı dönemde 3,5 sene önceki fiyatalra geri dönmesi hadisesini nasıl yorumlaycağız? piyasa pratikleri biraz faklı işliyor teorilerden farklı işliyor... bir şey istemiyorum 120 tl ye hisse başı kar düşük borçlanarak operasyonel başarısnı arttırması bena yeter :D DEĞELEMESİ GELDİĞİ yeRE GERİ DÖNMESİNE YETER